Η ΟΜΙΛΙΑ ΚΟΥΒΕΛΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Posted: 08/07/2009 by redpunk67 in ΣΥΝ
Ετικέτες:

Η ΟΜΙΛΙΑ ΚΟΥΒΕΛΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η ομιλία Κουβέλη στη Θεσσαλονίκη σε εκδήλωση της «ανανεωτικής» πτέρυγας, όπως αναρτήθηκε στο site τους. Θεσμολαγνεία, επιστροφή στις «δημοκρατικές δυνάμεις» και χάιδεμα αυτιών στο ΠΑΣΟΚ (άκου «σύγχυση και ταλάντευση» το «μηδέν τοις εκατό λαθρομετανάστευση»!) Και βέβαια ως συμβολισμός δεν είναι τυχαίο που η εκδήλωση έλαβε χώρα στο ακριβότερο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Αν διαβάσετε έστω και μια αράδα που να αναφέρεται σε εσάς, στους απλούς ανθρώπους που δουλεύετε από το πρωί ώς το βράδυ, ή ακόμα χειρότερα, δεν δουλεύετε καθόλου, σε εσάς που λιώνετε τα παντελόνια σας στα θρανία προκειμένου να βγείτε μετά στην όμορφη κοινωνία μας και να μοιράζετε πίτσες, σε εσάς που ζείτε σε μια γειτονιά χωρίς ίχνος πράσινου και με δεκάδες κεραίες κινητής τηλεφωνίας πάνω από τα κεφάλια σας, αν εσείς, λοιπόν, βρείτε μια αράδα που να σας αφορά, τότε, ΜΠΡΑΒΟ! κερδίσατε τα άπαντα των ομιλιών του Φώτη Κουβέλη με δερματόδετη βιβλιοδεσία.
Στην αριστερά των σαλονιών να πούμε όχι.

Κοινή δράση και απάντηση της δημοκρατικής αντιπολίτευσης στα θέματα ασφάλειας και μετανάστευσης, πρότεινε ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας χθες το βράδυ σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα -400ατόμων- της Ανανεωτικής Πτέρυγας στο ΗΛΕΚΤΡΑ ΠΑΛΛΑΣ της Θεσσαλονίκης.

Αφού ανέπτυξε την πολιτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη χώρα μετά τις ευρωεκλογές και την άνοδο του ΛΑΟΣ, ο Φώτης Κουβέλης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σπεύδει να δώσει διαβεβαιώσεις εξαπολύοντας εκστρατεία κατά μεταναστών και δικαιωμάτων. Ο Φ. Κουβέλης έκανε λόγο για «ατζέντα και πολιτική μιας μειοψηφίας του εκλογικού σώματος».

Ο Φ. Κουβέλης μεταξύ άλλων τόνισε:

«Τη σφραγίδα στις μετεκλογικές πολιτικές εξελίξεις έχει βάλει η δεξιά του ΛΑΟΣ, καθώς η κυβέρνηση σπεύδει να δώσει διαβεβαιώσεις εξαπολύοντας εκστρατεία κατά μεταναστών και δικαιωμάτων.

Η ατζέντα και η πολιτική μιας μειοψηφίας του εκλογικού σώματος έχει επιβληθεί στη χώρα καθώς η ΝΔ αδυνατεί να αντιδράσει στις σειρήνες της ακροδεξιάς και ηγεσία της υποτάσσει το κράτος στους μικροπολιτικούς της υπολογισμούς. .

Προωθείται αυτή η μειοψηφική πολιτική χωρίς αντιστάσεις και εξαιτίας της σύγχυσης, της ταλάντευσης του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της πολιτικής παράλυσης που προκαλούν στα κόμματα της αριστεράς ο καταγγελτικός λόγος, χωρίς να προτείνει λύσεις.

Η πορεία αυτή υπονομεύει, ακυρώνει τη δημοκρατική παράδοση της πλειοψηφίας του λαού μας και τους θεσμούς, τα δικαιώματα, που με θυσίες κατακτήθηκαν.

Απαιτείται επειγόντως δημοκρατική απάντηση και στα θέματα της μετανάστευσης και της ασφάλειας – αυτός είναι ο άμεσος στόχος αυτής της περιόδου, το κύριο αντικείμενο δράσης και όχι η οιωνοσκοπία για τους εκλογικούς σχεδιασμούς του πρωθυπουργού. Που σημαίνει :

Πρώτον. Όλες οι δυνάμεις της δημοκρατικής αντιπολίτευσης έχουν λόγο και χρέος να αντιληφθούν ότι άμεσος στόχος είναι η απόκρουση αυτής της δεξιάς στροφής. Στο θεσμικό πεδίο, στην καθημερινή δράση του κράτους και πρωτίστως στις συνειδήσεις των πολιτών.

Δεύτερον. Συντονισμός, συνεργασία στη Βουλή και στην Ευρωβουλή για την απάντηση, την αντίδραση, την ανάδειξη κοινών προτάσεων με συνεντεύξεις, κοινές δράσεις.

Τρίτον. Κοινές πρωτοβουλίες με επιστημονικές, κοινωνικές οργανώσεις, μη κυβερνητικές οργανώσεις. Συνεργασία με δυνάμεις της αυτοδιοίκησης για να βρεθούν λύσεις. Κινητοποίηση των δυνάμεων της νεολαίας, μακριά από αριστερίστικα λάθη και με στόχο να πείθονται όλο και περισσότεροι πολίτες.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s