Κάτω απ’ το χαλί

Posted: 16/07/2009 by Ioannis Kyriakakis in Κείμενα θέσεων
Ετικέτες:

Μετά την ΚΠΕ του ΣΥΝ τα προβλήματα που ανέκυψαν απο την διαχείριση του εκλογικού αποτελέσματος, χώθηκαν για μια ακόμη φορά κάτω απο το χαλί.
Μια γενικόλογη και γεμάτη ευχολόγια Πολιτική (;) απόφαση συνοδεύτηκε απο την απόφαση για σύγκληση διαρκούς συνεδρίου τον Σεπτέμβρη με μοναδικό θέμα την διευκρίνηση της πολιτικής γραμμής για τις εθνικές εκλογές. Ωστόσο τα προβλήματα που ανέκυψαν μετεκλογικά ήταν πολύ συγκεκριμένα και άλλης υφής. Συγκεκριμένα τέθηκαν καλώς ή κακώς δύο πολύ συγκεκριμένες ομάδες ζητημάτων: 1. Η λειτουργία του ΣΥΝ με τα πολλαπλά (και συχνά αντι-δημοκρατικά) κέντρα αποφάσεων και δημόσιας έκφρασης και 2. Η λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζεται σε μια εύθραυστη ισορροπία κορυφών χωρίς την συμμετοχή του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτά τα δύο κεντρικά ζητήματα που οι ίδιοι οι «ηγέτες» του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξαν με δημόσιες παρεμβάσεις τους συχνά-πυκνά πέρα απο κάθε δημοκρατική δεοντολογία και τεράστια έλλειψη σεβασμού στην βάση του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, δεν δόθηκε καμμιά απολύτως απάντηση, καμμιά απολύτως προοπτική.
Για να μην πολυλογούμε και επαναλαμβάνουμε συνεχώς τα αυτονόητα, η μόνη ορατή διέξοδος που απομένει είναι να πάρει ο κόσμος της Αριστεράς την κατάσταση στα χέρια του. Όσοι είμαστε μέλη του ΣΥΝ να προσπαθήσουμε να επιβάλουμε απο τα κάτω ή έκτακτο Συνέδριο, ή έστω δημοψηφισματικές διαδικασίες στις οργανώσεις για τα ζητήματα της λειτουργίας του ΣΥΝ και για το τι ΣΥΡΙΖΑ επιτέλους θέλουμε. Όσοι είμαστε ανένταχτοι στον ΣΥΡΙΖΑ να απαιτήσουμε άμεσα την κάρτα μέλους ΣΥΡΙΖΑ και την καθιέρωση εκλογής των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ απο την βάση του σε ένα τουλάχιστον ποσοστό, ενώ το υπόλοιπο να εκλέγεται απο τις συνιστώσες. Αν αυτά τα δύο δεν γίνουν άμεσα, η Αριστερά δεν θα μπορέσει να ανακάμψει. Απλά και ξάστερα.

Advertisement
Σχόλια
 1. Συλλογή Υπογραφών για Έκτακτο Συνέδριο του Συνασπισμού

  Το καταστατικό του Συνασπισμού στο κεφ. 8, προβλέπει:

  III. Έκτακτο Συνέδριο
  α. Ανάμεσα στα τακτικά Συνέδρια του Κόμματος μπορεί να συγκληθεί έκτακτο Συνέδριο με όλες τις αρμοδιότητες του τακτικού.
  β. Τη σύγκληση εκτάκτου Συνεδρίου μπορεί να ζητήσει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή ή Πολιτικές Κινήσεις που αντιπροσωπεύουν το 1/4 των μελών του. Ακόμη όταν το ζητήσει το 15% των μελών του.
  γ. Η σύγκληση του εκτάκτου Συνεδρίου πραγματοποιείται το πολύ μέσα σε 3 μήνες από τη στιγμή που διατυπώνεται το σχετικό αίτημα.

  κλικ επάνω στην εικόνα και εκτύπωση
  έτοιμη, έτοιμος για συλλογή υπογραφών
  καλή επιτυχία!

  Διαδώστε το!

  Όσοι, όσες συμφωνούν ότι ήρθε η ώρα να μιλήσει επιτέλους και αυθεντικά η βάση, τα μέλη και οι φίλοι του Συνασπισμού που αγωνιούν αλλά και είναι ενωμένοι/ες, χωρίς τις παθογένειες που μαστίζουν την ηγεσία ας βοηθήσουν αυτήν την προσπάθεια.
  Ας πάρουμε τις εξελίξεις στα χέρια μας

  Σε αυτό το ιστολόγιο θα ανακοινώνονται ως σχόλια δικά σας και κάθε τόσο θα αθροίζονται, οι υπογραφές που προοδευτικά θα συγκεντρώνονται γραπτά στο παραπάνω υπόδειγμα ή όποια αναπαραγωγή του.
  Επίσης θα ανακοινώνονται επώνυμες δηλώσεις υποστήριξης από μέλη, φίλους ή Πολιτικές Κινήσεις του Συνασπισμού.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s