Οι έντυπες παρεμβάσεις, πάσα στους συνέδρους της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ

Posted: 18/07/2009 by Γιάννης Χ. in Κείμενα θέσεων, Οργανωτικά ΣΥΡΙΖΑ
Ετικέτες:
Μοιράζεται στους Συνέδρους από μέλη της πάσα

Μοιράζεται στους Συνέδρους από μέλη της πάσα

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙ-ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ (ΠΆΣΑ) ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.

Συντρόφισσες /Σύντροφοι

Δεν είμαστε ούτε θέλουμε να γίνουμε συνιστώσα, ρεύμα ή τάση. Είμαστε απλοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, μέλη συνιστωσών και ανένταχτοι, που αισθανόμαστε περισσότερο μέλη του ΣΥΡΙΖΑ παρά ανένταχτοι ή μέλη των συνιστωσών του. ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΠΩΣ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Θέλουμε μια Αριστερά όπου οι αιρετοί και ανακλητοί αντιπρόσωποί της θα εφαρμόζουν τις αποφάσεις των μελών της και όχι το αντίθετο. Θέλουμε μια Αριστερά που θα μπορεί να εμπνέει και να σχεδιάζει την αυτό-οργάνωση της κοινωνίας και των κινημάτων της. Αν θέλουμε Σοσιαλισμό με Ελευθερία και Δημοκρατία, πρέπει πρώτα να τον εφαρμόσουμε στις σχέσεις μεταξύ μας. Μια τέτοια Αριστερά θα είναι ελκυστική και αποτελεσματική στα κινήματα και στην πολιτική παρέμβαση στην κοινωνία, και θα επιβάλει από τα κάτω ρήξεις στο πολιτικό σκηνικό.

Εξωστρέφεια δεν επιτυγχάνεται στον ΣΥΡΙΖΑ με επικοινωνιακές κινήσεις της ηγετικής ομάδας, ούτε με πανηγυρικά συνέδρια αλλά με την κινητοποίηση των μελών και οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ στους τόπους δουλειάς, στις πόλεις, στα χωριά, στις γειτονιές, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Σε αυτήν την κατεύθυνση προτείνουμε στο Πανελλαδικό Σώμα του ΣΥΡΙΖΑ τα εξής:

1. Tο Πανελλαδικό Σώμα ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ και να προτείνει την άμεση έναρξη της διαδικασίας για την κάρτα μέλους του ΣΥΡΙΖΑ και την διπλή ένταξη για όσους ανήκουν σε συνιστώσες. Δεν ζητάμε κατάργηση των συνιστωσών. Το αντίθετο, ζητάμε την ουσιαστική συμβολή τους στο εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ.

2. Tο Πανελλαδικό Σώμα ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ για την άμεση δραστηριοποίηση και λειτουργία όλων των τοπικών και θεματικών επιτροπών Σύριζα και ίδρυση νέων εκεί που δεν υπάρχουν. Απαιτούμε οι διαδικασίες αποφάσεων στις τοπικές επιτροπές να λαμβάνονται απ’ όλους, χωρίς καμία ποσόστωση συνιστωσών.

3. Καλούμε όλους τους συντρόφους, ανεξάρτητα από την σημερινή τους ένταξη ή κομματική ιδιότητα και τους ανένταχτους της Αριστεράς να αρχίσουν να παίρνουν πρωτοβουλίες συγκεκριμένης κινηματικής δράσης που θα βρίσκονται σε αντιστοίχιση με τα ΣΗΜΕΡΙΝΑ προβλήματα της κοινωνίας και της οικονομίας, αξιοποιώντας το διαδίκτυο και κάθε άλλη μέθοδο οριζόντιας διασύνδεσης τους, συμβάλλοντας έτσι σαν αποφασιστικός παράγοντας στην οικοδόμηση της Αριστεράς που όλοι ονειρευόμαστε

Τέλος καλούμε όλους τους συντρόφους να αναλογιστούν την προσωπική τους ευθύνη απέναντι στον κόσμο της δουλειάς και του μόχθου, απέναντι στους άνεργους/ες, στους νέους/ες, στις μετανάστριες/ες που περιμένουν από τον ΣΥΡΙΖΑ να σταθεί δίπλα τους, και να υπερβούν τις γραφειοκρατίες και τους μηχανισμούς της Αριστεράς του χθες. Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τον ΣΥΡΙΖΑτου αύριο, τον ΣΥΡΙΖΑ των κινημάτων και των μελών του κι όταν τα καταφέρουμε, η πρωτοβουλία μας δεν θα έχει λόγο ύπαρξης.

 ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙ-ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Διαβούλευση και αναλυτικά θέσεις στο blog: dosepasa.wordpress.com

Σχόλια
  1. […] Ιουλίου 2009 « Οι έντυπες παρεμβάσεις, πάσα στους συνέδρους της Πανελ… […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s