Η ζωή αλλάζει δίχως να κοιτάζει την δική μας μελαγχολία…κάποιες σκέψεις για τον ΣΥΝ

Posted: 30/08/2009 by Ioannis Kyriakakis in Οργανωτικά ΣΥΝ
Ετικέτες:
miro-the garden

Miro- The Garden

Η ΖΩΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ

ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝ

(Γιάννης Κυριακάκης)

 Στην  Π.α-σ.α συμμετέχουμε και κάποιοι που είμαστε μέλη του ΣΥΝ, αν κι έχουμε δηλώσει επώνυμα και δημόσια (στις ανακοινώσεις που υπάρχουν και εδώ) πως η καρδιά μας χτυπάει περισσότερο στους ρυθμούς ενός ανοιχτού δημοκρατικού Σύριζα των μελών, παρά σε αυτούς των εσωκομματικών ισορροπιών μέσα στον ΣΥΝ.

 Ωστόσο, σαν μέλη του ΣΥΝ θα θέλαμε να δούμε κι έναν ανανεωμένο-δημοκρατικό ΣΥΝ, χωρίς ηγεμονισμούς και αγκυλώσεις, στο ρόλο της ραχοκοκαλιάς ενός Σύριζα των μελών. Γι αυτό και μετά την ΚΠΕ της 12ης Ιουλίου ξεκινήσαμε μια πρωτοβουλία για έκτακτο συνέδριο, ώστε να ξεκαθαριστούν τα ζητήματα που προέκυψαν μετά τις ευρωεκλογές με καθαρό και δημοκρατικό τρόπο, κι όχι με ενδοσυννενοήσεις των τάσεων πίσω απο την πλάτη των μελών του κόμματος. Εμείς καλέσαμε σε συνέδριο του ΣΥΝ απο μια σκοπιά συριζική, δηλαδή απο μια σκοπιά όπου τα μέλη του ΣΥΝ θα αποφάσιζαν την ενίσχυση και διεύρυνση του εγχειρήματος του Σύριζα. Παράλληλα κάποιοι σύντροφοι απο την βάση της Ανανεωτικής Πτέρυγας κάλεσαν κι αυτοί σε συνέδριο (http://ektaktosynedriosyn.blogspot.com/) με άλλο σκεπτικό. Στην ουσία οι 2 πρωτοβουλίες στόχευαν στο ξεπέρασμα της κρίσης με διαφορετική πολιτική κατεύθυνση, αλλά με κοινό πρόταγμα να δοθεί ο λόγος στα μέλη του ΣΥΝ.

Οι πρωτοβουλίες αυτές, όπως και μια τρίτη της ΠΚ. Αμπελοκήπων που τέθηκε υπόψη στην ΚΠΕ της 12ης Ιούλη, αγνοήθηκαν και επιλέχθηκαν οι συννενοήσεις κορυφής. Πριν απο λίγες μέρες κι ενώ οι πρωτοβουλίες της βάσης είχαν αγνοηθεί και αποσιωποιηθεί, ο σ. Τσίπρας πρότεινε έκτακτο συνέδριο. Η πρόταση κατατέθηκε στην ΚΠΕ, ενώ το καταστατικό λέει οτι συνέδριο μπορεί να γίνει και αν το ζητήσουν το 15% των μελών ή πολιτικές κινήσεις που εκπροσωπούν το 25% μελών του ΣΥΝ. Η πρόταση απορρίφθηκε στην ΚΠΕ. Το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: Γιατί οι σ. Τσίπρας και Βίτσας δεν απευθύνθηκαν στην βάση του κόμματος, είτε θέτοντας το θέμα σε γενικές συνελεύσεις των τοπικών ΠΚ. ανα την επικράτεια, είτε αξιοποιώντας τις δικές μας (τη δική μας, των συντρόφων απο την φράξια της Πτέρυγας, και αυτήν της ΠΚ. Αμπελοκήπων) πρωτοβουλίες αλλά ούτε και την παρέμβαση των 30 Νομαρχιακών επιτροπών; Και γιατί αφέθηκε τόσος πολύτιμος χρόνος να τρέξει, με όλες τις διαλυτικές για τον χώρο συνέπειες; Η απάντηση προβάλλει εύλογη:

 Η πλειοψηφία της ηγεσίας της Ανανεωτικής Πτέρυγας, μέρος του Αριστερού Ρεύματος – φοβισμένο και αρτηριωσκληρωτικό λειτουργώντας με λογική μηχανισμού αλλά και ο Αλέκος Αλαβάνος με την απαξίωση του Συνεδρίου και με τις βοναπαρτιστικές πρακτικές του  στο ΣΥΡΙΖΑ (έχω ξανατονίσει πως αν ο σ. Αλαβάνος δεν εμπιστεύεται τον σ.Τσίπρα έπρεπε να ζητήσει ανοιχτά και ξάστερα συνέδριο για την αντικατάστασή του)  δεν εμπιστεύονται τα μέλη του κόμματος. Όλο αυτό το διάστημα απο τις 12 Ιούλη ως σήμερα και ο σ. Βίτσας και ο σ. Τσίπρας έδειχναν να ακολουθούν κι αυτοί τον ίδιο δρόμο, κι εν τέλει να θέτουν την πρόταση για έκτακτο συνέδριο μόνο υπο την κρίση της ΚΠΕ. Εμπιστεύονται δηλαδή κι αυτοί μόνο τα στελέχη και την ΚΠΕ, εκεί δίνουν την μάχη των μηχανισμών και των παραγοντισμών, κι απο κεί αναμένουν τη νομιμοποίηση της κάθε πρωτοβουλίας. Λειτουργώντας έτσι, δηλαδή πάλι μέσα απο τα κεντρικά όργανα και τους συσχετισμούς μέσα σε αυτά, στην ουσία έκαψαν και τις πρωτοβουλίες της βάσης και την ίδια την πρόταση για έκτακτο συνέδριο! 

Για μάς, τα μέλη του ΣΥΝ που βρίσκονται στην Π.α-σ.α, αυτό το μοντέλο λειτουργίας και αυτό το μοντέλο κόμματος, έχει φάει τα ψωμιά του, έχει τελειώσει.  Δεν είναι αριστερό κόμμα αυτό που αγνοεί επιδεικτικά τα μέλη του,  δεν είναι δημοκρατικό. Και έτσι ο ΣΥΝ οδηγείται στο να μην διαφέρει από ένα μικροαστικό κόμμα παραγόντων και μηχανισμών.

Δώσαμε τον αγώνα για δημοκρατικές διαδικασίες, για αξιοποίηση του Καταστατικού απο τα κάτω, αλλά κανείς απο την ηγεσία δεν μας συμπαραστάθηκε! Μια ΚΠΕ που αποτελείται κατα 80% απο επαγγελματικά στελέχη (!) αποφάσισε να μην γίνει συνέδριο, για να μην υπάρξει εσωστρέφεια! Δηλαδή όλο αυτό το διάστημα που αμφισβητείται ανοιχτά η ύπαρξη του ΣΥΡΙΖΑ, που αμφισβητείται ανοιχτά η πολιτική γραμμή, και που λοιδωρείται και απαξιώνεται η ηγεσία, δεν υφίσταται εσωστρέφεια!

Η εικόνα αγωνιστών και αξιόλογων συντρόφων που δώσαμε μαζί μάχες επι 10ετίες για την αριστερά της ρήξης, την αριστερά της δημοκρατίας και της ελευθερίας, να προσπαθούν να σώσουν τις καρέκλες και τους μισθούς τους, προκαλεί θλίψη και μελαγχολία. Βέβαια θα επικαλεστούν τον πολιτικό ρεαλισμό: «οι Ανανεωτικοί απειλούν με αποχώρηση…μια διάσπαση τώρα θα μας αποδυναμώσει και θα μας θέσει αυτομάτως εκτός βουλής…». Μα αυτή είναι σύντροφοι η Αριστερά που ονειρευτήκαμε; Αριστερά με παζάρια και ανταλλαγές στην πλάτη των μελών; Με μόνο επίδικο την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση; Δεν βλέπετε οτι στα μάτια του κόσμου έχετε γίνει όλοι ίδιοι, και δεν υφίσταται πια ιδεολογικό και πολιτικό διακύβευμα; (υπάρχει χειρότερο πράγμα για ένα αριστερό κόμμα;)… Αλήθεια εκεί στην Κουμουνδούρου, τόσος είναι ο οίστρος της μάχης για την ηγεμονία…που ποτέ δεν μελαγχολείτε, ποτέ δεν αναρωτιέστε…μήπως κάνουμε λάθος;

  Όμως ίσως να έχετε και δίκιο… η ζωή αλλάζει, δίχως να κοιτάζει την δική μας μελαγχολία. Ο αγώνας για την αριστερά των μελών συνεχίζεται, μέ ή χωρίς τον ΣΥΝ. Κι ο καθένας ας αποφασίσει με ποιούς θα πάει και ποιούς θα αφήσει…

 Γιάννης Κυριακάκης

Σχόλια
 1. Ο/Η Γιάννης Χ. λέει:

  Και για τους νεώτερους, που ενδεχομένως να μην γνωρίζουν το σχετικό άσμα του Διονύση Σαββόπουλου, το καταθέτω προσυπογράφοντας το πιο πάνω κείμενο.

 2. Ο/Η ΝΓ λέει:

  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 30 ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

  http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=15896

 3. Ο/Η Μάνος Σ. λέει:

  very nice indeed. αναρωτιέμαι πότε θα «αφυπνιστούν» τα μέλη του Συν ώστε να τους κάνουν μια ωραία ανανεωσούλα εκεί στην ΚΠΕ και ακόμα πιο ψηλά (αφήνω τον Τσίπρα απ’ έξω γιατί είναι νέος).

  αυτό περιμένω από έτοιμους αριστερούς γιατί για την «αφύπνιση» της κοινωνίας…. στην δεύτερη ζωή!

 4. Ο/Η Γιάννης Κυριακάκης λέει:

  Αυτοί οι 30 γραμματείς νομαρχιακών μόνο να στοιχίζονται πίσω απο τον Πρόεδρο ξέρουν; ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΕΦ. 8/ ΠΑΡ ΙΙΙ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΠΕ;

 5. Ο/Η Γιάννης Κυριακάκης λέει:

  ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΙ…Ο Τσίπρας δεν το γνωρίζει; ο Βίτσας δεν το γνωρίζει;
  μόνον εγώ διάβασα το καταστατικό;

 6. Ο/Η Γιώργος Τ. λέει:

  Το κείμενο του Γιάννη Κυριακάκη δίνει την ουσία του προβλήματος: η πρόταση Τσίπρα για έκτακτο συνέδριο είναι διαφορετική της πρότασης για έκτακτο συνέδριο που έχει γίνει από μεμονωμένα μέλη, στελέχη και κινήσεις της βάσης. Ακόμα χειρότερα: είναι αντίθετή της. Για τον πολιτικό εκφυλισμό του ΣΥΝ και την εικόνα που αυτός εκπέμπει (παρακμιακό μόρφωμα παραγόντων και παραγοντίσκων της Αριστεράς) υπεύθυνες είναι οι ηγεσίες όλων των φραξιών εξ ίσου. Η επίκληση του μπαμπούλα της ανανεωτικής πτέρυγας από την ηγεσία του ρεύματος για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα δεν λειτουργεί πλέον! Ίσως η μόνη ρεαλιστική διέξοδος να είναι ένας ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τις ηγετικές ομάδες του ΣΥΝ. Ένας ΣΥΡΙΖΑ που θα είναι συσπείρωση οργανώσεων αλλά με μέλη και συλλογικές-δημοκρατικές λειτουργίες. Φυσικά ένας τέτοιος στόχος έχει ρίσκα και είναι πολύ δύσκολο να μεθοδευτεί η πραγματοποίησή του. Οι ηγεσίες του ΣΥΝ ας κρατήσουν τις σφραγίδες. Μετά τις εκλογές μάλλον θα τους είναι άχρηστες.
  (σκέψεις ενός θυμωμένου αριστερού)

 7. Ο/Η Άρης Χατζηχρήστος, φοιτητής λέει:

  Η κατάσταση στο ΣΥΝ είναι τραγική, αλλά γι’ αυτό δεν φταίνε (μόνο) τα μέλη της ΚΠΕ. Φταίει η ολιγαρχική λογική ότι μια ομάδα ανθρώπων μπορεί ν’ αποφασίσει καλύτερα για τη βάση, απ’ ο,τι η ίδια η βάση. Μετά την εξοργιστική απόφαση της ΚΠΕ κατέγραψα τα συναισθήματά μου για το θέμα στο παρακάτω πολιτικό ποίημα, με τίτλο «Ελπίδες» ή αν προτιμάτε «Ο ύπνος της ΚΠΕ γεννά ποιήματα». Δεν ξέρω αν προσθέτει κάτι στη συζήτηση, αλλά τελοσπάντων ένα ποιητικό ιντερλούδιο δεν είναι ποτέ κακό…

  Ελπίδες
  Η ελπίδα, λένε, είναι αθάνατη.
  Σαν του Προμηθέα το συκώτι
  Κατατρώγεται κάθε μέρα απ’ τους γύπες
  Μα κάθε νύχτα όλο και φουντώνει.

  Η ελπίδα του λαού είναι άπειρη.
  Όλο και κάποιος Εκλεκτός θα βγει στη φόρα
  Εκεί που όλα ήταν σάπια και θολά
  Να πάρει το παιχνίδι πάνω του.

  Κι όταν κι αυτός, σαν τους προκάτοχούς του,
  Απ’ την πολύ την εξουσία τυφλωθεί
  Και αυτοκηρυχθεί τύρρανος ή σατράπης
  Όλο και κάποιος Άλλος θα κατευθύνεται στη σέντρα.

  Κι όλο νομίζεις, δεν μπορεί,
  Την επόμενη φορά ο λαός θα καταλάβει.
  Θα δει, πως δεν έχει ανάγκη κανέναν να τον σώσει
  Πως όλοι οι κίνδυνοι και οι εχθροί ήταν μια πλάνη του μυαλού.

  Και τότε, απηυδισμένος απ’ τις τρίπλες και τα κόλπα
  Όλων των φωτισμένων του ηγετών,
  Θα δώσει πάσα στην εξέδρα,
  Μπας και δει κι αυτός μιαν άσπρη μέρα.

  Μα όλο βραδυπορεί και συλλογάται
  Πως ίσως και να ‘πρεπε να ‘χει πίστη στους ηγέτες
  Πού ξέρεις, στο επόμενο το ματς ίσως να παίξουν πιο καλά.

  Η ελπίδα, βλέπεις, του λαού είν’ άπειρη.
  Το ίδιο είναι βέβαια και η βλακεία.

 8. πολυ σωστα τα λεει ο γιαννης κυριακακης.Σε ενα μηνα τελικα θα επιβραβευσουμε όλα τα παραπανω με την ψηφο στο συνασπισμο?[συριζα δεν υπαρχει ,ειναι κια αυταπατη οποιος νομιζει οτι υπαρχει συριζα,υπαρχει συν και συνεργατες]Ο συνασπισμος των καρεκλοκενταυρων πρεπει να μεινει εκτος βουλης μηπως και παρουν κανενα μαθημα οι επαγγελματιες της πολιτικης .Οι γραφειοκρατες πρεπει να τιμωρηθουν .Ψηφο στους ανταρσυα οικολογοι πρασινοι κκε μλ μλ κκε κκε εεκ

  • Ο/Η Κώστας Λεγάκης λέει:

   Ευτυχώς που προτείνεις μη γραφειοκράτες για να ψηφίσουμε…

 9. Ο/Η Γιάννης Κυριακάκης λέει:

  εγώ δεν είπα να μην ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ. Ίσα ίσα, τώρα που ο Σύριζα χτυπιέται και απαξιώνεται κι απο μέσα (δηλαδή απο τους ανανεωτικούς του ΣΥΝ με την ανοχή της ηγεσίας του), τώρα είναι που πρέπει να στηρίξουμε πιο πολύ τον ΣΥΡΙΖΑ! Η λογική της «τιμωρίας» είναι πολιτικά αφελής, κι εντέλει δικαιώνει τους ίδιους τους υπονομευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

 10. Ο/Η κ.κ. λέει:

  Είμαι ένας απλός ψηφοφόρος του Συνασπισμού (και πρόσφατα του ΣΥΡΙΖΑ..αναγκαστικά!(αστείο!) από πάντα. Όλα αυτά περί καθαρότητας είναι συγκινητικά στο ρομαντισμό τους, όχι πως είναι ουτοπικά, αλλά έλεος, βρισκόμαστε σε μια πολύ άσχημη πολιτικοκοινωνική συγκυρία. Για μένα θα ήταν τραγικό να μην υπάρχει μια αριστερή φωνή στο κοινοβούλιο και στα media, έστω και αν δεν συμφωνώ πάντα σε όλα – που δεν συμφωνώ πάντα. Είναι κλασικό, διαχρονικό, καταστροφικό λάθος της αριστεράς να μην ιεραρχεί τις καταστάσεις και να υπερβάλλει στα εσωτερικά της με αποτέλεσμα να «κρεμάει» ολόκληρη την κοινωνία που δεν έχει από πού αλλού να περιμένει. Μέχρι να γίνει η επανάσταση…, ας μην υποτιμάμαι την αντιπροσωπευτική δημοκρατία, αφού δεν έχουμε και τίποτ’ άλλο δυστυχώς. Είναι κατανοητές και απόλυτα σεβαστές οι διαφορές επί της αρχής ή και της δομής και του τρόπου λειτουργίας, θα πρέπει όμως να είναι κι ένα επιπλέον μέλημα όλων το να υπάρχει μια ισχυρή αριστερή φωνή στην διαλυμένη ελληνική κοινωνία. Με ποιές πολιτικές; Ας υπάρξουν αμοιβαίοι συμβιβασμοί, επειδή τα πράγματα είναι πολύ σκούρα, όπως το περιγράφει και ο Α. Αλαβάνος στην ομιλία του σήμερα. Είναι κρίμα! Ταπεινή μου γνώμη είναι πως τα προβλήματα αυτή τη στιγμή είναι τόσο καυτά, που υπάρχει πολύ «ψωμί» για την αριστερά, για να προτείνει ριζοσπαστικές λύσεις που μόνο εκείνη, με την ευφυία και την επάρκεια που τη διακρίνει και τη διαφοροποιεί ποιοτικά από τους άλλους πολιτικούς χώρους, μπορεί να το κάνει.

 11. Ο/Η Βλαχόπουλος Νικόλαος λέει:

  Παρακάμπτοντας τον σχολιασμό για τα γραφόμενά σας,

  θα σας παρακαλούσα πολύ να μου αποστείλετε τα

  οικονομικά στοιχεία που μετέδωσε ο Ρ/Σ ΦΛΑΣ το

  Σάββατο 6 Μαρτίου 12 το μεσημέρι στην εκπομπή του κ.

  Λάλλα, τα οποία πιθανόν εσείς δώσατε, και ήταν τόσο

  περιεκτιά και συγκλονιστικά (αναφέρθηκε στο τέλος η

  πηγή και το όνομα, Γιάννης Κυριακίδης). Εύχομαι να

  ήσασταν εσείς…).

  Ευχαριστώ
  Βλαχόπουλος Νικόλαος
  Μακρή 15 – Αγρίνιο 301 00
  Τηλ. 26410 22111 – ΚΙν. 6947071854

 12. Ο/Η Ili Geri λέει:

  Αγαπητέ Γιάννη Κυριακίδη,

  αγνοουσα το κειμενο αυτό.. μεχρι σημερα… και διαπίστωσα, αν και δεν συμμετέχω πουθενα (αλλά προσπαθω μεσα από κάποια μπλογκς -και τα ΜΜΕ αναποφευκτα- να σχηματισω μια ποιο ακριβη εικόνα για τον ΣΥΡΙΖΑ ..)..,

  ότι σχεδόν είχα την ιδια «εικόνα» την ιδια εκτίμηση και την ίδια «προταση» τότε..

  Επειδη όμως φαίνεται πως όλα τρυγύρω αλλάζουνε (Ελλάδα, ΔΝΤ, Κοινοβούλιο..) αλλά «κι όλα τα ιδια μενουν..» … (γκρίνια και εγωισμοί..) το κειμενό σου είναι τραγικά επίκαιρο..

  Φυσικά το συνεδριο του Ιούνη έδωσε μια διεξοδο στο να «αποφασίσουν κάποιοι με ποιους θα πανε και ποιους θ΄αφήσουν..» Λυπάμαι που ο «Κουβέλης» διάλεξε το δρόμο των ΜΜΕ .. του Κύρκου-Κωνσταντόπουλου .. αλλά ήταν η μόνη κίνηση ειλικρίνειας που του απέμενε να κάνει μετά την ανέντιμη πρακτική του για πολύ καιρό … επόμένως «χάρηκα» για την εξέλιξη αυτή ..

  Σημειώνεις όμως κάτι άλλο επίκαιρο:
  «… και ο Αλέκος Αλαβάνος με την απαξίωση του Συνεδρίου και με τις βοναπαρτιστικές πρακτικές του στο ΣΥΡΙΖΑ (έχω ξανατονίσει πως αν ο σ. Αλαβάνος δεν εμπιστεύεται τον σ.Τσίπρα έπρεπε να ζητήσει ανοιχτά και ξάστερα συνέδριο για την αντικατάστασή του) ..»

  ..ειναι κρίμα να αποδειχθεί ο «μοιραίος παίχτης».. ακυρώνει όλη την δημιουργικότητα, έμπνευση και μαχητικότητα που εχει επιδείξει στο παρελθόν…

  Είναι κρίμα και για τον νεαρό Τσίπρα που επίσης έχει δείξει ευστοχία, μαχητικότητα, αντοχή, υπομονή και συνθετική διαλακτικότητα να μη μπορέσει να βρει την λύση σ’αυτή την «τραμπάλα εγωισμού» (δυστυχώς έτσι φτάνει στα μάτια μου ..). Πρέπει να αποδείξει την εμπιστοσύνη που του δείξανε ΟΛΟΙ πριν ..διετίας.

  Πρέπει και οι δύο να αποδείξουν ότι τώρα που έφυγε μια «ανεντιμη» ομάδα υπονόμευσης-βαρίδι μπορούν να ανέβουν μαζί πιο ψηλά..

  Και ξανασημειώνω ότι άλλο πρόεδρος και άλλο ηγέτης.
  Ηγετική ηταν η ομιλία του Δραγασάκη στο συνεδριο του Ιουνίου γιατί
  εδωσε ελπίδα, ενθουσιασμό, προοπτικη συνθεσης-αλληλεγγυης-προσφοράς ..
  όχι «ζητηση» αξιωμάτων-ανταλλαγματων-εξουσιαστικών ισοροπιών ..

  «Φρόντισε» τις ανοιχτές πληγες του χώρου … προσπάθησε να τις επουλώσει ..
  δεν «άνοιξε» νέες πληγές..

 13. Ο/Η Ili Geri λέει:

  και.. για να μη παρεξηγηθω .. ο στόχος δεν είναι κανεις Τσιπρας και Αλαβάνος να ανεβει «ψηλά» … αλλά τα αιτηματα και οι αναγκες του κόσμου, της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών που υποφέρουν και δεν έχουν κάποια ισχυρή φωνή να τους εκφράσει και να τους δώσει ελπίδα …

  ..γιατί αλλιώς τα ΜΜΕ θα ανεβάσουν πιο «ψηλά» τον «χερι-χερι-Μακρυχερη» .. και οι «πολλοί» θα αναρρωτιούνται ..και θα καταριούνται … για μια φορά ακόμη ..

  Ας κατευθυνθεί ο θετικός «εγωισμός» σ’αυτό τον στόχο .. ώστε να εξαλειφθεί ο «αρνητικός εγωισμός» ..

  και μια ερώτηση για την ερώτηση του Βλαχόπουλου Νικόλαου:
  τι αφορά; (αν προκειται για κάτι που αφορά ευρυτερα τον χωρο ..)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s