Επιστολή προς την Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Posted: 19/10/2009 by Γιάννης Χ. in Ανακοινώσεις, Οργανωτικά ΣΥΡΙΖΑ
Ετικέτες: ,

Join Our Team

Με την σύμφωνη γνώμη της 2ης Συνέλευσης ΣΥΡΙΖΑίων στις 17/10 και μετά από πρωτοβουλία της ΠΑΣΑς, στάλθηκε η πιο κάτω επιστολή στην Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ:

Αγαπητές συντρόφισσες και σύντροφοι της Συντονιστικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

Όπως ενδεχομένως γνωρίζετε, έχουμε ξεκινήσει μια δημόσια διαβούλευση για την επεξεργασία ενός «κανονισμού λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ», στο πλαίσιο του διαλόγου προς την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Νοεμβρίου. Η ΠΑΣΑ ως μια συλλογικότητα από ανένταχτους και μέλη συνιστωσών έχει πάρει πρωτοβουλίες που έως σήμερα έχουν οδηγήσει σε μια αξιόλογη συμμετοχή συντρόφων στην συνδιαμόρφωσή του. Η διαδικασία που ακολουθούμε και θεωρούμε ότι θα αποτελέσει στο μέλλον χρήσιμο εργαλείο σε αντίστοιχες διαδικασίες, πραγματοποιείται δημόσια σε περιβάλλον wiki στην διεύθυνση http://dosepasaorganotika.pbworks.com/. Παράλληλα, το προσχέδιο αυτό συζητείται και στις ανοιχτές συναντήσεις, έξω από την ηλεκτρονική του παρουσία. Οι δυο πρώτες συναντήσεις τα Σάββατα 10/10 και 17/10 στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στην αίθουσα Γκίνη από όπου τα πρακτικά που κρατήθηκαν, μας βοηθούν να συγκεντρώσουμε μια ευρεία γκάμα από κριτικές όσο και από προωθητικές απόψεις για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, στοιχεία που έχουν εμπλουτίσει και τον προβληματισμό που εμπεριέχεται στις διατυπώσεις των άρθρων για τον Κανονισμό Λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ που διαμορφώνεται ανοικτά και δημόσια. Απόφαση αυτών των συνελεύσεων είναι και η αποστολή αυτής της επιστολής με τις προτάσεις που περιλαμβάνει.

Καθώς η δράση μας στοχεύει να ενδυναμώσει τους ήδη υπάρχοντες δεσμούς του εγχειρήματος του ΣΥΡΙΖΑ, σας μεταφέρουμε την πρόταση η λειτουργία του wiki να συνεχιστεί υπό την αιγίδα της Συντονιστικής Γραμματείας συμμετέχοντας στη διαχείρισή του. Η εγγραφή των διαπιστευμένων συν-συγγραφέων στο εν λόγω περιβάλλον δημιουργεί δυναμικά κατάλογο συντρόφων που μετέχουν ή όχι σε συνιστώσες, στοιχείο που από μόνο του επιβάλει και την εμπλοκή της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στην λειτουργία του wiki.

 

Με θερμούς  συντροφικούς χαιρετισμούς

Αθήνα 18η Οκτώβρη 2009 

Πρωτοβουλία για την ΑντιΣυστημική Αριστερά – ΠΑΣΑ

Σχόλια
  1. Ο/Η Μάνος Σ. λέει:

    Περιμένοντας την δημοσια απάντηση της γραμματείας για την υιοθέτηση του wiki – κανονισμού απαιτείται η σύνταξη μιας ανοιχτής επιστολής που να στηριχθεί απο τοπικές συνελεύσεις στην οποία θα εξαναγκάσει την γραμματεία να τοποθετηθεί με σαφήνεια στην διαδικασία της λήψης απόφασης στην προσεχή Συνδιάσκεψη.

    Στην επιστολή θα πρέπει να προδιαγράφεται ένα μινιμουλ πολιτικό πλαίσιο και μια βάση για την νέα μορφή που πρέπει να έχει ο συριζα.

    ας μην περιμενουμε όλοι απο πρωτοβουλίες άλλων. ας μην περιμένουν οι τοπικές απο πρωτοβουλίες άλλων. ας πάρουν και οι ίδιες την πρωτοβουλιά να συντάξουν ένα τέτοιο κείμενο με τις προθέσεις μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s