Οι θέσεις της ΠΑΣΑς για τον ΣΥΡΙΖΑ σε 2,5′

Posted: 26/10/2009 by Γιάννης Χ. in Κείμενα θέσεων, Οργανωτικά ΣΥΡΙΖΑ
Ετικέτες:

Καλούμε όλους τους ΣΥΡΙΖΑίους να διαδώσουν με όποιο τρόπο μπορούν το μήνυμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια των μελών του!


Το πιο πάνω κλιπ βρίσκεται για ελεύθερη διάδοση ή αναμετάδοση στο http://www.youtube.com/watch?v=xWMMe657xNo

Σχόλια
 1. Ο/Η xesvouros λέει:

  πολύ καλό το βιντεάκι!

 2. Ο/Η xesvouros λέει:

  το κάλεσμα της «Πάσας» στο Ηράκλειο με ευθύνη, τρέξιμο, δουλειά και προσφορά της Σύλλας Π., του Γιώργου Β. και του Κωστή Χ.
  έφερε αποτελέσματα.
  όχι χειρότερα από ό,τι περίμενα, μάλλον καλύτερα θα έλεγα.
  σήμερα έγινε η πρώτη ελεύθερη, με ανοικτή ημερήσια διάταξη, ελεύθερη συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από πολύ καιρό.
  ένιωσα για πρώτη φορά ότι μιλούσαν οι άνθρωποι από τα κάτω και ότι επιχειρηματολογούσαν με οξυδέρκεια και προϋποθέσεις για την ανάγκη δημοκρατικής λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ.
  μέσα στους 40-50 ανθρώπους που πέρασαν και έκατσαν αρκετή ώρα,
  κάποιοι θα θελήσουν σίγουρα να ασχοληθούν και πιο ενεργά με αυτό το εγχείρημα.
  και κάποιοι άλλοι – πολλοί περισσότεροι – θα ανταποκρίνονται στα καλέσματα.
  υπήρξαν πολλές συναντήσεις και ανταμώματα στις παρεμβάσεις των ομιλητών.
  το βασικό συμπέρασμα είναι ότι βρισκόμαστε πράγματι σε μια οριακή στιγμή που πρέπει να γίνουν σοβαρά, ουσιώδη βήματα προς τη δημοκρατική λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ.
  τέλειωσε η εποχή του «ανένταχτου»-«φίλου»-«υποστηρικτή» του ΣΥΡΙΖΑ σε ρόλο μαϊντανού.

  λόγω της φύσης της εκδήλωσης δεν έγιναν αναλυτικές επεξεργασίες σε οργανωτικά και πολιτικά θέματα. υπογραμμίστηκε όμως από όλους πόσο αλληλένδετα είναι αυτά τα δύο, το οργανωτικό ως αναγκαία αλλά όχι μοναδική και ικανή από μόνη της προϋπόθεση για το πολιτικό, το πολιτικό ως έκφραση παραγωγής λόγου και πράξης της συλλογικότητας και αξιοποίηση μιας δημοκρατικής οργανωτικής διάστασης.

  καλώ δημόσια τα μέλη της «ΠΑΣΑΣ» στο Ηράκλειο που δημιούργησαν αυτή την «ευκαιρία» η οποία λειτούργησε σαν μια μικρή, έστω και πρόσκαιρη όαση, ανταλλαγής απόψεων και εξόδου τους καθενός μας από τη μοναχική, πολιτική και εν πολλοίς αφηρημένη (όσον αφορά στο ΣΥΡΙΖΑ) πολιτικής του διαδρομής,
  τους καλώ δημόσια να συντάξουν ένα κείμενο απολογισμού – ας είναι και μικρό – που να συγκεφαλαιώνει τρία τέσσερα βασικά πράγματα και να δώσει πραγματική πάσα για την επόμενη συνάντηση.
  πριν από 5-6-7 και παραπάνω μήνες κυκλοφορούσαμε μόνοι και ευελπιστούσαμε – συχνά ανταλλάσσοντας μισόλογα και εξομολογήσεις απογοήτευσης – να γίνει κάτι, να «κάνουμε» κάτι, να βγούμε από τη μιζέρια που μας δέρνει στο ΣΥΡΙΖΑ.

  κλείνοντας, η ιδιότητα του «ανένταχτου» δεν είναι καμμιά αναλυτική ή οντολογική κατηγορία με ιδιαίτερη αξία, αν δεν μετασχηματιστεί μέσα από τις πιέσεις μας και μια συνειδητοποίηση της κατάστασης από όλους σε πολιτική ιδιότητα και σε δυνατότητα συμμετοχής στη λήψη αποφάσεων. αλλιώς, όπως το είπε και ο Χιωτέλλης, ουκ ολίγες φορές, θα μείνουμε στα ίδια και στα ίδια.

  πως το λέμε στην εκπαίδευση, «βιωματική και ενεργητική μάθηση». Ο μαθητής μαθαίνει καλύτερα όταν έχει ενεργό ρόλο στη σχολική πραγματικότητα. ε, λοιπόν, θέλουμε «βιωματική πολιτική», θέλουμε να κάνουμε πράγματα, ας σπάσουμε και τα μούτρα μας, οριζόντια, μαζί, συλλογικά. εμείς το έχουμε καταλάβει. ελπίζω να το καταλάβει και ο ΣΥΝ και οι άλλες συνιστώσες. μέχρι τώρα απουσιάζουμε από την κοινωνία ως συλλογικό σχήμα με δημοκρατικές διαδικασίες συναπόφασης και συνδιαμόρφωσης πολιτικής, αλλά αυτό είναι ξεκάθαρο πια ότι έχει όρια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s