Αυτή η δολοφονία δεν αφορά κανένα…(αναδημοσίευση από το http://anarchypress.wordpress.com/)

Posted: 30/10/2009 by Γιάννης Χ. in Ανθρώπινα και καθημερινά
Ετικέτες:

ΑΣΤΕΓΟΙ

Μας ενημέρωσαν μαθητές του 14ου και 33ου Λυκειών Κουκακίου, για τη βάρβαρη δολοφονία του Ηλία.
Ο Ηλίας συνήθιζε να κυκλοφορεί στο Κουκάκι, να τραγουδάει ρεμπέτικα και ενίοτε να λούζει με διάφορα  ευφάνταστα, όποιον το «στραβοκύτταγε»….

Κάθε μεσημέρι περίμενε τους μαθητές να σχολάσουν και τους τραγούδαγε  ή τους έπιανε τη κουβέντα, κανείς στη γειτονιά δεν φαινόταν να έχει πρόβλημα μαζί του. Ήταν άστεγος και πολύ συχνά έπαιζε και τραγουδαγε  στο πεζόδρομο του Κουκακίου.

Βρέθηκε νεκρός με έξι μαχαιριές την  Κυριακή  στο Φιλοπάππου, τα παιδιά το έμαθαν την επόμενη μέρα στο σχολείο.  Με αυτή τη δολοφονία δεν ασχολήθηκε κανείς,  απλά το νέο κυκλοφόρησε από στόμα σε στόμα στα όρια της γειτονιάς.
Ο Ηλίας δεν είχε τα χαρακτηριστικά εκείνα που κάνουν μια είδηση να μπαίνει στο «χρηματιστήριο» ειδήσεων. Δεν ήταν μετανάστης, δεν ήταν αστυνομικός, δεν ήταν στέλεχος κόμματος, δεν είχε ταυτότητα και ιδιότητα, ήταν άστεγος, αλκοολικός και βρέθηκε μαχαιρωμένος σε τουριστική περιοχή που κατά τις οικονομικές εφημερίδες μεγαλώνει η κτηματική της αξία, εξ αιτίας και της λειτουργίας του νέου μουσείου Ακρόπολης…

Δεν είχε φίλους, συντρόφους, συγγενείς , ο φάκελος της στυγερής δολοφονίας του μπορεί να κλείσει χωρίς πολύ κόπο και το γεγονός να αποσιωπηθεί, γιατί μπορεί να «βλάψει» τον τουρισμό και την κτηματάγορα.
Θα λείψει όμως στους μαθητές που μας το μετέφεραν, θα τους λείψει το πλατύ χαμόγελο του,  το τραγούδι του που συνόδευε το σχόλασμα,  η απαξία που έδειχνε για τα πρέπει και τα καθώς, θα τους λείψει ο χαβαλές του και τα ρεμπέτικα,  η αδιαφορία που έδειχνε  ως προς όλα όσα  οι άλλοι θεωρούν επιβαλλόμενα και υποχρεωτικά στην πορεία τους για «κοινωνική» καταξίωση και αναρρίχηση.
Ας έχει καλό ταξίδι ο Ηλίας, που μαχαιρώθηκε στου Φιλοπάππου από κτηνάνθρωπους.  Σε κάποια παιδιά θα μείνει για πάντα η θύμησή τους.

Δεν είναι ο πρώτος άστεγος που φεύγει με αυτόν το τρόπο, από άγνωστους δράστες που μπορεί να είναι και άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας, που λειτουργούν έτσι γιατί ξέρουν ότι για τον κάθε Ηλία, δεν θα γίνουν επιστάμενες έρευνες, δεν θα το μάθει η κοινή γνώμη μέσω των ΜΜΕ, γιατί η ζωή του όπως φαίνεται δεν έχει την ίδια αξία με των άλλων και η απώλεια της δεν δημιουργεί υπεραξία πολιτικής εκμετάλλευσης αλλά μάλλον το αντίθετο.

Οι αξιοπρεπείς πρωτεύουσες, έτσι, τώρα μπορούν να ανασάνουν  ήσυχες, αφού η αποστείρωση συνεχίζεται και από αυτόκλητους εξολοθρευτές , γιατί ζωές σαν του Ηλία δεν αφορούν κανέναν απ’ αυτούς.

Αφορούν, όμως, εμάς…

Αναδημοσίευση από το http://anarchypress.wordpress.com/ επειδή αφορά και εμάς. Ευχαριστούμε

Σχόλια
  1. Ο/Η crux λέει:

    Δυστυχώς εμείς οι άνθρωποι έχουμε την συνήθεια να σκοτώνουμε κάθε τι καλό και αληθινό.Εξολοθρεύουμε τους αγνούς και υποστηρίζουμε τους υποκριτές.Δεν μπορούμε να αντέξουμε καν στην ιδέα ότι υπάρχει άνθρωπος που να εκφράζεται όπως ακριβώς νιώθει χωρίς να κρύβει κάτι.
    Αυτά τα άτομα όπως τον Ηλία (τον οποίο δεν γνωρίζω) θεωρούνται από πολλούς νοητικά υποβιβασμένα όμως είναι πολύ πιο αγνά απ΄τους περισσότερους «λογικούς».
    Να΄νε καλά ο Ηλίας εκεί πάνω και να τραγουδάει πάντοτε.

  2. Ο/Η Κώστας Λεγάκης λέει:

    Που είναι οι τηλεαστέρες-τηλεεισαγγελείς; Οέο;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s