Χαιρετίσματα λοιπόν στην Γραμματεία (από την ΠΑΣΑ), ή πως την απόφαση της Γραμματείας θέλουν να την κάνουν απόφαση της ΠΣ.

Posted: 01/12/2009 by Γιάννης Χ. in ΣΥΡΙΖΑ
Ετικέτες:

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

ή πως την απόφαση της Γραμματείας θέλουν να την κάνουν  απόφαση της Π.Σ.

 Το κείμενο της Γραμματείας, με όλες τις οβιδιακές του μεταμορφώσεις, παρουσιάζεται δημόσια ως «απόφαση» της ΠΣ ή αφήνεται να εννοηθεί ως τέτοια. Είναι σαφές ότι δεν πρόκειται περί απόφασης της 3ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης, αλλά περί ενός κειμένου το οποίο εισηγήθηκαν, τροποποίησαν και συναίνεσαν σ’ αυτό τα μέλη της Γραμματείας. Δηλαδή οι 11 εκπρόσωποι των συνιστωσών, απ’ τις οποίες αρκετές, αν πιστέψουμε τις ανακοινώσεις και τα κείμενά τους, είχαν εκφράσει διαφορετικές θέσεις στο θέμα των μελών και της δημοκρατικής λειτουργίας, απ’ αυτές που διατυπώνονται στο κείμενο που ανακοίνωσε η Γραμματεία με τη λήξη της ΠΣ. Θα πρέπει να εξηγήσουν το γιατί ;

Οι 11 επιπροσθέτως, διά στόματος συντονιστή, μάς ανακοίνωσαν σε όλους τους τόνους, ότι η ΠΣ δεν μπορεί να πάρει καμιά απόφαση.                           .
Έτσι έχουμε το εξής παράδοξο : μια συνδιάσκεψη που προαναγγέλλεται ότι δεν έχει δικαίωμα να αποφασίσει για τίποτε, εκ των υστέρων, μετατρέπεται σε αποφασιστικό σώμα που πήρε απόφαση!!!. Θα προκύψουν μεγάλα προβλήματα στις τοπικές συνελεύσεις Σύριζα όταν ορισμένοι θα προσπαθήσουν την απόφαση της Γραμματείας, να της προσδώσουν το κύρος απόφασης της Π.Σ. Ο κόσμος δεν κατανοεί όλες αυτές τις ακροβασίες. Δεν κατανοεί πώς είναι δυνατόν  να μαζεύονται τόσοι άνθρωποι απ’ όλη την Ελλάδα, να ακούνε μια εισήγηση, να λένε τη γνώμη τους, να μην καταγράφεται πού συμπίπτουν και πού αποκλίνουν, να αγνοούνται και να επανέρχεται ένα κείμενο τρόπον τινά ως απόφαση, χωρίς τη δική τους, έστω ενδεικτική,  έγκριση.

Μια ακόμα περαιτέρω απόδειξη για αυτό είναι και ο τρόπος που εισηγήθηκε ο Συντονιστής της Γραμματείας την δήθεν απόφαση. Συγκεκριμένα είπε : “…προτείνουμε να κλείσει η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη με την ακόλουθη απόφαση…”

Προφανώς η Γραμματεία προτείνει, και είναι βέβαιο ότι η απόφαση είναι δική της.                                     
Ο αποδέκτης της πρότασης είναι προφανώς η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη που με αυτή την πρόταση,  κλήθηκε να την νομιμοποιήσει

Σε κανένα όμως δεν δόθηκε η ευκαιρία να τοποθετηθεί επί της αποδοχής ή όχι αυτής της πρότασης της Γραμματείας, παρά το γεγονός ότι σ. από την ΠΑΣΑ έκαναν μια τελευταία προσπάθεια παρέμβασης να υπάρχει έστω και συμβολική δια βοής απόφαση.

Επιπρόσθετα η Γραμματεία αγνόησε παντελώς τις γραπτές προτάσεις που κατατέθηκαν στο Προεδρείο, με άλλες απόψεις, είτε από συλλογικότητες όπως η ΠΑΣΑ είτε αποφάσεις Γ.Σ. οργανώσεων ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτά τα δυο στοιχεία στοιχειοθετούν μια έντονη αντιδημοκρατική συμπεριφορά που επιβλήθηκε στην Π.Σ. του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι αναμφισβήτητο ότι η Γραμματεία δεν έκανε τίποτα για να απαντήσει και στον θυμό που εκφράστηκε από πάρα πολλούς ομιλητές για ανάλογες πρακτικές στο παρελθόν. Ο θυμός και η αγανάκτηση παραμένουν και ελπίζουμε να πάρουν την δημιουργική τους έκφραση χτίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ των μελών από τα κάτω, με ψηφοφορίες που τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνουν στις τοπικές ή κλαδικές οργανώσεις τους.

Κάθε τέτοια ψήφος, και ανεξάρτητα από την άποψη που θα στηρίζει, θεωρούμε ότι είναι απάντηση σε ότι έγινε στο κλείσιμο της Π.Σ. και βήμα χτισίματος της Αριστεράς που θέλουμε.                           .
Υπενθυμίζουμε ότι η Γραμματεία είναι ένα μη εκλεγμένο αλλά διορισμένο απο τις συνιστώσες όργανο. Επίσης οι «ανένταχτοι» που συμμετέχουν σε αυτήν είναι αυτοδιορισμένοι και κανένα σώμα δεν τους έχει εκλέξει. Στην «απόφαση» της Γραμματείας αναφέρεται ότι η Πανελλαδική Σύσκεψη αποφασίζει τον τρόπο που εκλέγονται ανένταχτοι στην Γραμματεία. Την ίδια στιγμή αρνούνται στην Πανελλαδική Σύνδιάσκεψη να αποφασίσει οτιδήποτε για 3η συνεχόμενη φορά!!! 

Καλούμε όσους ακόμα υποστηρίζουν οτι αυτή η Π.Σ. ήταν ένα προχώρημα για τον Σύριζα, να αναγνωρίσουν οτι ΑΥΤΗ η Γραμματεία και ΑΥΤΗ η διαδικασία, δεν αρμόζουν στην αριστερά. Αυτή είναι η πραγματικότητα κι αυτή την πραγματικότητα καλούμαστε να αλλάξουμε το επόμενο διάστημα. Το γεγονός οτι κάποιοι την παρουσιάζουν αντεστραμμένη δεν θα μας εμποδίσει να την αλλάξουμε, να είναι σίγουροι.

 

Ο Σύριζα ή θα λειτουργήσει με  δημοκρατία και διαφάνεια, ή δεν θα υπάρξει.

 

 

Πρωτοβουλία για την Αντι-Συστημική Αρισερά (ΠΑΣΑ)

1η Δεκέμβρη 2009

Σχόλια
 1. Ο/Η Γιάννης Κυριακάκης λέει:

  η αντιδημοκρατική εκτροπή συμπληρώνεται και απο ένα ακόμα στοιχείο:

  Στην Συνδιάσκεψη στην αρχή διαβάστηκε εισήγηση που ήταν επίσης προϊόν συναίνεσης μεταξύ των συνιστωσών, και όλη η διήμερη συζήτηση διεξήχθη με βάση αυτήν την εισήγηση.
  Στην τελική πρόταση «απόφασης» αυτή η εισήγηση άλλαξε σε βασικά της σημεία χωρίς να ενημερωθεί πριν η Συνδιάσκεψη!
  Παράδειγμα1: Στην εισήγηση αναφέρεται ρητά πως το Πανελλαδικό Συντονιστικό είναι «ενδιάμεσο» όργανο, στην «απόφαση» το πανελλαδικό συντονιστικό ΔΕΝ είναι ενδιάμεσο όργανο, αλλά συμβουλευτική μάζωξη όπως το σώμα του Ιουλίου του 2009 (χωρίς δηλαδή αποφασιστικές αρμοδιότητες!)
  Παράδειγμα 2: Στην εισήγηση αναφέρεται οτι στις τοπικές κλαδικές κλπ. δημιουργείται ενιαίο μητρώο μελών. (τελεία). Στην «απόφαση» αναφέρεται: «δημιουργείται ενιαίο μητρώο μελών που περιλαμβάνει τα μέλη των συνιστωσών (αυτοδίκαια;) και ανένταχτους, ανένταχτες»
  Παράδειγμα3: Στην εισήγηση αναφέρεται ρητά οτι η 4η Συνδιάσκεψη το 2010 θα πάρει οριστικές αποφάσεις στα οργανωτικά. Στην «απόφαση» λείπει κάθε αναφορά σε αποφάσεις!
  υπάρχουν κι άλλα παραδείγματα, αλλά αυτά τα τρία παραδείγματα αρκούν νομίζω.

  Συμπεράσματα: Α. 2.000 άτομα που ταξίδεψαν απο όλη την ελλάδα, δεν έχουν δικαίωμα να πάρουν απολύτως καμμιάν απόφαση. Β. Η Γραμματεία των 11, μπορεί να παίρνει αποφάσεις και να τις εισηγείται στους 2.000, Γ. Η γραμματεία όμως μπορεί και να ανατρέπει τις δικές της αποφάσεις όποτε θέλει (ομολογουμένως με συναίνεση!) χωρίς να θέτει την αλλαγή στην συζήτηση (έστω!) των 2.000. Δ. Παρόλα αυτά η Γραμματεία δικαιούται (ελέω θεού;) και να βαφτίζει την ανατροπή των ίδιων των δικών της αποφάσεων (αυτοδίκαια ομολογουμένως!) σε αποφάσεις των 2.000, που ποτέ (πριν το κλείσιμο) δεν ενημερώθηκαν για την αλλαγή, αλλά και που έτσι κι αλλιώς δεν είχαν εξαρχής δικαίωμα να πάρουν καμμιάν απόφαση!

  (ΥΓ. Ο Σταύρος Κ. σε άλλο σχόλιο του εδώ στο blog, έχει απόλυτο δίκιο όταν λέει οτι κακώς η ΠΑΣΑ ζήτησε να νομιμοποιηθεί με, έστω συμβολική έγκριση-ψηφοφορία, όλος αυτός ο τραγέλαφος! Συμφωνώ απόλυτα με τον Σταύρο!)

 2. Ο/Η Aristeros anonymos λέει:

  Έφτασε στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο η πιο κάτω εγκύκλιος του σ. Βίτσα:

  Επειδή σε διάφορα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο παρουσιάζονται, όχι πάντα με ευθύνη των μέσων, διαφορετικές εκδοχές των καταλήξεων της 3ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ σας αποστέλλουμε το τελικό κείμενο, όπως έχει αναρτηθεί στο site του ΣΥΡΙΖΑ:
  ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ 3ης ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ
  ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
  Μπαίνουμε σε μια περίοδο κρίσιμη: Από τη δράση της αριστεράς ,από τη δράση μας, θα εξαρτηθούν πολλά. Τόσο το επίπεδο των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων ,όσο και ο συσχετισμός των πολιτικών δυνάμεων , η σταθερότητα – ακόμη και η επιβίωση του πολιτικού τοπίου που ονομάσαμε « δικομματισμό».
  Σ’ αυτήν την περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπαίνει σαν άγραφο χαρτί: στις Διακηρύξεις του ‘03 και του ’07,στα εκλογικά προγράμματα μας, στους «15 άμεσους στόχους πάλης» δεσμευτήκαμε στην πάλη για την ανατροπή του νεοφιλελευθερισμού, στην αντίθεση στον δικομματισμό και την κεντροαριστερά ,στην αναφορά στον στρατηγικό στόχο του σοσιαλισμού. Αυτά είναι κεκτημένα. Δεν μπορούν να τεθούν σε αναθεώρηση ή αμφισβήτηση. Είναι μια στέρεα βάση πάνω στην οποία έχουμε το καθήκον να χτίσουμε, να περιγράψουμε τη γραμμή μας για τη νέα κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά τις εκλογές. Αντιμετωπίζουμε πλέον μια σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση . Μια κυβέρνηση που σε ελάχιστο χρόνο βιάστηκε να αποδείξει ότι θα ακολουθήσει την πορεία όλων των ευρωπαϊκών σοσιαλδημοκρατικών.

  Σύμφωνα με την συζήτηση και τον προβληματισμό που αναπτύχθηκε η παρούσα Πανελλαδική Σύσκεψη κατέληξε :
  1. Άμεση υλοποίηση των αποφάσεων της 1ης Πανελλαδικής Σύσκεψης: Γραφείο Τύπου και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ,έκδοση περιοδικού και λειτουργία του site με συντακτική επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ. Συγκρότηση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
  2. Βασικά «κύτταρα» της οργανωτικής συγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι Τοπικές, Νομαρχιακές και κλαδικές Επιτροπές . Λειτουργούν με κέντρο την Συνέλευση των μελών που έχει το δικαίωμα να αποφασίσει – με συναίνεση ή ενισχυμένη πλειοψηφία- για τα τοπικά ή Νομαρχιακά ή Κλαδικά ,πολιτικά ζητήματα και για την ανάδειξη της Συντονιστικής Γραμματείας κάθε επιτροπής.
  3. Θεσπίζεται η έννοια του «μέλους» του ΣΥΡΙΖΑ, σε άμεση σύνδεση με τις Τοπικές ή Νομαρχιακές (ή και «θεματικές» όπου έχει αναπτυχθεί ουσιαστική δράση και συμμετοχή) επιτροπές του. Σε κάθε Επιτροπή δημιουργείται Ενιαίο Μητρώο Μελών που περιλαμβάνει τα μέλη των συνιστωσών, αλλά και τους/τις ανένταχτους/ανένταχτες. Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ εφοδιάζονται με «κάρτα μέλους» με ευθύνη της αντίστοιχης επιτροπής.
  4. Κορυφαίο σώμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη. Συγκαλείται τακτικά μια φορά το χρόνο και έκτακτα –με ευθύνη της Γραμματείας-όταν προκύπτει σοβαρό θέμα. Οι αντιπρόσωποι ορίζονται με αποφάσεις των Τοπικών –Νομαρχιακών –Κλαδικών Επιτροπών με συναίνεση ή εκλογή ,με μέριμνα για πλουραλιστική εκπροσώπηση ,ώστε η σύνθεσή της να καθίσταται ισχυρή και αναμφισβήτητη.
  5. Την ευθύνη ανάμεσα σε δύο Πανελλαδικές Συνδιασκέψεις έχει η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκροτείται με την μέθοδο της συναίνεσης. Συμμετέχει τουλάχιστον ένας ή μια εκπρόσωπος από κάθε συνιστώσα και ανένταχτοι-ες (σε αριθμό και σύνθεση που κάθε φορά συμφωνούνται στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη).
  6. Ενισχύεται αποφασιστικά το Ταμείο ΣΥΡΙΖΑ ώστε να διασφαλίζεται η κεντρική και τοπική λειτουργία του.
  7. Για όλα τα υπόλοιπα ζητήματα -όσα αναπτύχθηκαν στην παρούσα Πανελλαδική Συνδιάσκεψη αλλά και όποια μπορεί να προκύψουν κατά την εμβάθυνση των ζητημάτων- συγκροτείται ανοιχτή Επιτροπή που αναλαμβάνει σε συνεργασία με τη Γραμματεία να διερευνήσει και να προετοιμάσει τη συζήτηση για την επόμενη σαφώς συγκροτημένη 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών απ’ όλες τις τοπικές, κλαδικές και θεματικές επιτροπές. Αυτή θα συγκληθεί μέσα στο 2010, με προσπάθεια να πραγματοποιηθεί στο πρώτο εξάμηνο του έτους.

  Ορισμένες διευκρινίσεις ίσως είναι απαραίτητες:
  1. Το Πανελλαδικό Συντονιστικό όργανο δεν είναι νέα απόφαση και ήδη έχει συνεδριάσει 2 φορές (η τελευταία τον Ιούλιο).
  2. Δεν υπάρχουν ενδιάμεσα όργανα. Οι Τ.Ε. και Συνελεύσεις συγκροτούνται και συνεδριάζουν σε επίπεδο νομού, δήμου κ.λ.π.
  3. Το βασικό στην Τοπική και Κλαδική Επιτροπή είναι η συγκρότηση του Ενιαίου Μητρώου Μελών που συμπεριλαμβάνει όλα τα μέλη των συνιστωσών και τους ανένταχτους. Ο ΣΥΡΙΖΑ εφοδιάζει τα μέλη του με κάρτα, αλλά δεν είναι η κάρτα, η παραλαβή της ή όχι, αυτό που κάνει κάποιον/α μέλος ή όχι.
  4. Σε κάθε περίπτωση το κύριο αυτή τη στιγμή είναι να ανοιχτούμε στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας.

  30/11/2009 Δημήτρης Βίτσας Γραμματέας ΚΠΕ ΣΥΝ

  Μήπως μπορεί να μα βοηθήσει κανένας να καταλάβω τι θέλει να πει ο σ. Βίτσας παραπάνω με τις 4 διευκρινίσεις?
  Προκαταβολικά υπόχρεος.

 3. Ο/Η Γιάννης Κυριακάκης λέει:

  ουουουουουούπς!

 4. Ο/Η Generator λέει:

  Προφανως στο 3 υπονοουνται καποιες τελετες μυησης.Γι’αυτο λεει οτι «δεν ειναι η καρτα η η παραλαβη της αυτο που καθιστα καποιον μελος».Ισως,παλι,προνοει και για τους ντροπαλους,τα δεντρα,τους νεκρους κλπ.,μιας και ολοι αυτοι δυσκολα θα σπευσουν να την παραλαβουν.
  Οσο για το 4,επιτελους θα ανοιχτουν στα πραγματικα μου προβληματα.Δεν ειμαι πια μονος :)) Ειναι κατι το οποιο ηδη υλοποιειται με τις τελευταιες ανακοινωσεις της ΑΠ για παραδειγμα.

 5. Ο/Η Generator λέει:

  Καλο θα ηταν,παντως,να περιμενουμε να βεβαιωθουμε οτι η συγκεκριμενη εγκυκλιος δεν κυκλοφορει σε 3-4 διαφορετικες εκδοχες στα διαφορα ΜΜΕ,οχι παντα με δικη τους ευθυνη φυσικα.

 6. Ο/Η Earnest Lampropoulos λέει:

  Είναι αναμενόμενο ότι τα διορισμένα από τον εαυτό τους και τις συνιστώσες στελέχη της Γραμματείας αντιδρούν σε αποφάσεις που στην ουσία θα μετάτρέψουν την θέση τους σε εκλόγιμη (έστω και με έμμεσες διαδικασίες). Αναμενόμενο και όχι επι της αρχής (της ελευθερίας του λόγου μόνον) κολάσιμο, αν και κολάσιμο επί των προθέσεων.

  Αλλά η πραξικοπηματική νομιμοποίηση μιας απόφασης που δεν τέθηκε υπό συζήτηση σε αυτη τη μορφή στους συνέδρους είναι απλώς ΑΙΣΧΡΗ σε μια συλλογικότητα που θέλει να λέγεται αριστερή.

  Καιδυστυχώς ως μέλος συνιστώσας συμβάλλω (ακούσια και από ολιγωρία) στη νομιμοποίηση τέτοιων συμπεριφορών στην συνιστώσα μου!

 7. Ο/Η stavros k λέει:

  Η Αλήθεια είναι ότι ο Βίτσας δεν λέει ούτε ψέματα ούτε στρεβλώνει την απόφαση, εκτός από την εξ’ ορισμού και γενική στρέβλωση, δηλαδή το ότι πήρε απόφαση μια μη αποφασιστική «Συνδιάσκεψη».

  Αυτό που πρέπει όλοι να θυμηθούν είναι ότι έχει μεγάλη σημασία να μην γίνει διάσπαση του ΣΥΝ που προφανώς θα είναι και διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, σε όλα τα επίπεδα …. Όποιος δεν έμαθε ακόμα ότι από καμία διάσπαση δεν ωφελήθηκε την αριστερά, δεν φοράει απλώς παρωπίδες, αλλά έχει όλο το κεφάλι στον κουβά….

  Είναι άλλο πράγμα μια διάσπαση… και άλλο αν κάποια μειοψηφία έχει ενστάσεις ή αν κάποιοι αποχωρήσουν….

 8. Ο/Η Γιάννης Κυριακάκης λέει:

  σταύρο εκτός απο την διάσπαση (συμφωνώ μαζί σου, δεν βοηθάει) υπάρχει και το σάπισμα…πάντως στην Πανελλαδική χάθηκε μια ακόμη ευκαιρία, και το σάπισμα δεν ανεστράφη…

 9. Ο/Η stavros k λέει:

  Ναι ρε Γιάννη, αλλά ας μην πετάμε και στα σύννεφα ότι θα μπορούσε από τη μια στιγμή στην Άλλη να γίνει κάτι τελείως διαφορετικό. Μέχρι τώρα η αριστερά συνεχίζει να διασπάται. Ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προέκυψε από «κάτω» αλλά από «πάνω», από τις γραφειοκρατίες. Το κίνημα βρίσκεται σε πλήρη υποχώρηση και η περσυνή νεανική εξέγερση επαληθεύει την γενική υποχώρηση.

  Γιάννη σε στιγμές που δεν μπορούμε να κερδίσουμε, φροντίζουμε ώστε τουλάχιστον να μην χάσουμε.

 10. Ο/Η Σπίθας λέει:

  Να πάρουν θέση τα οι βουλευτές και μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
  Ψηφίστηκαν και εκλέχτηκαν από τα μέλη, τους φίλους ψηφοφόρους μας και οφείλουν να ξεκαθαρίσουν την θέση τους.

  Δεν υπάρχουν μόνο τα όργανα.
  Τα θεσμικά όργανα υπάρχουν για να εκφράζουν να εκπροσωπούν και να αντιστοιχίζονται με τις λαϊκές εντολές.

  Ας μιλήσουν, λοιπόν και οι μόνοι άμεσα εκλεγμένοι αππο τον λαό,,ώ οπαδοί μου της αμεσοδημοκρατίας.

  Κάνω λάθος;

  Ας σταματήσουν να παίζουν το κρυφτούλι και να κρύβονται πίσω από εσωκομματικά μαγειρέματα οι πλέον υπεύθυνοι..

 11. Ο/Η Γιάννης Κυριακάκης λέει:

  και ο Συνασπισμός το 88 απο «τα πάνω» ξεκίνησε, όχι απο «τα κάτω»…Αν δεν γινόταν όμως κόμμα μόλις 3 χρόνια μετά, δεν θα υπήρχε σήμερα…Ας δεχτούμε όλες τις δικαιολογίες, που έχουν τεθεί απο διάφορες πλευρές, για την παραβίαση της δημοκρατίας, λόγω ανωριμότητας των συνθηκών, λόγω ιδεολογικών διαφορών, λόγω προστασίας των μικρών συνιστωσών κ.λ.π. Για την παραβίαση της λογικής όμως, τι δικαιολογίες υπάρχουν; (αν και είμαι βέβαιος οτι και γι αυτό κάτι θα βρούν!)…

 12. Ο/Η ΚΩΣΤΑΣ ΓΚ. λέει:

  Σχετικά με την εγκύκλιο του Βίτσα:
  για το σημείο 1: «Το Πανελλαδικό Συντονιστικό όργανο δεν είναι νέα απόφαση και ήδη έχει συνεδριάσει 2 φορές (η τελευταία τον Ιούλιο).»
  Αν προσέξατε και αυτό το δήθεν όργανο αλλάζει διαρκώς ονόματα: «Πανελλαδική σύσκεψη», «Πανελλαδική συνδιάσκεψη», «Πανελλαδικό Συντονιστικό όργανο». Τίποτα από όλα αυτά δεν είναι. Πρόκειται για μια εκδήλωση, επετειακού μάλλον χαρακτήρα στην οποία ανακοινώνεται ότι αποφασίστηκαν (από ποιόν όμως;) τα ίδια πράγματα: Γραφείο τύπου, περιοδικό κλπ. Κανένας από αυτούς, οι οποίοι μάλιστα ζητούν από τον Αλαβάνο να κάνει όχι αυτοκριτική, αλλά χαρακίρι, δεν μας εξήγησε γιατί μέχρι σήμερα δεν έγιναν, ούτε φυσικά έκανε αυτοκριτική.Αυτή είναι υποχρεωση των άλλων!
  Για το σημείο 2: «2. Δεν υπάρχουν ενδιάμεσα όργανα. Οι Τ.Ε. και Συνελεύσεις συγκροτούνται και συνεδριάζουν σε επίπεδο νομού, δήμου κ.λ.π.» Σύντομα, θα ανακαλέσει ο Βίτσας, ιδίως εάν προχωρήσει η Περιφερειακή Αυοδιοίκηση, για την οποία μιλάει το κόμμα του. Με ποιό τρόπο θα παίρνονται πρωτοβουλίες μεταξύ ομόρων νομών που αντιμετωπίζουν κοινά προβλήματα (π.χ. νερό, σκουπίδια κλπ.);

 13. Ο/Η bhoy λέει:

  Για τους νεότερους 25-37 ετών που πέρασαν από τις σχολές,όλα αυτά θυμίζουν 2μερα ΕΑΑΚ! Τότε όμως ήμασταν και νέοι,έβραζε και το αίμα κι οι πιο ευαίσθητοι γκρινιάζαμε,αλλά βάζαμε πλάτη στα κύτταρα-στα σχήματά μας.
  Κάτι ανάλογο προτείνεται/ετε να γίνει από τους ανένταχτους/ενταγμένους στις Γ.Σ. Έως πότε θα δίνεται η μάχη;;;Μέχρι να υπάρξει κούραση;Μέχρι την 50ή Συνδυάσκεψη;Ή τις εκλογές του 2017;
  Εύχομαι καλό κουράγιο,αλλά και μια λοξή ματιά προς ΑΝΤΑΡΣΥΑ μεριά δε θα ήταν άσχημη…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s