Ανακοίνωση Αριστερής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Ιατρών

Posted: 18/12/2009 by Ioannis Kyriakakis in Αριστερά, Κινήματα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α.Ρ.Σ.Ι. 18-12-09

ΕΤΣΙ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ !
ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΙΛΗΣΕ, ΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΜΙΛΗΣΑΝ !
-Τέρμα στα παζάρια των γραφειοκρατών, όλη η Αττική θα γίνει «Αττικόν»-

(Πρώτα –και φυσικά ανεπίσημα)
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΙΝΑΠ
Έγκυρα 4990 (2006 : 4474)

ΔΗΚΝΙ 1443   30,8 % έδρες 5 (2006 : 1719    38,5 %   έδρες 6)
ΠΑΣΚ 1119      23,8 % έδρες 4 (2006 : 1000   22,4 % έδρες 3)
ΑΡΣΙ 844         18,0 % έδρες 3 (2006 : 527      11,8 % έδρες 2)
ΔΗΠΑΚ 584   12,4 % έδρες 2 (2006 : 561      12,5% έ δρες 2)
ΑΕΓ 449            9,5 % έδρα 1 (2006 : 420         9,4 % έδρες 2)
Νυστέρι 145    3,1% (2006: 247          5,5 %)
AIK (Ανεξ. Δεξ.) 105   2,3%

Η Α.Ρ.Σ.Ι. 56 % στο Αττικό, μέσα στο γνωστό κλίμα εκβιασμών και απειλών από το μεγαλοκαθηγητικό κατεστημένο !
65 % στο 1ο ΙΚΑ, παρά τον «πόλεμο» ενάντια στους ειδικευόμενους από τους διευθυντές-Ικατζήδες !
Πάνω από 50 % σε Νίκαια, ΨΝΑ !
Πρώτη δύναμη στον «Ερυθρό», το άντρο της ΠΑΣΚικής διευθυντοκρατίας !
Πρώτη δύναμη στο Παίδων Πεντέλης, όπου κάποιοι όψιμοι μεγαλογιατροί με «αριστερή» (τρομάρα τους) στάμπα απειλούσαν με θεούς και δαίμονες τους ειδικευόμενους να μην κάνουν επίσχεση !, κλπ, κλπ …

Τελικά επίσημα αποτελέσματα εκλογών ΕΙΝΑΠ για αντιπρόσωπους στο συνέδριο ΟΕΝΓΕ

Ψήφισαν      4818                Σύνολο αντιπροσώπων 125

Έγκυρα 4688

ΔΗΚΝΙ       1642   34,1% αντιπρόσωποι  43

ΠΑΣΚ         1160     24,1% «                   30

Α.Ρ.Σ.Ι.,  Ενωτικό ψηφοδέλτιο με Αριστερή Κίνηση Υγειονομικών και Ένωση Εργαζομένων

863      17,9%            «                   23

ΔΗΠΑΚ      541       11,2% «                   14

ΑΕΓ             464       9,6% «                   12

Νυστέρι        88      1,8% «                      2

ΑΙΚ              58     1,2% «                       1

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ !
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΤΩΝ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ, ΤΩΝ «ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ» ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ, ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ, ΤΩΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ !
ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΙΟΛΑΣ ΜΕΡΑ.
Ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ.
Στα σκουπίδια της ιστορίας η συνδικαλιστική γραφειοκρατία και ο κοινοβουλευτικός «συνδικαλισμός».

Advertisement
Σχόλια
  1. Ο/Η stathas λέει:

    καλο το αποτελεσμα για την ΑΡΣΙ,αλλα μηπως ειναι λιγο υπερβολικοι οι τονοι θριαμβολογιας?Μηπως χανεται το μετρο??

  2. Ο/Η noname λέει:

    μαζί με την ΑΡΣΙ κατέβηκε και η ΡΙΖΑ (ΔΕΑ, ΚΟΕ, ανένταχτοι) εξού και ένα μέρος της ανόδου. Ο ΣΥΝ προτίμησε να κρατήσει απεργοσπάστες στο ψηφοδέλτιο της ΑΕΓ παρά να γίνει ενιαίο κατεβασμα του ΣΥΡΙΖΑ

  3. Ο/Η Πάνος Παπανικολάου λέει:

    Συναγωνιστές
    1. Από δική μου αποκλειστικά αβλεψία λόγω κόπωσης δεν γράφεται στην χθεσινή ανακοίνωση το πλήρες όνομα του ψηφοδελτίου : «Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών (Α.Ρ.Σ.Ι.), ενωτικό ψηφοδέλτιο με Αριστερή Κίνηση Υγειονομικών και Ένωση Εργαζομένων»
    2. Οι τόνοι δεν είναι υπερβολικοί. Δύσκολα μπορεί να φανταστεί κανένας το τι ζήσαμε τα τελευταία χρόνια. Εκβιασμοί, πόλεμος νεύρων, απειλές από μεγαλοκαθηγητές και λαμογιοδιευθυντάδες, διώξεις ενάντια σε ειδικευόμενους, υποσχέσεις ότι «δεν θα τελειώσεις ειδικότητα ποτέ», εισαγγελείς, δικαστήρια κλπ, αηδιαστική στάση από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία ΠΑΣΚ, ΔΗΚΝΙ και όχι μόνο). Το αποτέλεσμα των εκλογών έτσουξε πολλούς,μα πάρα πολλούς …
    3. Διαβάστε τη σημερινή ανακοίνωση της ΑΡΣΙ με τα τελικά ΕΙΝΑΠ (μικροδιαφορές) και με τα αποτελέσματα για συνέδριο ΟΕΝΓΕ (ακόμα καλύτερα) …
    Συναγωνιστικά, Πάνος Παπανικολάου από Α.Ρ.Σ.Ι.

  4. Ο/Η Χρήστος Κόνιαρης λέει:

    Με τους απεργοσπάστες που λέτε θα είσαστε μαζί στο ΣΥΡΙΖΑ και θα έχετε και κάρτα μέλους.
    Ας μην μιλήσω για το ποιος απεργεί και ποιος όχι στην ΕΙΝΑΠ γιατί θα πέσουμε κάτω από τα γέλια.
    Μερικοί ξεχνάνε ότι το κίνημα των Νοσοκομειακών Γιατρών δεν έγραψε στην Αθήνα αλλα στην Περιφέρεια και εκεί είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι ο ΑΕΓ έδινε τον τόνο.

    Επώνυμα και όχι ανώνυμα

    Κόνιαρης Χρήστος

    • Ο/Η Οικονομίδης Δημήτρης λέει:

      σ. Χρήστο,

      Α.
      τι εννοεί το «Με τους απεργοσπάστες που λέτε θα είσαστε μαζί στο ΣΥΡΙΖΑ και θα έχετε και κάρτα μέλους.»;

      1. ότι δεν είναι απεργοσπάστης το συγκεκριμένο μέλος της ΑΕΓ;
      και
      2. Το ότι θα είμαστε στο ΣΥΡΙΖΑ με κάρτα μέλους μαζί, ότι δεν πρέπει να γίνεται κριτική; Και μάλιστα δημόσια; Ότι πρέπει να κατεβαίνουμε «μαζί» ακόμη και όταν προκύπτουν τόσο σοβαρά ζητηματα όπως αυτά που έβαλαν στο κείμενο τους οι 8 σ.του ΣΥΡΙΖΑ; Ή μήπως επείδή – με τα χάλια που εχει η λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ – θα πρέπει αυτά που συμβαίνουν σε κεντρικό πολτικό επίπεδο (πχ πολλαπλές θητείες, υπονόμευση της ενιαίας έκφρασης του ΣΥΡΙΖΑ κλπ κλπ ) , θα πρέπει να τα αναπαράγουμε/ανεχόμαστε και σε συνδικαλιστικό, δημοτικό, τοπικό;

      Ακόμη.Εμείς θα είμαστε στο ΣΥΡΙΖΑ των μελών, κάποιοι άλλοι…;;;

      Β.
      «Ας μην μιλήσω για το ποιος απεργεί και ποιος όχι στην ΕΙΝΑΠ γιατί θα πέσουμε κάτω από τα γέλια.»
      ΟΚ, κάτι υποννοείς για κάποιους. Κάνε το συγκεκριμένο και προσωποποιημένο. Αν υπάρχουν απεργοσπάστες σε ΑΡΣΙ-ΕΨ σαφώς και είναι πρόβλημα. Γιατί τέθηκε εξάλλου προεκλογικά;
      Αλλά το να αφήνεις μια υποψία να αιωρείται… το πράγμα θυμίζει Περισσό μεριά και νομίζω ότι τουλάχιστον από κει έχουμε φύγει. Ή κάνω λάθος;

      Γ. Πιο αναλυτικά για την ΑΕΓ στην Περιφέρεια(;)

      Δ.

      Ανώνυμα και επώνυμα. Να υποθέσω πως όποιος γράφει ανώνυμα
      1. είναι κουκουλοφόρος μπάχαλος και σπάει μαγαζιά
      2. λέει ψέμματα
      3. ακόμη κι αν αυτά που λέει είναι αλήθεια, το παρακάμπτουμε ( γιατί, ίσως, δε συμφέρει, και πετάμε τη μπάλλα αλλού βλ σημεία 1+2

      Ίσως όμως να σκεφτούμε ότι κάποιοι άνθρωποι δε θέλουν ή και δεν μπορούν να μιλήσουν επώνυμα, κι αυτό πρέπει να το σεβαστούμε. Δεν είναι όλοι οι ανώνυμοι ύποπτοι ( όπως δεν είναι και όλοι οι επώνυμοι ΟΚ ;-)

      Και τέλος, δυστυχώς ο τόνος των σχολίων έχει κατι από: σας αρέσει δε σας αρέσει έτσι είναι γιατί έτσι..είναι! Και θα πείτε κι ένα τραγούδι!

  5. Ο/Η stathas λέει:

    Αγαπητε ΚΟΝΙΑΡΗ,οι φιλοι της ΑΡΣΙ σου αποδεικνυουν περιτρανα τη ματαιοτητα της επιδιωξης για ενοποιηση ΣΥΡΙΖΑ κλπ Το υφος των κειμενων και τα υπονοουμενα δειχνουν πολλα.Ειναι καλυτερα να ακολουθησει ο καθενας το δρομο του χωρις να κοροιδευει το κοσμο με μεγαλα λογια για ενοτητα της αριστερας…

  6. Ο/Η noname λέει:

    Δεν είπα ότι η ΑΕΓ δεν έχει αγωνιστές, είπα ότι ο ΣΥΝ στην Αθήνα (ΕΙΝΑΠ) επέμενε να διατηρήσει στο ψηφοδέλτιο του απεργοσπάστη. Επίσης εγώ μπορεί να είμαι ανώνυμος αλλά αυτά που έγραψα δεν τα έβγαλα από την κούτρα μου. Τα διάβασα από κάποιους «επώνυμους» που τα έγραψαν. Για παράδειγμα στην εφημερίδα της ΔΕΑ υπάρχει το παρακάτω άρθρο το οποίο και αναδημοσιεύω:

    Εκλογές στην ΕΙΝΑΠ: H κοινή δράση της ριζοσπαστικής Αριστεράς μπορεί να αλλάξει το τοπίο

    Ο ι εκλογές στα συνδικάτα της ΕΙΝΑΠ και για το συνέδριο της OEΝΓΕ στις 17/12 είναι εξαιρετικά σημαντικές, λόγω των τραγικών προβλημάτων του ΕΣΥ που αναμένεται να ενταθούν ενόψει της επιδημίας γρίπης και της επίθεσης στα δικαιώματα των νοσοκομειακών γιατρών. Σε όλα τα νοσοκομεία οφείλονται αναδρομικά εφημεριών και δεν έχει γίνει καμία από τις προβλεπόμενες στον ν. 3754/2009 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών. Ήδη οι γιατροί βρίσκονται σε κινητοποιήσεις (Σωτηρία, ΨΝΑ, Αμαλία Φλέμιγκ, Παίδων Πεντέλης, ΓΝ Πατησίων) αντιμέτωποι με την κοροϊδία της κυβέρνησης και των διοικήσεων και με πρωτοφανείς αυταρχικές μεθοδεύσεις. Μέσα στο κλίμα αυτό το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) καλεί σε 24ωρη απεργία στις 17 Δεκέμβρη.

    Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα
    Από το 2006 αναπτύχθηκε ένα σημαντικό κίνημα στα νοσοκομεία, με αφορμή τις ρυθμίσεις για το ωράριο εργασίας των γιατρών, το οποίο συσπείρωσε την πλειοψηφεία των γιατρών του ΕΣΥ, τσάκισε τη συμμαχία μεταξύ κυβερνητικών συνδικαλιστών ΝΔ, ξεπουλημένων συνδικαλιστών ΠΑΣΟΚ, υπουργείου και ΜΜΕ και επέβαλε πραγματικές αυξήσεις, ρεπό και νομοθετική δέσμευση το 2000 και προσλήψεις μέσα στο 2009.

    Οι δυνάμεις που στήριξαν αυτό το κίνημα ήταν αυτές της Αριστερής Ριζοσπαστικής Συσπείρωσης των Ιατρών (ΑΡΣΙ) και μέρος των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΔΗΠΑΚ (ΚΚΕ) με τη διασπαστική της στάση έβαλε πλάτη στην ΠΑΣΚΕ και την ΔΗΚΝΙ (ΝΔ) και εκτέθηκε ανεπανόρθωτα…

    Δυστυχώς όμως, ο εκπρόσωπος της ΑΕΓ (παράταξη του ΣΥΝ) στην Αθήνα, Γ. Μπουλμπασάκος, έβγαλε από τη δύσκολη θέση τις παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, καθώς με δική του πρόταση και πρωτοβουλία αναγνωρίστηκε από την πλειοψηφία του συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ, το Μάρτιο του 2009, ο νόμος Αβραμόπουλου ως Συλλογική Σύμβαση. Αμαυρώνοντας έτσι τον αγώνα που έδωσαν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ.

    Οι ενέργειές του ήταν αντίθετες με τις θέσεις της παράταξής του και της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ξεκάθαρα τόνισε στη Βουλή ότι ο νόμος του Αβραμόπουλου δεν εξέφραζε την υπογραφείσα με την ΟΕΝΓΕ κλαδική σύμβαση.
    Θεωρώντας ότι αυτή η συγκεκριμένη πολιτική-συνδικαλιστική στάση δεν εκφράζει την πλειοψηφία των αγωνιστών-τριών του ΣΥΡΙΖΑ στην Υγεία, εκφράσαμε έγκαιρα προς το τμήμα υγείας του ΣΥΝ ότι η συμμετοχή του θα ήταν απαγορευτική για τη δική μας συμμετοχή σε κοινό ψηφοδέλτιο.

    Η απάντηση του ΣΥΝ ήταν αρνητική, ενώ παράλληλα η ΑΡΣΙ πρότεινε κοινή εκλογική κάθοδο όσων είχαν δώσει από κοινού τη μάχη στις γενικές συνελεύσεις, στο συντονιστικό των συνελεύσεων, στις επισχέσεις εργασίας όλο το προηγούμενο διάστημα. Αποφασίσαμε τη διακριτή συμμετοχή μας στις εκλογές με το σχήμα της ΑΡΣΙ, με τον τίτλο: Α.Ρ.Σ.Ι.–ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

    Οι νικηφόροι αγώνες, που τσάκισαν την «ιερή συμμαχία» συνδικαλιστών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και Αβραμόπουλου, μας γεμίζουν ελπίδες για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας, ώστε να μην πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι και να ανατραπεί στην πράξη ο προϋπολογισμός της λιτότητας και των περικοπών. Θα δώσουμε τη μάχη για να σταματήσει η διάσπαση των εργαζομένων στα νοσοκομεία και με κοινούς αγώνες να διεκδικήσουμε αύξηση της χρηματοδότησης και Δημόσια Δωρεάν υγεία για όλους, μαζικές προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος. Για 1.600 ευρώ κατώτατο μισθό στον ειδικευόμενο και να χαρακτηριστεί ο χώρος των νοσοκομείων ανθυγιεινός. Για πλήρη κοινωνική ασφάλιση και σύνταξη για όλους.

    Από τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν οι:
    Καραβάς Αντώνης, Επιμελητής Β΄, «Ερυθρός», Αριστερή Κίνηση Υγειονομικών
    Καράμπελας Γιάννης, Ειδικευόμενος, «Γ. Γεννηματάς», Ένωση Εργαζομένων
    Μάλλιος Γιάννης, Ειδικευόμενος, «Γ. Γεννηματάς», Αριστερή Κίνηση Υγειονομικών
    Οικονόμου Γιάννης, Ειδικικευόμενος, Γεν. Πατησίων, Ανένταχτος
    Πανταζόπουλος Γιάννης, Διευθυντής, Νοσοκομείο «Ερυθρός», Ανένταχτος
    Τοσονίδου Δέσποινα, Επιμελήτρια Β΄, «Ασκληπιείο Βούλας», Αντικαπιταλιστική Πολιτική Ομάδα
    Φαράντος Μπάμπης, Επιμελητής Β΄, Γεν. Πατησίων, Αριστερή Κίνηση Υγειονομικών

    http://www.dea.org.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2463&Itemid=42

  7. Ο/Η stathas λέει:

    ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ Γ.ΜΠΟΥΛΜΠΑΣΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΕΣ.ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟ.ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Ο ΣΥΝ.FACE CONTROL,ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΜΠΑΡ…

  8. Ο/Η Κανένας ή Οδυσσέας Δεσμώτης λέει:

    «ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Ο ΣΥΝ.»

    ΟΚ Καμαράντ. Καταλάβαμε. Εμείς είμαστε απλώς οι μαϊντανοί που σώζουν το ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ από το <3% και του δίνουν 4,7%. Κι ο Χαρίλαος κάτι τέτοια έλεγε , αλλά και ο Λεωνίδας, που μπορεί να μην τα έλεγε, αλλά τα έκανε, πασπαλίζοντάς τα με ανανεωτική άχνη ζάχαρη…

    Το ότι ο Γ.Μπουλουμπασάκος είναι σοβαρός άνθρωπός και καλός πνευμονολόγος σε τι δικαιολογεί την απεργοσπαστική του στάση.

    Σημειώνω ότι μέχρι στιγμής σ' αυτή τη συζήτηση κανείς, από τους υπερασπιστές του Γ.Μπ., δεν επιχειρηματολόγησε για το ότι ο Γ.Μπ. καλώς έπραξε. Πράγμα που θα ήταν μια πολιτική τοποθέτηση.

    « σοβαρός άνθρωπός και καλός πνευμονολόγος », μάϊστα! σαν κι αυτά με τα οποία πορεύτηκε μετεμφυλιακά η Αριστερά: ο Αριστερός είναι καλός πατριώτης, σωστός δουλευτής, τίμιος οικογενειάρχης!!!

    FACE CONTROL,ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΜΠΑΡ … ντάξ' όταν εκλείπουν τα επιχειρήματα, το ελληνικό-αριστερό μελόδραμα σε νέες επιτυχίες. Σταλινισμός δεν είναι η κριτική αλλά η απαξίωση της κριτικής και μάλιστα με συναισθηματισμούς, οι τοποπθετήσεις σαν τη δική σου περί καθορισμου κλπ, το Κόμμα ή η Τάση πάνω από το κίνημα, τα φασκελωκουκουλώματα κλπ κλπ

  9. Ο/Η stathas λέει:

    ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΒΑΖΕΙ Ο ΣΥΝ ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΟΥ.ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΧΕΣ ΑΠ΄ΟΣΟ ΞΕΡΩ.ΑΝ ΟΙ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΔΙΝΟΥΝ 1,7% ΑΣ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΑΥΤΟΝΟΜΑ.ΔΕΝ ΤΟ ‘ΒΛΕΠΩ’.ΚΑΤΙ ΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ…
    ΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΡΟΤΕΡΗΜΑΤΑ ΣΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ.ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΝΑ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΤΤΕΙ ΛΙΓΑ..

  10. Ο/Η noname λέει:

    Δεν πρόκειται για ψηφοδέλτια του ΣΥΝ αλλά για ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ σε ενδεχόμενο κοινό κατεβασμα. Αυτό δεν επιτεύχθηκε γιατί ο ΣΥΝ στηρίζει τον συγκεκριμένο τύπο. Από κει και πέρα την πολιτική ευθύνη την παίρνει ο καθένας. Και ο ΣΥΝ με τη στάση του και οι ΡΙΖΑιοι που συνεργάστηκαν (ορθώς κατά τη γνώμη μου) με την ΑΡΣΙ βάζοντας στην πρώτη γραμμή την υπεράσπιση του απεργιακού αγωνιστικού μετώπου που διαμορφώνεται στους νοσοκομειακούς γιατρούς

  11. Ο/Η Κώστας Λεγάκης λέει:

    Σύντροφοι δεν έχω ιδέα τι συμβαίνει στα νοσοκομεία, μιας και δεν είμαι ούτε γιατρός, ούτε νοσηλευτής, ούτε διοικητικός υπάλληλος εκεί. Την κατάσταση την βλέπω μόνο ως «πελάτης». Θα ήθελα όμως, βλέποντας όλη αυτή την αντιπαράθεση γύρω απο τις παρατάξεις και τις εκλογές, να θέσω ένα ζήτημα που νομίζω ότι έχει γενικότερη αξία σε όλο το συνδικαλιστικό κίνημα.
    Γιατί ως αριστεροί αναλωνόμαστε στο ξεπερασμένο γραφειοκρατικό μοντέλο του παραταξιακού συνδικαλισμού και δεν προτείνουμε μία διαφορετική λειτουργία των συνδικάτων, χωρίς παρατάξεις, αλλά με συνελευσιακή λειτουργία, με ανοιχτα ΔΣ, με ομοσπονδιακή δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια συγκρότηση; Γιατί επιμένουμε στην προβολή του αστικού κομματικού μοντέλου και στον συνδικαλισμό; Γιατί η συγκρότηση των σωματείων να είναι σε ομοιοεπαγγελματική βάση (άλλο σωματείο οι γιατροί, άλλο οι νοσηλευτές, άλλο οι διοικητικοί) και όχι στη βάση «ένα νοσοκομείο-ένα σωματείο»;
    Προβληματισμό καταθέτω, προφανώς οι εμπλεκόμενοι γνωρίζουν καλύτερα το χώρο τους.

  12. Ο/Η Χρήστος Κόνιαρης λέει:

    Αγαπητοί φίλοι
    Ο σ Μπ… δεν κατηγορήθηκε από όσο ξέρω από κανένα μέχρι σήμερα για απεργοσπασία. Μόνο όσοι δεν γνωρίζουν μιλούν γι αυτό.
    Κατηγορήθηκε από του σ του ΣΥΡΙΖΑ γιατί αφού κατατέθηκε στη Βουλή τροποποιημένη η Σύμβαση που είχε συμφωνήσει η ΟΕΝΓΕ διαφοροποιήθηκε από τα υπόλοιπα μέλη της ΑΕΓ και θεώρησε ότι έστω και με το κουτσούρεμα που έκανε ο Αβραμόπουλος ήταν θετική και πρότεινε στο ΓΣ να επικυρώσει αυτή τη νομοθετική πρόταση Αβραμόπουλου.
    Πρέπει να σας πω ότι τότε τόσο τα υπόλοιπα μέλη της ΑΕΓ στο ΓΣ διαφοροποιήθηκαν δημόσια από αυτή την επιλογή, όσο και η Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών στήριξε της Επιλογή της πλειοψηφίας των μελών της ΑΕΓ στο ΓΣ της ΟΕΝΓΕ.
    Και εγώ διαφωνώ με την συγκεκριμένη επιλογή αλλα θα πρέπει να γνωρίζεται ότι διαφωνώ πολλές φορές και με επιλογές σ από το ΣΥΡΙΖΑ σε συγκεκριμένες στιγμές.
    Αυτό δεν με εμπόδισε ποτέ να κατέβω μαζί τους σε ψηφοδέλτια και να έχουμε κοινές στάσεις και παρεμβάσεις.
    Γιατί αυτή ήταν η προϋπόθεση που έβαζαν οι σ. από το ΣΥΡΙΖΑ για να κετέβουν σε κοινό σχήμα με την ΑΕΓ. Να μην συμμετέχει ο συγκεκριμένος σ. στο ψηφοδέλτιο.
    Επιμένω πάντως ότι σε αρκετές περιπτώσεις και αυτό δεν είναι αιχμή σε κανένα οι απεργιακές κινητοποιήσεις των Νοσοκομειακών Γιατρών στην Αθήνα γίνοταν μόνο για την τηλεόραση. Όσοι γνωρίζουν το χώρο το ξέρουν αυτό καλά.

  13. Ο/Η Διάφανος λέει:

    ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΒΑΘΜΟ ΘΕΜΑ,ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ, ΕΞ ΑΓΧΙΣΤΕΙΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΟΜΕΝΟΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ 1)ΠΏΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ (ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΡΙΖΑ) ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΝΑ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ;
    2)ΠΏΣ, Μ’ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΡΑΤΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ-ΠΟΥ ΣΑΦΩΣ
    ΥΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ-ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΙΑΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΑΘΟΔΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΑΙΤΙΕΣ,ΑΦΟΡΜΕΣ Ή ΕΣΤΩ ΚΑΙ »ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ ΕΝ ΑΜΑΡΤΙΑΙΣ»
    ΓΙΑ ΤΡΙΤΟΥΣ;3)ΠΟΣΟ ΠΕΙΣΤΙΚΟΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ «ΠΛΑΤΕΙΑ» ΟΤΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
    ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΙΑ ΔΙΑ ΓΥΜΝΟΥ ΟΦΘΑΛΜΟΥ ΟΡΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΛΕΟΝ ΑΜΥΗΤΟ; ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΡΣΙ-ΕΨ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ,ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ,ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ.ΚΑΙ ΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ(ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΙΣΩΣ)ΕΠΙ ΤΟΥΤΟΥ…

  14. Ο/Η ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΩΤΗΡΗΣ λέει:

    ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΕΝΧΕΙΡΗΜΑ ΤΗΣ Α.Ρ.Σ.Ι.

  15. Ο/Η Πάνος Παπανικολάου λέει:

    Με έκπληξη διάβασα την ακόλουθη φράση του κ. Κόνιαρη : «Επιμένω πάντως ότι σε αρκετές περιπτώσεις και αυτό δεν είναι αιχμή σε κανένα οι απεργιακές κινητοποιήσεις των Νοσοκομειακών Γιατρών στην Αθήνα γίνοταν μόνο για την τηλεόραση. Όσοι γνωρίζουν το χώρο το ξέρουν αυτό καλά»
    Η αντίληψη αυτή επιβεβαιώνει ότι ισχύει αυτό που κατ’ επανάληψη έχει επισημάνει σε ανακοινώσεις της η Α.Ρ.Σ.Ι., ότι δηλαδή το πρόβλημα δεν είναι η όποια ατομική στάση του Γ. Μπουλμπασάκου, αλλά η συνολική στάση της ηγεσίας της ΑΕΓ και του ΣΥΝ νοσοκομειακών γιατρών στην Αθήνα. Πραγματικά, αυτοί που «γνωρίζουν τον χώρο καλά» και (παρα)πληροφορούν τον κ. Κόνιαρη προφανώς δεν είναι άλλοι από τα στελέχη της ηγεσίας αυτής. Είναι αξιοσημείωτη η ταύτιση στην οπτική αυτή με τη ΔΗΠΑΚ (ΚΚΕ), η οποία επίσης μιλούσε για «εικονικές συνελεύσεις και κινητοποιήσεις» με την ίδια λογική (όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια). Ειλικρινά ουδόλως με αφορούν οι «διεργασίες» στο εσωτερικό του ΣΥΝ ή του ΚΚΕ, όμως είναι ανεπίτρεπτο να συκοφαντείται με τέτοιον τρόπο ένα μεγαλειώδες κίνημα στο οποίο συμμετείχαν χιλιάδες γιατροί, με τους ειδικευόμενους στην πρώτη γραμμή, με αριστερή αγωνιστική λογική υπέρ της δημόσιας δωρεάν περίθαλψης, με μαζικές επισχέσεις εργασίας, με συγκρούσεις ενάντια στους εκβιασμούς και στις απειλές του μεγαλοκαθηγητικού και μεγαλοδιευθυντικού κατεστημένου, με αποκάλυψη του ρόλου της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας κλπ, κλπ …Ο κ. Κόνιαρης και οι «ΣΥΝ αυτώ» καλό θα είναι να εξηγήσουν στους ειδικευόμενους που ακόμα και σήμερα σέρνονται στα δικαστήρια και τους εισαγγελείς ότι κάνουν …»τηλεοπτικές κινητοποιήσεις» (!!!). Και επειδή «κοντός ψαλμός αλληλούια» καλό θα είναι ο κ. Κόνιαρης να ρωτήσει την ηγεσία της ΑΕΓ Αθήνας : θα ξαναψηφίσει τον Τσούκαλο για πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ όπως είχε κάνει την προηγούμενη φορά ;
    Στη διάθεση του οποιουδήποτε για οποιαδήποτε διευκρίνηση ανά πάσα στιγμή.
    Πάνος Παπανικολάου, μέλος ΔΣ ΕΙΝΑΠ, 6974383283

    • Ο/Η Οικονομίδης Δημήτρης λέει:

      σ. Πάνο χρήσιμη και καλή η ενημερωση γιατί οι εκτός χώρου Υγείας δεν γνωρίζουν ( και δεν είναι εύκολο ) το τι γίνεται.

      Μια παρατήρηση: ο Χρήστος είναι και παραμένει «σύντροφος» ( φυσικά και «κύριος»;-) όσο και αν διαφωνούμε. Το «κ.» όμως στη συγκεκριμένη συζήτηση έχει, νομίζω, κάτι το επιθετικό.

      Επίσης: ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ = ΔΗΚΝΙ ( ΝΔ ) http://www.tsoukalos.gr/2009/12/einap-2/

  16. Ο/Η anonimos λέει:

    Εκεινο που χρειάζεται είναι συμμαχία ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ των μελών.

  17. Ο/Η Κώστας Λεγάκης λέει:

    Ξαναθέτω τα ερωτήματα που είχα θέσει παραπάνω, μιας που κανείς δεν μπήκε στον κόπο να απαντήσει.
    Φαίνεται ότι το ενδοπαραταξιακό φάγωμα έχει μεγαλύτερη αξία…
    «Σύντροφοι δεν έχω ιδέα τι συμβαίνει στα νοσοκομεία, μιας και δεν είμαι ούτε γιατρός, ούτε νοσηλευτής, ούτε διοικητικός υπάλληλος εκεί. Την κατάσταση την βλέπω μόνο ως «πελάτης». Θα ήθελα όμως, βλέποντας όλη αυτή την αντιπαράθεση γύρω απο τις παρατάξεις και τις εκλογές, να θέσω ένα ζήτημα που νομίζω ότι έχει γενικότερη αξία σε όλο το συνδικαλιστικό κίνημα.
    Γιατί ως αριστεροί αναλωνόμαστε στο ξεπερασμένο γραφειοκρατικό μοντέλο του παραταξιακού συνδικαλισμού και δεν προτείνουμε μία διαφορετική λειτουργία των συνδικάτων, χωρίς παρατάξεις, αλλά με συνελευσιακή λειτουργία, με ανοιχτα ΔΣ, με ομοσπονδιακή δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια συγκρότηση; Γιατί επιμένουμε στην προβολή του αστικού κομματικού μοντέλου και στον συνδικαλισμό; Γιατί η συγκρότηση των σωματείων να είναι σε ομοιοεπαγγελματική βάση (άλλο σωματείο οι γιατροί, άλλο οι νοσηλευτές, άλλο οι διοικητικοί) και όχι στη βάση «ένα νοσοκομείο-ένα σωματείο»;
    Προβληματισμό καταθέτω, προφανώς οι εμπλεκόμενοι γνωρίζουν καλύτερα το χώρο τους.»

  18. Ο/Η Χρήστος Κόνιαρης λέει:

    Σύντροφε Πάνο
    εμένα δεν με παραπληροφορεί κανένας γιατί παρόλο που είμαι υγειονομικός ήμουν εκεί σε όλες σχεδόν τις κινητοποιήσεις των γιατρών της Αθήνας. Ήμουν Εκεί όταν έκανε συγκεντρωση η ΟΕΝΓΕ έξω από το υπουργείο και οι Γιατροί της αθήνας μετριόνταν στα δάκτυλα των δυό χεριών. (Θυμίζω με μικροφονικές κλπ και οι ενώσεις της επαρχίας προσπαθούσαν να κλείσουν την Αριστοτέλους).
    Η μεγαλυτερη συγκέντρωση σου θυμίζω με το παγώνι κατά το ήμισυ ήταν από τις ενώσεις της επαρχίας και στηρίχθηκε από τοπικά σωματεία εργαζομένων πχ του Αττικού. Η συγκέντρωση αυτή δεν ξεπερνούσε τα 100 άτομα.
    Έχω 25 χρόνια στο κίνημα των υγειονομικών και νομίζω ότι όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Μπορεί η Νίκαια να είναι μακρυά αλλά οι παλιότεροι εκεί γνωρίζουν…

  19. Ο/Η Βασίλης Μαυρέλος λέει:

    Ο ΚΟΝΙΑΡΗΣ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΑΓΩΝΙΑ,ΞΕΝΥΧΤΑ, ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΦΙΛΟΥΣ ΚΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ.ΟΜΩΣ ΧΡΗΣΤΟ ΑΛΛΟ ΣΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΤΗΣ ΑΡΣΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ 16 ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΠΟ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ,ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΕΣ ΚΛΠ Διάφανος

  20. Ο/Η Δέσποινα Τοσονίδου λέει:

    Σ/φοι και σ/σσες, νιώθω την ανάγκη να παρέμβω στη συζήτηση, αφού το θέμα των πρόσφατων εκλογών στην ΕΙΝΑΠ και οι πολιτικές-συνδικαλιστικές επιλογές που έκαναν τα διαφορετικά τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ, (ΣΥΝ-ΑΕΓ από τη μια, ΔΕΑ-Ενωτ. Κίν. Υγειονομικών, ΚΟΕ-Ένωση Εργαζομένων, ΑΠΟ και Ανένταχτοι από την άλλη), αποτελούν άλλο ένα επεισόδιο στην ανοιχτή συζήτηση για το τι Αριστερά χρειαζόμαστε σήμερα. Μια συζήτηση ιδιαίτερα οξυμένη, όπως φάνηκε άλλωστε και στην 3η Πανελλαδική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ.
    Οι εκλογές στην ΕΙΝΑΠ έγιναν στον απόηχο της περσινής κινητοποίησης των νοσοκομειακών γιατρών, που συσπείρωσε μεγάλο αριθμό ειδικευόμενων αλλά και ειδικευμένων σ/φων, έβαλε στη γωνία τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία της Ομοσπονδίας μας, ανέδειξε πλήθος νέων αγωνιστών και αγωνιστριών (στην πραγματικότητα τη νέα γενιά των αγωνιστών στα νοσοκομεία) και απείλησε σοβαρά και επί της ουσίας τη δημοσιονομική πολιτική της ΝΔ αλλά και την μέχρι τότε «ισορροπία» των, εχθρικών προς τα συμφέροντα του κλάδου, συνδικαλιστικών δυνάμεων ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ.
    Αυτή η μεγαλειώδης απεργία θα μπορούσε να έχει κατακτήσει περισσότερα. Κυρίως, θα μπορούσε να έχει βάλει, με υλικούς όρους, μία καλύτερη παρακαταθήκη για τη συνέχεια, εάν η ηγεσία της ΟΕΝΓΕ δεν έσπευδε, κόντρα στη θέληση και το πείσμα των αγωνιστών/τριών ανά την Ελλάδα, να αναγνωρίσει το νόμο Αβραμόπουλου ως αποκρυστάλλωμα της συλλ. σύμβασης που είχε υπογραφεί λίγους μήνες πριν.
    Αυτή τη φορά οι ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ είχαν ένα πολύτιμο σύμμαχο: το συνδικαλιστή της ΑΕΓ Γ. Μπουλμπασάκο, του οποίου την πρόταση υπερψήφισαν, κόντρα στις παρατάξεις της ΑΕΓ και της ΑΡΣΙ. Ο δούρεος ίππος είχε βρεθεί, υπερασπιζόμενος τη λογική του «μικρότερου κακού».
    Να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι η αντιπαράθεση δεν είναι, δε θα μπορούσε να είναι, με το σ. Κόνιαρη, ένα σ. που τιμώ, έχουμε δώσει μαζί πολλούς και καλούς αγώνες – και θα δώσουμε κι άλλους. Γι’ αυτό το λόγο και λυπάμαι πολύ που αυτός ο σ, πρώτος απ’όλους, σπεύδει να υποβαθμίσει μία πολιτική επιλογή που αντιστρατεύεται το βασικό λόγο της ύπαρξης της Αριστεράς: την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της τάξης μας. Γιατί, το ειδικό βάρος της κίνησης Μπουλμπασάκου, την κρίσιμη στιγμή, ήταν αυτό ακριβώς: η ανάδειξη, για άλλη μία φορά, της συμβιβαστικής τακτικής της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, κόντρα στη συνδικαλιστική πρωτοπορία του χώρου που πρώτη φορά ήταν μαζική και όχι οι γνωστοί και οι γνωστές.
    Αυτή η κίνηση καταδικάστηκε πρώτα από την ΑΕΓ που διαχώρισε τη θέση της, από την ΑΡΣΙ, από όλα τα πρωτοπόρα συδικαλιστικά στελέχη του χώρου και όχι μόνο, από το κίνημα.
    Και βέβαια, ήταν μία κίνηση που, όσο και να προσπαθήσει κανείς, δεν μπορεί να την εντάξει στο πολιτικό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ, στην προβληματική και τις συνομολογημένες αρχές της θεματικής Υγείας. Γι’ αυτό και είναι τουλάχιστον παράδοξη η επίκληση της κάρτας μέλους που θα έχουμε και εμείς και ο περί ου ο λόγος: αλήθεια, τη θέλει την κάρτα μέλους; Γιατί δεν έχει συμμετάσχει ούτε μία φορά στις συνεδριάσεις-εκδηλώσεις-συνελεύσεις της Θεματικής Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ!
    Το μείζον ζήτημα, πάντως, δεν είναι αυτό, αλλά εάν είμαστε έτοιμοι και έτοιμες να οικοδομήσουμε μία Αριστερά που θα δικαιώνει τον εαυτό της μέσα στην ταξική πάλη, που θα οργανώνει την οργή των συναδέλφων, που δε θα αφήσει άλλες ευκαιρίες να πάνε χαμένες, στο μέσο μίας βαθύτατης οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής κρίσης.
    Είμαστε έτοιμοι; Γιατί ο κλάδος των γιατρών (και όχι μόνο) είναι. Το έδειξαν περίτρανα οι εκλογές στην ΕΙΝΑΠ, που αποτυπώνουν ανάγλυφα τις νέες συνθήκες: οι παρατάξεις της Αριστεράς που δε στήριξαν επαρκώς και καθαρά τον αγώνα «έμειναν» στη γνωστή τους εικόνα, ενώ η παράταξη που οργάνωσε, στήριξε και παρέμεινε μέχρι το τέλος πλάι στους πολλούς και στις πολλές είχε μία εντυπωσιακή άνοδο! Στην ουσία,η συνδικαλιτική τακτική της ΑΡΣΙ κέρδισε τη νέα γενιά των αγωνιστών γιατρών.
    Μα, μήπως αυτό δεν είναι που θέλουμε; Η Αριστερά που χάνει τη νέα γενιά εργαζομένων, δεν αντικρύζει μπροστά της παρά τη χρεωκοπία.
    Δεν ήταν, λοιπόν, έλασσον, ούτε εκβιασμός, η διατύπωση από τη μεριά μας της «κόκκινης γραμμής» σε σχέση με τη συμμετοχή του συγκεκριμένου συνδικαλιστή σε ένα ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Απεναντίας, υποστηρίζουμε ότι αποτελεί υπεράσπιση της λογικής του ΣΥΡΙΖΑ η άρνησή μας να βρεθούμε πλάι-πλάι με συνδικαλιστές που ζημιώνουν την Αριστερά, την τάξη μας, το κίνημα.
    Να ξεκαθαρίσουμε κάτι: μιλάμε, πάντα, για την ΑΕΓ της Αθήνας. Στην επαρχία η εικόνα είναι, πάνω-κάτω, όπως την περιγράφει ο σ. Χρήστος. Αλλά, μήπως αυτό είναι τυχαίο; Η επιτυχία μίας κινητοποίησης είναι άσχετη από τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που δρουν και την τακτική τους; Κατ’ αντιστοιχία, είναι τυχαίο ότι στον Ερυθρό, (όπως και σε άλλα νοσοκομεία που αναφέρει ο σ. Παπανικολάου), οι κινητοποιήσεις των γιατρών «γράφουν» συχνά μεγάλα ποσοστά, ενώ στον Ευαγγελισμό ΠΟΤΕ; Κι όμως, στον Ευαγγελισμό υπάρχει ένα πολύ δυνατό ΚΚΕ και εργάζεται-συνδικαλίζεται ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής.
    Τελειώνοντας: τα πολιτικά αλλά και τα συνδικαλιστικά διλήμματα πια είναι αμείλικτα.
    Οι απαντήσεις που θα δώσουμε είναι κρίσιμες για το μέλλον της Αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ, του κινήματος. Το μόνο κριτήριο που μπορεί να μας απεγκλωβίζει (όχι πάντα, και όχι εύκολα, όμως σήμερα οι συνθήκες το επιτρέπουν περισσότερο από χθες), είναι αυτό που έχουμε φωνάξει χιλιάδες φορές στους δρόμους: Τέρμα πια στις αυταπάτες, ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες.
    Με άλλα λόγια, η εναντίωση στον κυβερνητισμό και στη κεντροαριστερά υλοποιείται ή όχι, ανάλογα με τις επιλογές μας.
    Συντροφικά, Δέσποινα Τοσονίδου.

  21. Ο/Η Δέσποινα Τοσονίδου λέει:

    Προς διευκόλυνση της συζήτησης, παραθέτω την ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας του ΣΥΝ μετά την αμαρτωλή απόφαση της ΟΕΝΓΕ:

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΣΥΝ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΕΝΓΕ 4-3-09
    «Το Τμήμα Υγείας του ΣΥΝ χαιρετίζει τον μεγαλειώδη αγώνα που έδωσαν οι νοσοκομειακοί γιατροί και ο οποίος οδήγησε στο σπάσιμο της εισοδηματικής πολιτικής της κυβέρνησης και ικανοποίησε σημαντικά προβλήματα του κλάδου.
    Ο ΣΥΝ στη διάρκεια αυτού του αγώνα στήριξε την αποφασιστική παρέμβαση των δυνάμεων της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς που οδήγησε σε ήττα τη συμβιβαστική πολιτική του κυβερνητικού συνδικαλισμού και των παραφυάδων του.
    Πιστεύουμε ότι ο αγώνας των νοσοκομειακών γιατρών πρέπει να ενταθεί για να εξασφαλιστεί αφενός η υλοποίηση όσων κατακτήθηκαν, αλλά και αφετέρου να επιβάλλει τις ρυθμίσεις που προέβλεπε η συλλογική σύμβαση που είχαν υπογράψει με τον υπουργό και δεν περιλαμβάνονται στον σημερινό νόμο. Ένας είναι ο δρόμος. Ο δρόμος της πάλης και του αγώνα.»

    Επίσης, την ανακοίνωση της ΑΕΓ για το ίδιο θέμα:

    05/03/2009
    «ο νέος νόμος δεν αποτελεί την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που συνυπογράψαμε την 1η Δεκεμβρίου 2008(ΑΕΓ)
    Με αφορμή την πλειοψηφία που διαμορφώθηκε στο Γ.Σ. της ΟΕΝΓΕ της 4ης Μαρτίου οφείλουμε να δηλώσουμε ότι η θέση της ΑΕΓ απέναντι στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης ήταν σαφής και εκφράστηκε με την κατάθεση συγκεκριμένου σχεδίου απόφασης τόσο στο προηγούμενο Γ.Σ. ( πριν την ψηφοφορία στη Βουλή) όσο και στο τελευταίο Γ.Σ. ( μετά την τελική έγκριση του νομοσχεδίου ). Για την ΑΕΓ ο νέος νόμος δεν αποτελεί την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που συνυπογράψαμε την 1 ηΔεκεμβρίου 2008.
    Η συμβολή της ΑΕΓ στην ανάπτυξη ενός πρωτοφανούς κινήματος για την εργασιακή και μισθολογική αξιοπρέπεια των γιατρών στα Νοσοκομεία όλης της χώρας και η πολιτική, συνδικαλιστική και οργανωτική στήριξη των κινητοποιήσεων των Ενώσεων, είναι γνωστή σε όλους.
    Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να υποβαθμίσουν τη συνεισφορά μας στην επίτευξη της Κλαδικής Συμφωνίας, ατομικές διαφοροποιήσεις που διευκολύνουν τις παρατάξεις του δικομματισμού (ΔΗΚΝΙ-ΠΑΣΚ) και τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΟΕΝΓΕ να οικειοποιηθούν το αποτέλεσμα ενός αγώνα ο οποίος έγινε παρά τη θέληση τους και ενάντια στις επιλογές τους.

    Τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ
    Βαρνάβας Δημήτρης
    Γεναρίδης Σάκης
    Γιαννόπουλος Γιώργος
    Ξανθός Ανδρέας»

    Τέλος, την ανακοίνωση Μπουλμπασάκου για το ίδιο θέμα:

    05/03/2009

    «Τοποθέτηση Γιώργου Μπουλμπασάκου στο Γ.Σ. ΟΕΝΓΕ (4/3/2009)
    Μέλος Γ.Σ.ΟΕΝΓΕ
    Μέλος Συντονιστικής Επιτροπής Αυτόνομης Παρέμβασης
    Είναι ώρα ευθύνης για το κίνημα των Νοσοκομειακών Γιατρών
    Όλοι ξέρουμε τι έχει συμβεί .
    Όλοι γνωρίζουμε ότι για να γίνει κλαδική συμφωνία της 1ης Δεκεμβρίου έγιναν υποχωρήσεις και υπήρξε ένας έντιμος συμβιβασμός
    Η κυβέρνηση υπαναχώρησε από την αρχική αυτή συμφωνία και έφερε στην Βουλή Νομοσχέδιο που απείχε πολύ από τις θέσεις της ΟΕΝΓΕ.
    Μετά από τις κινητοποιήσεις των γιατρών όλης της χώρας η κυβέρνηση παρουσίασε άλλο νομοσχέδιο στην ολομέλεια της Βούλης που και αυτό παρουσίασε ελλείψεις σε σχέση με την αρχική συμφωνία ,με κυριότερα την απάλειψη των 2,500 διορισμών για το 2010 και την ασάφεια όσον άφορά την ετήσια ισχύ της κλαδικής συμφωνίας
    Το ερώτημα συνεπώς που μπαίνει είναι εάν το ψηφισμένο Νομοσχέδιο προσεγγίζει και σε τι βαθμό την υπογραφείσα συμφωνία
    Παραμένει αφετηριακό ζήτημα εάν πρέπει να υπάρχει κλαδική συμφωνία ΟΕΝΓΕ Υπουργείου
    Αυτό που θέλω να κάνω καθαρό είναι ότι η συνδικαλιστική και πολιτική άποψη του χώρου που υπηρετώ από ιδρύσεως του, είναι μακριά από την λογική του άσπρου- μαύρου και από τη λογική τη μπαρμπουτιέρας που λέει όλα ή τίποτα
    Διαφωνώ με τη λογική που απογορεύει τον ταχτικισμό σε υποκατάστατο του στρατηγικού στόχου αντί για να υπηρετεί
    Επίσης επισημαίνω ότι ο εγκλωβισμός στην εικόνα και στην επικοινωνιακή ταχτική πολλές φορές σε εγκλωβίζει σε στόχους έξω από τη λογική που πρέπει να έχει συνδικαλιστικό κίνημα
    Πολλές φορές η καθαρή λογική μπορεί να γίνει πηγή παραλογισμού ,στο μέτρο που είναι φυλακισμένη μιας θέλησης που περιφρονεί το λογικό (Ζυλιέν Φρεντ .Ο πόλεμος κατά τον KLAUSEWIZ). Γιαυτούς που πιστεύουν στον ορθό λόγο και δεν ακροβατούν στα όρια της λογικής αυτό που προκύπτει αβίαστα είναι ότι δεν οδηγηθήκαμε σε μια πλήρη Νίκη ,δεν οδηγηθήκαμε όμως και στην ήττα
    Θέλοντας για άλλη μια φορά να δηλώσω ότι αυτή η Νίκη των νοσοκομειακών γιατρών είναι αποτέλεσμα του αγώνα που έδωσαν σε όλα τα επίπεδα ,στην Βουλή και στους δρόμους σας επισημαίνω τα αυτονόητα
    Δεν θέλω να δωρίσω αυτή τη νίκη στην ΔΗΚΝΙ και στην ΠΑΣΚ που όλοι γνωρίζουμε τις θέσεις που είχαν στην αρχή της διαπραγμάτευσης θέλοντας να αναγνωρίζω τη συμβολή της παράταξης μου και την προσωπική σε αυτή τη μάχη ,τονίζω τον επικίνδυνο δρόμο που ανοίγουμε εάν δεν αναγνωρίσουμε το Νομοσχέδιο ως Κλαδική συμφωνία
    ανοίγει την πόρτα ή καλλίτερα δημιουργείς τις συνθήκες για ατομικές συμβάσεις εργασίας
    Αν πεις όχι δίνεις την δυνατότητα στο Υπουργείο μονομερώς να τροποποιεί τους όρους αφού δεν χρειάζεται την συμφωνία μας όπως η κλαδική συμφωνία ορίζει
    Γνωρίζοντας ότι η πλειοψηφία των νοσοκομειακών γιατρών θεωρεί ότι το ψηφισθέν Νομοσχέδιο προσεγγίζει τη κλαδική συμφωνία ,καθώς επίσης ότι από ιδρύσεως ΕΣΥ.οι γιατροί πετυχαίνουν τα περισσότερα τόσο από πλευράς οικονομικής όσο και θεσμικής , θα ψηφίσω το αυτονόητο
    Γνωρίζω ότι τα δύσκολα αφήνουν ίχνη ,και ορισμένες φορές επώδυνα και έχοντας ως προσωπική αρχή αυτό που λέει ο Ν. Καζαντζάκης στην Ασκητική
    Ν ‘αγαπάς την ευθύνη .Να λες : εγώ , εγώ μοναχός μου έχω χρέος να σώσω τη γης .
    Αν δε σωθεί ,εγώ φταίω .
    Καταθέτω την πρόταση που υποστηρίζεται και από τους εκπρόσωπους της ΑΕΓ στην ΕΙΝΑΠ
    Το Γ.Σ. της ΟΕΝΓΕ θεωρεί ότι τα τελευταία 2 χρόνια καταφέραμε με αιχμή το αίτημα για ανθρώπινο ωράριο εργασίας και να συγκροτήσουμε ένα κίνημα εργασιακής και μισθολογικής αξιοπρέπειας των νοσοκομειακών γιατρών, καρπός του οποίου είναι τόσο οι μισθολογικές αυξήσεις και οι βελτιώσεις στο εργασιακό μας καθεστώς που ψηφίσθηκαν.
    Με τη σταθερή απαίτησή μας να αποτελέσει η Δημόσια Περίθαλψη πολιτική προτεραιότητα για την Πολιτεία, επιβάλαμε στην κυβέρνηση να νομοθετήσει μέτρα που συνεπάγονται αυξημένη χρηματοδότηση της Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Το γεγονός αυτό έχει μεγάλη σημασία για την επάρκεια και την ποιότητα των δημόσιων υπηρεσιών υγείας, ειδικά σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης κατά την οποία διευρύνεται η ζώνη της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Η κυβερνητική υπαναχώρηση από την αρχική κλαδική συμφωνία με σημαντικότερη αυτή των 2500 προσλήψεων το 2010, είναι ένα σοβαρό ζήτημα που πρέπει να μας απασχολήσει άμεσα.
    Το ΓΣ της ΟΕΝΓΕ εκτιμά ότι το νομοσχέδιο που ψηφίσθηκε από τη Βουλή χωρίς να συνιστά πλήρη δικαίωση των Νοσοκομειακών γιατρών, προσεγγίζει την κλαδική συμφωνία που συνυπογράψαμε την 1η Δεκεμβρίου. Αυτός ο νόμος αποτελεί την κλαδική συμφωνία ΟΕΝΓΕ και Υπουργείου για το 2009. Θεωρώντας ότι ο αγώνας των Νοσοκομειακών γιατρών ήταν και ο καταλύτης που δημιούργησε τις συνθήκες αυτής της Νίκης, και ότι το σημαντικότερο που προέκυψε από την κοινοβουλευτική διαδικασία είναι η ετήσια διαπραγμάτευση, καλεί τους γιατρούς σε εγρήγορση για την άμεση εφαρμογή των διατάξεων που ψηφίσθηκαν. Επίσης η έλλειψη πρόβλεψης για την κατάργηση του πλαφόν, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα.
    Το Γενικό Συμβούλιο χαιρετίζει την αγωνιστική διάθεση των Νοσοκομειακών γιατρών και τους καλεί σε νέους αγώνες για να διεκδικήσουμε το σύνολο των αιτημάτων μας που έθεσαν τα συνέδρια της ΟΕΝΓΕ.
    ΥΓ:
    Αυτό ως απάντηση στο κείμενο του Δ.Βαρνάβα στο Ygeianet της 04-03-2009. Περισσότερα για το ποιος ενδιαφέρεται για την ενότητα παράταξης και ποιοι υπονομεύουν τη συνοχή της και παίζουν με την ηθική και την αξιοπρέπεια των μελών της σε άλλους χώρους και άλλο χρόνο.»

    Συντροφικά, Δέσποινα Τοσονίδου

  22. Ο/Η Χρήστος Κόνιαρης λέει:

    Τελευταία απάντηση και δεν θα επανέλθω

    Χαιρομαι που η σ. Δέσποινα αναφέρεται σε πολιτικά ζητήματα.

    Εγώ στις παρεμβάσεις μου επισήμανα μερικά ζητήματα που η ίδια νομίζω είτε δια της σιωπής είτε έμεσα με επιβεβαιώνει.

    1. Δεν αναφέρει πουθενα τους χαρακτηρισμούς που υπήρξαν από αλλους για απεργοσπασία τους σ. Γιώργου.

    2. Έμμεσα αναγνωρίζει ότι η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και όχι μόνο κατα την κρίσιμη περίοδο των Νοσοκομειακών γιατρών στην Αθήνα ήταν μικρή, εγώ λέω σε προηγούμενες περιόδους σχεδόν μηδενική.

    3. Βρέθηκα στη δυσάρεστη θέση εγώ να είμαι ο συντάκτης της Ανακοίνωσης της Γραμματείας της Αυτόνομης Παρέμβασης Υγειονομικών που στήριζε τις επιλογές των 4 συντρόφων της ΑΕΓ στην ΟΕΝΓΕ όταν ο σ. Γιώργος διαφοροποίησε τη στάση του. Αρα δεν κατανοώ ποια στήριξη παρέχω στη συγκεκριμένη επιλογή.

    4. Θεωρώ αυτονόητο δικαίωμα την κριτική που μπορεί να ασκεί ο καθένας στις επιλογές που κάνουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα και όταν αυτή είναι σκληρή. Δεν αποδέχομαι όμως τους χαρακτηρισμούς.

    5. Είναι αυτονόητη το δικαίωμα των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν πολιτικές επιλογές και στο συνδικαλιστικό κίνημα. Είναι προφανές επίσης ότι από αυτά που έχω γράψει μέχρι τώρα ότι διαφωνώ με την επιλογή κοινής καθόδου με την ΑΡΣΙ. Επειδή όμως βλέπω ένα κλίμα, ας μου επιτραπεί η έκφραση πανηγυρικό, θα τους καλούσα να εξηγήσουν πως είναι δυνατό να δικαιώνεται μια επιλογή αφού αν δεν κάνω λάθος μόνο ένας από τους 7 σ. καταφέρνει να εκλεγεί και μαλλιστα στις τελευταίες θέσεις του ψηφοδελτίου για την ΟΕΝΓΕ; Δεν ζητώ απάντηση απλώς μερικές επιλογές για να δικαιώνονται πρέπει να φαίνονται και από το αποτέλεσμα.

    Τέλος θα είχε ενδιαφέρον να συζητήσουμε καποτε αν την κάμψη του κινήματος των νοσοκομειακών γιατρών στην Αθήνα μπορούμε να το δικαιολογήσουμε με αναφορές στη στάση προσώπων ή πρέπει κάποτε να συνυπολογίσουμε και αλλες παραμέτρους όπως ο τρόπος εφημέρευσης κλπ

    όπως έγραψα και στην αρχή δεν σκοπεύω να επανέλθω

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s