Αλληλεγγύη στην ιρανική εξέγερση

Posted: 05/01/2010 by redpunk67 in Διεθνές κίνημα
Ετικέτες:

 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 

ΤΡΙΤΗ  5 / 1 / 2010 ώρα 6.00 μ.μ., Φάρος Ψυχικού 

Πορεία στην Ιρανική πρεσβεία 

Αυτές τις μέρες ξαναβρίσκονται στον δρόμο χιλιάδες πολίτες του Ιράν γιατί ασφυκτιούν κάτω από το καθεστώς που τους στερεί κάθε δικαίωμα, ιδιαίτερα στις γυναίκες. Το καθεστώς των μουλάδων αντιμετωπίζει τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις με ωμή βία. 

Τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι ώρα να δείξουμε την αλληλεγγύη μας.

ΑΚΟΑ, Αντιεθνικιστική – Αντιμιλιταριστική Πρωτοβουλία, Γυναικεία Ομάδα Αυτοάμυνας , Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, Κόκκινο, Νεολαία ΣΥΝ, ΟΚΔΕ Σπάρτακος, Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης 

Σχόλια
  1. Ο/Η Δ.Υ. λέει:

    Καλή χρονιά , με υγεία, ευτυχία και ενότητα. Ηθελα εδώ και λίγες μέρες να ρωτήσω το εξής απλό: οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ , οι οποίες δεν μετέχουν στην πορεία , διαφωνούν με αυτή η για ποιό άλλο λόγο δεν συμετέχουν; Τό ίδιο ΕΡΏΤΗΜΑ βέβαια τίθεται και για τις άλλες οργανώσεις της Αριστεράς, π.χ. της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Εχω διαβάσει την ανακοίνωση του ΝΑΡ, αλλά γιατί δεν συμμετέχει στην πορεία; Για το ΚΚΕ , καλά δεν συμμετέχει με άλλους πουθενά.
    Τέλος , όσο αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, μήπως υπάρχουν διαφορές , σε αυτό το θέμα η και σε άλλα, που δυσκολεύουν τη δημιουργία ενιαίου φορέα κ.λ.π.;Καλόπιστα πάντα ρωτάω. Χρόνια πολλά!

  2. Ο/Η tanstil λέει:

    Χαίρομαι που στηρίζεται η Ιρανική εξέγερση, γιατί πραγματικά το καθεστώς εκεί είναι ανελεύθερο. Προφανώς οι διαφωνίες έχουν να κάνουν στο ότι το Ιράν είναι αντι-ΗΠΑ, και η φτωχή μας λογική λέει «ο εχθρός του «εχθρού» μου σύμμαχος», όμως τέτοιοι τρόποι σκέψης είναι εκ διαμέτρου λανθασμένοι.

    Από ‘κει και πέρα, χαίρομαι που στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να υπάρχει και η αντίθετη άποψη! Από την στιγμή που στον ΣΥΡΙΖΑ συνυπάρχουν π.χ. αριστεροί της Μαοϊκής παράδοσης, με Τροτσκιστές.. και ευρωκομουνιστές με αντικαπιταλιστές, λογικό είναι να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και σε κάποια δευτερεύοντα θέματα. Ο πλουραλισμός όμως είναι καλός, εφόσον ξέρουμε να τον χρησιμοποιήσουμε σωστά… Και εκεί είναι το στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός ο πλουραλισμός μπορεί να τον κάνει την μεγάλη παράταξη της αριστεράς (με κάτι σταλινικούς, να ακολουθούν καταϊδρωμένοι –αν δεν είναι και μετανοημένοι ακόμα), όμως αυτός ο πλουραλισμός μπορεί και να τον διαλύσει… Ιδού η ρόδος…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s