H επίσημη ερμηνευτική εγκύκλιος, η αφίσα, η κάρτα, το δελτίο εγγραφής μέλους ΣΥΡΙΖΑ και μια ακόμα «στραβή» της Αυγής

Posted: 15/01/2010 by Γιάννης Χ. in Οργανωτικά ΣΥΡΙΖΑ, ΣΥΝ
Ετικέτες:

Κάρτα μέλους ΣΥΡΙΖΑ (εμπρός όψη)

Αναδημοσιεύουμε από το site ΣΥΡΙΖΑ Οριζόντια (http://sites.google.com/site/syrizaorizontia/) τα επίσημα υλικά και την εγκύκλιο της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που δόθηκαν σήμερα το βράδυ (14/1/2010) σε δημοσιότητα:

Εγκύκλιος της Γραμματείας και της Οργανωτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την υλοποίηση των αποφάσεων της 3ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης.

Η 3η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στην απόφαση να θεσπίσει την ιδιότητα του «μέλους ΣΥΡΙΖΑ» για όλους και όλες τους συντρόφους/σες, μέλη συνιστωσών ή μη ενταγμένους/ ες σ’ αυτές. Η διαδικασία αυτή θα έχει εξωστρεφή χαρακτηριστικά, θα συνδυάζεται με καμπάνιες παρέμβασης στη συγκυρία, με οργανωμένη προσπάθεια εγγραφής μελών και θα οργανώνεται με την ευθύνη των Τοπικών – Κλαδικών – Νομαρχιακών Επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ. Συνδέεται με την προσπάθεια για την καλύτερη συγκρότηση αλλά και επέκταση (όπου μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν) του δικτύου των Τοπικών Επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ. 

Συγκεκριμένα:

  • Συγκρότηση Τοπικών Επιτροπών όπου δεν υπάρχουν και επανασύσταση όπου η λειτουργία τους έχει ατονήσει.
  • Οργάνωση μαζικών Γενικών Συνελεύσεων με αντικείμενο τον απολογισμό της 3ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης αλλά και γενικότερα πολιτικά ζητήματα όπως προκύπτουν απ’ την επικαιρότητα και τις τοπικές ανάγκες.
  • Κατάληξη της Γενικής Συνέλευσης με την εγγραφή μελών ΣΥΡΙΖΑ και την δημιουργία Ενιαίου Μητρώου Μελών καθώς και την ανάδειξη (δια της συναίνεσης ή εκλογής) Συντονιστικής Επιτροπής ή Γραμματείας. Κάθε σύντροφος/ σα καλείται να εγγραφεί στο μητρώο της τοπικής οργάνωσης και να παραλάβει την Κάρτα Μέλους ΣΥΡΙΖΑ.
  • Η διαδικασία εγγραφής μελών παίρνει τα χαρακτηριστικά καμπάνιας για περίπου 3 μήνες (ως το τέλος Φλεβάρη).
  • Για την εξυπηρέτηση των παραπάνω θα κυκλοφορήσουν άμεσα με την ευθύνη της Γραμματείας και της Οργανωτικής Επιτροπής τα εξής υλικά: η Κάρτα Μέλους ΣΥΡΙΖΑ, και η αφίσα «ΣΥΡΙΖΑ Παντού» για την προπαγάνδιση των Γενικών Συνελεύσεων αλλά και την καμπάνια εγγραφής μελών.  
  • Κάθε Τοπική, Κλαδική, Νομαρχιακή Επιτροπή που ολοκληρώνει την διαδικασία της Γενικής Συνέλευσης και την ανάδειξη (δια της συναίνεσης ή της εκλογής) Συντονιστικής Επιτροπής ή Γραμματείας οφείλει να ενημερώσει την Οργανωτική Επιτροπή στην ηλεκτρονική διεύθυνση grafeia@syriza.gr προκειμένου να υπάρξει επίκαιρη χαρτογράφηση του οργανωτικού ιστού του ΣΥΡΙΖΑ και ανασυγκρότηση της λειτουργίας του.
  • Τέλος Φλεβάρη – αρχές Μάρτη, θα συγκληθεί η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα την αποτίμηση της οργανωτικής καμπάνιας, αλλά και την προετοιμασία της 4ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τα υπόλοιπα ζητήματα που αποφασίστηκαν στην 3η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη θα υπάρξει μέσα στην επόμενη εβδομάδα ενημέρωση και πρόταση συγκεκριμενοποίησης της υλοποίησής τους.

 

ΥΓ: Επισυνάπτεται η απόφαση της 3ης Π.Σ. του ΣΥΡΙΖΑ

Το πιο πάνω υλικό (σε εκτυπώσιμη ηλεκτρονική μορφή στο site ΣΥΡΙΖΑ Οριζόντια (http://sites.google.com/site/syrizaorizontia/archeiotheke) δεν επιτρέπει περιθώρια παρερμηνειών.

Παρ’ όλα αυτά, στην χθεσινή Αυγή, κάτω από περίληψη της εγκυκλίου που παρουσιάστηκε, προστέθηκε και η φράση «Οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ θα αποφασίσουν τον τρόπο εγγραφής των μελών τους στον ΣΥΡΙΖΑ».   Άναμένουμε εξηγήσεις από τους υπεύθυνους της εφημερίδας  γι’ αυτή την αυθαίρετη ερμηνευτική προσθήκη που, εκτός από τον κίνδυνο δημιουργίας σύγχισης στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, σηματοδοτούν και κάποια νέα ήθη στην ενημέρωση μιας και αυτές οι «πρωτοβουλίες» συνιστούν ευθεία εμπλοκή του φύλλου στην προσπάθεια αλλοίωσης αποφάσεων οργάνων της Αριστεράς.

Σχόλια
  1. Ο/Η Γιάννης Κυριακάκης λέει:

    απο που την έβγαλε η Αυγή αυτήν την παράγραφο που δημοσίευσε, ενώ δεν υπάρχει στην επίσημη απόφαση;

    ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΑ ΕΝΤΥΠΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ;

    Ποιός διαχειρίζεται την επίσημη ιστοσελίδα του Σύριζα; η οποία ΔΕΝ ΑΝΑΡΤΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ;
    (έχει όνομα; έχει πρόσωπο; για τσίπα δεν ρωτάω…)

  2. Ο/Η pantazis λέει:

    θα βοηθούσε εάν προσπαθούσες και εσύ και όλοι οι ενδιαφερόμενοι
    να απαυθυνθείς στο εν λόγω site και στο φόρουμ διαλόγου του
    πράγμα που φαίνεται πως κάναμε μόνο οι αφελείς και άσχετοι ενδιαφερόμενοι

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s