Η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ 20/1 7μμ στο Σύνταγμα με τον φακό του ΣΥΡΙΖΑ Οριζόντια

Posted: 20/01/2010 by Γιάννης Χ. in Κινήματα, ΣΥΡΙΖΑ
Ετικέτες:

 (αναμετάδοση των πλάνων της συγκέντρωσης από το ΣΥΡΙΖΑ Οριζόντια www.syrizaorizondia.gr)

Σχόλια
 1. Ο/Η Γιάννης Χ. λέει:

  Κάποιος εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, o σ που διαχειρίζεται τα ηλεκτρονικά του μέσα, είτε είναι ανεπαρκής και επικίνδυνος είτε πολύ ανεπαρκής! Για να βρεί κάποιος την «είδηση» ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί αυτή τη συγκέντρωση, πρέπει να κάνει ανασκαφές στο επίσημο site… και θα το βρει στα ψιλά του Γραφείου Τύπου
  Ευτυχώς που ενημερώνουν το ΣΥΡΙΖΑ Οριζόντια και τα αριστερά blogs

 2. Ο/Η Raindog λέει:

  Να προσθέσω ότι δεν υπάρχει ούτε η Εγκύκλιος της Γραμματείας για την κάρτα μέλους. Εκτός αν κάνω λάθος.

  Επίσης κατά καιρούς παρουσιάζεται η «νόσος της μη-ανάρτησης-τουλάχιστον-σε-εμφανές-σημείο-κάποιων-ανακοινώσεων-του-ΣΥΡΙΖΑ». Θυμίζω π.χ. την πολύ καλή ανακοίνωση της Γραμματείας για το θέμα της τρομοκρατίας που θάφτηκε κανονικά, για να μας μείνουν οι ανιστόρητες, απαράδεκτες ψαλμωδίες των εξαΠΤΕΡΥΓΩΝ περί διαδηλώσεων ενάντια στην τρομοκρατία, που ευτυχώς δεν έγιναν.
  Δείτε την εδώ:
  http://tvxs.gr/node/22356
  γιατί στο site του ΣΥΡΙΖΑ μάλλον δεν θα την βρείτε.

  Σύντροφοι εκεί απάνω ας ξεκινήσουμε επιτέλους… Όσο το κλωσάμε τόσο απογοητεύουμε τον κόσμο μας. Όσο ασχολείστε με βυζαντινισμούς, επιλεκτικές πρακτικές, ισορροπίες κ.λπ. τόσο το ΠΑΣΟΚ θα δουλεύει ανενόχλητο στο δρόμο που χάραξε η ΝΔ και το ιερατείο των Βρυξελλών.

  Σύντροφοι εσείς εκεί απάνωμ προσέξτε λίγο και τους από κάτω! (που θα έλεγε και ο Θανάσης Βέγγος).

 3. Ο/Η pentanostimi λέει:

  κατ’αρχήν ενημερωθηκαν οι ΤΕ ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκέντρωση?μυστική ειναι?

 4. Ο/Η andriou λέει:

  Λέτε να υπάρχει λόγος που πρέπει να αποτύχει η συγκέντρωση; ή απλώς ο νούς μου πάει μακρυά! Είδατε πουθενά κολλημένη αφίσα;

  • Ο/Η Κανένας ή Οδυσσέας Δεσμώτης λέει:

   Συμφωνώ 100% με όλα τα σχόλια. Από την περασμένη Πέμπτη υπήρχε σαν απόφαση της Γραμματείας!

   Όμως την Τετάρτη πρέπει η συγκέντρωση να είναι μεγάλη.

   Είναι η πρώτη αντικυβερνητική διαδήλωση από πολιτικό κόμμα, και μάλιστα από το ΣΥΡΙΖΑ…

   ΥΓ: ο Κουβέλης θα είναι;-))))))

 5. Ο/Η Γιάννης Χ. λέει:

  Είδηση! Είδηση!
  Κάποιος ενημερώσε το επίσημο site του ΣΥΡΙΖΑ βάζοντας την αφίσα στην πρώτη σελίδα…

 6. Ο/Η κωστας ανδρικοπουλος συριζα χαλανδριου λέει:

  χωρίς προετοιμασία-ενημέρωση θα είναι μεγάλη η συγκέντρωση? Χωρίς αφισσοκόλληση και μοίρασμα υλικού στις γειτονιές πως θα δημιουργηθεί δυναμική υποστήριξης?
  Η συγκέντρωση θα έπρεπε να γίνει τουλάχιστον μία εβδομάδα αργότερα ή να έχει αποφασιστεί νωρίτερα. Η δυσλειτουργία δεν αντιμετωπίζεται με αποφάσεις πανικού.

  ΥΓ: η συγκέντρωση είναι εκτός γραμμής Κουβέλη.

  • Ο/Η andriou λέει:

   Παρ’ όλα αυτά ο Παπαδημούλης συμμετέχει (δες εδω: http://blogoperatispentaras.blogspot.com/2010/01/blog-post_19.html )

   Λες να υπάρχει μάχη καρέκλας στην Πτέρυγα;

   • Ο/Η αλέκος σταθάκης λέει:

    Όταν διάβασα την ανάρτηση στο μπλοκ που αναφέρεις, το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν αυτό.
    Ο βαρώνος Μυνχάουζεν και ο Παπαδημούλης
    Ο βαρώνος Μυνχάουζεν είναι σε αρκετούς γνωστός, ως ήρωας βιβλίου του Γκότφριντ Άουγκουστ Μπύργκερ, όπου περιγράφονται οι απίστευτες αφηγήσεις του ήρωα για τις πολεμικές και όχι μόνον περιπέτειές του οι οποίες είναι κυριολεκτικά απίστευτες! Τώρα θα μου πείτε τι δουλειά έχει ο Παπαδημούλης με το βαρώνο Μυνχάουζεν ; ρωτήστε τον μπλόκερ να σας εξηγήσει. Τελευταίες πληροφορίες, φέρνουν το Παπαδημούλη να προσχωρεί στη ΠΑΣΑ, αφού πλακώθηκε πρώτα με το Κουβελη, τον οποίο κατηγόρησε για ρεφορμισμό.
    Εδώ το παραμύθι τελειώνει.
    Για να καταλάβεις τα ιδιοκτησιακά σύνδρομα του μπλόκερ. Ταξινομεί αυθαίρετα όποιον παρευρεθεί αύριο στο Σύνταγμα. Έτσι τοποθετεί και τον Παπαδημούλη ενάντια στη συνθήκη. Προσέξε την παρένθεση… Εδώ πρέπει να σου πω ότι ο συλλογισμός του θυμίζει το μπουζούκι και το μπάτσο .
    1. ΥΓ: η συγκέντρωση είναι εκτός γραμμής Κουβέλη.
    2. Λες να υπάρχει μάχη καρέκλας στην Πτέρυγα;
    3. Ρε σ/φια ηρεμίστε

    • Ο/Η andriou λέει:

     Δηλαδή αν κατάλαβα καλά, απο τα λεγόμενα σου σύντροφε, αύριο στην συγκέντρωση θα είναι και άνθρωποι που είναι…υπέρ του Σ.Σ!!!
     Οι οποίοι «θα ταξινομηθούν αυθαίρετα» με τούς υπόλοιπους!!!
     Πράγματι, δεν είναι καθόλου τυχαίες οι γνώσεις σου για τον φαντασιόπληκτο Βαρώνο.

 7. Ο/Η ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ λέει:

  Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ «ΚΟΜΜΑΤΟΣ-ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ»;
  Υπεράσπιση εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων ( οπότε κινητοποιούνται οι ιδιοι οι ενδιαφερόμενοι : Εργάτες και εργαζόμενοι, φοιτητές , μαθητές , συνδ. παρατάξεις, σωματεία ,ομοσπονδίες…κοινωνικές δηλ. οργανώσεις)

  ή αγχώδης προσπάθεια να φανεί οτι ο» ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ , ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΔΥΝΑΤΟΣ»
  ( ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ;)

  Οταν το «νέο» επιστρέφει στις πιο παραδοσιακές μορφές πολιτικής δράσης, μηπως πρέπει να ανησυχούμε ;

 8. Ο/Η Κώστας Λεγάκης λέει:

  Σύντροφε Ιωάννου, σωστά θίγεις το θέμα. Και ο Σύριζα έτσι όπως λες πρέπει να δουλεύει. Όμως γιατί να αποκλείουμε και την «κομματική» δράση; Το θέμα είναι να μην στεκόμαστε μόνο σε αυτή.

 9. Ο/Η stavros k λέει:

  Προς Γιάννη Ιωάννου

  Δεν καταλαβαίνω Γιάννη.
  Το Σύμφωνο Σταθερότητας είνια μια κρίσιμη πολιτική συμφωνία, η επιτήρηση και το σχέδιο λιτότητας δεσμευτική πράξη της Ελλάδας προς την ΕΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να καταγγείλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο (και να το δείξει αυτό με τον κατάλληλο συμβολισμό) το Σ.Σ. την επιτήρηση κλπ.

  Φυσικά δεν θα «πέσει» το Σ.Σ. με αυτή την κινητοποίηση, αλλά από το καθόμαστε μήπως πέσει από μόνο του και να μην αντιστεκόμαστε (έστω συμβολικά) νομίζω ότι είναι καλύτερο να διαμαρτυρόμαστε, έστω μόνοι μας. Θα είμαστε μάλλιστα μόνοι μας για πολύ καιρό αν δεν πείσουμε ευρύτερες λαικές δυνάμεις να παλέψουν μαζί μας, αν δεν συμμετέχουν συνδικάτα σύλλογοι κλπ, με τρόπους που θα αποφασίσουν οι ίδιες οι οργανώσεις. Σε αυτή τη φάση όμως, που δυστυχώς η πλειοπψηφία του κόσμου είναι κουμπομένη κοιτώντας με τρόμο στην τηλεόραση, είναι σημαντικό να φανεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμμετέχει στην «εθνική» υποταγή του τρόμου των αριθμών.

  Παραδοσιακό – ξεπαραδοσιακό, δεν βλέπω τίποτα καλύτερο

  Σταύρος Κατσούρας

 10. Ο/Η Γρηγόρης λέει:

  καλα τα λες σταύρο.

 11. Ο/Η ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ λέει:

  ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ;

  Τουλάχιστον το ΚΚΕ και η » ακρα αριστερά» εχουν τις ιδιες ΓΕΝΙΚΆ θέσεις για το ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ …και θα αναφέρω ενδεικτικά τρείς χώρους οπου εχουμε ολοι ΣΧΕΤΙΚΆ ισχυρές δυνάμεις:
  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΑ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ (ΟΛΜΕ κυρίως , αλλά και ΔΟΕ)-ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ…

  για τους εργάτες βέβαια καλό είναι να μην ξεχνάμε την χρονίως πενιχρή παρουσία ΣΥΝ- δεν βελτιώθηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΠΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 90 ΚΑΙ ΜΕΤΑ (ενα βασικό σύμπτωμα της οικονομικής κρίσης που δεν εμφανίζεται εντονα στην ΕΛΛΆΔΑ , ΚΑΘΏς ΠΟΛΛΈς ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ…ΚΑΙ μαζί τους χάθηκε και η πολύτιμη παράδοση του εργοστασιακού συνδικαλισμού που ανθισε για λίγα χρόνια μετά την μεταπολίτευση)…

 12. Ο/Η Δ.Υ. λέει:

  Αν και το σχόλιο μου είναι το 13ο λέω να τό κάνω! Καταρχήν θυμάμαι ότι ούτε τον Δεκέμβρη του 2008 μια παρόμοια συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα δεν είχε επιτυχία. Πόσο μάλλον τώρα που οι συνθήκες είναι πολύ χειρότερες. Εχουν νόημα κι αποτέλεσμα τέτοιες παραδοσιακές μορφές πάλης; Μήπως θα ήταν προτιμότερο καταρχήν μικρές εκδηλώσεις-συζητήσεις στις συνοικίες , στις διάφορες πόλεις κι έπειτα σιγά – σιγά μια μαζική κεντρική εκδήλωση; Λέω μήπως. Και βεβαίως και σε συνεργασία με άλλα κόμματα ( όσα θέλουν ), συνδικάτα, συλλόγους, κινήματα; Τέλος για την κάκιστη προετοιμασία τι να πώ; τα έγραψαν οι άλλοι προηγουμένως. Ετσι μήπως δοθεί στην Α.Π. η ευκαιρία , αν η συγκέντρωση δεν πετύχει , να πεί πόσο λίγους εμπνέει ο ΣΥΡΙΖΑ;

 13. Ο/Η ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ λέει:

  OTAN O Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΓΕΥΜΑ ΚΥΡΚΟΥ , ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΚΟΥΒΕΛΗ…η ελληνική κοινωνία δρά, αυτόνομα σε μεγάλο βαθμό…
  ….ο χάρτης ειδικά στη ΒΟΡΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΓΕΜΊΣΕΙ ΜΕ ΟΔΙΚΟΥΣ ΚΟΜΒΟΥΣ οπου συσπειρώσεις αγροτών πέρα απο κόμματα και ΠΑΣΕΓΕΣ-ΓΕΣΑΣΕ , ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΕΜΠΡΑΚΤΑ την κυβερνητική πολιτική…
  Εχω μεγαλώσει σε ενα μικρό χωριό της Ηπείρου (Ν. Αρτας)και γνωρίζω απο πρώτο χέρι και τον κοινωνικό συντηρητισμό ( διαφανής στο σύνθημα»ΓΥΝΑΙΚΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ-ΑΓΡΟΤΗΣ ΝΗΣΤΙΚΟΣ») και πολλά αλλα φαινόμενα πολιτισμικής καθυστέρησης που ταλανίζουν ΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ.Ομως εχω την εντύπωση οτι ενα νεο αγροτικό κίνημα γεννιέται,και σε κάθε περίπτωση οι δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ειναι και εκεί…
  Περιμένω απο τους ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ (Αναστόπουλο ΤΆΣΟ κ.α. ) αναλυτική ενημέρωση καταρχήν…
  Επίσης θα παρακαλέσω τους διαχειριστές να αναρτήσουν τη συνέντευξη του ΝΙΚΟΥ ΜΑΝΙΟΥ στην ΕΠΟΧΗ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ενδιαφέρουσα ειδικά για τις θέσεις του για την ΑΥΤΟΔΙΟΊΚΗΣΗ (Οπως και η ανάλυση του Χ.ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ)…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s