O… «άνθρωπος» της Αριστεράς!

Posted: 23/01/2010 by ΔΟ in MME
Ετικέτες:
 
 
 

Ο νέος Τζάρτζανος

 

Στο σημερινό «ΒΗΜΑ», ο Γ. Πρετεντέρης στο κείμενο του με τίτλο «Ο καβγάς και το πάπλωμα» ασχολείται με τις αντιθέσεις στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και αναρωτιέται «για ποιο ακριβώς πάπλωμα γίνεται ο καβγάς;» Μιλάει σαν άνθρωπος που πονάει την Αριστερά, και ειδικά σήμερα αγωνιά για την κρίση που περνάει η μεγάλη ελπίδα της, ο ΣΥΡΙΖΑ…

…. http://enosy.blogspot.com/2010/01/o.html ( αναδημοσίευση από την ΕΟΣ )

Το πρόβλημα, λοιπόν, δεν είναι καβγάς. Ούτε καν το πάπλωμα. Το πρόβλημα προκύπτει όταν ο ΣΥΡΙΖΑ συρρικνώνει διαρκώς τον ορίζοντα της Αριστεράς και αντί να τη μετατρέψει σε εθνική δύναμη, την κατεβάζει στα μέτρα των γκρουπούσκουλων που τον αποτελούν. Διότι όταν μέτρο των πραγμάτων καθίσταται η ΠΑΣΑ ή η ΔΕΑ ή η ΑΚΟΑ ή δεν ξέρω ποιο άλλο ακατανόητο ακρωνύμιο κάποιου νεφελώδους σχήματος, τότε το μέτρο κατεβαίνει όντως επικίνδυνα. Οχι για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά για την Αριστερά.

Βέβαια το δικό του «μέτρο των πραγμάτων» το έχει αποκαλύψει νωρίτερα, όταν αναρωτιέται ως άλλος Λεωνίδας Κύρκος για τους «στόχους του έθνους»:

Αναρωτιέμαι: τόσο κακό πράγμα είναι η εθνική συνεννόηση και τόσο αποσυνάγωγος ο επιχειρηματικός κόσμος ώστε να εξοβελίζονται από τον ορίζοντα της Αριστεράς; Και τι σόι Αριστερά είναι αυτή που διαλέγεται μόνο με τον εαυτό της και, μάλιστα, σε συνθήκες διαρκούς αλληλοσπαραγμού;

Φαίνεται ότι για τον Γ. Πρετεντέρη ότι εκτός από τον «επιχειρηματικό κόσμο» δεν υπάρχει τίποτα άλλο στην κοινωνία που ζούμε με το οποίο να αξίζει να συνδιαλέγεται η Αριστερά. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι μετανάστες, η νεολαία και ακόμα αρκετοί άλλοι που δεν ανήκουν στον «επιχειρηματικό κόσμο», δεν έχουν καμία αξία για τον κ. Πρετεντέρη και την Αριστερά που ονειρεύεται. Αυτή την Αριστερά του την χαρίζουμε. Και την κοινωνική της βάση στην οποία απ’ ότι αντιληφθήκαμε τοποθετεί ο Γ. Πρετεντέρης τον εαυτό του, αλλά και τους πολιτικούς ηγέτες της, τους οποίους υπερασπίζεται με τόσο πάθος…

Σχόλια
 1. Ο/Η Γιάννης Χ. λέει:

  Αναρωτιέται ο νέος μας «σύντροφος» Πρετεντέρης:

  «Χαίρομαι ιδιαιτέρως διότι η συνιστώσα ΠΑΣΑ (Πρωτοβουλία για την Αντι-Συστημική Αριστερά) αποσαφήνισε ότι η πολιτική σύγκρουση στον ΣΥΡΙΖΑ διεξάγεται «μέσα από τη χειραγώγηση και την αξιοποίηση των προσβάσεων στα καρτέλ των ΜΜΕ». Η ελαφρώς ιδιότυπη σύνταξη της αποσαφήνισης δεν μας επιτρέπει να είμαστε βέβαιοι αν οι προσβάσεις στα καρτέλ χειραγωγούν ή χειραγωγούνται.»

  Ως νέος στην Αριστερά νομίζω ότι του οφείλεται μια απάντηση στο ερώτημα που θέτει:

  Χειραγωγούνται πολλοί προσκαλεσμένοι σου στα παράθυρα «σ». Πρετεντέρη. Χειραγωγούνται από την ανάγκη τους να φανούν «καθώς πρέπει», να μην τύχει και τους κατηγορήσεις κουνώντας το δάχτυλο όταν τους παραδίνεις μαθήματα δημοκρατικής συμπεριφοράς για να ικανοποιούν τα standards που έχουν θέσει τα αφεντικά σου που σε πληρώνουν για να κάνεις αυτό που κάνεις, τα ίδια αφεντικά που σου πληρώνουν και τους δεκάδες φουσκωτούς που χρειάζεσαι πλέον για να κυκλοφορείς στο δρόμο φοβούμενος την αντίδραση ή την ροχάλα του κάθε πιτσιρικά που του ξεφτιλίζεις συνεχώς τα όνειρα και το μέλλον.

  Και χειραγωγούν ταυτόχρονα και αυτοί και ο έκδηλος φόβος που νοιώθεις, αυτόν που πουλάς σαν προϊόν κάθε βράδυ στα τηλεοπτικά σου παράθυρα «σ». Πρετεντέρη. Προσπαθούν και αυτοί και εσύ, σαν συνεταιράκια στο μαγαζάκι που πουλάει τον φόβο σας, να χλευάσετε κάθε τι που σας βγάζει την γλώσσα, αντιπαλεύετε κάθε φωνή που αντιστέκεται στά κοινότυπα κλισέ που επιβάλουν τα όρια του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ που θεωρεί και εσένα και αυτή την «καθως πρέπει» Αριστερά των μηχανισμών απαραίτητα για να επιβιώσουν.

  Σε λυπάμαι σ. Πρετεντέρη
  (και επείδή δεν έχεις και δεν είχες ποτέ καθόλου καλή επίδοση στο συντακτικό)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s