Για την επίθεση φασιστών στην Πανόρμου (του Κάρολου Καφέ)

Posted: 27/01/2010 by redpunk67 in Γεγονότα
Ετικέτες:

Tην Κυριακή 10 Ιανουαρίου, η κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό» διοργάνωσε εκδήλωση σε συνεργασία με τον «Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων». Ο συγκεκριμένος σύλλογος δραστηριοποιείται στην περιοχή εδώ και δεκαετίες και συσπειρώνει κόσμο κυρίως από την αριστερά αλλά και από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν το πεδίο δοκιμών για την εθνικοσοσιαλιστική ομάδα «Αυτόνομοι» να κάνει επίδειξη δύναμης. Η παρέμβαση εκείνη κινήθηκε σε σχετικά κόσμια επίπεδα και άμεσα το σχετικό βίντεο αναρτήθηκε από τους ίδιους:  http://www.youtube.com/watch?v=hvdxuDp7vrk&feature=related

Οι ίδιοι προβάλλοντας εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογία (φυσιολατρία, αντισημιτισμό, αντιαμερικανισμό, εθνικισμό κτλ.) προσπαθούν να κινηθούν εκτός των πολιτικών σχηματισμών της Ελληνικής ακροδεξιάς (ΛΑ.Ο.Σ) και του εθνικοσοσιαλισμού (Χ.Α.). Με εμφάνιση και δράση που παραπέμπει σε μικρο-ομάδα οπαδών αθλητικής ομάδας ή του μη πολιτικού αυτόνομου χώρου, έχουν καταφέρει να βρουν απήχηση σε εφήβους. Μια ματιά στο blog τους http://www.ediktyo.gr/2009/05/blog-post_31.html θα πείσει ότι πρόκειται για πιστούς του «διπλού πέλεκυ» που χτυπάει και δεξιά (στα λόγια) και αριστερά (στα κεφάλια ανθρώπων).

Ως απάντηση στη δράση των φασιστών αποφασίστηκε να διοργανωθεί το Σάββατο στις 12:00 το πρωί, στην πλατεία του σταθμού μετρό Πανόρμου, μια μικρή αντι-φασιστική εκδήλωση. Αυτή η τοπική κινητοποίηση θα ήταν ενημερωτικού χαρακτήρα (μοίρασμα φυλλαδίων) και θα συνέπιπτε με την λαϊκή αγορά της περιοχής.

Λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης όμως κι ενώ είχαν συγκεντρωθεί περίπου 60 άτομα εμφανίστηκαν 40 «Αυτόνομοι Εθνικιστές» και αφού πέταξαν προκηρύξεις ρατσιστικού-εθνικιστικού παραληρήματος, στράφηκαν με καδρόνια ενάντια στους συγκεντρωμένους έξω από το μετρό. Το αποτέλεσμα ήταν 3 τραυματισμοί, εκ των οποίων μια γυναίκα μεγάλης ηλικίας που της άνοιξαν το κεφάλι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και της έγινε άμεση επέμβαση με 7 ράμματα, ενώ άλλοι 3 παρευρισκόμενοι γυναίκες και άνδρες χτυπήθηκαν ελαφρότερα, και έχουν ευτυχώς μόνο θλαστικά τραύματα στα χέρια και ένας στο κεφάλι από πέτρα. Όλοι υποβλήθηκαν σε εξετάσεις.

Το σκηνικό βέβαια με την αστυνομία παρούσα πριν την εμφάνιση των φασιστών (με κλούβα μάλιστα) και την μη παρεμπόδισή τους, δεν θα μπορούσε να λείπει από την εν λόγω περίσταση.

Μετά όμως από 5 λεπτά η κατάσταση εξομαλύνθηκε, κυρίως με την περιφρούρηση των ίδιων των συγκεντρωμένων και αρκετοί κάτοικοι της γύρω περιοχής έσπευσαν για αλληλεγγύη.

Η δράση της αστυνομίας περιορίστηκε στη χρήση χημικών για να σταματήσουν τη σύγκρουση και στην εκ των υστέρων καταδίωξη και σύλληψη των εθνικιστών στα γύρω στενά. Μάλιστα ένα μέρος τους εγκλωβίστηκε από διμοιρία ενώ διάφοροι που επέλεξαν την πατριωτική τακτική «ο καθ’ ένας για την πάρτη του» συνελήφθηκαν μετά από καταδίωξη.

 
Ο συγκεντρωμένος κόσμος ανασυντάχτηκε καθώς ακόμα προσέρχονταν και άλλοι στην πλατεία. Η εκδήλωση-συγκέντρωση συνεχίστηκε κανονικά και μετά το τέλος της πληροφορηθήκαμε για 30 περίπου φασίστες συλληφθέντες και αποφασίστηκε, παρά τις αντιρρήσεις ορισμένων ως προς την αναγνώριση, να γίνει πορεία προς την ΓΑΔΑ όπου κρατούνταν, για «μαζική αναγνώριση» από τους παρευρισκομένους. Οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν με πορεία μέσω της οδού Πανόρμου από τον χώρο συγκέντρωσης ως την ΓΑΔΑ. Εκεί και αφού ανέβηκε αντιπροσωπεία παρόντων στα γεγονότα για την αναγνώριση, η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε.

Η θρασύδειλη επίθεση της στρατιωτικής φάλαγγας των οπλισμένων με κράνη και ξύλα φασιστών μέρα μεσημέρι ενάντια σε ειρηνικούς και κυρίως μεσήλικες συγκεντρωμένους και ενώ ακόμη η συγκέντρωση δεν είχε καν ξεκινήσει, δείχνει τι εννοούν τα συγκεκριμένα αποπαίδια του ελληνικού φασιστικού χώρου όταν μιλούν για δράση. Ακόμα και η συνήθως υπέρ του δέοντος ανεκτική απέναντι στη δράση των συγκεκριμένων κύκλων αστυνομία δεν μπορούσε παρά να στραφεί μονομερώς ενάντιά τους και να τους μαζέψει από τους δρόμους των Αμπελοκήπων. Μόνη τους παρηγοριά η αμέριστη συμπάθεια του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Πολατίδη που έσπευσε προς υπεράσπισή τους. Άλλη μια απόδειξη ότι πίσω από τον έντεχνα γαλανόλευκο λόγο του κοινοβουλευτικού αυτού κόμματος κρύβεται το μαύρο και απάνθρωπο πρόσωπο του εθνικοσοσιαλισμού.

Σχόλια
  1. Ο/Η Κλαδίτης λέει:

    Όσο η <>αριστερά κοιμάται τόσο τακομπλεξικά φασιστοειδή θα δέρνουν κόσμο και θα δυναμιτίζουν συγκεντρώσεις τέτιου είδους. Μήπως όμως πρέπει να αλλάξει η αντίληψη για τη μετανάστευση και αυτούς που την εχθρέυονται. Εννοώ πώς κάποιοι άνθρωποι θα στρέφονται σε κάθε τι το αδύναμο για να φανούν δυνατότεροι. Μήπως λοιπόν θα πρέπει να σταματ΄΄ησουμε ως αριστερά τις φιλανθρωπικές μαζώξεις συνεστιάσεις και να βοηθήσουμε πραγματικά θεσμικά και πνευματικά τους μετανάστες? Γιατίκαι η φλου αντίληψη αγαπάμε τους μετανάστες είναι πολύ κοντά στο να θεωρηθει φασιστική

  2. Ο/Η alexius λέει:

    Η Ελευτθεροτυπία για την κατάσταση στους Αμπελόκηπους : http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=127383

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s