ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΙΣ 16/02/10 – Α΄ μέρος (της Μαρίας Δημοπούλου)

Posted: 18/02/2010 by R.K. in ΣΥΡΙΖΑ, Uncategorized

Αναδημοσίευση από το ΣΥΡΙΖΑ-ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ

http://sites.google.com/site/syrizaorizontia/in-the-news

Η ημερήσια διάταξη αφορούσε στα εξής θέματα :

Εκδήλωση στο Πανελλήνιο στις 18/02, Απεργία στις 24/02,  περιοδικό του Σύριζα.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την γνώριμη πλέον συζήτηση περί του αν θα επιτραπεί η μαγνητοσκόπηση ή η καταγραφή σε κασετόφωνο της συνεδρίασης. Η απόφαση ήταν για άλλη μια φορά αρνητική και για τα δύο,  αλλά  όχι ομόφωνη. Η πιο έντονα αρνητική στάση προήλθε από τον Α. Νταβανέλλο. Όπως και τις προηγούμενες φορές ήταν αυτός που πρωτοστάτησε στην επιβολή της απαγόρευσης  και ανάλαβε να βοηθήσει με το σκεπτικό του πιθανές αμφιταλαντεύσεις άλλων όπως του Δ.Βίτσα

Κυριότερο επιχείρημα του Α.Νταβανέλου στάθηκε  η γενικού χαρακτήρα κατηγορία ότι τις άλλες  φορές που βγάλαμε πρακτικά συνεδριάσεων στο δίκτυο ήταν  παραποιημένα,  και δεν είχε ζητηθεί πριν από τα μέλη της γραμματείας να ελέγξουν  την ορθότητά τους.

Ο Δ.Βίτσας ψέλλισε κάτι του είδους ότι θα μπορούσε και να μας επιτραπεί η μαγνητοφώνηση αν δεν παρουσιάσουμε το αποτέλεσμά της ως πρακτικά της συνεδρίασης  αλλά ανακόπηκε από τον ορμητικό Αντώνη Νταβανέλλο συνεπικουρούμενου από τον  Κ. Αθανασίου που δήλωσε ότι δεν θέλει να βγαίνει η φωνή του στο U- tube αλλά  και τις εκφραστικότατες κινήσεις απαξίας προς εμάς του κ. Τ.Μαστρογιανόπουλου.

Ο μόνος που επιχειρηματολόγησε για το αντίθετο ήταν ο Ν. Γαλάνης ο οποίος  αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα του ΄Εθνους και των Νέων για την προηγούμενη συνεδρίαση της Γραμματείας λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοιες διαρροές ενώ απαγορεύεται σε μας η καταγραφή της συνεδρίασης. Προκλήθηκε ταραχή στην ομήγυρη, κανένας από εκεί μέσα δεν μπορούσε να είναι υπεύθυνος και διατυπώθηκαν κάποιες εικασίες για τον τρόπο που έφτασαν οι πληροφορίες στους συγκεκριμένους  δημοσιογράφους .

Εμείς επειδή  κρατάμε το λόγο μας   δεν καταγράψαμε την συνεδρίαση παρά κρατώντας σημειώσεις πράγμα που δεν μας απαγορεύτηκε αλλά επιφυλασσόμαστε για το τι θα φέρει  το μέλλον αν τα πράγματα συνεχίσουν στην κατεύθυνση του σήμερα.  Ο τρόπος καταγραφής που μας  έμεινε και πολύ  ελλιπέστερος είναι και αναγκαστικά πολύ πιο υποκειμενικός από τους άλλους τρόπους που προτείναμε και αν δεν είναι κανείς επαγγελματίας αρκετά  κουραστικός με ότι αυτό σημαίνει  για ακούσιες πιθανές ανακρίβειες ακόμα και σοβαρά  λάθη  στο αποτέλεσμα . Κι επειδή ακριβώς συντρέχουν όλοι αυτοί οι λόγοι δεν στάθηκε  δυνατόν αυτό το κείμενο να παραμείνει μια απλή καταγραφή πρακτικών χωρίς μια κάποια παραπάνω εμπλοκή των συντακτών .

Στη συνέχεια η συνεδρίαση  προχώρησε στο πρώτο και πιο επείγον θέμα ενώ κατατέθηκε από εμάς η καταγγελία της επιτροπής κατοίκων του Πεδίου του Άρεως με στόχο και ενημερωτικό.

Ξεκίνησε με τον Μ. Γλέζο να τοποθετείται με ένταση και ζωντάνια για το λάθος που έγινε με την επιλογή του χώρου της μεθαυριανής εκδήλωσης στον Πανελλήνιο. Ζήτησε αναβολή  για δύο τρείς μέρες  μέχρι να βρεθεί νέος χώρος λέγοντας ότι δεν ρεζιλεύεται κανείς αν κάνει κάποιο  λάθος, τα λάθη  είναι ανθρώπινα και  η αριστερά μπορεί και πρέπει να παραδέχεται τα λάθη της και να τα διορθώνει. Ανάδειξε και με συναισθηματική φόρτιση το σχετικό  θέμα των συντρόφων  που διώκονται και την δεύτερη φορά που τοποθετήθηκε πρότεινε να γίνει η εκδήλωση στον ανοικτό χώρο του Πεδίου του Άρεως εφόσον σύμφωνα με τις τοποθετήσεις  αρκετών από τους  υπόλοιπους δεν μπορούσε να αναβληθεί. Όταν του αντέτειναν ότι γίνονται έργα και είναι κλειστό το πεδίο του Άρεως απάντησε δεν πειράζει να το ανοίξουμε εμείς.

Ο Δ.Βίτσας είπε ότι πρέπει να λάβει χώρα η εκδήλωση σύμφωνα με τα προγραμματισμένα

Ο Κ. Αθανασίου περιορίστηκε στο να πει ότι δυστυχώς δεν σκεφτήκαμε  το πρόβλημα την προηγούμενη φορά, κάτι που όπως φάνηκε στη συνέχεια μόνο κατά το ήμισυ απηχούσε την αλήθεια. Στην προηγούμενη συνεδρίαση δεν το είχε πράγματι σκεφτεί κανείς, σε προγενέστερη όμως σύμφωνα με τον Α.Νταβανέλλο, ο Μ. Γλέζος πρώτα και ο Χ.Καραμάνος στη συνέχεια είχαν αναφερθεί στο πολιτικό ζήτημα που αφορά στην συγκεκριμένη επιλογή του χώρου και η γραμματεία είχε αποφανθεί υπέρ του συγκεκριμένου χώρου παρά ταύτα. Ο Δ. Τσακνιάς προσέθεσε ότι είχε συζητηθεί και το θέατρο Acropol ως πιθανός χώρος και να το ξαναβλέπαν μήπως γινόταν εκεί, υπάρχει και το θέμα με την πιθανή  συγκέντρωση διαμαρτυρίας  κόσμου από άλλους πολιτικούς χώρους – βλέπε ΚΚΕ –  έξω από τον Πανελλήνιο την ίδια ώρα με την  εκδήλωση.

Στην συνέχεια ξεκίνησε  από τον Π. Κοσμά μια κουβεντούλα στην οποία συμμετείχαν κι άλλοι γύρω από  το αν το ίδιο το γήπεδο συνδέεται με καταπατήσεις, ποια είναι τα αυθαίρετα κλπ η οποία τελείωσε με την ρήση του Κ. Αθανασίου ότι στο όνομα του Συλλόγου έχουν γίνει οι καταπατήσεις, η οποία  δεν άφηνε και  πολλά περιθώρια

. Κάποιος κύριος ακροατής με καλή πρόθεση και αγωνία επαναλάμβανε κάθε τόσο ότι όλα είναι έτοιμα και δεν μπορεί να αναβληθεί η εκδήλωση. Ο Μ. Γλέζος είπε χαλάσαμε τον κόσμο για να μην κοπούνε δέντρα. Ο Μ. Σπαθής προσπάθησε να σπάσει το αμήχανο κλίμα  που επικράτησε για λίγο, αναλογιζόμενος πόσο πια θα ήταν το πολιτικό κόστος από μια ενδεχόμενη αναβολή και έπειτα από μια καθαρή πολιτική δήλωση για τις ενστάσεις που στην πορεία προέκυψαν.

Ο Τ. Γιαννόπουλος πήρε την σκυτάλη υπερθεματίζοντας για την διεξαγωγή της εκδήλωσης στον συγκεκριμένο χώρο και εισήγαγε  στην συζήτηση μια νέα παράμετρο. Δεν υπάρχει κάποιο πραγματικό κίνημα που θα έπρεπε να ληφθεί σοβαρά υπό όψιν είπε,   αυτοί που γράφουν αυτές τις καταγγελίες ούτε ανιδιοτελείς είναι  και θα λέγαν τα ίδια ότι και αν έκανε ο Σύριζα. Πρόσθεσε ότι ισχύει η ελευθερία του λόγου εντός του γηπέδου του Πανελληνίου και άρα θα μπορούσαν άνετα να κατακεραυνώσουν τον Κυριακού από τα μέσα.

Ο Α. Νταβανέλλος  ανέπτυξε πολύ σύντομα τον προφανή  συναφή προβληματισμό για το αν οι εκπρόσωποι του Σύριζα πηγαίνουν στο κανάλι του Κυριακού και μήπως έπρεπε να πάψουν να το κάνουν. Ο Κ.  Αθανασίου είπε ότι πρέπει να απαντηθεί η καταγγελία καιπρόσθεσε σιγανά ότι από  πίσω είναι η Μαρίνα.

Ύστερα πήρε σειρά ο Τ.Κορωνάκηςγια να μας εξηγήσει πόσο εντυπωσιακό είναι που η καταγγέλλουσα επιτροπή παίρνει αποφάσεις με ομοφωνία,   κι πως  δεν είναι δυνατόν να έχει παρθεί με αυτόν τον τρόπο   μια τέτοια απόφαση όπως  η συγκεκριμένη καταγγελία. Και καθώς ολόκληρος Σύριζα δεν μπορεί να πτοηθεί από κάτι τέτοια ψευτοκινήματα, βουρ για την  εκδήλωση.

Για άλλη μια φορά παρέμβαση Δ.Τσακνιά για αναβολή της εκδήλωσης και ταυτόχρονη ανάδειξη του περιβαλλοντικού ζητήματος.

Και μετά  έφτασε η ώρα της απόφασης. Να πάρουμε μια απόφαση είπε ο Μ. Γλέζος, και ο Α.Νταβανέλλος  με τα χέρια σε χειρονομία έκκλησης προς τον άγνωστο Θεό των αποφάσεων απευθύνθηκε στην απόφαση μήπως και τα καταφέρει να παρθεί από μόνη της. Κάποτε θα έπρεπε να μπορεί να πάρει απόφαση η γραμματεία με διαφορετικό τρόπο ακούστηκε να λέει σιγανά,  για να προκαλέσει απλώς άλλη μία τοποθέτηση την βαρύτητα της οποίας για την τελική έκβαση  δεν είμαστε σε θέση να σταθμίσουμε , η στιγμή πάντως κατά την οποία έγινε στάθηκε σίγουρα κρίσιμη.

Ο Ε. Τσακαλώτος ζήτησε από την ομήγυρη και όχι μόνο,  να καλέσει τους συντρόφους του Σύριζα και όχι μόνο, να αποδείξουν έμπρακτα συμμετέχοντας στην εκδήλωση της Πέμπτης ότι ο Πανελλήνιος δεν είναι – No Go Area- για τους Πολίτες αυτής της πόλης. Μας κάλεσε όλους να διεκδικήσουμε τον χώρο του Πανελληνίου ως δημόσιο  χώρο της πόλης μας,  για την χρήση του οποίου όμως  είχε ήδη καταβληθεί από τον Σύριζα το αντίτιμο που ζητήθηκε, γεγονός ασήμαντο  που όμως έτυχε να έχουμε  πληροφορηθεί νωρίτερα από κάποιο άλλο μέλος  της Γραμματείας στη διάρκεια κάποιας από τις κουβεντούλες που διαμείβονταν σε πιο προσωπικό τόνο και που κρίνουμε σκόπιμο να προσθέσουμε εδώ  για την αποφυγή παρεξηγήσεων και την πληρέστερη ενημέρωση .

Τέλος ξαναμίλησε ο Δ.Βίτσας δίνοντας το εναρκτήριο λάκτισμα  για την ένταση των προσπαθειών για την επιτυχία της μεθαυριανή εκδήλωσης όπου οι ομιλητές θα δώσουν και στα ζητήματα του περιβάλλοντος και της καταπάτησης των δημοσίων χώρων από τα ιδιωτικά συμφέροντα την δέουσα σημασία. Και έτσι η απόφαση είχε παρθεί και όλα ήρθαν στη θέση τους και η πραγματικότητα συμβάδισε με τις  θείες δυνάμεις.μ

Advertisements
Σχόλια
 1. Ο/Η Τάκης Γιαννόπουλος λέει:

  Αγαπητοί σ. της ΠΑΣΑ
  Αν νομίζετε ότι με κείμενα σαν της Μαρίας Δημοπούλου εξυπηρετείτε την αλήθεια και κυρίως την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς κάνετε λάθος.
  Η εικόνα που δίνει η σ. για τη συγκεκριμένη συνεδρίαση της γραμματείας – τουλάχιστον σε ότι αφορά τη δική μου τοποθέτηση – είναι ψευδής και προκατειλημένη.
  Αν πραγματικά θέλετε να μάθετε την άποψή μου μπορώ να σας τη στείλω ηλεκτρονικά.
  Συνοπτικά μόνο θέλω να πω για όσους θέλουν πραγματικά να ακούσουν όλες τις απόψεις χωρίς παρωπίδες τα εξής: πραγματικά ο συριζα θα μπορούσε να είναι πιο προσεκτικός στην επιλογή χώρου. Όμως από το σημείο αυτό, μέχρι να υιοθετούμε κείμενα όπως αυτό της Επιτροπής για το Πεδίο του Άρεως, που καταλήγουν «ότι στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ περισσεύει η υποκρισία» υπάρχει μεγάλη απόσταση. Δεν ήταν δυνατό 2 ημέρες πριν την εκδήλωση, με 20.000 αφίσες και προκηρύξεις να κυκλοφορούν, ραδιοφωνικά σποτ να παίζονται, τοπικές επιτροπές να έχουν ενημερωθεί, να αποφασίζαμε αναβολή της εκδήλωσης. Θεωρώ ότι το κόστος θα ήταν πολύ μεγαλύτερο. Σε κάθε περίπτωση κανένα λάθος δεν διορθώνεται με λάσπη και κονταρομαχίες μεταξύ σ. που έχουν παρόμοιους στόχους.

  Τάκης Γιαννόπουλος

  • Ο/Η Γιάννης Χ. λέει:

   Εφ’ όσον υπάρχουν πρακτικά, βεβαίως και θα δημοσιευτούν. Μπορείς να τα στείλεις στο e-mail του blog ή και να τα αναρτήσεις και μόνος σου στο ΣΥΡΙΖΑ Οριζόντια, απ’ όπου και η αναδημοσίευση, για να τα διαβάσουν όλες οι οργανώσεις και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ

   • Ο/Η Κακό συναπάντημα λέει:

    Δυστυχώς δεν υπάρχουν πρακτικά. Και δεν πρόκειται να υπάρξουν! Τουλάχιστον θα μπορούσαν να μαγνητοφωνούνται με ευθύνη της Γραμματείας και να κρατιούνται τα μαγνητοφωνημένα δεδομένα, ώστε όταν υπάρχουν αμφισβητήσεις να διαπιστώνεται το τι λέχθηκε πραγματικά.

    Έχει επαναληφθεί και στο παρελθόν κάποιοι να αμφισβητούν αυτά που είπαν στην Γραμματεία και να προτείνουν την δική τους εκδοχή. Όμως αυτή η εκδοχή δεν είναι πάντα σωστή, γιατί στρογγυλεύουν ή αλλάζουν αυτά που έχουν πει προφορικά στην τοποθέτησή τους γιατί τους εκθέτουν… Δεν μπορεί λοιπόν να θεωρηθεί εκ των προτέρων αξιόπιστος κάποιος που ισχυρίζεται ότι διαστρεβλώνονται οι θέσεις του και ότι αυτός είναι ο μόνος αρμόδιος να εκφράζει την θέση του. Ας φροντίσουν να υπάρχουν αντικειμενικά στοιχεία στους ισχυρισμούς τους…

    Υ.Γ. Στα πλαίσια της διαφάνειας δεν θα έπρεπε να ανακοινωθεί το κόστος της εκδήλωσης και πόσο στοίχισε στον ΣΥΡΙΖΑ ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ. Ακούγεται κάτι για 1.000 ευρώ, αλλά δεν το επιβεβαιώνει κανένας….

 2. Ο/Η Κακό συναπάντημα λέει:

  Ο Τ. Γιαννόπουλος μιλάει για «ψεύδη» αλλά δεν λέει πια είναι αυτά. Μήπως δεν ισχύουν αυτά που γράφει το κείμενο: Δεν υπάρχει κάποιο πραγματικό κίνημα που θα έπρεπε να ληφθεί σοβαρά υπό όψιν είπε, αυτοί που γράφουν αυτές τις καταγγελίες ούτε ανιδιοτελείς είναι και θα λέγαν τα ίδια ότι και αν έκανε ο Σύριζα. Πρόσθεσε ότι ισχύει η ελευθερία του λόγου εντός του γηπέδου του Πανελληνίου και άρα θα μπορούσαν άνετα να κατακεραυνώσουν τον Κυριακού από τα μέσα.

  Δεν είναι ο μόνος που ενοχλείται όταν δημοσιοποιούνται αυτά που λέγονται στην Γραμματεία γιατί εκτίθενται. Ας φρόντιζε ο κ. Γιαννόπουλος να υπάρχουν επίσημα πρακτικά και να δημοσιοποιούνται από την Γραμματεία. Αν υπήρχαν μαγνητοσκοπημένα ή ηχογραφημένα πρακτικά δεν θα υπήρχε αμφισβήτηση αυτών που λέχθηκαν. Και οι ευθύνες για αυτό είναι στην Γραμματεία και στον Τ. Γιαννόπουλο. Αν νομίζει ότι αδικούνται οι απόψεις του, ας απευθυνθεί πρώτα απ΄ όλα στην Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ!….

 3. Ο/Η Δήμητρα Φωτίδου λέει:

  σ.Γιαννόπουλε,
  Πραγματικά περίμενα πρώτα να ζητήσεις μια ειλικρινή συγνώμη από τα κινήματα πόλης , την Επιτροπή Κατοίκων για την Προστασία του Πεδίου του Άρεως και τους διωκόμενους αγωνιστές ΓΙΑ την συμμετοχή σου στην λήψη της απόφασης να γίνει η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στον Πανελλήνιο .
  Η εικόνα που δίνει η συντρόφισσα για την δική σου τοποθέτηση είναι πολύ ευνοϊκή. Συμπληρώνω πως στην τοποθέτηση σου είπες πως ίσως κάτι άλλο κρύβεται πίσω από αυτή την πρόταση για αναβολή. Αυτό βρήκες να πεις.
  Αλήθεια ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απρόσωπος; Αυτός που θα μπορούσε να είναι πιο προσεκτικός στην επιλογή του χώρου; Η μήπως οι αποφάσεις παίρνονται από συγκεκριμένους ανθρώπους που συμμετέχουν στην Γραμματεία του?
  Μάλιστα με ομοφωνία! Κατά καιρούς για διάφορα ζητήματα ακούμε πως αυτό δεν έγινε ή έγινε γιατί έβαλε βέτο ο Συνασπισμός. Εδώ στην επιλογή του χώρου δεν βρέθηκε κανείς να βάλει βέτο; Και τι θα γινόταν θα χάλαγε η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ;
  Για να μην δημοσιεύονται τα πρακτικά της γραμματείας κάνατε χρήση του βέτο. Και αν δεν κάνω λάθος το βέτο δεν το έβαλε τότε ο Συνασπισμός.
  Στέκεσαι στην τελευταία φράση της καταγγελίας της επιτροπής πως η υποκρισία περισσεύει στο χώρο μας. Για μένα και λίγα μας «σούρνουν».
  Για το συμβολικό του πράγματος η συγκέντρωση στο χώρο του Πανελλήνιου είναι σαν να μισθώναμε ιδιωτικό κολέγιο σήμερα όπου θα κάναμε εκδήλωση για το άρθρο 16. Είναι ευθεία βολή στην καρδιά των κινημάτων πόλης.
  Ο σ.Μανώλης Γλέζος σας έδωσε μια ευκαιρία που προωθούσε την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ , δικαίωνε τον αγώνα των κατοίκων και έβαζε μια καινούργια αρχή. Ότι η αριστερά κάνει λάθη αλλά έχει την γενναιότητα δημόσια να τα αναγνωρίσει και έμπρακτα να τα διορθώνει. Η συγκέντρωση έξω στο πεδίο του Άρεως θα ήταν τότε μια μεγάλη γιορτή ενότητας. Θα ήμασταν όλοι εκεί. Τώρα οι σύντροφοί μας και οι συντρόφισσες μας σιγά-σιγά αποχωρούν.
  Δυστυχώς λείπει μια λέξη από όλα αυτά. Η λέξη «ευθύνη».

  Δήμητρα Φωτίδου

 4. Ο/Η Οικονομίδης Δημήτρης λέει:

  1. Οι αναφερόμενοι ως «κ.» είναι σύντροφοι!!! Πόση ανθρωποφαγία ακόμη στην Αριστερά;

  2. Είναι απόλυτα δικαιολογημένο ότι θα υπάρχουν λάθη και παραλείψεις από τη στιγμή που τα πρακτικά κρατιούνται από κάποιον μη-επαγγελματία. Η λύση είναι απλούστατη, μαγνητοφώνηση επι τόπου και απομαγνητοφώνηση από επαγγελματία, και δημοσιοποίησή τους. Και τα τεχνικά μέσα υπάρχουν και τα οικονομικά;-)
  ( είναι αυτονόητο πως όποιος σύντροφος της Γραμματείας, θέλει να στείλει το ακριβές κείμενο της τοποθέτησής του θα δημοσιυεθεί ).

 5. Ο/Η geros λέει:

  Mε ολα αυτά θυμήθηκα την επένδυση του Κωνσταντακόπουλου στην Μεσσηνία και την στάση της ηγεσίας του ΣΥΝ αλλά και τοπικών του «παραγόντων» . Εδώ δεν τους νοιάζει ο Κωνσταντακόπουλος και η καταστροφή ενός νομού, ο Κυριακού που ειναι πταίσμα θα τους πειράξει;

 6. Ο/Η Βάσω Χ. λέει:

  Την » αλήθεια και την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ καιτης Αριστεράς» εξυπηρετούν ο σ. Γιαννόπουλος και άλλοι της Γραμματείας,γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις αποφάσεις των Πανελλαδικών Συνδιασκέψεων….Αλήθεια με την «απόφαση» της τελευταίας Π.Σ.για Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τι κάνουν…Μάλλον έχουν ρίξει όλες τους τις δυνάμεις στη στήριξει» των εργατικών και λαϊκων κινητοποιήσεων» των πραγματικών όχι σαν αυτό της επιτροπής κατοίκων για το Πεδίο του Αρεως….. και άφησαν για πιο πίσω τα δευτερεύοντα….μήπως είναι χάδι τα περι » περισεύματος υποκρισίας»;

 7. Ο/Η Ανανεωτικός Κομμουνιστής λέει:

  Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ με το κείμενο της σ. Δήμητρας Φωτίδου η οποία αναρωτιέται για το προφανες: γιατί κανείς μέσα στη Γραμματεία δεν έθεσε βέτο για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης στον Πανελλήνιο (ενώ την ίδια στιγμή ήξεραν να θέτουν βέτο για τη μαγνητοφώνηση των πρακτικών).

  Σήμερα αισθάνομαι μια ανακούφιση που δεν ζω στην Αθήνα γιατί ειλικρινά μετά από όσα έγιναν, αν ήμουν Αθηναίος θα είχα μεγάλο δίλημμα σχετικά με το αν θα πάω ή όχι στην εκδήλωση.

 8. Ο/Η Γιάννης Κυριακάκης λέει:

  1. Εφόσον οι συνεδριάσεις της γραμματείας είναι ανοιχτές, με ποιό δικαίωμα απαγορεύουν την μαγνητοφώνηση;

  2. Ποιοί εξέλεξαν αυτή την γραμματεία; Ποιούς εκπροσωπεί; Απο ποιούς ελέγχεται; Σε ποιούς λογοδοτεί; Ποιός ρώτησε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ της Κυψέλης και των Εξαρχείων, ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΗΔΗ ΕΚΕΙ Τ.Ε ΣΥΡΙΖΑ αν συμφωνούν με την συγκεκριμένη επιλογή χώρου;

  3. Συνεισητοποιεί η γραμματεία, η ΡΟΖΑ, η ΚΟΕ και η ΝΕ Αθήνας του ΣΥΝ οτι αυτή η απόφαση που παίρνουν ισοδυναμεί με την ουσιαστική διάλυση της Ανοιχτής Πόλης;

  4. Όταν η αλαζονεία και ο αυτισμός των μηχανισμών φτάνει στο απόγειο του, και το απόγειο είναι Η ΒΛΑΚΕΙΑ!, είναι και η ώρα για τους αριστερούς να αποφασίσουν με ποιούς θα πάν’ και ποιούς θα αφήσουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογράφει μόνος του την αυτοδιάλυσή του!

  5. Το ρήγμα που ανοίγει ο ΣΥΡΙΖΑ με τα κινήματα είναι τόσο βαθύ που στην ουσία υπονομεύει την ίδια την ύπαρξή του.

  6. Ελπίζω να μην υπάρξει αριστερός που θα πάει απόψε στον Πανελλήνιο. Ας πάνε μόνο οι οπαδοί των μηχανισμών και των αξιοθρήνητων ομαδούλων της ξεπουλημένης «γραμματείας».

 9. Ο/Η Παναγιώτης Λαμπρόπουλος λέει:

  «Ελπίζω να μην υπάρξει αριστερός που θα πάει απόψε στον Πανελλήνιο. Ας πάνε μόνο οι οπαδοί των μηχανισμών και των αξιοθρήνητων ομαδούλων της ξεπουλημένης “γραμματείας”.»…

  Συγνώμη σ.φοι που παρεμβαίνω στους «πυροβολισμούς σας» αλλά εάν ισχυριζόμουν ότι τελικά όλη η φασαρία γίνεται για αυτή την τελευταία «προτροπή» του σ.φου Κυριακάκη πόσο λάθος θα είχα;

  • Ο/Η Δήμητρα Φωτίδου λέει:

   Τεράστιο λάθος, Παναγιώτη.Τεράστιο λάθος!Ας τελειώσουν οι καχυποψίες.Να κοιτάμε την ουσία των πράξεών μας.Και τις επιπτώσεις που έχουν στη συνείδηση των ανθρώπων και των αγωνιστών.Να σκεφτόμαστε τους συντρόφους που αγωνίζονται στα κινήματα πόλης και στα κινήματα της ριζοσπαστικής οικολογίας πως τους αφήνουμε ακάλυπτους με τέτοιες ενέργειες και ματαιώνουμε τις προσπάθειές τους.Τους καθιστούμε αφερέγγυους.Μετά οι άνθρωποι δεν τους ακούνε ότι και να λένε.
   Για μένα αυτή η ενέργεια δείχνει και το τεράστιο έλλειμμα επι της ουσίας που έχουμε στο χώρο μας στα ζητήματα της οικολογίας και της διεκδίκησης των δημόσιων χώρων.Οχι σαν θέαμα αλλά με συνείδηση των πράξεών μας.
   Δήμητρα Φωτίδου

 10. Ο/Η Γιάννης Κυριακάκης λέει:

  σύντροφε Παναγιώτη
  έχω τοποθετηθεί ήδη κατα ΟΛΩΝ των ΟΜΑΔΟΠΟΙΗΣΕΩΝ μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ.
  ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΟΤΣΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΣΤΑ 6 ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΒΑΖΩ, και μην κάνεις συνωμοσιολογία.
  ΕΓΩ ΦΙΛΕ ΑΠΟΧΩΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝ μετά απο αυτή την απίστευτη διαχείρηση όλης αυτής της ιστορίας.
  ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΩ ΤΗΝ ΠΑΣΑ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ.
  ΕΧΩ ΗΔΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΣΑ.
  Γι αυτό αν ψάχνεις για συνωμοσίες ψάξε αλλού Παναγιώτη.
  Κάποιοι άνθρωποι ακολουθούν ξέρεις τις αρχές τους. ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΦΡΑΞΙΑ, ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΟΥΛΑ ΤΟΥΣ…

  ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΡΧΕΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

  (Κι όταν ξαναμιλήσεις για μένα, να μάθεις πριν για ποιόν μιλάς! Είναι προσόν των μηχανισμών να στοχοποιούν ανθρώπους για να αποκαλύψουν υποτίθεται μια συνωμοσία. Τα χάλια του Συριζα εσύ δεν τα βλέπεις; μόνο υπονόμευση βλέπεις; Μήπως εγώ πήρα την απόφαση για τον Πανελλήνιο;)

  • Ο/Η echo λέει:

   Κρίμα.Κατανοώ την αγανάκτηση σου όμως πόσο εύκολο είναι
   να ξαναφτιάξουμε ένα εγχείρημα σαν του ΣΥΡΙΖΑ ;
   Και κάθε ανεξάρτητη φωνή είναι πολύτιμη.Θα πρότεινα να το ξανασκεφτείς
   νηφάλια .

 11. Ο/Η αριστερός ανώνυμος λέει:

  Από το site του ΣΥΡΙΖΑ η πιο κάτω ανακοίνωση:

  Βρισκόμαστε αλληλέγγυοι με τα κινήματα πολιτών για την ποιότητα ζωής στην πόλη.

  Σήμερα πραγματοποιούμε τη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ σ’ ένα χώρο του ΠΓΣ στο Πεδίο του Άρεως, ένα χώρο που έχει πολλές φορές χρησιμοποιηθεί -εδώ και δεκαετίες- για πολιτικές δραστηριότητες σαν αυτή. Είναι δυστυχώς ένας από τους ελάχιστους χώρους που έχουν απομείνει για αντίστοιχη χρήση στο κέντρο της Αθήνας.

  Ωστόσο, με δεδομένες τις αντιδράσεις που έχουν υπάρξει για την επιλογή του συγκεκριμένου κλειστού γηπέδου, αντιδράσεις τις οποίες σεβόμαστε, θα θέλαμε να δηλώσουμε για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη μας με τους ενεργούς κατοίκους και φορείς της περιοχής που αγωνίζονται με συνέπεια ενάντια στις παράνομες επεκτάσεις του Πανελληνίου ΓΣ που έχουν χτιστεί τα τελευταία χρόνια, επί προεδρίας Κυριακού.

  Δηλώνουμε με έμφαση ότι η χρήση του συγκεκριμένου χώρου για τις ανάγκες της σημερινής συγκέντρωσής μας, δεν μπορεί να σημαίνει με κανένα τρόπο την σιωπηρή αποδοχή και πόσο μάλλον τη νομιμοποίηση των τετελεσμένων αυθαιρεσιών από μέρους μας.

  Δηλώνουμε επίσης ότι θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε, όπως και όλα τα προηγούμενα χρόνια από κοινού με τα κινήματα πόλης και μέσα από τις τοπικές επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ και τις δημοτικές κινήσεις της αριστεράς, ώστε να εφαρμοστούν επιτέλους οι τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις κατεδάφισης των αυθαίρετων κτισμάτων του ΠΓΣ.

  Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ώστε ολόκληρο το Πεδίο του Άρεως να αποδωθεί επιτέλους στο λαό της Αθήνας, χωρίς εμπορευματικές χρήσεις και τσιμεντοποίηση.

  ΣΥΡΙΖΑ

 12. Ο/Η Παναγιώτης Λαμπρόπουλος λέει:

  Χαλάρωσε βρε σ.φε Κυριακάκη.
  Δεν ισχυρίζομαι ότι εσύ έστησες όλη αυτή την ιστορία. Ούτε ισχυρίζομαι ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με μια «συνωμοσία».
  Αυτό που λέω είναι απλά ότι αρκετοί σ.φοι και σ.φισσες δεν αισθάνονται άνετα με τις πρωτοβουλίες που προσπαθεί να αναπτύξει το τελευταίο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ ή ακόμα και οι συνιστώσες του, γιατί ξεφεύγουν από τις διάφορες «αφηγήσεις» και «ερμηνείες» που στερεότυπα έχουν στο μυαλό τους.
  Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα στη πρώτη «στραβή» που θα γίνει να βγάζουν τα περίστροφα και να αρχίζουν «να πυροβολούν», δεξιά και αριστερά (δυστυχώς μόνο αριστερά).

  Για να διευκρινίσω το στερεότυπο αυτό είναι το παρακάτω:
  Ο ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχείται από τους μηχανισμούς ή από αυτούς που θέλουν να γίνουν μηχανισμοί. Οι μηχανισμοί είναι κακό πράγμα. Αρα: Οι πρωτοβουλίες που εκπορεύονται από αυτούς (τους μηχανισμούς ή όσους θέλουν να γίνουν μηχανισμοί) κρύβουν κάποια παγίδα. Άρα εμείς πρέπει να αναδείξουμε οπωσδήποτε την παγίδα. Και άρα ένα από αυτά που μπορούμε να κάνουμε (για να μην πέσουμε στην παγίδα) είναι να μη συμμετέχουμε στις πρωτοβουλίες τους.

  • Ο/Η Γιάννης Κυριακάκης λέει:

   Όχι Παναγιώτη δεν έχεις δίκιο. Εδώ πρόκειται για την σχέση με τα κινήματα, όχι για τους μηχανισμούς. Ο Σύριζα στηρίχτηκε στο φόρουμ και στα κινήματα πόλης και περιβάλλοντος. Αν σήμερα αγνοεί αυτά τα κινήματα αυτός είναι και ο δρόμος για την πλήρη απομαζικοποίηση και αυτοκαταστροφή του. Δυστυχώς δεν είσαι επαρκώς ενημερωμένος για το θέμα. Είναι πιο σοβαρό απο ότι νομίζεις.

 13. Ο/Η Παναγιώτης Λαμπρόπουλος λέει:

  Βρε Γιάννη: Μπορεί να έχεις δίκιο. Να δεχτώ ακόμα ότι μπορεί να υπάρχουν «ντεσού» στη συγκεκριμένη περίπτωση. που εγώ δεν τα ξέρω. Ομως:

  Ομως που στηρίζεται το συμπέρασμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα «αγνοεί αυτά τα κινήματα»;
  Μήπως στο στερεότυπο σχήμα που περιέγραψα παραπάνω; Δηλαδή μηχανισμοί κλπ (που ανάμεσα στα άλλα είναι και εκτός κινημάτων και ίσως σε αντιπαράθεση μαζί τους και ίσως και με σκοτεινούς σκοπούς όσον αφορά τα κινήματα) και άρα, αφού δεν ρώτησαν τα κινήματα για τον χώρο της εκδήλωσης (και με βάση το στερεότυπο δεν το έκαναν γιατί δεν τα υπολογίζουν), άρα … βρέχει;
  Δεν μπορεί να υπάρχει και μια πιο απλή εξήγηση; Δηλαδή «το μες στην τούρλα του Σαββάτου»΄;

 14. Ο/Η Αλέκος (ο άλλος) λέει:

  Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ψιλο – ούφο. Όταν απευθύνεσαι σε νοήμονες και ενεργούς ανθρώπους καλό είναι να λες τα πράγματα με το όνομά τους και να μην υπεκφεύγεις. Ένα απλό «συγνώμη κάναμε λάθος, αλλά αυτή τη στιγμή δε μπορούμε να το αλλάξουμε», θα ήταν αρκετό για τον κάθε καλοπροαίρετο. Τα «δεν υπάρχουν χώροι στο κέντρο της αθήνας» είναι αστειότητες. Ειδικά δε όταν ο γλέζος έδωσε μια κατά τη γνώμη μου ικανοποιητική εναλλακτική λύση, ακόμη και για την τελευταία στιγμή. Αν μαζευτούν μερικές δεκάδες κάτοικοι και γιουχάρουν η απάντηση θα εξακολουθήσει να είναι η ίδια;

  Για μερικά αυτογκόλ χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια φαίνεται.

  Όσο για το αν κυριαρχείται ο ΣΥΡΙΖΑ από μηχανισμούς, το μεγάλο πρόβλημα κατά τη γνώμη μου δεν είναι ότι αυτή τη στιγμή όντως κυριαρχείται από τέτοιους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι με βάση αυτούς τους μηχανισμούς θα εκλεγούν αύριο άνθρωποι, μόνο και μόνο γιατί είναι περισσότερο γνωστοί από άλλους.

  Κάτι τελευταίο σχετικά με το σύντροφο Νταβανέλλο, που τυχαίνει να τον ξέρω 20+ χρόνια. Καλό θα ήταν να αφήσει κάποια στιγμή το ειρωνικό υφάκι και να καταλάβει επιτέλους ότι ΔΕΝ έχει πάντα δίκιο. Είναι άστοχο ίσως να αιτιάζει κανείς σε προσωπικό επίπεδο, αλλά κάποια στιγμή κουράζεται κανείς με τις μαγκιές.

 15. Ο/Η Κλαδίτης Δημήτρης λέει:

  Kύριε καιΣύντοροφε Παναγιώτη. 1ον οι μηχανισμοί αυτού του είδους είναι de facto θανατηφόροι για αριστερό κόμμα αφου αντιτίθονται στην θεμελιώδη αρχή της άλλης αντιμετώπισης της εξουσίας. Εδώ έχουμε να κ΄νουμε με απόφαση που πήραν 5-10 άτομα τα οποία βρίσκονται στο Συνασπισμό και ήρθε(αν κατάλαβα απο την ανακοίνωση και απο την ανταπόκριση) ως τετελεσμένο στη Γραμματεία. Ακόμα όμως και έτσι οι μηχανισμοι δεν έπρεπε να κάνουν τέτοιο λάθος. Εγώ που η μόνη μου ενημέρωση πριν απο τ θέμα είναι απο τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης ήξερα αρκετά καλά το θέμα. Δεν χρειαζόταν να ρωτήσουν κανένα αυτή που πήραν την απόφαση. Απλά να μην είναι τόσο μακριάαο την πραγματικότητα( όπως διάβασες και τα σχόλια μου στον <>) Εγώκρίνω εκ του αποτελέσματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να αγνωεί τα κινήματα. Φαίνεται ως τα εκμεταλεύται. Μακάρι οι επόμενες πράξεις του να μου βάλουν τα γιαλιά

 16. Ο/Η Αλέξανδρος Κλείτσας λέει:

  Αντιγραφω απο αλλο συριζικο site:

  «Η λεγόμενη Επιτροπή για τη Σωτηρία του Πεδίου του Άρεως είναι εδώ και πάρα πολύ καιρό ένα φάντασμα. Η ανεπιφύλακτη συναίνεσή της στην ανάπλαση του Πεδίου με πολυδάπανα έργα βιτρίνας για να αποροφηθεί από την Υ/Νομαρχία ένα κονδύλι 9 εκ. ευρώ οδήγησε στην διάλυση και εξαφάνισή της. Η Επιτροπή δεν εχει καμια λειτουργία ή παρουσία και υπάρχει μόνο σαν σφραγίδα που χρησιμοποιείται από συγκεκριμένο άτομο αναλόγως των περιστάσεων και της σκοπιμότητας.«

  Αυτη ειναι λοιπον η `δηθεν` επιτροπή κατοίκων.Ειναι απαραδεκτο που η Γραμματεια του Συριζα δεχτηκε να διαβασει το κείμενο αυτης της ανύπαρκτης επιτροπής! Το ειδιο απαραδεκτη ειναι και η επιλογή του χώρου.Να ενημερώσω οτι ο ΣΥΡΙΖΑ 6ου διαμερίσματος θα σεικώσει πανό εναντια στις καταπατήσεις( που αυτος κυριως πρωτοστάτησε στις διαμαρτηρίες παλιοτερα).Η επιλογη του γηπέδου ειναι λαθος ,αλλα μεχρι εκει.Δεν θα φερουμε τον πανικο για τετοια γεγονοτα.Ειναι πολυ σημαντικο που ο ΣΥΡΙΖΑ παιρνει τοσο σημαντικες πρωτοβουλιες οπως η συγκεκριμενη εκδηλωση και πρεπει να τη στηριξουμε ολοι.

  Προσωπικα στηριξα το κείμενο της ΠΑΣΑ ,οπως και της ΑΝΑΣΑ πριν την πανελλαδικη του ΣΥΡΙΖΑ.Δρω αναλογα με την προσωπικη μου κριση παροτι ειμαι μελος σε συνιστώσα(νεολαια συν),οπως αλλωστε θεωρω οτι πρεπει να κανει ο καθενας μας. Οσο λοιπον απεχθανομαι τις ενεργειες διαφορων μηχανισμων αλλο τοσο απεχθανομαι και τον καθε παραγοντα που κρυβεται πισω απο ανακοινωσεις και τακτικες για να αναδειχθει μεσω του ΣΥΡΙΖΑ.Απο τετοιους εχουμε πηξει στην αριστερα. Καλω τους συντροφους της ΠΑΣΑ να ειναι υποψιασμενοι και να απομονωσουν τετοια ατομα που βλαπτουν το ΣΥΡΙΖΑ.Αυτα τα ατομα αλλωστε δεν ενδιαφερονται για τον ΣΥΡΙΖΑ,αλλα για την προσωπικη του αναδειξη.Ξερω οτι δεν εχουν αμεση με την ΠΑΣΑ ,αλλα προσπαθουν να μπουν `σφήνα` σε αυτη επειδη η ΠΑΣΑ μετη δημιουργια της, τους χαλασε το παραγοντιστικο μαγαζακι τους.

  • Ο/Η Γιάννης Κυριακάκης λέει:

   «Επιτροπές φαντάσματα, τοπικοί παράγοντες με αλλότριους σκοπούς κλπ.» Μα αυτά δεν είναι και τα επιχειρήματα του Κυριακού σύντροφε; Τέτοιον «συστημικό» λόγο τον έχουμε φάει στην μάπα κι απο αλλού…Δεν περιμέναμε τον ΣΥΝ-Σύριζα να μας τον φορέσει καπέλο…Δεν είμαι στην συγκεκριμένη επιτροπή και δεν μπορώ να απαντήσω συγκεκριμένα, όμως είμαι στην αριστερά 30 χρόνια και μπορώ να διακρίνω την επιχειρηματολογία και το ύφος του «καθοδηγητικού» κομματικού λόγου, που ΔΕΝ γνωρίζει τι συμβαίνει στην κοινωνία, απο τον λόγο ανθρώπων που συμμετέχουν στα κινήματα. Και όλοι όσοι είναι στην αριστερά τόσα χρόνια, γνωρίζουν πολύ καλά την διαφορά…

 17. Ο/Η Δήμητρα Φωτίδου λέει:

  Οταν κατοικούσα στη Μπούσγου πριν απο τρία χρόνια η επιτροπή μόνο στη γειτονιά μου είχε 50 άτομα.Σήμερα στην πόρτα του Πανελλήνιου θα είναι καμιά 50ριά φαντάσματα. Τι θα κάνεις Αλέξανδρε από το 6ο Διαμέρισμα? Θα τα ξορκίσεις?Νομίζεις ότι έτσι λύνονται τα προβλήματα όταν προκαλούμε τον κόσμο? Και γιατί δεν φροντίσατε να αντιδράσετε εσεις του 6ου όταν ακούσατε για τον Πανελλήνιο και να απαιτήσετε από την γραμματεία να αλλάξει το χώρο? Τώρα που θα σηκώσετε πανώ νομίζεις ότι αυτό μας ξεπλένει?
  Δήμητρα Φωτίδου

 18. Ο/Η stathas λέει:

  ΕΙΝΑΙ λαθος η εκδηλωση στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ.Δεν χωρα καμμια δικαιολογια!

 19. Ο/Η Αλέξανδρος Κλείτσας λέει:

  Γιωργο Κυριακακη παροτι οπως λες δεν εισαι στη συγκεκριμενη επιτροπη (οπως και κανεις αλλωστε εδω και καποια χρονια) με στολιζεις με χαρακτηρισμους χωρις να ξερεις καν τι εχει παιξει.Τα σχολια με καθοδηγητικου κομματικου λογου μονο γελιο προκαλουν σε μενα αλλα και σε συντροφους που με ξερουν.Προερχομαι απο μια τοπικη του ΣΥΡΙΖΑ στα πατησια που εχουμε αποδειξει το πως λειτουργουμε. Εκει εχουμε το αρνητικο να αντιπαθουμε τους μηχανισμους, αλλα ταυτοχρονα και καθε παραγοντα που προπαθει να εκμεταλευτει τον ΣΥΡΙΖΑ για προσωπικο του οφελος. Εχουμε μελη,πολυ πριν την παννελαδικη του ΣΥΡΙΖΑ και ειμαστε προτοπωρια.

  Οσο για τα κινηματα,δεν ξερεις τι λες. Αγορα Κυψελης,παρκο κυπρου και πατησιων,κτημα Δρακοπουλου σου λενε κατι; Αφου δεν με ξερεις τι διαλο λες πραγματα που βγαζεις απο το μυαλο σου; Ο φανατισμος δεν ειναι καλος οδηγος.

  Δημητρα δεν ειμαι στο 6ο διαμερισμα αλλα εχω αμεση επαφη αφου ειμαι στο διπλα διαμερισμα. Οπως λες η επιτροπη ΕΙΧΕ 50 ισως και παραπανω ατομα και μετα διαλυθηκε γιατι ξεπουληθηκε οπως αναφερετε πιο πανω. Η συγκεκριμενη παραγοντας πειγε και επιασε ατομα του ΚΚΕ και με την δικη της συμβολη ανεστησε για 2 ωρες μια ανυπαρκτη επιτροπη για να πολεμησει ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ. Μαλιστα επειδη αυτη η επιτροπη δεν υφισταται πλεον πειρε τους προσωπικους της `οπαδους` και εσκασε στο γηπεδο να κανει το κομματι της.

  Οσο για την ερωτηση σου, οι τοπικη του ΣΥΡΙΖΑ 6ου διαμαρτηρηθηκε για την επιλογη του χωρου. Η γραμματεια επεμεινε δινοντας τις εξηγησεις που βλεπουμε πιο πανω(καποιες σωστες,καποιες οχι κατα τη γνωμη μου).Τι αλλο θες να γινει; Να τα κανουνε μπαχαλο για ενα κολογηπεδο; Τι ειναι; ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ για να προσπαθησουνε να αναδειχτουν μεσω αυτου;

  • Ο/Η Γιάννης Κυριακάκης λέει:

   Γιάννη με λένε
   Ρε φίλε σε στόλισα εγώ με χαρακτηρισμούς; Δεν είπα τίποτα για σένα. Δεν σε γνωρίζω. Για το λόγο και το ύφος που χρησιμοποιείς είπα, απο αυτά που έγραψες εδώ. Αυτοί οι άνθρωποι δικάζονται μεθαύριο επειδή δενδροφύτευσαν σε καταπατημένο απο τον Κυριακού χώρο, και σύ τους λές ανύπαρκτους! Αν εννοείς την Μαρίνα «η συγκεκριμένη παράγοντας» ποιός κάνει χαρακτηρισμούς και ποιός έχει φανατισμό; Η Μαρίνα είναι μέσα σε αυτούς που δικάζονται, κι έχει παραιτηθεί κι απο διαμερισματική σύμβουλος. Τί παραγοντισμό κάνει δηλαδή; Αυτήν αποκαλείς παράγοντα; Τους βουλευτές του κόμματός σου ρε φίλε τότε, που έχουν αγκαλιάσει το βουλευτιλίκι και δεν το αφήνουν παραβιάζοντας το καταστατικό που εσύ ψήφισες, πως τους αποκαλείς;

   (Δεν χρειάζεται η Μαρίνα για να πολεμήσει τον Σύριζα, αρκούν η γραμματεία του, οι συνιστώσες του, οι παράγοντές του, και οι φράξιές του. Αυτοί πολεμούν μια χαρά τον Σύριζα!)

 20. Ο/Η Αλέξανδρος Κλείτσας λέει:

  η εκδήλωση ηταν λαθος που εγινε στον Πανελληνιο.Και οι δικαιολογια της γραμματειας του ΣΥΡΙΖΑ οτι δεν υπαρχουν χωροι στην Αθηνα ειναι αστειοι.Το μονο που μπορων να δεχτω ειναι οτι δεν μπορουσαν να την κανουν αλλου ενω ειχε κλεισει ο χωρος και ειχαν ειδη κοληθει αφισες παντου. Μονο ακυρωση θα μπορουσε να γινει.

 21. Ο/Η ΒΗΧΟΥ ΜΑΡΙΝΑ λέει:

  Το να γράφονται τέτοιες συκοφαντίες γιά την Επιτροπή Αγώνα είναι απαράδεκτο.Η Επιτροπή αυτή είναι μιά από τις ελάχιστες αν δεν κάνω λάθος εξαιρέσεις όπου συνεργαζόμαστε σχετικά αρμονικά κκε΄συριζαίοί,οικολόγοι,ανένταχτοι αριστεροί.Εχουμε πραγματικά δημοκρατικές διαδικασίες στη λήψη των αποφασέων, αφού όταν υπάρχουν διαφορετικές απόψεις με κόπο κατακτήσαμε΄πείθοντας τελικά το ΚΚΕ να γίνονται ψηφοφορίες. Μας συκοφαντεί τμήμα του αναρχικού χώρου και συγκεκριμμένα η παρέα του Σπυριδωνίδη, που έχει φτιάξει την Επιτροπή Κατοίκων του Στρέφη και θέλει να έχει τον έλεγχο και του Πεδίου του Αρεως, αφού τα έκανε μπάχαλο στο Κύπρου και Πατησίων. Γιά όποιον δεν ξέρει τι εστί Σπηριδωνίδης ας ρωτήσει άλλους αναρχικούς. Οσο αφορά εμένα έχω ακούσει διάφορα από το ότι είμαι με τους ανανεωτικούς, με το ΚΚΕ, αριστερίστρια,ότι επιδιώκω να γίνω βουλευτίνα, ότι το παίζω παράγοντας κ.λ.π.Αυτά γιά τα οποία μπορώ να διαβεβαιώσω από την ίδια μου την πράξη είναι ότι παραιτήθηκα από την Ανοιχτή Πόλη πριν ενάμισυ χρόνο λόγω της διαβρωτικής ενέργειας των μηχανισμών στο 6ο Διαμέρισμα, που δεν άφηναν την Ανοικτή Πόλη να ανοιχτεί πραγματικά στην κοινωνία.Εχω κρατήσει κασέτα της ομιλίας μου στην τότε Ολομέλεια στην διάθεση του όποιου επιθυμεί να ακούσει εν είδει πρακτικών. Σήμερα δραστηριοποιούμαι στην Κίνηση Κατοίκων 6ου Διαμερίσματος, μιά κίνηση που αριθμεί πάνω από 35 μέλη και στην οποία εκτός από αριστερούς δραστηριοποιούνται και άτομα από το χώρο των οικολόγων πρασίνων, καθώς και κάποιοι απλοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ.Το αμάρτημά μου είναι ότι παραμένω ανένταχτη και πιστεύω βαθειά στη δημιουργία μετώπων σε επίπεδο βάσης. Συγνώμη σύντροφισες και σύντροφοι.Δεν μαρέσει να μιλάω γιά τον εαυτό μου αλλά και η συκοφαντία έχει όρια. Τον Αλάξανδρο Κλείτσα δεν τον ξέρω,ούτε τον έχω ποτέ μου γνωρίσει και απορώ πως μπορεί να μιλάει με τόση άνεση γιά ένα άτομο γιά το οποίο μεταφέρειόσα του έχουν πει κάποιοι άλλοι.Στην διάθεσή του η κασέτα της παραίτησης μου μπορώ και να του την στείλω.

 22. Ο/Η Οικονομίδης Δημήτρης λέει:

  Η ΠΑΣΑ έχει επιλέξει τα σχόλια να δημοσιεύονται αυτόματα ( δηλαδη χωρίς να περνάνε από έγκριση ). Διαγράφονται μόνο ακραία δλδ ρατσιστικά, σεξιστικά, υβριστικά σχόλια καθώς και όσα περιέχουν προσωπικά στοιχεία.

  Όμως η δημοκρατία απαιτεί σεβασμό και όχι ασυδοσία.

  Σχόλια του στυλ « Καλό θα ήταν να αφήσει κάποια στιγμή το ειρωνικό υφάκι …μαγκιές» #20 , «Η συγκεκριμενη παραγοντας » #26 μόνο από σεβασμό δεν διαπνέονται. Δεν είναι ακραία και γι’ αυτό δεν διαγράφονται. Εκθέτουν μόνο τους γράφοντες.

 23. Ο/Η Αλέκος (ο άλλος) λέει:

  Δημήτρη Οικονομίδη προφανώς εκτίθεμαι όταν γράφω την άποψή μου όπως άλλωστε κι ο καθένας μας. Μπορώ και να τη στοιχειοθετήσω πολιτικά, αλλά δεν έχει νόημα γιατί θα φανεί απλώς σαν προσωπική αντιπάθεια έναντι του Αντώνη (που δεν είναι). Θα πω μόνο ότι όποιος έχει συνεργαστεί με τον Αντώνη γνωρίζει για ποιό πράγμα μιλάω, όσο κι αν τον γουστάρει προσωπικά ή πολιτικά.

 24. Ο/Η Αλέξανδρος Κλείτσας λέει:

  Γιαννη.Τελοσπαντο, μεσα απο το internet ειναι δυσκολο να καταλαβεις τι παιζει εδω και χροοονια ,οχι μονο τωρα.Και εγω με τον ειδιο τροπο θα αντιδρουσα αν δεν ηξερα την απιστευτη διαπλοκη. Απλα στην ερωτηση σου για τους στελεχη του κομματος μου που εχουν γατζωθει στις καρεκλες, να σου πω οτι την ειδια αποψη εχω.

  Παρεπιπτοντως, διαβασα την αποψη σου ,στο κειμενο των 40, για τον χαρακτηρα που πρεπει να εχει η ΠΑΣΑ και συμφωνω απολυτα.Η ΠΑΣΑ πρεπει να ειναι ανεξαρτητη.Ποσο μαλλον απο κινησεις που λενε ακριβως τα ειδια με τον υπολλοιπο ΣΥΡΙΖΑ και αναρωτιομαστε ολοι για πιο λογο δημιουργηθηκαν.

 25. Ο/Η Αλέξανδρος Κλείτσας λέει:

  Μαρινα, καταρχας με ξερεις, και δευτερον δεν απαντας σε τιποτα απο οσα καταγγελω για την επιτροπη. Τελοσπαντον, δεν το συνεχιζω.Δεν εχει νοημα μεσω internet. Στο θεμα αλλωστεσυμφωνουμε.Η επιλογη του Παννεληνιου ηταν απαραδεκτη.

 26. Ο/Η Αλέξανδρος Κλείτσας λέει:

  Απλα για μην υπαρξη συγχηση, η κινηση κατοικων 6ου δεν εχει καμια σχεση με την επιτροπη κατοικων για τη διασωση του πεδιου του αρεος στην οποια αναφερεται το θεμα.

 27. Ο/Η ΒΗΧΟΥ ΜΑΡΙΝΑ λέει:

  Το ότι δεν σε ξέρω σαν όνομα το εννοώ αλλιώς δεν θα το έγραφα.Οσον αφορά την κίνηση κατοίκων 6ου έχει άτομα που δραστηριοποιούνται και στην Επιτροπή Αγώνα του Πεδίου του Αρεως.Εγραψα ότι αυτά γιά τα οποία καταγγέλεις την Επιτροπή είναι τα ίδια με αυτά γιά τα οποία την καταγγέλει και η Επιτροπή του Στρέφη, που ελέγχεται από την ομάδα Σπυριδωνίδη γιατί είναι η απλή αλήθεια.Εμείς συμφωνήσαμε με την μελέτη Τομπάζη γιά την ανάπλαση του Πεδίου του Αρεως και έχουμε καταγγείλει την Υπερνομαρχία γιά κοπές επιπλέον δένδρων και γιά την καθυστερηση στην υλοποίησή της.Η επιτροπή του Στρέφη θεωρούσε ότι δεν πρέπει να γίνει ανάπλαση και να μείνει εγκαταλλειμμένο και απαξιωμένο το Πεδίο του Αρεως στην κατάσταση που ήταν. Επίσης ήταν ανίθετη στην διαμόρφωση χώρου skateboard που εμείς είχαμε συμφωνήσει με τη λογική να μην γκρεμοτσακίζονται τα παιδιά από το άγαλμα της Αθηνάς. Συγχρόνως είμαστε και υπέρ ενός υπαίθριου δημόσιου θεάτρου(χωρίς εισιτήριο) στη θέση του υπάρχοντος με αφαίρεση των καθισμάτων και προσθήκη γκαζόν, Γιά όλα αυτά θεωρηθήκαμε ρεφορμιστές από την Επιτροπή του Στρέφη, η οποία σημειωτέον ήταν απούσα όταν κάναμε την δεντροφύτευση έξω από την παράνομη είσοδο του Πανελληνίου και μας συνέλαβαν τα ΜΑΤ.Καλό θα είναι να μάθεις γιά το ρόλο που έπαιξε η συγκεκριμμένη ομάδα και στο Πάρκο Κύπρου και Πατησίων απομαζικοποιόντας το και προπιλακίζοντας και τραμπουκίζοντας όποιον είχε αντίθετη άποψη. Με προβληματίζει πάντως το γεγονός του πόσο εύκολα υιοθετείς ανώνυμα σχόλια γιά να σπιλώσεις Επιτροπές και άτομα.Θα έλεγα ότι δεν σε τιμά και ιδιαίτερα.

 28. Ο/Η pentanostimi λέει:

  ασχετο.Μερος Β υπάρχει σε αυτην την αναρτηση της Μαρίας??/

 29. Ο/Η Αλέξανδρος Κλείτσας λέει:

  Τι σχεση εχουν ολα αυτα που λες με αυτο που συζηταμε δεν ξερω.Δεν μπορει να γινει διαλογος απο τη στιγμη που αποφευγεις να απαντησεις στο θεμα.Στο μονο που εχεις δικιο ειναι στο γεγονος οτι δεν με ξερεις σαν ονομα,αλλα αυτο δεν εχει καμια σημασια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s