Κοινή ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ Νομού Σερρών

Posted: 04/03/2010 by Γιάννης Χ. in Αριστερά
Ετικέτες: ,

              

Δελτίου Τύπου

 ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Α.ΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Ν. Σερρών

                                                                                                                                                          Σέρρες, 1/3/2010

 Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 1/3/2010 συνεκτιμήθηκαν τα παρακάτω:

 Η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ με το τριετές πρόγραμμα σταθερότητας και τις πολιτικές που προωθεί έχει εγκαταλείψει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της έναντι των λαϊκών κοινωνικών στρωμάτων. Ουσιαστικά, όχι  μόνο εφαρμόζει το σκληρό προεκλογικό πρόγραμμα της Ν.Δ. αλλά και το υπερβαίνει.

Με τη συνδρομή της Ε.Ε., των διεθνών χρηματοπιστωτικών-κερδοσκοπικών οργανισμών και των μεγάλων κρατικών και ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης η κυβέρνηση διαμορφώνει ασφυκτικό κλίμα πειθάρχησης των εργαζομένων και της κοινωνίας. Με την τρομολατρία των δημοσιονομικών ελλειμμάτων διαχέει στα λαϊκά στρώματα κλίμα μοιρολατρίας και ηττοπάθειας. Με την ουσιαστική συναίνεση της Ν.Δ. και του ΛΑ.Ο.Σ επιχειρεί να αφαιρέσει θεμελιώδη κοινωνικά δικαιώματα και να προωθήσει νέα ριζική αναδιανομή εισοδημάτων και δικαιωμάτων σε βάρος των εργαζομένων, με στόχο να μειώσει τα εισοδήματά τους κατά 20-25% την επόμενη τριετία.

Τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό, τη μείωση των μισθών και το φορολογικό ή αυτά που ετοιμάζεται να πάρει για να περικοπεί το δώρο Χριστουγέννων, να απελευθερωθούν τα όρια των απολύσεων και ν’ αυξηθεί ο ΦΠΑ είναι κοινωνικά άδικα, ακραία νεοφιλελεύθερα και αδιέξοδα. Οδηγούν σε διάλυση την κοινωνική ασφάλιση, σε λεηλασία των εισοδημάτων των λαϊκών στρωμάτων, σε «κατάψυξη» της ζήτησης προϊόντων και, κατά συνέπεια, σε βάθεμα της ύφεσης και σε διεύρυνση της φτώχειας και της ανεργίας.

Η σύγχρονη ευρω-θηλιά του Συμφώνου Σταθερότητας, το «Πρόγραμμα Σταθερότητας» της κυβέρνησης και η τριπλή κατοχή της χώρας (από Ευρωπαϊκή Ένωση-Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα-Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) στόχο έχουν την εξασφάλιση της κερδοφορίας του ελληνικού και του διεθνούς κεφαλαίου μέσα από :

τη συνέχιση της κερδοσκοπίας από ελληνικές και ξένες τράπεζες με τα ληστρικά επιτόκια δανεισμού του ελληνικού δημοσίου και τη συνεχή αφαίμαξη δημόσιων χρημάτων για την ατέλειωτη αποπληρωμή τοκοχρεολυσίων μόνον.

την επιβολή ατέλειωτης λιτότητας, άθλιων εργασιακών σχέσεων και διεύρυνση της φτώχειας για τη συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων. Στόχος να καταστεί η εργασία πάμφθηνη για το κάθε λογής κεφάλαιο που «επενδύει» στη χώρα μας και έτσι να υπάρξει διασφάλιση της κερδοφορίας του.

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ιδιαίτερα αυτή την περίοδο πρέπει να διαθέσει όλες τις δυνάμεις της, για να πείσει εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, μικρομεσαία κοινωνικά στρώματα των πόλεων και της υπαίθρου, νεολαία ότι δεν πρέπει να μένουν με τα χέρια σταυρωμένα μπροστά την πρωτοφανή επίθεση που δέχονται. Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ πρέπει να «γράφει ειδήσεις» με την δυναμική παρουσία της εκεί που την χρειάζονται τα θύματα της οικονομικής κρίσης και των κυβερνητικών πολιτικών. Να λειτουργεί και να δρα ως ζωντανός πολιτικός οργανισμός άσκησης μαχητικής κοινωνικής αντιπολίτευσης.

                Απαιτείται να εντείνουμε τη δουλειά μας σε ιδεολογικό–πολιτικό επίπεδο, για να μπορέσουμε να ανατρέψουμε το κλίμα φόβου και μοιρολατρίας που επιφέρουν στους εργαζόμενους οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης, «η πλύση εγκεφάλου που υφίστανται απ’ την κυβέρνηση και τα Μ.Μ.Ε.».

                Συνεκτιμούμε πως οι τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζόμενων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα (ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ) δεν αποτελούν ασπίδα συνδικαλιστικής και κοινωνικής προστασίας για τον κόσμο της εργασίας. Η χρόνια συναινετική στάση τους και η ανυπαρξία ουσιαστικής αντίστασης στη συντονισμένη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι όλων των κατηγοριών σε όλο το εύρος των εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών τους δικαιωμάτων δείχνει με τον πιο τραγικό τρόπο τα μεγάλα αδιέξοδα της χρόνιας τακτικής του κρατικά ελεγχόμενου συνδικαλισμού των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Σε μια συγκυρία που είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε η συγκρότηση ενιαίου συνδικαλιστικού και κοινωνικού μετώπου όλων των εργαζομένων, οι ανυπόληπτες συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) κάνουν το εγχείρημα αυτό να φαντάζει αδύνατο.

Με δεδομένη την προηγούμενη κατάσταση, είναι επιτακτική ανάγκη η επίτευξη κοινού «βηματισμού» όλων των εργαζομένων, προκειμένου να απαντήσουμε με νικηφόρους αγώνες στην τρομοκρατία που ασκείται από τους εργοδότες, την κυβέρνηση, την Ε.Ε. και τα Μ.Μ.Ε.

                Σε μια τέτοια κατεύθυνση, αντιμετωπίζουμε θετικά σχετικές πρωτοβουλίες που είναι ήδη σε εξέλιξη από 40 περίπου Σωματεία στην Αθήνα αλλά και την προσπάθεια συντονισμού όλων των εργαζομένων του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα στο Ν. Σερρών, του κόσμου της πνευματικής και χειρωνακτικής εργασίας.

Στη βάση των παραπάνω συνεκτιμήσεων θα πραγματοποιήσουμε :

 1. Κοινή Συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 10/3/2010, ώρα 18:00 στην Αίθουσα του Ξενοδοχείου «Γαλαξίας»
 2. Κοινή δημόσια Εκδήλωση-Συζήτηση στην αίθουσα της ΔΕΠΚΑ Σερρών τη Δευτέρα 15/3/2010 και ώρα 20:00 με θέμα : «Ανεργία-Επισφάλεια-Οικονομική Κρίση»
 3. 3.       Κοινές προσπάθειες για τον αγωνιστικό συντονισμό της πολιτικής δράσης όλων των αριστερών πολιτικών δυνάμεων και του συνόλου των εργαζομένων

 

ΣΥ.ΡΙΖ.Α  Ν. Σερρών Α.ΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α  Ν. Σερρών

Σχόλια
 1. Ο/Η st λέει:

  Μπράβο ρε… μπράβο
  Μπράβο στα Σέρρας…
  Άϊντε ξεκολλάτε και οι άλλοι..

 2. Ο/Η Θεοδώρου Σωτήρης λέει:

  Mπράβο στους ΣΕΡΡΕΣ αυτή είναι η σωστή νοοτροπία της νέας αριστεράς

 3. Ο/Η ΧΙΩΤΗΣ λέει:

  τωρα μαλιστα τη κατσαμε τη βαρκα κιλησε ο τετζερης και βρηκε το καπακι του Θεοδώρου

 4. Ο/Η X-Generator λέει:

  Αισχος και Ντροπη.
  Πως επιτρεπετε να δημοσιευονται τετοια εκτρωματα στο ιερο blog σας?
  Υποθετω ορισμενοι πασαδοροι υπεστησαν απανωτα αλλεργικα shocks.
  Περαστικα σας.
  Περιμενω διαγραφη σχολιου,φυσικα.Ειναι γνωστο πως ο,τι ποναει το πολιτ μπιρο της πασας,η ο,τι δεν εγκρινει ο Σαπουνας,χαρακτηριζεται «trolling».
  Καλη συνεχεια στην σταδιοδρομια σας στην επαγγελματικη πολιτικη και την παραπολιτικη.

 5. Ο/Η Κώστας Λεγάκης λέει:

  Περιμένουμε να δούμε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Η ανάγκη για συντονισμό όλων των πολιτικών σχημάτων και ανθρώπων που θεωρούν εαυτούς στην «από δω μεριά του χαρακώματος» είναι επείγουσα.

 6. Ο/Η Ο εν Καλύμνω λέει:

  Μπράβο στα Σέρρας !!!!!!!! Άντε να ξεκολλάμε, οι περιστάσεις δεν συγχωρούν μικροπρέπειες …. Ενότητα και Αγώνας …..

 7. Ο/Η ftanei pia λέει:

  Στη τέταρτη συνδιάσκεψη θα κάνουμε τον Αλαβάνο αρχηγό και τότε θα κερδίσουμε τις εκλογές (συριζα-ανταρσυα-κκε μλ-αντεξουσιαστές)
  μπραβο στα Σέρρας αλλά ξεχάσατε και το κκε μλ που εχει ενα συντροφο στην Αλιστράτη και δυο αντεξουσιαστές στο Νεο Σούλη

 8. Ο/Η ΧΙΩΤΗΣ λέει:

  η κουνια που σας κουναγε και ακομα σας κουναει γκρουπουσκουλα τησ πλάκας οσο για τον Αλαβανο σασ και τουσ κλακαδορους πέστε τους να μη φανε γιατι του φτιαξανε γλαροσουπα η ανταρσύα το μλ και οι μπάχαλοι ειστε μεγαλα θυματα και νουμερα αφου σασ πιασανε στο ψιλό και σας δουλευουνε μεχρι και τουτοι ρε σεις που καταντησατε με το αδειο το κεφαλι σας

  • Ο/Η Γιάννης Χ. λέει:

   Πιο πάνω, στα logo, έχει μείνει κενός χώρος και για να μπουν και άλλα. Και της πτέρυγας, και των οικολόγων, και του ΚΚΕ και αριστερών Πασόκων, και αντιεξουσιαστών…
   Τα μαγαζάκια και οι ηγεσίες τους δεν έχουν πέραση πλέον
   Κόπιασε σ. Χιώτη (κερνάμε και γλυκό μανταρίνι) να πεις που διαφωνείς στο κείμενο.

   • Ο/Η ΧΙΩΤΗΣ λέει:

    ασε καλυτερα να μασ λειπει το βισυνο φτιαξτε λοιπον και εσεισ το παλιο κουρελοπαραγκακι σας και τραβατε ισια για τα γκρεμα στο Αίπος και καλη σας στρατα και αφηστε μας εμας ούργιοι ειμαστε;

  • Ο/Η dimitris t λέει:

   Ωραία τα λές γιατί η πτέρυγα από μόνη της θα ήταν κάτι παραπάνω από γκρουπούσκουλο!

   • Ο/Η ΧΙΩΤΗΣ λέει:

    και σενα πιος σουπε πως πωσ ειμαι με τη πτερυγα με το κομμα ειμαι και οχι με την ανταρσύα σα κατι μπουμπουκια που ήρθανε εδώ περα και μασ τα σκατωσανε

    • Ο/Η dimitris t λέει:

     Συγγνώμη, δικό μου λάθος που βιάστηκα να κρίνω, παραταύτα δεν βλέπω τι κακό θα μας κάνει η συντονισμένη δράση;

 9. Ο/Η Απ τα Σέρρας λέει:

  Ναι φτάνει πια η υπεράσπιση της κάθε παραγκούλας μικρής ή μεγάλης και των σοφών Μεντόρων, η ενότητα της αριστεράς τώρα είναι αναγκαία καθότι δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε και τα σώβρακα μας τα πήραν ήδη

 10. Ο/Η sarantamilakokkina λέει:

  Ξανά

  Ναι φτάνει πια η υπεράσπιση της κάθε παραγκούλας μικρής ή μεγάλης και των σοφών Μεντόρων,
  η ενότητα της αριστεράς τώρα είναι αναγκαία καθότι δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε και τα σώβρακα μας τα πήραν ήδη

  Μπράβο στους συντρόφους απ τα Σέρρας

 11. Ο/Η Ο εν Καλύμνω λέει:

  Εμείς δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Όσοι θέλουν την καρέκλα τους να την πάρουν και να πάνε σπίτι τους …. Εδώ στην επαρχία, όλοι και όλοι είμαστε πέντε ανθρώποι (χωρίς καρέκλα και χωρίς σώβρακα) ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΝΑ ΧΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ !!! Σύντροφοι (πόσο καιρό έχω να πω αυτήν την κουβέντα, που σου γεμίζει την καρδιά όταν την λες από καρδιάς) γρηγορείτε …. Ενότητα και Αγώνας …..

 12. Ο/Η Βυρωνιώτης λέει:

  Μπράβο στους συντρόφους από τις Σέρρες! Αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε. Ενότητα στη δράση όλης της αριστεράς, συσπείρωση των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής και ριζοσπαστικής αριστεράς. Να συγκροτηθούν παντού επιτροπές ενάντια στο Πρόγραμμα Σταθερότητας. Στον αγώνα ας μην λείψει κανείς! Όλοι χωράνε, όλοι χρειάζονται.

 13. Ο/Η ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ λέει:

  Συντρόφια πως κάνετε έτσι;Σιγά τη νύφη την πολύφερνη που τη λέγανε ΑΝΤΑΡΣΥΑ!Μία δίδυμη, σταφιδιασμένη γεροντοκόρη απ’τον Περισσό είναι.Χαλαρώστε και λίγο πώς κάνετε έτσι;Στα γεράματά τους μου φαίνεται ότι κάποιοι ανακαλύψανε τον αριστερισμό.Ας προσέξουν τουλάχιστον να φυλαχτούν κι από τις αρρώστιες του, γιατί είναι έστω και σε μικρή κλίμακα κολλητικές…

 14. Ο/Η Γιάννης Χ. λέει:

  Κάθε πρωτοβουλία που έρχεται «από τα κάτω», όπως αυτή, και δεν είναι αποτέλεσμα συνάντησης των μηχανισμών και των «κορυφών», της πρέπει το μπράβο.
  Όσο για τις ιώσεις, μην χολοσκάς Ανένταχτε Αριστερέ, η ηγεσία πρόλαβε και έκανε εμβόλια για τον Η1Ν1. Την γρίπη δεν είδαμε μόνο…

  • Ο/Η ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ λέει:

   Μόνο που ξέχασες να μας πεις ότι όλως τυχαίως εδώ και μερικούς μήνες τα λέει ο αρχιμηχανισμός Αλέκος Αλαβάνος με το μηχανισμό του ΝΑΡ.Ε,κατόπιν τούτου μας έπεισες
   ότι και τα υπόλοιπα είναι πρωτοβουλία που έρχεται από τα κάτω…Δεν είμαστε οι ιθαγενείς στην Αριστερά που τους δείχνετε χάντρες και καθρεφτάκια και θα τα προσκυνήσουμε κιόλας!

   • Ο/Η Γιάννης Χ. λέει:

    Οκ, κάτσε και παρακολούθησε τότε σαν θεατής την συνέχεια. Και κοίτα μη σε κοροϊδέψουν τίποτα πονηροί, έτσι?

    • Ο/Η ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ λέει:

     Λυπάμαι αλλά αδυνατώ να σας παρακολουθήσω άλλο όταν τα ζητήματα τίθενται έτσι!ΛΟΙΠΟΝ ΟΥΤΕ ΘΕΑΤΗΣ,ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΒΛΑΞ!!!

 15. Ο/Η st λέει:

  Σωστός ο «ανένταχτος αριστερός»
  Τίγκα στην αριστερή ανάλυση

  Δε μου λες ρε σύντροφε.
  Εχεις να μας προτείνεις τίποτα μικρές ξανθιές μονοχοκόρες και καθαρές βεβαίως μια που οι σταφιδιασμένες δεν σου κάνουν?

  Έχεις να μας πεις μερικά ονοματα …να δούμε αν αξίζει να ακολουθήσουμε..?

 16. Ο/Η ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ λέει:

  Αν νομίζεις ότι ο κόσμος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη μεγάλη πλειοψηφία του θα καταπιεί εύκολα τον Αλαβανισμό και τον Αλαβάνο, σε βρίσκω από πολύ βαθιά νυχτωμένο έως ανίδεο και βλέπω πολύ σύντομα εσένα αλλά και μερικούς άλλους που σκέφτονται σαν εσένα μόνους κι έρημους σαν τις καλαμιές στον κάμπο με παρέα τα πολιτικά σας αδιέξοδα!

  • Ο/Η Γιάννης Χ. λέει:

   Από την ανακοίνωση πιο πάνω:

   Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ιδιαίτερα αυτή την περίοδο πρέπει να διαθέσει όλες τις δυνάμεις της, για να πείσει εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, μικρομεσαία κοινωνικά στρώματα των πόλεων και της υπαίθρου, νεολαία ότι δεν πρέπει να μένουν με τα χέρια σταυρωμένα μπροστά την πρωτοφανή επίθεση που δέχονται. Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ πρέπει να «γράφει ειδήσεις» με την δυναμική παρουσία της εκεί που την χρειάζονται τα θύματα της οικονομικής κρίσης και των κυβερνητικών πολιτικών. Να λειτουργεί και να δρα ως ζωντανός πολιτικός οργανισμός άσκησης μαχητικής κοινωνικής αντιπολίτευσης.

   • Ο/Η ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ λέει:

    …και ποιός λέει όχι στο παραπάνω παράθεμα,αν και κατά τα λοιπά άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.Ας είναι κι έτσι, αλλά την αλήθεια δεν την άκουσα να τι λέει κανένα στόμα και δυστυχώς δεν τη βλέπω ακόμα από πουθενά.

    • Ο/Η st λέει:

     Εγώ περιμένω ακόμα να μας εσύ την αλήθεια.

     Εχεις να μας προτείνεις τίποτα μικρές ξανθιές μονοχοκόρες και καθαρές βεβαίως μια που οι σταφιδιασμένες δεν σου κάνουν?

     Έχεις να μας πεις μερικά ονοματα …να δούμε αν αξίζει να ακολουθήσουμε..?

     Σ’ ακούω λοιπόν..

     • Ο/Η ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ λέει:

      Πω,πω κάτι στερήσεις κι εμμονές με τις μικρές ξανθιές…Α και κάτι για το τέλος,δε νομίζω ότι είμαι τελικά ο ειδικός για να ασχοληθεί με την περίπτωσή σου!

      • Ο/Η st λέει:

       Για βάστα ε φίλε που θα βγεις κι από πάνω.
       Μήπως ξέχασες ότι εσύ έγραψες για «..δίδυμη σταφιδιασμένη γεροντοκόρη..» την γεμάτη «κολλητικές αρρώστιες» ??? στο σχ.18
       Αλλού ψάξε που τις σεξουαλικές τους εμμονές τις κάνουν πολιτική ανάλυση.
       Πάρτα πίσω και θα σε απαλλάξω

       • Ο/Η ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ λέει:

        st, εννοώ ΠΟΛΙΤΙΚΑ »δίδυμες γεροντοκόρες σταφιδιασμένες από τον Περισσό»,γιατί κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις;Αφού καταλαβαινόμαστε,τί να πάρω πίσω;

 17. Ο/Η Ο εν Καλύμνω λέει:

  Επειδή παραπάνω έγινε ο υπαινιγμός ότι η πρωτοβουλία στις Σέρρες δεν είναι από τα κάτω να σημειώσω ότι η παρατήρηση είναι τουλάχιστον κακόβουλη. Ο «ανένταχτος (;) αριστερός» μάλλον δε γνωρίζει τι συμβαίνει στις Σέρρες ή επίτηδες διαστρεβλώνει τη αλήθεια. Να σημειώσω μόνο ότι ΝΑΡ στις Σέρρες δεν υπάρχει, υπάρχει η οργάνωση ΑΚΟΣ (Αυτόνομη Κομμουνιστική Οργάνωση Σερρών) που ανήκει στο ίδιο ρεύμα αλλά λειτουργεί αυτόνομα και σίγουρα δεν θα έπαιρνε εντολές από κανέναν όπως δεν πήρε και ποτέ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s