Ενός λεπτού ντροπή

Posted: 01/04/2010 by Διαχειριστής in Ανθρώπινα και καθημερινά, Μετανάστες, Παρακρατική τρομοκρατία
Ετικέτες: ,

(Από σχολιαστές χωρίς σύνορα)

Σιωπή, Σκάστε όλοι σας.

Έστω και για ένα δευτερόλεπτο σκάστε.

Όχι άλλες κραυγές και δραματικές περιγραφές τρόμου από εσάς τους γυμνοσάλιαγκες “αστυνομικούς συντάκτες” που τρέφεστε με το αίμα των θυμάτων και τις ασφαλίτικες πληροφορίες. Σκάστε.

Όχι άλλες κοινωνιολογικές αναλύσεις για την καθημερινότητα τον ρατσισμό και τις ταξικές αντιθέσεις, από εσάς τους ζάπλουτους τηλεφωστήρες δημοσιογράφους που αγναντεύετε αποστειρωμένα τη ζωή, μέσα από τα σκούρα τζάμια των θωρακισμένων φοροκλοπημέων σας 4χ4. Σκάστε.

Όχι άλλα μαθήματα δημοκρατικής πυγμαχίας από εσένα ψυχοπαθή, μεγαλομανή καλαμοκαβαλάρη υπουργέ του παρακράτους και από σας τους αντιπολιτευόμενους ανεύθυνους τιμητές της τάξης και ασφάλειας. Σκάστε.

Όχι άλλες παραστάσεις κακομοιριάς και “συναδελφικότητας”, για πάσαν νόσο και πάσαν μαλακία, από εσάς τους επαγγελματίες συνδικαλιστές της ερασιτεχνικής αστυνομίας στα κιτρινοπαράθυρα. Σκάστε.

Όχι άλλη υποκρισία,σκάστε όλοι σας.

Πνίγετε την πραγματικότητα και δεν αφήνετε να ακουστεί ο πηγαίος και αληθινός θρήνος για ένα 15χρονο παιδί που δολοφονήθηκε. Σκάστε και αφήστε να ακουστεί για μια φορά η ανθρώπινη αλήθεια, το ουρλιαχτό για την απώλεια.

Στα σκουπίδια μας, στα απόβλητα της άπληστης κατανάλωσης, που είναι η αιτία για το σφαγείο που αποκαλείτε, κοινή συναινέσει, όλοι εσείς οι καλοβαλμένοι τιποτένιοι μισάνθρωποι, “δημοκρατική κοινωνία”, εκεί έσβησαν τα όνειρα ενός παιδιού.

Τα υποπροϊόντα της σήψης της περήφανης “Ελληνικής Δημοκρατίας” είναι αυτά που εξερράγησαν στα χέρια του, είμαστε όλοι λίγο ή πολύ λερωμένοι με το αίμα του, αλλά εσείς το πίνετε και το απολαμβάνετε. Σκάστε βδέλλες.

Οι περισσότεροι, αυτοί που δεν έχουν και δεν “κρατούν”, αυτοί που αποτελούν την σιωπηρή πλειοψηφία πόνεσαν, θύμωσαν και ντράπηκαν. Έσκυψαν το κεφάλι όταν άκουσαν την είδηση και θρήνησαν για μια ζωή που δεν πρόλαβε να ζήσει. Ντράπηκαν γιατί ένοιωσαν την συνευθύνη για την κοινωνία που δημιούργησαν.

Όλοι εμείς που βλέπουμε τη ζωή των παιδιών μας να συμπιέζεται στη μηχανή του κιμά, ας τους κάνουμε επιτέλους να σκάσουν. Όλοι εμείς που δεν θα διαχωρίσουμε ποτέ την αξία της ζωής του 15χρονου δολοφονημένου Αλέξανδρου από αυτή του 15χρονου δολοφονημένου μετανάστη, ας κάνουμε τη σιωπή μας τόσο εκκωφαντική που να τους κάνει να σκάσουν.

Αφού δεν ντρέπονται ας σκάσουν, όλοι αυτοί οι αναίσχυντοι που τολμάνε να πουλάνε τα κομμάτια ενός διαμελισμένου πτώματος, ενός 15χρονου παιδιού για λίγο ακόμα κέρδος, για ένα σκαλάκι ποιο ψηλά στον αγώνα αναρρίχησης με αντίπαλο το εγώ τους.

Ας τους κάνουμε να σιωπήσουν αφού δεν μπορούν να νιώσουν ούτε ενός λεπτού ντροπή …….

Mind the Gap

Advertisement
Σχόλια
 1. Ο/Η κ.κ. λέει:

  Αντιγράφω από την ιστοσελίδα critici.gr απόσπασμα από άρθρο του Κ. Παπαϊωάννου με τίτλο «Η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας» που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Μακεδονία της Κυριακής στις 17/7/2005:

  «Η τρομοκρατία εξ άλλου είναι η έκφραση μιας ευρύτατης πολιτικής ιδέας. Είναι η έκφραση της ιδέας ότι όποιος έχει την δυνατότητα να καταστρέψει τον απέναντί του το κάνει. Η τρομοκρατία επομένως είναι ένα είδος έμπρακτου λόγου και σαν λόγος, αφού σχετίζεται με την «δυνατότητα» να επιβληθεί, είναι η πιο καθαρή μορφή εξουσιαστικού λόγου. Άλλες μορφές εξουσιαστικού λόγου όχι απαραίτητα λιγότερο άθλιες από τον τρομοκρατικό είναι ο ακαδημαϊκός, ο τεχνοκρατικός, ο δημαγωγικός, ο μονοπωλιακός, ο τηλεοπτικός, ο αποσιωπητικός, ο λογοκριτικός και γενικά κάθε λόγος που υπάρχει χάρη στον αποκλεισμό της κριτικής του.

  Η τρομοκρατία δεν είναι μια μορφή «αντιβίας» όπως λένε κάποιοι, δεν είναι το αποτέλεσμα του ελλείμματος δημοκρατίας όπως λένε κάποιοι άλλοι, δεν είναι τέλος το αποτέλεσμα της φτώχιας όπως ισχυρίζεται μια τρίτη ομάδα αναλυτών. Όλα αυτά τα αναμφίβολα κακά δεν έχουν σαν αποτέλεσμα την τρομοκρατία, αλλά είναι, μαζί με την τρομοκρατία, αποτελέσματα της κυριαρχίας του εξουσιαστικού λόγου που μετά την ολοσχερή κατάργηση της κριτικής του, αν αφεθεί αχαλίνωτος θα οδηγήσει την κοινωνία στην καταστροφή. Αλλά όπως είπαμε πιο πάνω, τα χαλινάρια της εξουσίας, παρά τα φαινόμενα, δεν τα κρατάει η ίδια η εξουσία, αλλά η κοινωνία. Ο εξουσιαστικός λόγος δεν μπορεί να εκτραπεί περισσότερο από όσο του επιτρέπει η κοινωνία. Δεν ξέρουμε πώς, αλλά είναι βέβαιο πως ο κοινωνικός λόγος μπορεί να αποτελέσει φραγμό στην εκτροπή του εξουσιαστικού λόγου προς την τρομοκρατία. Αρχίζοντας ίσως απ’ την κριτική του πολιτικού λόγου δίπλα μας.»

  Αυτό το «Σκάστε» στέκεται απέναντι στο λόγο της εξουσίας που είναι και μονόλογος, αυτή η τρομακτική, ολοκληρωτικη προπαγάνδα που μας κάνει τα μυαλά σούπα. Και όλη η συζήτηση που έχει ανοίξει εδώ, είναι ένα πρώτο βήμα για να αρχίσουμε να μιλάμε εμείς – όχι αυτοί – και να σκεφτόμαστε αλλιώς την πραγματικότητα.

 2. Ο/Η Γιάννης Α. λέει:

  Δηλαδή οι Αλαβάνος,Τσίπρας,Παπαρήγα,Κανέλλη δεν είναι αριστεροί του σαλονιού;Η τελευταία,μάλιστα,έχει και εκπομπή,ενώ είναι βουλευτής.Ασυμβίβαστο και παραμύθια.Αυτός που έγραψε το «Σκάστε»,ας αρχίσει απ’ τον εαυτό του.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s