Συγκέντρωση μνήμης για τους αδικοχαμένους εργαζόμενους της Marfin

Posted: 09/05/2010 by Γιάννης Χ. in Κινητοποιήσεις
Ετικέτες:

Με αφορμή την σημερινή συγκέντρωση για τον άδικο χαμό των 3 εργαζόμενων της Μαρφίν, αναδημοσιεύουμε κείμενα και ανακοινώσεις. Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων, αναρχικά περιοδικά, Πρωτοβουλία των μπλόγκερς, Δίκτυο Συνδικαλιστώ ΣΥΡΙΖΑ.

ΟΛΟΙ ΚΑΤΩ ΣΤΙΣ 7ΜΜ

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση μνήμης την Τρίτη 11 Μάη 2010 στις 19.00 έξω από το υποκατάστημα της Marfin στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στην συνέχεια στην Βουλή. Αποτείνοντας με αγωνιστικό τρόπο φόρο τιμής στην μνήμη των τριών αδικοχαμένων συναδέλφων μας.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ

– ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

– ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΔΝΤ-ΕΕ ΜΕ 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

– ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ

Η πρώτη πράξη εφαρμογής του κοινωνικού Μεσαίωνα στη χώρα μας που επιχειρεί η κυβέρνηση, η ΕΕ και το ΔΝΤ σφραγίστηκε με το αίμα αθώων συναδέλφων μας, των τριών εργαζομένων στην τράπεζα της Μαρφίν. Η Συμφωνία και η προσχεδιασμένη πορεία προσφυγής της χώρας μας στο ΔΝΤ μέσω της ΕΕ, έχει απορριφθεί από τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων. Έχει ηττηθεί στη συνείδηση του λαού. Δεν έχει καμία πολιτική νομιμοποίηση. Για αυτό πάνω στο αίμα των τριών νεκρών της Μαρφίν και πριν καν κηδευτούν, στήθηκε μια πρωτοφανής, ανήθικη εκμετάλλευση της δολοφονίας, από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ για να οικοδομηθεί η πολιτική συναίνεση, ώστε να περάσουν τα μέτρα στους εργαζόμενους με το λιγότερο δυνατό κόστος! Για αυτό: Καταγγέλλουμε το άθλιο και ανήθικο όργιο εκμετάλλευσης των νεκρών από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, το ΛΑΟΣ και από μεγάλο τμήμα των ΜΜΕ!

Το εργατικό κίνημα θρηνεί για τα τρία αθώα θύματα της τράπεζας στη Μαρφίν!

Γιατί ξέρει τι θα πει θάνατος στα σύγχρονα κάτεργα του εργασιακού μεσαίωνα! Η πολιτική ευθύνη για το αίμα των τριών αθώων της Μαρφίν ανήκει στην ίδια! Είναι απαράδεκτη η προσπάθεια να συκοφαντηθεί, να ταυτιστεί ή να συσχετισθεί το ταξικό εργατικό κίνημα και η μεγαλειώδης απεργιακή συγκέντρωση με την εγκληματική ενέργεια της δολοφονίας! Τέτοιες εγκληματικές ενέργειες έχουν αντικειμενικά το χαρακτήρα προβοκάτσιας ενάντια στο εργατικό κίνημα! Καταγγέλλουμε το όργιο βίας και τρομοκρατίας της ΕΛΑΣ, το αστυνομικό κράτος και τους σκοτεινούς μηχανισμούς του!

Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την εργοδοσία και καταθέτουμε την οργή μας για τα σύγχρονα εργατικά γκέτο που έχουν δημιουργηθεί με προεξάρχοντες τους τραπεζίτες. Στα γκέτο εκείνα που στο όνομα της κερδοφορίας ασκείται η μέγιστη εργασιακή βία, οδηγώντας εργοδότες να κλειδώνουν εργαζόμενους μέσα στις επιχειρήσεις προκειμένου να μην απεργήσουν. Ας αναλάβουν αυτοί όλοι τις ευθύνες και ας μην προσπαθούν θρασύτατα να μεταθέσουν ευθύνες αλλού αναγορεύοντας τον εαυτό τους σε τιμητή.

Διαχωριζόμαστε αποφασιστικά και καταδικάζουμε την εγκληματική ενέργεια αυτών που σαν μέσο αντίδρασης διαλέγουν την τυφλή βία που στρέφεται τελικά κατά του ίδιου του λαϊκού κινήματος, δίνοντας το άλλοθι στις δυνάμεις καταστολής του «σερίφη» Χρυσοχοϊδη να επιτεθούν στους διαδηλωτές που λειτουργούν ηθελημένα η άθελα τους σαν «συγκοινωνούντα» δοχεία με τις δυνάμεις καταστολής. Τώρα είναι αναγκαίο περισσότερο από κάθε άλλη φορά η πολιτική καταδίκη και η απομόνωσή τους από το εργατικό λαϊκό κίνημα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Να καθίσει στο σκαμνί, να ανατραπεί η βάρβαρη αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, μαζί με την κρατική καταστολή και τις πρακτικές προβοκάτσιας, που αποτελούν τους ηθικούς και πολιτικούς αυτουργούς του εγκλήματος

Να καθίσει στο σκαμνί ο Βγενόπουλος και κάθε εργοδοτικός μηχανισμός, που φυλακίζουν τους εργαζόμενους με την απειλή της απόλυσης.

Να συλληφθούν και να τιμωρηθούν όπως τους αξίζει οι φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας και να αποκαλυφθεί δημόσια και πολιτικά ο ρόλος τους, μαζί με τη σύνδεση τους με τους κρατικούς μηχανισμούς

===============================================================================

Η ΑΝΑΡΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

Τον Δεκέμβρη του 2008 κατά τη διάρκεια των γεγονότων που ακολούθησαν τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ο αναρχικός-αντιεξουσιαστικός χώρος απάντησε στις φασιστικές εκκλήσεις των ΜΜΕ για επιστροφή σε «ησυχία, τάξη και ασφάλεια» με το αφοπλιστικό σύνθημα «εσείς μιλάτε για βιτρίνες, εμείς μιλάμε για ζωές».
Ποια επικίνδυνη υποκρισία κάνει τώρα ορισμένους να μιλάνε για τα ανύπαρκτα μέτρα πυροπροστασίας της τράπεζας και όχι για τις ζωές που χάθηκαν; Ποια οργουελική αντιστροφή της πραγματικότητας κάνει κάποιους να μιλούν για το τραγικό συμβάν σαν να επρόκειτο για βραχυκύκλωμα;
Δεν καταλαβαίνουμε άραγε ότι αυτή η υποκρισία είναι αντίστοιχη των νατοϊκών δολοφόνων που μιλούσαν για «παράπλευρες απώλειες»;
Δεν καταλαβαίνουμε άραγε ότι η δεδομένη και αυτονόητη κυνικότητα και κτηνωδία ενός μεγαλοκαπιταλιστή, που επέβαλε εκβιαστικά στους υπαλλήλους του να βρίσκονται μέσα στην τράπεζα, δεν εξιλεώνει κανέναν για τους νεκρούς;
Δεν καταλαβαίνουμε άραγε ότι αν χρησιμοποιείς τις τακτικές του κτήνους το οποίο αντιπαλεύεις έχεις γίνει ίδιος μ’ αυτό;

Αν για κάτι αγωνίζονται οι αναρχικοί, αν για κάτι αξίζει να αγωνιστούν οι άνθρωποι είναι για την Ζωή, την Ελευθερία και την Αξιοπρέπεια. Για έναν κόσμο όπου ο θάνατος δεν θα έχει πια εξουσία.

Στη διαδήλωση της 6/5 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που ανταποκρίθηκε σε κάλεσμα της ένωσης νοσοκομειακών γιατρών θεσ/νίκης και πρωτοβάθμιων σωματείων, αρκετός κόσμος, αναρχικοί και αντιεξουσιαστές από το τελευταίο μπλοκ, φώναξε επανειλημμένα: «ήταν δολοφονία, δεν έχουμε αυταπάτες, κράτος και Βγενόπουλος δολοφονούν εργάτες». Σίγουρα μια τέτοια σκέψη για κάποιους είναι ανακουφιστική. Είναι όμως βέβαιο ότι αντιλαμβάνονται το περιεχόμενο και τις προεκτάσεις αυτού που εύχονται;
Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς συνέβη στη Marfin το μεσημέρι της 5/5/2010. Γνωρίζουμε όμως, ότι την ώρα που ακούσαμε τη τραγική είδηση, κανείς από τον περίγυρό μας δεν ήταν σε θέση να πει πως αποκλείεται να έγινε αυτό που οι εισαγγελείς των ΜΜΕ ανακοίνωναν! Και αυτό είναι επίσης τραγικό.
Γιατί αν με την πρακτική μας δεν καθιστούμε ολοφάνερα αδιανόητο (και πρώτα απ’ όλα σε εμάς τους ίδιους) κάτι τέτοιο να προήλθε από άτομα που κινούνται στον ίδιο χώρο με εμάς, τότε έχουμε ήδη ανοίξει το δρόμο ώστε να συμβαίνουν τραγωδίες (από φονική ανευθυνότητα, από διεστραμμένη μοχθηρία ή από δόλιο σχεδιασμό).
Σε μια γενικευμένη εξέγερση υπάρχουν ανεξέλεγκτοι νεκροί, έγινε στο Λος Άντζελες, έγινε στην Αργεντινή. Κανείς δεν διανοήθηκε ποτέ να αποδώσει σε κάποιο οργανωμένο πολιτικό ρεύμα αμφισβήτησης τους θανάτους αυτούς.
Το γεγονός ότι οι 3 δολοφονημένοι της Marfin χρεώνονται στην αναρχία δείχνει σίγουρα μεγάλες ευθύνες. Ποιος μπορεί να αγνοήσει την ανοχή σε πρωτοποριακές λογικές και στην περιφρόνηση της ζωής; Δεν πα να λες ότι οι έμπειροι αναρχικοί τόσα χρόνια, τόσες τράπεζες έχουν κάψει, και ότι κανένας δεν κινδύνευσε. Δεν πα να λες ότι φταίει ο Βγενόπουλος που υποχρέωσε τους εργαζόμενους να μείνουν στην τράπεζα, που δεν είχε πυρασφάλεια κλπ
Η ευθύνη δεν φεύγει από πάνω σου.
Αν υπάρχουν έστω και ελάχιστα άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως αναρχικοί και φτάνουν στην ανευθυνότητα να πυρπολούν κτήρια με κόσμο μέσα, κάπως έχει καλλιεργηθεί αυτή η ανευθυνότητα.
Αν, ακόμα χειρότερα, έχεις στρώσει το δρόμο ώστε να συμβεί η μεγαλύτερη μεταπολεμική προβοκάτσια στην ελλάδα, τότε οι μακροπρόθεσμες συνέπειες ξεπερνούν και την τραγωδία των 3 δολοφονημένων.
Και η απάντηση δεν είναι οι διαμαρτυρίες ότι «ο εχθρός είναι αδίστακτος». Ξέρουμε και την Piazza Fontana στο Μιλάνο και τη Scala στη Βαρκελώνη.
Η απάντηση είναι η αναδυόμενη πολυπληθής αντιπολίτευση που ριζώνει σε όλους τους κοινωνικούς χώρους και πανελλαδικά, με επίμονη και κοπιαστική δουλειά, με συντροφικότητα, αλληλοβοήθεια και αλληλεγγύη.

Η απάντηση είναι ο αγώνας για τη ζωή, όχι για τον θάνατο.

Εκδόσεις-περιοδικό Πανοπτικόν, Εκδόσεις των Ξένων, Εκδόσεις Στάσει Εκπίπτοντες, Εκδόσεις Εξάρχεια, Μαύρο Πιπέρι του Ευβοϊκού, Περιοδικό Νυχτεγερσία

==============================================================================
( αναδημοσίευση από http://tkoronakis.wordpress.com/ )

ΟΧΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΑΓΏΝΩΝ ΜΑΣ! ΟΧΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ!
9 05 2010ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΑΘΩΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Η 5η Μαϊου θα μείνει στην ιστορία, αφ’ ενός ως η μέρα μιας απ’ τις μεγαλύτερες και πιο οργισμένες απεργιακές διαδηλώσεις της Μεταπολίτευσης, και, αφ’ετέρου, ως η μέρα που ο εμπρησμός μιας τράπεζας κόστισε τη ζωή τριών αθώων ανθρώπων.

Βρεθήκαμε στη διαδήλωση της 5ης Μαϊου και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να φύγει το ΔΝΤ και να αποσυρθούν τα αντικοινωνικά μέτρα της κυβέρνσης. Όμως δεν έχουμε και δεν θέλουμε να έχουμε καμία απολύτως σχέση με τους αυτουργούς αυτής της δολοφονικής ενέργειας. Και για όσους έχουν στοιχειώδεις γνώσεις, ούτε αυτοί θέλουν να έχουν σχέση με το μαζικό και οργανωμένο κίνημα, το οποίο πολλές φορές έχει πέσει θύμα της φυσικής βίας και εξουσιομανίας τους.

Όχι στο όνομά μας!

Γνωρίζουμε καλά ότι η κυβέρνηση, οι υποστηρικτές της (από τα ΜΜΕ ως την ακροδεξιά), καθώς και ανερχόμενοι επιχειρηματίες-Σωτήρες, όπως ο ιδιοκτήτης της τράπεζας, σκέφτονται πιο ψυχρά από εμάς: αυτό αποδεικνύουν οι δηλώσεις τους, με τις οποίες προσπάθησαν να ενοχοποιήσουν τους 250.000 διαδηλωτές ως περίπου συναυτουργούς.

Γνωρίζουμε ότι η διεύθυνση της τράπεζας φέρει ευθύνες για το θάνατο των τριών εργαζομένων, τόσο γιατί τους υποχρέωσε να δουλεύουν την ημέρα της απεργίας, όσο και γιατί δεν φρόντισε, όπως καταγγέλλουν συνάδελφοί τους, για τα στοιχειώδη μέτρα πυρασφάλειας.

Γνωρίζουμε ότι η δολοφονική ενέργεια που κόστισε τη ζωή τριών ανθρώπων, θα χρησιμοποιηθεί για να νομιμοποιηθούν μέσα στην κοινωνία τα πιο αντικοινωνικά μέτρα που λήφθηκαν ποτέ από ελληνική κυβέρνηση μετά το 1974.

Τίποτα, όμως, απ’όλα τα παραπάνω δεν αρκεί για να μετριάσει τη θλίψη μας για την απώλεια και την οργή μας για τη δολοφονική ενέργεια εναντίον των τριών εργαζόμενων. Δεν μπορεί να υπάρξει μια καλύτερη κοινωνία, ούτε με τυφλές εγκληματικές ενέργειες, ούτε αν αυτοί που αγωνίζονται δεν έχουν χώρο και χρόνο να πενθούν στο όνομα του αγώνα.

Την Τρίτη 11 Μαϊου, στις 7μμ, ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα των πρωτοβάθμιων σωμματείων. Συγκεντρωνόμαστε στο σημείο της δολοφονίας για να διαμαρτυρηθούμε για το χαμό των τριών συμπολιτών μας. Ας είμαστε όλες και όλοι εκεί μ’ένα κερί, με ένα πλακάτ ή ένα πανώ ή απλώς με τη θλίψη και το θυμό μας. Στη συνέχεια πορευόμαστε προς την Βουλή. Ο αγώνας συνεχίζεται!

Πρωτοβουλία bloggers «Όχι στο όνομα των αγώνων μας – Όχι στο όνομά μας»

http://tkoronakis.wordpress.com/2010/05/09/%CE%BF%CF%87%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CE%B3%CF%8E%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%B1%CF%83-%CE%BF%CF%87%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BF%CE%BD/

==============================================================================

Το Δίκτυο συνδικαλιστών ριζοσπαστικής Αριστεράς στηρίζει την πρωτοβουλία του συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων να διοργανώσει συγκέντρωση μνήμης για τους αδικοχαμένους εργαζόμενους της Marfin την Τρίτη 11 Μάη 2010 στις 19.00 έξω από το υποκατάστημα της Marfin στην πλατεία Κλαυθμώνος, και στη συνέχεια πορεία στην Βουλή και καλεί όλους και όλες σε μαζική συμμετοχή.

Σχόλια
 1. Ο/Η soulatsadoros λέει:

  Πολύ καλή ιδέα αλλά πλασάρεται πολ΄υ άσχημα. Η αριστερά δεν πρέπει να απολογείται για το γεγονός ούτε να νίψει τας χείρας της όπως φαίνεται οτι κάνει. Θα έπρεπε να είναι μία καυτή διαμαρτυρία εναντίον του βγενόπουλου και γενικότερα εναντίον των κλεπτοκρατών δολοφώνων. Δυστυχώς η υλοποιήση της μου θυμίζει την πρόταση για πορεία εναντιν της τρομοκρατείας του Μαργαρίτη.

 2. Ο/Η STATHAS λέει:

  Ποσο δικιο ειχε ο Μαργαριτης και η ανανεωτικη πτερυγα……
  ΑΝ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΕΓΚΑΙΡΑ ΜΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ(οπως αυτες που οργανωνε η Ενωμενη Αριστερα στην Ισπανια για τα θυματα της ΕΤΑ) θα ειχαν απομονωθει ηθικα απο το κινημα οι αναρχοφασιστες και δεν θα επεφταν οι μολοτοφ σαν το χαλαζι με 3 νεκρους σημερα.ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΜΥΑΛΟ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ???
  Μονο στεροτυπα και κολληματα.
  Η ΜΗ ΒΙΑ ειναι η επαναστατικη συνειδηση της εποχης μας.(ΝΙΚΙ ΒΕΝΤΟΛΑ,ηγετικο στελεχος του κομμουνιστικου κινηματος της Ιταλιας-προσφατη συνεντευξη στην ΑΥΓΗ)

  • Ο/Η Raindog λέει:

   Είδαμε τα χαΐρια του κομμουνιστικού κινήματος της Ιταλίας τις δύο τελευταίες δεκαετίες. Να μας λείπει το βύσσινο. Τέλος.

 3. Ο/Η Γρηγόρης λέει:

  ασε μας ρε φιλε με το μαργαριτη και τις παπαριες…μα δεν ντρεπεστε καθόλου…

 4. Ο/Η STATHAS λέει:

  ΦΙΛΑΡΑΚΙ,χωρις κανενα φανατισμο σου λεω, οτι οταν βλεπω τον Μαργαριτη στη τηλεοραση υπερασπιζεται πιο καλα την αριστερα απο πολλα παληκαρια του ΣΥΝ.Ειδικα με αντιπαλους την ακροδεξια.Γι αυτο ασε τους αφορισμους….

  • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

   Δηλαδή STATHAS μας λες πως τον Μαργαρίτη τον βλέπεις μόνο στην τηλεόραση να υπερασπιζεται την αριστερά;
   Μήπως ξέρεις αν την υπερασπίζεται και πουθενά αλλού;
   Γιατί αλλοίμονο στην αριστερά που εξαρτάται από αυτούς που την υπερασπίζονται από τα παράθυρα της τηλεόρασης.

   • Ο/Η STATHAS λέει:

    ΕΛΕΟΣ ανωνυμε σχολιασα θετικα ενα στελεχος του ΣΥΝ για τη τηλεοπτικη του παρουσια.Κατα τη γνωμη μου πιο μαχητικο απο πολλους αλλους συντροφους του ΣΥΝ.Απο εκει και περα προφανως η αριστερα δεν ειναι μονο στα τηλεοπτικα στουντιο.Ουτε ομως στα «δυνατα» πορτοφολια τυπου Αλαβανου που δεν ξερουν τους καυμους της καθημερινοτητας μας!

    • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

     Αφού θέλεις κάποιον που να γνωρίζει «τους καϋμούς της καθημερινότητας» με αδύνατο πορτοφόλι και να τα λέει καλά στην τηλεόραση, τι θα έλεγες για τον Ξανθόπουλο; Έσκισε παίζοντας ρόλους παιδιού της εργατιάς..

     • Ο/Η STATHAS λέει:

      Ανωνυμε μου απευθυνθηκες με λαικιστικο υφος θιγοντας τις αριστερες ευαισθησιες ενος κεντρικου στελεχους του ΣΥΝ.Ετσι και εγω σου απαντησα με το ιδιο λαικιστικο υφος περι Αλαβανου,αλλα δεν σου αρεσει.Για αυτο να αποφευγεις τα λαικιστικα επιχειρηματα.Υπαρχουν ευκολα για ολους…

 5. Ο/Η Γιώργος από Αιγάλεω λέει:

  Τα κροκοδείλια δάκρυα τα χύνετε εσείς,που αφού τους κάψατε ζωντανούς τώρα κάνετε και συγκεντρώσεις στη μνήμη τους.Πόση ξεφτίλα πια!

 6. Ο/Η redpunk67 λέει:

  Δεν πάτε καλά μερικοί μερικοί. Την εκδήλωση την διοργάνωσε ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων. Εκτός κι αν θεωρείτε ότι τους ανθρώπους τους έκαψαν τα σωματεία. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!
  Προς τους διαχειριστές του μπλογκ: Δεν βλέπετε ότι οι τύποι είναι βαλτοί; Γιατί δεν τους κόβετε;
  Άντε με τον κάθε τυχάρπαστο καραγκιόζη πια!

 7. Ο/Η Γιώργος από Αιγάλεω λέει:

  Ας τη διοργάνωσε όποιος θέλει.Γιατί δεν ξέρουμε ότι είναι διάφορα κομματόσκυλα που βγάζουν από οποιοδήποτε πόστο τις ανακοινώσεις;
  Ποιοι είναι βαλτοί;Αυτοί που δε δέχονται την προπαγάνδα σου;

  • Ο/Η dimitris t λέει:

   Βαλτοί είναι όσοι προσπαθούν να παρεκτρέψουν τη συζήτηση κάνοντας θόρυβο χωρίς να προσφέρουν επιχειρήματα, όπως πχ εσύ!

 8. Ο/Η dimitris t λέει:

  redpunk67 :Προς τους διαχειριστές του μπλογκ: Δεν βλέπετε ότι οι τύποι είναι βαλτοί; Γιατί δεν τους κόβετε;

  Αυτό θα είναι πολύ μεγάλο λάθος.

 9. Ο/Η Γιώργος από Αιγάλεω λέει:

  dimitris t :Βαλτοί είναι όσοι προσπαθούν να παρεκτρέψουν τη συζήτηση κάνοντας θόρυβο χωρίς να προσφέρουν επιχειρήματα, όπως πχ εσύ!

  Η συζήτηση,λοιπόν,πού εστιάζει;Στο ότι Βγενόπουλος-Πρετεντέρης-Καρατζαφέρης δε δικαιούνται να δηλώνουν λύπη για το συμβάν και αλληλεγγύη προς τις οικογένειες των θυμάτων;Δεν πάω κανέναν από τους 3,αλλά γιατί υπερτονίζονται η αμέλεια και η τακτική της τράπεζας ενώ κωφεύουμε για το ότι κουκουλοφόροι είναι οι δολοφόνοι και οι παριστάμενοι διαδηλωτές αδιάφοροι παρατηρητές;Γιατί κρίνουμε εμείς το ποιος «δικαιούται» να μιλάει;Στο φινάλε,πώς λέει η Παπαρήγα για «φονιάδες των λαών Αμερικάνους» ενώ έστελνε την κόρη της στο Αμερικανικό Κολλέγιο;Για δημόσια δωρεάν παιδεία δε μάχεται η Αλέκα;Τον Καρατζαφέρη στη Βουλή τον βάλανε Έλληνες πολίτες μέσω των εκλογών,άρα αν τον θεωρούμε ανισόρροπο,ας τα βάλουμε με αυτούς που τον ψήφισαν.Ο δε Πρετεντέρης ενοχλεί λόγω χούντας;Εγώ ξέρω πολλούς που κάθονταν στα αυγά τους εκείνη την εφταετία και εκ των υστέρων δηλώνουν αντιστασιακοί,όπως κάποιοι που επί Κατοχής ήταν 5-10 χρονών και παίρνουν αντιστασιακή σύνταξη.
  Εγώ αυτό που τονίζω είναι ότι δε μπορεί ορισμένοι να δικαιολογούν καταστροφή-κάψιμο καταστήματος και μετά να πουλάνε τρελίτσα για τα θύματα,αποδίδοντας την τραγωδία στη Μαρφίν.Η Μαρφίν δεν πέταξε καμία μολότωφ.Έχετε πρόβλημα με το ότι κάποιοι δούλευαν ημέρα που οι περισσότεροι απεργούσαν;Δικαίωμά τους δεν είναι;Ή μήπως οι εργαζόμενοι που ξεψύχησαν ήταν «προνομιούχοι τραπεζικοί» και άρα δε συμμερίζεστε τη στενοχώρια του υπόλοιπου κόσμου;Το γυρίζετε και αλλού,στο ότι δεν είχαν δικαίωμα απεργίας υπό τον κίνδυνο απόλυσης.Αυτό φυσικά και είναι κατακριτέο εφόσον ευσταθεί,αλλά δε μπορεί να απαιτείτε ημέρα απεργίας παλλαϊκή συμμετοχή.Ο άλλος μπορεί να έχει ανάγκη τα χρήματα,δε θα σας ρωτήσει.
  Αυτοί οι διαδηλωτές που ήταν δίπλα,γιατί δεν ενδιαφέρθηκαν να βοηθήσουν;Γιατί μόνο κοίταζαν και έβγαζαν φωτογραφίες και βίντεο;Υπήρχαν άνθρωποι στα μπαλκόνια,κανείς δεν έσπευσε να τους βοηθήσει,ενώ νομίζω ότι δε χρειάζεται πολλή φαντασία να υποψιαστεί κάποιος ότι ίσως υπάρχουν εγκλωβισμένοι.Τη μία διαβάζουμε «η αδικία φέρνει τη βία»,που στην ουσία δικαιολογεί την καταστροφή της τράπεζας και από την άλλη ακούμε πως φταίνε η εργοδοσία και ο καπιταλισμός για το ότι δεν έφυγαν οι εργαζόμενοι.Αλήθεια,γιατί η σοσιαλιστική Κίνα είναι πλέον το πιο καπιταλιστικό έθνος του πλανήτη (και ο μεγαλύτερος μολυντής);Ευτυχώς που γίνανε και Ολυμπιακοί Αγώνες,για να μπορούν οι πολίτες της χώρας έστω και για λίγες μέρες να σερφάρουν ελεύθερα στο διαδίκτυο..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s