ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ

Posted: 18/05/2010 by ftanei_pia in Αριστερά, Ανακοινώσεις, Γεγονότα, Οργανωτικά ΣΥΝ, ΣΥΝ
Ετικέτες: , , , , ,

(Πρωτοβουλία για την αριστερή ανασύνθεση)

`

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ

(με αφορμή την μη εκλογή του σ. Φώτη Κουβέλη ως αντιπροσώπου στο 6ο Συνέδριο)

`

υπερβολικός τρόπος αντίδρασης της ηγεσίας του κόμματος και των ελεγχόμενων κομματικών ΜΜΕ (ΑΥΓΗ, Κόκκινο) για τη μη εκλογή σ. Φώτη Κουβέλη ως αντιπροσώπου στο 6ο Συνέδριο μόνο ερωτηματικά προκαλεί.

Ο ίδιος ο πρόεδρος σ. Αλέξης Τσίπρας κάνει λόγο «για μεθοδεύσεις» και «φαινόμενα που δεν είναι τυχαία ή αθώα».

Μάλιστα με έκπληξη διαβάσαμε στη δήλωσή του ότι όλα αυτά «εκπορεύονται από κέντρα που προσπάθησαν να ακυρώσουν το συνέδριο». Μα εάν ήταν ένας που προσπάθησε να ακυρώσει το Συνέδριο αυτός ήταν ο σ. Φώτης Κουβέλης και η Ανανεωτική Πτέρυγα της οποίας ηγείται. Οι δηλώσεις στήριξης στελεχών της Ανανεωτικής Πτέρυγας δείχνουν ότι δεν έχουν χάσει τον σταθερό προσανατολισμό τους για ακύρωση του Συνεδρίου. Όσο για τους αιώνιους «Προεδρικούς» το καλύτερο που έχουν να κάνουν αυτήν την ώρα είναι να σιωπήσουν.

Ιδιαίτερα θα σταθούμε στο γεγονός ότι θεωρείται από την ηγεσία πως η μη εκλογή του σ. Κουβέλη δεν συνάδει με την κουλτούρα της Ανανεωτικής Αριστεράς!

Δηλαδή η ηγεσία και ο σ. πρόεδρος ζητά από τα μέλη του Κόμματος να επικυρώνουν εξ ορισμού υποψηφιότητες των προβεβλημένων στελεχών χωρίς να μπορούν να αξιολογούν την παρουσία τους στο δημόσιο χώρο.

Αυτό κι αν δεν συνάδει με την Ανανεωτική Αριστερά.

Δεν μπορεί να καλούνται τα μέλη του Κόμματος να ευνουχίσουν την κρίση τους και να επιβραβεύσουν προσωπικές στρατηγικές, ομοτράπεζους των Μελισσανίδη και Λαυρεντιάδη, κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους που συνειδητά από τον Φλεβάρη του 2008 και μετά υπονόμευσαν ευθέως τον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Θυμίζουμε μερικά:

– Φεβρουάριος 2008, δήλωση Φ. Κουβέλη αμέσως μετά το Προγραμματικό Συνέδριο (που ψήφισε λευκό) για ψήφο ανοχής-εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ

– Δεκέμβριος 2008, ανοιχτή υπονόμευση της γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ για στήριξη της μαθητικής εξέγερσης μέσω της συνεχούς παρουσίας του στα ΜΜΕ

– Ιανουάριος 2010, έθεσε θέμα – εκτός οργάνων και μέσω των καθεστωτικών ΜΜΕ – στήριξης του Κάρολου Παπούλια, μετά το δείπνο με τον Λεωνίδα Κύρκο, το μισό Υπουργικό Συμβούλιο και επιχειρηματίες στην Αίγλη, ενώ ζήτησε και συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ στο δήμο Θεσσαλονίκης

– Μάης 2010, υπονόμευσε ευθέως και δημόσια την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του Προέδρου της Κ.Ο. για μη συμμετοχή του στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά η ηγεσία του Κόμματος έχει λάθος στόχο. Με την άνευ προηγουμένου νεοαυταρχική τακτική της και τα συντονισμένα δημοσιεύματα επιτίθεται στη μικρότερη τάση του κόμματος χωρίς να κάνει τον κόπο να εξηγήσει γιατί και πως η βάση του Κόμματος καταψήφισε τον σ. Φώτη Κουβέλη.

Εμείς καλούμε την ηγεσία να ξανασκεφτεί όσα εν θερμώ δήλωσε και να μη μεθοδεύσει ολομέλεια της Π.Κ. Καλλιθέας, όπως προανήγγειλε, προκειμένου να πιέσει τα μέλη. Εμείς θεωρούμε ότι τα μέλη του Κόμματος έχουν και μνήμη και κρίση και δεν θα αφήσουμε να περάσουν μέθοδοι τύπου Μπέρια στις οργανώσεις.

Την ώρα που τα μέλη ζητούν ιδεολογική και πολιτική θωράκιση για την αντιμετώπιση της τρόικα Κυβέρνησης – Ε.Ε. – ΔΝΤ που κατεδαφίζει την κοινωνία, καλό θα είναι η ηγεσία να ασχοληθεί με αυτό και να μην ασχολείται με θέματα που δεν αγγίζουν καν την κοινωνία που είναι έτοιμη να ξεσπάσει.

Εμείς ως Πρωτοβουλία για την Αριστερή Ανασύνθεση θα κάνουμε το παν ώστε στο 6ο Συνέδριο του ΣΥΝ να μιλήσουν ελεύθερα τα μέλη και να μην είναι ένα συνέδριο «δεξιάς» στροφής του Κόμματος, όπως δυστυχώς μας προμηνύουν οι μετριοπαθείς θέσεις της πλειοψηφίας της ΚΠΕ και οι τακτικές διαχωρισμού των μελών σε πατρικίους και πληβείους.

18/05/2010

Ftanei_pia

(Σ.Σ.1 Μορφοποίηση κειμένου δική μας.)

Σ.Σ.2  Γιατί μούρχονται στο νού τα διαδοχικά δημοψηφίσματα σε Ιρλανδία ,Γαλλία, Ολλανδία, μέχρις ότου να «πεισθούν» οι λαοί να ψηφίσουν ΝΑΙ στα Ευρωσυντάγματα και στις συνθήκες;  Τόσο πολύ Ευρωπαίοι γίναμε;ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΣΥΝ,

ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΙΤΣΑ

`

αρακολουθώ από το πρωί σειρά δηλώσεων και αντιδηλώσεων σχετικά με τη μη εκλογή του συντρόφου Φ. Κουβέλη, ως αντιπροσώπου στο 6ο Συνέδριο του κόμματος.

Το ίδιο το γεγονός καταδεικνύει πως ακόμη και ένα καλό μέτρο, όπως αυτό της δυνατότητας σταυροδότησης συντρόφων/ισσών από διαφορετική λίστα, μπορεί να εξελιχθεί στο αντίθετό του, αν δεν υπάρχει ο ελάχιστος σεβασμός στις αρχές της δημοκρατίας και της ελευθερίας επιλογής.

Η Πρωτοβουλία για την Αριστερή Ανασύνθεση, στην ουσία ανέλαβε την ευθύνη γι’ αυτή τη σκοπούμενη μεθόδευση. Δεν χρειάζεται «να επιτεθεί» κανείς στους συντρόφους. Επιτίθενται μόνοι τους στον εαυτό τους για λίγα ψίχουλα μικροτασικού, επικοινωνιακού ή εκλογής αντιπροσώπων συμφέροντος. Χρειάζεται να κατανοήσουν ότι, όλα όσα διακηρύσσουν με ενέργειες σαν αυτές, αυτοακυρώνονται.

Συγχρόνως, είναι πλήρως κατανοητή αλλά όχι δικαιολογήσιμη η ομοβροντία δηλώσεων στελεχών, κύρια της Ανανεωτικής Πτέρυγας, που, καταδικάζοντας τη συγκεκριμένη ενέργεια, θεωρούν υποχρέωσή τους να επιτεθούν στην επιλογή του κόμματος για τη διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου. Αναδεικνύουν έτσι την αντίληψη πως η πολιτική συνεννόηση είναι παραδεκτή όταν γίνεται μεταξύ τάσεων ή κεντρικών στελεχών, αλλά απαράδεκτη όταν γίνεται μεταξύ όλων των μελών του κόμματος. Απλά δεν συμφωνούμε.

Η σημερινή εικόνα δείχνει το κόμμα που δεν θέλουμε να έχουμε. Είναι ένας ακόμα λόγος που επιβεβαιώνει την ανάγκη έκτακτου Συνεδρίου. Συνέδριο, όπου τα μέλη του κόμματος μπορούν να επιβάλουν αριστερό κόμμα δημοκρατικό, ισχυρό, με ενιαία φωνή και κύρος. Είναι στο χέρι μας και δικαίωμά μας.

18/5/2010

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

`

ΔΗΛΩΣΗ ΣΠ. ΛΥΚΟΥΔΗ, μέλους Π.Γ. του ΣΥΝ

μεθοδευμένος αποκλεισμός του Φ. Κουβέλη από το Έκτακτο Συνέδριο του ΣΥΝ είναι μια πολιτική αθλιότητα που βαρύνει ακόμα περισσότερο το ούτως ή άλλως αρνητικό κλίμα μέσα από το οποίο το κόμμα βαδίζει προς το συνέδριο αυτό.

Η πολύ μικρή συμμετοχή των μελών του κόμματος στην προσυνεδριακή συζήτηση των οργανώσεων που αναιρεί απολύτως το επιχείρημα με το οποίο η ηγεσία μας οδηγεί στο συνέδριο, ότι δηλαδή δήθεν το απαίτησε η βάση, το διχαστικό κλίμα, οι πολιτικοί προπηλακισμοί που οδηγούν συντρόφους/ισσες σε αποχώρηση και τώρα οι αποκλεισμοί αποδεικνύουν ότι το συνέδριο του Ιουνίου είναι το απόλυτο λάθος αυτής της περιόδου.

Οι ευθύνες είναι δεδομένες.

ΔΗΛΩΣΗ Γ. ΜΠΑΛΑΦΑ, μέλους Π.Γ. του ΣΥΝ

έσα στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, για το κόμμα και την κοινωνία, στην πορεία προς το έκτακτο συνέδριό μας, η μεθόδευση του αποκλεισμού του σ. Φ. Κουβέλη από το συνέδριο, από συγκεκριμένη ομάδα μελών της Π.Κ. Καλλιθέας, συνιστά πράξη καταδικαστέα, πολιτικά εμπαθή και ξένη προς το δημοκρατικό ήθος της Αριστεράς που εκπροσωπούμε.

Οι ενέργειες αυτές επιχειρούν, συνειδητά ή ασυνείδητα, να δυναμιτίσουν τη συλλογική μας προσπάθεια για ένα δημοκρατικό, ανοιχτό και χρήσιμο για την κοινωνία συνέδριο. Οι προσπάθειες αυτές θα αποτύχουν. Η επιτυχία του συνεδρίου θα είναι η καλύτερη απάντηση σε όλα αυτά τα σχέδια.

ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

δυσμενής και δυσάρεστη εξέλιξη σχετικά με τη μη εκλογή του Φώτη Κουβέλη ως συνέδρου στο επικείμενο συνέδριο του Συνασπισμού, επιβεβαίωσε πλήρως τους λόγους που είχαμε επικαλεστεί για τη μη διεξαγωγή του.

Είχαμε ισχυριστεί ότι οι συνθήκες που επικρατούν τόσο στο Συνασπισμό όσο και στο ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνουν ουσιαστικά το κλίμα για απαλλαγή από τον «εσωτερικό εχθρό» και επιβεβαίωση εσωκομματικών συσχετισμών.

Δυστυχώς η εξέλιξη αυτή διαμορφώνει δυσμενείς εντυπώσεις στην κοινή γνώμη.

Δήλωση ΔΗΜ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ

βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της ΚΠΕ του Συνασπισμού Δ. Παπαδημούλης, με αφορμή τον αποκλεισμό του Φ. Κουβέλη από το 6ο Συνέδριο του ΣΥΝ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όσοι μεθόδευσαν, με φτηνά κόλπα, τον αποκλεισμό του Φ. Κουβέλη από το συνέδριο του ΣΥΝ, υπονομεύουν τον Συνασπισμό, το κύρος του, τη συνοχή του και τα δημοκρατικά του χαρακτηριστικά.

Όλοι μας και πριν απ’ όλους η ηγεσία του κόμματος, οφείλουμε να αναλάβουμε έμπρακτα τις ευθύνες που μας αναλογούν, για να ανακοπεί άμεσα μια ολισθηρή πορεία που απειλεί τους αγώνες και τις κατακτήσεις μιας εικοσαετούς κοινής διαδρομής.

Οι καιροί και η εντεινόμενη κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ απαιτούν, περισσότερο από ποτέ, έναν ισχυρό, ενωμένο Συνασπισμό, με σύνθεση απόψεων, συσπείρωση δυνάμεων και ισχυρά τα ανανεωτικά και δημοκρατικά του χαρακτηριστικά.»

Σχόλια
 1. Ο/Η Σπίθας λέει:

  Δεν χρειάζονται αναλύσεις. Αήθης ενέργεια.

  Η ανακοίνωση τι λέει;

  «Δεν μας αρέσουν οι απόψεις σου» και γι’αυτό αποφασίσαμε να μην εκλεγείς σύνεδρος(!) «εις το όνομα της αριστεράς μας».

  Η επόμενη κίνηση ποιά θα είναι;
  Όποιοι δεν συμφωνούν με τις απόψεις σας, εις το περιθώριον…
  και εις ανώτερα!!

  • Ο/Η Μπάμπης λέει:

   Αυτό πάντως είναι ένα γενικότερο πρόβλημα με τις εκλογικές διαδικασίες. Κάποιους/ες επιλέγεις να ψηφίσεις και κάποιες/ους όχι. Είναι διαδικασίες εκ φύσης τους, όπως θα έλεγες και εσύ, αήθης.

   Η ηθικότερη λύση, συνάγοντας από τα λεγόμενά σου πάντα, θα ήταν να γίνει ο ΣΥΝ αναρχική/αυτόνομη ομάδα χωρίς ιεραρχία και εκλογικές διαδικασίες.

   Το μόνο πρόβλημα με αυτή τη λύση είναι ότι θα αύξανε σημαντικά την ανεργία στην Ελλάδα.

 2. Ο/Η lucarelli λέει:

  Ο κοσμος αρχιζει επιτελους να τιμωρει με τη ψηφο του τους υπονομευτες του ΣΥΝ και κατ’έπεκταση του ΣΥΡΙΖΑ.Που δεν εχουν σεβαστει καμια απο τις δημοκρατικα παρμενες αποφασεις του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ μιας και βγαινουν στα καναλια να εκφρασουν τις προσωπικες τους αποψεις,ως εκπροσωποι του,παντα δημοκρατικοι.. Οσο για το «Δεν μας αρεσουν οι αποψεις σου» και γι’υτο αποφασισαμε να μην εκλεγεις» Εφ’οσον εγινε με ψηφοφορια που ειναι το προβλημα,τι ποιο δημοκρατικο?????? τι δεν καταλαβες ρε φιλε??? Ο Τσιπρας ας αφησει τις ισορροπιες και τις δηλωσεις ανευ ουσιας και ας ακουσει τη βαση του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ προτου ειναι αργα! δεν ειναι θεμα προσωπον αλλα πολιτικης κατευθυνσης την στιγμη που η ιστορια καλει την αριστερα να δειξη πυγμη και ριζοσπαστικοτητα,δεν μπορουμε να μιλαμε για αριστερους ευρωπαισμους και προγραμματικες αντιπολιτευσεις. Πολυ ευκολα δεν ξεχνατε τα δειπνα συναινεσης τα καλεσματα για συνεργασια με το πασοκ και την επιστρατευση του Λ.Κυρκου λιγο πριν τις εκλογες που ζητουσε τη διαλυση του ΣΥΡΙΖΑ

 3. Ο/Η ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΩΤΗΡΗΣ λέει:

  Μπράβο στα παιδιά της ΑΡΑΝ που τουλάχιστον μέσα σε ενά κόμμα που εχεί γίνει σαλάτα κ για μένα οπώς εχώ ξαναπεί εχεί εκπληρώσει το ρόλο του κ πρέπει να διαλυθεί ,υπάρχουν κ οι συγκεκριμένοι σύντροφοι που μας δείχνουν οτί κ μες το ΣΥΝ υπάρχουν κ διαφορετικές φωνές

 4. Ο/Η σπύρος λέει:

  τι λες ρε σπίθα! Να τον ψηφισουμε και ας διαφωνουμε; Νομιζα πως ψηφιζουμε αυτα που μας αρεσουν. Η λογική σου μπαζει.

 5. Ο/Η syrizitis λέει:

  Δηλαδή για να καταλάβω: Σύμφωνα με τη δήλωση Τσίπρα «οι μεθοδεύσεις αποκλεισμού προσώπων και απόψεων δεν έχουν θέση στο δημοκρατικό μας κόμμα». Και αυτό, λόγω της μη εκλογής Κουβέλη βάσει των ρυθμίσεων του καταστατικού. Που από όσο μάθαμε αυτή η ρύθμιση εφαρμόστηκε για τον αποκλεισμό στελέχους της Αριστερής Ανασύνθεσης, αλλά προφανώς δεν ήταν «μεθόδευση αποκλεισμού προσώπων και απόψεων», οπότε «είχε θέση στο δημοκρατικό μας κόμμα». Γιατί όλοι στο κόμμα είναι ίσοι, αλλά κάποιοι είναι πιο ίσοι από τους άλλους.
  Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η δήλωση του σπαθοφόρου της δημοκρατίας Αλέξη, έρχεται μετά από έναν οχετό ανακρίβειας και προβοκάτσιας, που οργάνωσε και συντόνισε στενός του συνεργάτης, με τα δημοσιεύματα της Αυγής την Κυριακή. Στην περίπτωση αυτή οι μεθοδεύσεις, τα ψέμματα, οι προβοκάτσιες, τα κατασκευασμένα γεγονότα, η όξυνση με σκοπό τη διάσπαση, έχουν θέση;

 6. Ο/Η Διαχ. Ομάδα λέει:

  ( από τεχνικό λάθος αυτά τα κείμενα αναρτήθηκαν σε διαφορετική θέση. Μεταφέροντάς τα στο ίδιο άρθρο, μεταφέρουμε εδώ και τα σχόλια των δύο συντρόφων.Ευχαριστούμε για την κατανόηση )

  σπύρος

  19/05/2010 σε 07:40 | #1

  στα τσακιδια ο Κουβελης. Ας παει να κανει κομμα παρεα με τη Ντόρα.

  Γιώργος από Αιγάλεω

  19/05/2010 σε 09:18 | #2

  Νομίζεις δε θα είχε επιτυχία;Μαζί με όσους θα φεύγανε από ΠΑΣΟΚ,Αριστερά,ΛΑΟΣ.Ούτως ή άλλως,δύσκολα θα πιάσει αυτοδυναμία κάποιο κόμμα στις επόμενες εκλογές.

 7. Ο/Η Γιάννης Κ. λέει:

  Αφού τα μέλη του ΣΥΝ Καλλιθέας δεν εξέλεξαν σύνεδρο τον Κουβέλη (γειά σου ρε Μιχάλη!) (ο οποιος σημειωτέον ΔΕΝ ΠΑΤΗΣΕ ΠΟΤΕ! τα τελευταία 10 χρόνια στην ΠΚ!)ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗΤΗ ΗΓΕΣΙΑ (τάσεις, ξετάσεις, ιερο-εξετάσεις και το κακό συναπάντημα) ΝΑ ΚΑΘΑΙΡΕΣΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΚ. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΛΕΞΕΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ!!!! Ως τότε όμως δεν μας ενημερώνουν λιγάκι ο Βίτσας και ο Μπαλάφας τι μισθούς παίρνουν απο το «Κόμμα»; δηλαδή απο την φορολογία των ελλήνων πολιτών και απο τις εισφορές των μελών;
  Δεν ντρέπεστε λίγο ρε ΛΑΜΟΓΙΑ του ΣΥΝ?

 8. Ο/Η Raindog λέει:

  Ερώτηση: γράφεται σε κάποια μπλογκ ότι με την ίδια καταστατικά σύννομη πρακτική, για την οποία κατηγορούν τα μέλη της Π.Κ. Καλλιθέας ότι «απέκλεισαν» τον Κουβέλη (που βέβαια έτσι και αλλιώς θα είναι στο συνέδριο με δικαίωμα λόγου και υποβολής υποψηφιότητας), απέκλεισαν μέλος της Αριστερής Ανασύνθεσης στο Περιστέρι. Ισχύει; Και αν ναι, τι είπε ο σ. Τσίπρας γι’ αυτό; Ο σ. Βίτσας; Η Αυγή;

  • Ο/Η Raindog λέει:

   Επίσης διαβάστε το άρθρο αυτό που νομίζω ότι λέει τα πράγματα με το όνομα τους:

   http://anasyn.wordpress.com/2010/05/19/για-τις-«αναταράξεις-στο-συν-από-τον-απ/

  • Ο/Η Γιώργος Ματθαίου λέει:

   Ναι σύντροφε Raindog. Συνέβη στην Π.Κ. Περιστερίου όπου απέκλεισαν το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ σ. Βαγγέλη Πιλάλη, που συμμετέχει στην Αριστερή Ανασύνθεση, από την προεδρική ομάδα. Ωστόσο ούτε η Αυγή, ούτε το Κόκκινο, ούτε ο σ. Βίτσας, ούτε ο Παπαδημούλης, ούτε ο σ. Τσίπρας δεν μίλησαν για «μεθόδευση». Φυσικά ούτε η Αριστερή Ανασύνθεση εξέδωσε κάποια ανακοίνωση να καταγγείλει το γεγονός, καθώς δεν υπήρχε κανείς λόγος αφού αυτή ήταν η απόφαση των μελών της Π.Κ. Περιστερίου με βάση τις καταστατικές αρχές ψηφοφορίας. Για να καταλάβετε την υποκρισία των στελεχών της Κουμουνδούρου.

   • Ο/Η Raindog λέει:

    Σε ευχαριστώ σ. Γιώργο.

    Καλό θα ήταν να διαδοθεί το συγκεκριμένο γεγονός για να μάθουν εκείνα τα μέλη του ΣΥΝ που πληροφορούνται μόνο από την Αυγή, το Κόκκινο και τους καλοθελητές του αστικού Τύπου,

    – ότι κάποιοι είναι πιο ίσοι από τους ίσους,

    – ότι κάποιοι καλύπτουν κάποιους και «δίνουν» με μεγάλη ευκολία άλλους,

    Αυτοί οι «άλλοι» τυχαίνει (για την ΠΑΡΑΝ μιλάω) να είναι η ΜΟΝΗ οργανωμένη τάση του ΣΥΝ που μιλάει εν πολλοίς για την αναγκαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ των ΜΕΛΩΝ. Η ΜΟΝΗ. Αντιθέτως η Α.Π. είναι η μόνη τάση του ΣΥΝ που επιδιώκει διακηρυγμένα τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ήρθε η ώρα που κάποιοι εκεί στη μέση της σκηνής θα πρέπει να αποφασίσουν με ποιους θα παν και ποιους θ’ αφήσουν.

    Γιατί αν υποψιαστώ ότι δεν είναι η μόνη τάση του ΣΥΝ η ΑΠ που θέλει να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και άλλες ΘΑ ΠΕΘΑΝΩΩΩΩ!!!!!!

 9. Ο/Η redpunk67 λέει:

  Παιδιά, ΣΥΝ, ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και όλοι οι κομματικοί-ιεραρχικοί-γραφειοκρατικοί σχηματισμοί ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ. Ξεπεράστηκαν. Πάπαλα.
  Κακώς ασχολούμαστε μαζί τους.
  Αυτό που χρειάζεται είναι ένα αυτοοργανωμένο «μοντέλο» οργάνωσης, τοπικά ή θεματικά, που να συντονίζεται σε ομοσπονδιακή βάση.
  Οι αγώνες πρέπει να περάσουν στα χέρια των άμεσα ενδιαφερόμενων, χωρίς το κομματικό φίλτρο.

 10. Ο/Η Σπίθας λέει:

  @ Σπύρος
  Οχι Σπύρο, δεν είπα αυτό, βέβαια.
  Να είσαι συνεπής με τις απόψεις σου και να ψηφίζεις αυτό που θέλεις.

  Μιλάω και κατακρίνω τις μεθοδεύσεις από όπου κι΄αν προέρχονται. Δεν κάνω καμμία εξαίρεση. Είναι φανερό ότι οι συνελεύσεις έχουν καταντήσει, «μαγειρεία» ρε φίλε.
  Ε, νισάφι, δεν το αντέχω μετά από τόσα χρόνια….

 11. Ο/Η Ili Geri λέει:

  και η δική μου ταπεινή γνώμη :

  (ερωτήσεις προς τον κ. Κουβέλη απέυθυνα από τον Σεπτέμβριο 2009 προεκλογικά μετά την «διαβόητη» κεκλεισμενων των θυρών συνελευση της ΑΠ…)

  Κάποια στιγμή οι επιλογές μας (κρυφές ή φανερές) γίνονται ΑΝΤΙΛΗΠΤΕΣ…
  και στο συντροφικό
  και στο συμμαχικό αλλά
  και στο ευρύ κοινό …

  Καλό είναι (από άποψη αρμονίας και συνεπειας) αυτή να είναι και η προτεραιότητα στις επιλογές μας. Δεν μπορεί ο κάθε κ. «Κουβέλης» να ποντάρει στα ΜΜΕ (διαπλεκόμενα) να υφαρπάζει ψηφους (γιατί ακριβώς έτσι καταγγελει τον δικοματισμό ότι χρησιμοποιεί τα ΜΜΕ ..) και να αγνοεί τους «συμμάχους» και τους «συντρόφους» …

  Το λυπηρό δεν είναι οτι δεν εκλέχτηκε (και ο πάλαι ποτέ δικός μου εκλεχτός..)
  Το λυπηρό είναι ότι μπορεί τα μέλη να κατεφυγαν σε κάποιο «νόμιμο» αλλά ίσως όχι και τόσο «ηθικό»μηχανισμό» που χρηιμοποίησε πολλάκις και ο ιδιος κ. «Κουβέλης»…

  και ακόμη πιο λυπηρό που ο νέος «ηγέτης» φαίνεται να προσπαθεί να «εξισορροπήσει» σαν «καλό παιδί» αντί να πάρει κι αυτός ένα «μήνυμα από τη βάση» που ..

  ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ-ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ-ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΕ ΠΙΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΟΠΙΚΗ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ …

 12. Ο/Η laskaratos λέει:

  Νομίζω πως το ζήτημα μπαίνει ως εξής:

  1.Του αξίζει του Φ.Κουβέλη να μην εκλεγεί αντιπρόσωπος.
  Συμπεριφέρεται έξω από κάθε κομματική ηθική υπονομεύοντας ολοφάνερα το κόμμα του με τη βοήθεια εχθρικών ΜΜΕ.

  2.Το καταστατικό δε ορίζει ex oficio συμμετοχή στο συνέδριο, άρα που είναι το πρόβλημα στο ότι δεν εξελέγη;
  Κάτι τρέχει στα γύφτικα

  3.Είναι αυτοεξευτελισμός το να βγαίνει και να κλαψουρίζει πως του στέρησαν κάτι που καταστατικά δεν δικαιούται, να απαιτεί προνομιακή μεταχείριση που δεν προβλέπεται, να δείχνει πόσο συντηριτικός είναι, πόσο εγωϊστής και διεκδικητής προνομίων, πόσο επαγγελματίας πολιτικός, αυτός ο ανανεωτής που διεκδικεί για την αφεντιά του μονιμότητα και ισοβιότητα.

  4.Η μεθόδευση όμως με την οποία υπέστη το κάζο, δεν με βρίσκει σύμφωνο. Αν απορριπτόταν παλληκαρίσια από τη συνέλευση θα το χειροκροτούσα, οι κουτοπόνηρες όμως μεθοδεύσεις δε τιμούν αυτούς που τις μετέρχονται.

  5.Λυπάμαι αλλά εκτός από τον Κουβέλη, στερούνται κομματικής ηθικής και ο Αλαβάνος που λιποτάκτησε προεκλογικά, δρα διασπαστικά και πετά λεκτικά πυροτεχνήματα που δεν αντέχουν σε κριτική, όσο και ο Τίπρας που περιφρονεί τη θέση του κόμματος για χωρισμό Εκκλησίας Κράτους και μπροστά στις κάμερες και στον πονηρό αρχιπαπά που δηλώνει φτωχός και παραμένει αφορολόγητος, μιλάει για «διακριτούς ρόλους» στη διάλεκτο ΓΑΠ, κάνοντας δημόσιες σχέσεις με την Αρχιεπισκοπή.

  6.Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πάρα πολύ κατώτερος των κρίσιμων περιστάσεων, με ανάξια πολυπρόσωπη ηγεσία η οποία ασκεί πολιτικές προσωπικής διάσωσης. Ειλικρινά λυπάμαι που η Αριστερά (για το μαυσωλείο ΚΚΕ ότι και να πω χάνω τα λόγια μου) χάνει ένα ακόμη τραίνο.
  Κι ότι είναι η ώρα για ένα νέο ΕΑΜ.

 13. Ο/Η Ili Geri λέει:

  Χαίρομαι που και ο laskaratos εκφράζει αυτό που αντιλήφθηκα από καιρό…

  Εχω την αίσθηση ότι ΑΠ και Αλαβάνος είναι οι δύο όψεις στο περίεργο «χαρτί» που λέγεται «CDS διαλυσης ΣΥΡΙΖΑ» . Το ίδιο «προβάλονται» από τους «καλοθελητές» στα καθεστωτικά και σε πολλά «εναλλακτικά» ΜΜΕ ..

  ΗΓΕΤΗΣ αγαπητε κ. Τσίπρα… τώρα πρεπει να αποδειχτείς.. διαχωρίζοντας και βάζοντας τα «πραγματα στην σωστή τους θέση» ..Για παράδειγμα :

  Με αφορμή την επιστολή παραίτησης του Παναγιώτη Γαλανόπουλου:

  Ο αποκλεισμός του σ. Φώτη Κουβέλη από την Πολιτική Κίνηση Καλλιθέας, …μου φάνηκε μια λογική και συνεπής εξέλιξη στις επιλογές και την στάση του εδώ και ένα χρόνο -κατά την αντίληψή μου…

  «… Πρακτικές ίντριγκας, ανηθικότητας, πρακτικές όπου ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, δεν οδηγούν προς τα μπρος αλλά αλλοιώνουν το χαρακτήρα της Αριστεράς.
  Η Αριστερά επιζητά μια κουλτούρα ηθικής, όπου το εγώ συντρίβεται στο εμείς. Αυτό πρέπει να γίνει κυρίαρχο πρώτα στο κόμμα και με τη δράση του στην κοινωνία…»

  Πότε το «εγώ» του κ. Κουβέλη ακουσε την «βάση» ? ..

  Δεν μου έχει απαντησει σε επανειλημενη προσωπική αλληλογραφία,
  δεν εχει απαντησει μετ-ευρωεκλογικά για την στάση της ΑΠ/ή εστω μελών της για «πριμοδοτηση των οικολόγων-αποχής» ..
  δεν εχειαπαντησει για το αν «θα τελειώσει με το μορφωμα ΣΥΡΙΖΑ» ..
  δεν έλαβε το μηνυμα να σεβεται τις συλλογικές αποφάσεις,
  δεν ελαβε το μηνυμα «της μομφης εναντιον του σαν κοινοβουλευτικός εκπροσωπος» .. δεν δεν δεν …

  ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΠΙΑ!…

  λέγαμε για την «παχυδερμία» άλλων ! αλλά .. να ‘τα και στο «σπίτι μας/σας» .. πλέον..

  Εχω και μια συμβουλή!

  Επειδή το οποιοδήποτε «σχεδιο»-«πλάνο»-«προταση»-«συμφωνία»-«όραμα» συνεργασίας_διαπραγματευσης_συνενόησης με τον Παπανδρεου… οποιουδηποτε πρωτοβουλία και αν ήταν .. «ναυάγησε» (προτιμηθηκε ο Καρατζαφερης βλέπετε!)… έχετε μονο μια επιλογή: ή να τρεξετε πίσω από τον Παπανδρεόυ ή να τρεξετε πίσω στον ΣΥΡΙΖΑ…

  αλλιώς θα έρθει και άλλο «μανίκι» (σαν αυτά που λέει ο Παπαδημούλης ότι.. «τραβάει η κοινωνία» .. )

  ΛΥΠΑΜΑΙ !

 14. Ο/Η ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ λέει:

  Με λύπη διαπιστώνει κανείς να επαναλαμβάνεται το γνωστό -απο πολύ παλιά σκηνικό των διασπάσεων συνοδευομένων απο ενα σύνολο «κοσμητικών» επιθέτων απο και προς ανθρώπους που συνυπήρχαν επι δεκαετίες ως «σύντροφοι» στα ιδια πολιτικά σχήματα…Ο ΧΕΙΡΙΣΜΌς που και επίσημα καλύπτει η Π-ΑΡΑΝ δεν είναι πολιτική αποδοκιμασία μιας συμπεριφοράς αλλά «φθηνή»( επιπέδου νηπιαγωγείου) προσπάθεια απαξίωσης ενός ηγετικού στελέχους της Αριστεράς( που δεν οφείλει αυτή τηθέση στα ΜΜΕ οπως ανιστόρητα υποστηρίξεται αλλά στη σταθερή του παρουσία σε κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες ηδη απο τη δεκαετία του 60…

 15. Ο/Η ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ λέει:

  …και ο ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ , ΚΑΙ Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΥΡΚΟΣ , εχουν λοιδωρηθεί επανηλλειμμένα – με σκεπτικά που είναι αντίστοιχα των παλιών κατηγοριών κατά του «δεξιού αναθεωρητισμού»- που λέγαμε και μεις στη ΚΝΕ ΣΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 70…ΑΛΛΆ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΝ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΩΝ…αξίζει τον κόπο να ψάξετε το «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» εκείνης της περιόδου( υπάρχει στο SITE της ΕΘΝΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ),
  αν και ομοιότητες υπάρχουν περισσότερο με προπολεμικά δημοσιεύματα περί «σοσιαλφασιστών»-«αγροτοφασιστών»…
  …την αγωνιστική τους διαδρομή δεν νομίζω οτι εχουν ανάγκη να την υπενθυμίσω-εξάλλου για τους περισσότερους πολίτες οι «επιτεθέμενοι» εναντίον τους με αυτό το τρόπο θεωρούνται λίγο-πολύ ως «ΤΑΛΙΜΠΑΝ»της αριστεράς -αυτοακυρωνόμενοι και στα σημεία που πιθανόν εχουν δίκιο…
  …εκείνο ομως που πρέπει να υπογραμμίσω είναι οτι ο «μετριοπαθής μεταρρυθμισμός» της «ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ»-είναι συστατικό στοιχείο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και οσο αναγκαία και θεμιτή μπορεί να ειναι Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ απο αλλες τάσεις της ΑΡΙΣΤΕΡΆς άλλο τόσο περιττές και επιζήμιες είναι οι απολίτικες μεθοδεύσεις απαξίωσης -τύπου Π-ΑΡΑΝ…
  …και κάτι ακόμη: ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ που αυτοτοποθετούμαστε στη ΑΡΙΣΤΕΡΑ ( ενα είκοσι τοις εκατό του εκλογικού σώματος), ουτε ο ΣΥΝ ουτε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι φετίχ…είναι απλώς μορφές οργάνωσης που τις αποδέχεται-εστω και κριτικά μόνον το 1/4 των «αριστερών»…ενώ τα 3/4 προτιμούν πασοκ,κκε,ανταρσυ και τις περίπου εικοσι αλλες μικρές κινήσεις…
  …τα στελέχη της π-αραν θα επρεπε ισως να διδαχθούν απο τον τρόπο που η ΚΟΕ απαντά ( δεν συμφωνώ , αλλά τουλάχιστον τακτικά δεν βάζει»αυτογκόλ»)…

  …ανησυχητική είναι και η εκτίμηση του ΜΠΟΤΣΗ ( ΙΣΤΟΣΕΛΊΔΑ Π-ΑΡΑΝ) ΟΤΙ τέτοια φαινόμενα συναντώνται σε κόμματα πολιτικής ενότητας-ας κάνει το κόπο να διαβάσει την ιστορία ΚΚΕ,ΚΚΕ ΕΣΩΤ,ΕΚΚΕ ( κάπου θα υπαρχουν οι «ΛΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ» του 80 ΟΠΟΥ Η «ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ» κατηγορούσε ιδρυτικά στελέχη οπως τον ΠΈΤΡΟ ΣΤΑΓΚΟ με το κλασικό ζαχαριαδικό λεξιλόγιο)…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s