Συγκρότηση Επιτροπής Κατοίκων 7ου Διαμερίσματος

Posted: 07/06/2010 by ftanei_pia in Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις, Κρίση-Οικονομία, Κινήματα

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΑ ΠΙΣΩ

Πληρώσαμε τα κέρδη τους, δεν θα πληρώσουμε και την κρίση τους

Για πολλά χρόνια η ανάπτυξη της «ισχυρής Ελλάδας», της ολυμπιάδας, των εξοπλισμών και των μεγάλων έργων βασίστηκε στη συμπίεση των μισθών και του λαϊκού εισοδήματος, στην εκμετάλλευση των μεταναστών και των ελαστικά εργαζόμενων, εις όφελος των κερδών των επιχειρήσεων, των τραπεζών και των άλλων μεγαλοκαρχαριών. Και σήμερα που το σύστημά τους σε παγκόσμιο αλλά και εθνικό επίπεδο έφτασε  για άλλη μια φορά στην κρίση καλούμαστε πάλι εμείς να πληρώσουμε  το λογαριασμό.

Στο όνομα της σωτηρίας της χώρας από τη χρεοκοπία, (στην πραγματικότητα για τη σωτηρία των τόκων και των προμηθειών των τραπεζών και των κεφαλαιούχων, καλούμαστε να εγκαταλείψουμε κεκτημένα που κατακτήθηκαν με τους αγώνες ενός ολόκληρου αιώνα (8ωρο, ασφαλιστικό κλπ.)) μας λένε ότι πρέπει όλοι να κάνουμε θυσίες. Αυτοί που προκάλεσαν αυτή την κατάσταση με τα υπερκέρδη τους όμως όχι μόνο δεν θυσιάζουν κάτι αλλά βγαίνουν και κερδισμένοι με τη μείωση των μισθών, την ερχόμενη ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και τις προκλητικές χρηματοδοτήσεις.

Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους με όπλο το Σύμφωνο Σταθερότητας και τις συνθήκες τους (Μάαστριχτ, Λισαβόνα κλπ.), προσπαθούν να μεταφέρουν τα βάρη της κρίσης τους στις πλάτες των εργαζομένων και της νεολαίας. Παντού ο κόσμος αντιστέκεται (Πορτογαλία, Γαλλία, Ισπανία κλπ.) δείχνοντας ότι η υλοποίηση των σχεδίων τους δεν είναι αποκλειστικά στο χέρι τους. Στην Ελλάδα οι συνεχώς ογκούμενες αντιδράσεις (με κορύφωση τη μεγαλειώδη απεργία της 5/5) δείχνουν ότι αυτή η λαίλαπα θα βρει απέναντι της την αντίσταση σύσσωμου του λαϊκού κινήματος.

Να ανατρέψουμε τα μέτρα κυβέρνησης-ΕΕ.ΔΝΤ

Να μην μείνει  κανείς μόνος του απέναντι στην κρίση

Από αυτή τη μάχη δεν πρέπει να λείψει κανείς. Είναι μία μάχη που πρέπει να δοθεί σε κάθε εργασιακό χώρο, στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό αλλά και σε κάθε γειτονιά. Για αυτό το λόγο καλούμε και στη περιοχή μας στη συγκρότηση μιας κίνησης ενάντια στα νέα μέτρα και τις αντιλαϊκές πολιτικές που προωθούνται, συσπειρώνοντας τον αγωνιζόμενο κόσμο της γειτονιάς,(εργαζόμενους, ανέργους, νεολαίους, νοικοκυρές, συνταξιούχους, μετανάστες) για να καταρρεύσει η πολιτική της λιτότητας και της καταστολής. Μαζί με τα σωματεία των εργαζομένων και τους φορείς της γειτονιάς μας, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να αντισταθούμε στα νέα μέτρα. Να οργανώσουμε ενημερωτικές δράσεις αλλά και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και υπεράσπισης των δικαιωμάτων, ενοποιώντας όλο τον κόσμο που είναι διατεθειμένος να συνδιαμορφώσει ένα πρόγραμμα υπεράσπισης και προώθησης των λαϊκών κατακτήσεων:

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΟΥΤΕ 1 ΕΥΡΩ – ΑΜΕΣΗ  ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

  • Να μην πληρώσουμε το ληστρικό τοκογλυφικό χρέος
  • Εθνικοποιήσεις και επανακρατικοποιήσεις τραπεζών και επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας
  • Δραστική μείωση των εξοπλισμών, φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου και της εκκλησίας
  • Προσλήψεις και αύξηση δαπανών σε Υγεία, Παιδεία, Κοινωνικές υπηρεσίες
  • Ριζικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Μείωση των ωρών εργασίας. Όχι στην απελευθέρωση των απολύσεων και την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων

Καλούμε σε Ανοιχτή συζήτηση στην πλατεία Αγίου Δημητρίου (επί της Πανόρμου)  την Τετάρτη 9 Ιούνη στις 7:30 μμ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ 7ου διαμερίσματος  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ  (επικοινωνία: Prwtovoulia7ou@yahoo.gr)

Και είμαστε ακόμα στην αρχή…
Η μία γειτονιά μετά την άλλη ξεκινάει να πορεύεται σε μια κοινή διαδρομή, για να κάνουμε το όραμα πραγματικότητα!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s