Για την απεργιακή κινητοποίηση στο λιμάνι του Πειραιά ( blog Gatouleas, δελτία τύπου ΚΟΕ και ΝΑΡ )

Posted: 02/07/2010 by ΔΟ in Uncategorized

(Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα: Gatouleas)


«Μια δύσκολη απεργιακή κινητοποίηση διεξάγεται στο λιμάνι του Πειραιά.

Η κυβέρνηση προσπαθεί με ένα συνδυασμό προπαγανδιστικής λάσπης και αστυνομικού κράτους να σπάσει μια σημαντική μάχη του κινήματος.

Μερικές πληροφορίες εν συντομία…

1) Ναι… η δυνάμεις κατοχής του Χρυσοχοΐδη «κέρδισαν» την πρωινή μάχη. Τρία (τουλάχιστον) πλοία απέπλευσαν το πρωί..

2) Όχι… το λιμάνι δεν λειτούργησε. Η «διπλή» περιφρούρηση από μπάτσους και απεργούς απέτρεψε να «φορτώσουν» τα πλοία. Είναι ζήτημα να είχαν από 20 επιβάτες το καθένα.


3) Ναι… αυτοί που κάνουν τις απεργιακές φρουρές είναι φοιτητές και «συμπαραστάτες». Τα πληρώματα «δηλώνουν» πως δεν εργάζονται. Αυτή, όμως, είναι μία πάγια τακτική του κινήματος για να «σπάει» την περίφημη black list των εφοπλιστών. Αν είσαι εν ενεργεία ναυτικός και δηλώσεις «απεργός», δεν υπάρχει περίπτωση στον αιώνα των άπαντα να ξαναμπαρκάρεις. Γι` αυτό ΣΕ ΣΥΝΕΝΟΗΣΗ με τα πληρώματα επιστρατεύονται συνταξιούχοι, κυρίως, ναυτικοί και φοιτητές για να υλοποιήσουν τις απεργίες.. Γι` αυτό μην τσιμπάτε από τα κανάλια..

4) Ναι… η απεργία έχει επιπτώσεις και «σε εμάς»! Είναι «βαρύ» να χάνεις μια-δυο μέρες από τις λιγοστές διακοπές σου, αλλά … basta! Αν είναι έτσι να μην ξαναπεργήσει κανένας. Γιατροί και ασθενείς, σχολεία και παιδικοί σταθμοί κόντρα σε εργαζόμενους γονείς που «δεν έχουν που να αφήσουν τα παιδιά τους», ΔΕΗ και νοικοκυριά, σκουπιδιάρηδες και καθαριότητα, μεταφορές και καθημερινότητα… Αν είχαν δύναμη τα σωματεία σερβιτόρων, ιδιωτικών υπάλληλων ή τηλεπικοινωνιών θα είχαμε το STAR να ξεφωνίζει που «δεν μπορούμε να ξεσκάσουμε ένα σαββατόβραδο μιας και οι μπάρμεν απεργούν» ή για τις διακοπές στα κινητά.

5) Όχι… το ΣΥΡΙΖΑ-Μέτωπο-και-λοιπές-δημοκρατικές-δυνάμεις είναι άφαντο από τον Πειραιά. Ούτε ένα μικρό μπλοκ συμπαράστασης… Ούτε ένας από τους δυο του βουλευτές Πειραιά… Βρε ούτε μια ανακοίνωση για το ξεκάρφωμα. Φαίνεται η «ενότητα» δεν αφορά τη μάχη ενάντια στα μέτρα, αλλά μια συμφωνία κορυφής για να πουλάμε μούρη (τάχα μου-τάχα μου). Σύντροφοι, η ενότητα ΧΤΙΖΕΤΑΙ. Με αυτές τις συμπεριφορές, απλά, επιβεβαιώνεις τους ισχυρισμούς του ΚΚΕ πως η ενότητα σου είναι υποκριτική, κάλπικη.. μια ενότητα ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ και όχι δράσης.

6) Ναι… στην προηγούμενη απεργία έγινε προσπάθεια από 1 (αριθμός ένα) ανένταχτο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ να κατέβει μπλοκ συμπαράστασης. Η ΚΟΕ το δέχτηκε μετά δυσκολίας, αλλά ο ΣΥΝ το «σκεφτότανε» κάνα οχτάωρο.. Κάτι «έχουμε συνέλευση νομαρχιακής», κάτι «μουσουτου», στο τέλος «δεν πρόκαμαν». Από τότε μέχρι σήμερα, βέβαια, μεσολάβησαν 7-8 μέρες. Ο σύντροφος βαρέθηκε και δεν το ξαναπρότεινε και το ΣΥΡΙΖΟμέτωπο σφύριξαν κλέφτικα…

7) Όχι.. δεν ξέρω πως έχει πάει η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση, αλλά δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος. Όταν σε αυτό τον καταιγισμό μέτρων εσύ, απλά, εξαγγέλλεις μια 24ώρη ντουφεκιά, δύσκολα πείθεις ένα εργαζόμενο να χάνει ένα μεροκάματο έξτρα το μήνα για επαναστατική γυμναστική. Χωρίς σχέδιο ελπίδας ή θα κάτσει στη σπίτι του ή θα σπάσει στο ξύλο κάνα βουλευτή (αν τον πετύχει μπόσικο). Ένα σχέδιο ελπίδας για τη δουλειά του, το μισθό του, τη σύνταξη και την ασφάλιση του, βέβαια… όχι «μεγαλόπνοο σχέδιο πολλά βαρύ εθνικοποιήσεων και όχι ευρώ».

Γι` αυτό…
Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη
—————————————————————————————————-
Δελτίο Τύπου ΚΟΕ

Το νέο καθεστώς που επιβλήθηκε στη χώρα μας από την τρόικα και εκπροσωπείται από τη δοσίλογη κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να ανακόψει τη λαϊκή οργή. Με την αμέριστη βοήθεια των «μεγάλων» ΜΜΕ των εργολάβων και των εφοπλιστών, αλλά ακόμη και «ανανεωτικών» πολιτικών εγχειρημάτων, επιχειρεί να θέσει εκτός νόμου το δικαίωμα της απεργίας – που είναι πλέον ιερό μόνο όταν… δεν ασκείται.

Η λυσσαλέα επίθεση του μαύρου αυτού μετώπου στα συνδικάτα των ναυτεργατών και στο ΠΑΜΕ εξαιτίας της απεργίας στο λιμάνι είναι χαρακτηριστική της κατρακύλας όχι μόνο των γερμανοτσολιάδων της ΔΝΤ και της ΕΕ, αλλά και των δήθεν ανεξάρτητων σχολιαστών διαφόρων χώρων – από τους υπαλλήλους του κ. Αλαφούζου ως τους εκφραστές μιας «δημοκρατικής αριστεράς» τύπου κ. Α. Νεφελούδη. Ταυτόχρονα, όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος. Όπως στην προχτεσινή γενική απεργία, όπου οι ένστολοι του ΔΝΤ και της ΕΕ άσκησαν και πάλι χημικό-βιολογικό πόλεμο εναντίον των διαδηλωτών, στη δε Ομόνοια έφτασαν να κυνηγούν και να χτυπούν κόσμο δίπλα στις ράγες του μετρό.

Το μαύρο μέτωπο Παπανδρέου-ΔΝΤ-ΕΕ-ΜΜΕ και Σία, αφού κατέλυσε και τα τελευταία ίχνη δημοκρατικής και συνταγματικής νομιμότητας με τη σύναψη του Μνημονίου, στρέφεται πλέον ευθέως εναντίον όλου του λαού σε μια απόπειρα να αποτρέψει τον ξεσηκωμό. Ας γνωρίζουν όλοι οι «πρόθυμοι» ότι οι εμετικές υστερίες τους εναντίον των εργαζόμενων και του λαού, όπως και η βάρβαρη καταστολή, δεν θα κατορθώσουν να τους σώσουν.

Η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας καλεί σύσσωμη την Αριστερά, σύσσωμο το εργατικό κίνημα, παρά τη γνωστή ανθενωτική στάση της ηγεσίας του ΠΑΜΕ, να σταθεί στο πλάι των ναυτεργατικών συνδικάτων και του ΠΑΜΕ σε αυτή την επίθεση που συνεχίζεται. Διότι αυτό που διακυβεύεται και στα λιμάνια και σε όλη τη χώρα είναι το δικαίωμα της απεργίας και οι στοιχειώδεις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες.

Ενωμένοι θα ξεσηκωθούμε και θα νικήσουμε!

Αθήνα, 1.Ιούλη 2010

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

—————————————————————————————————-
Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΝΑΡ:

Το Νέο Αριστερό Ρεύμα καταδικάζει την πρωτοφανή επίθεση της κυβέρνησης, των ΜΜΕ και του εφοπλιστικού-τουριστικού κεφαλαίου απέναντι στο δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών που μάχονται ενάντια στην κατάργηση του καμποτάζ, ενάντια στη συνολική επιδρομή του κεφαλαίου. Η συντονισμένη τρομοκρατία των κυρίαρχων κύκλων και η πασιφανής προσπάθειά τους να ενεργοποιήσουν αντανακλαστικά κοινωνικού αυτοματισμού των «απλών ταξιδιωτών» ενάντια στους απεργούς πέφτει για μια ακόμη φορά στο κενό. Ο πανεργατικός ξεσηκωμός απέναντι στο αντιδραστικό μνημόνιο και το αντεργατικό σφαγείο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ και του ΔΝΤ και η προοπτική κλιμάκωσης του απεργιακού μετώπου είναι αυτό που τρομάζει τη μαύρη συμμαχία κυβέρνησης – ΝΔ – ΛΑΟΣ – κεφαλαίου. Γι’ αυτό κηρύσσουν παράνομες τις απεργίες, μηνύουν συνδικαλιστές, πνίγουν με χημικά τις διαδηλώσεις, ενεργοποιούν όλους τους χαφιέδικους και προβοκατόρικους μηχανισμούς απέναντι στο κίνημα, επιβάλουν τον κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό.
Τα «δάκρυά» τους για τον τουρισμό που καταστρέφεται και τους επιβάτες που ταλαιπωρούνται, είναι ίδια με τον «πόνο» του Λοβέρδου και του πρωθυπουργού για τον εργασιακό μεσαίωνα που προωθούν. Κροκοδείλια και κυνικά. Εξοργίζουν παρά πείθουν.
Η επιβολή της χούντας των «αγορών» και της εκμετάλλευσης είναι η ουσία του περιβόητου Μνημονίου κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Το κεφάλαιο και η κυβέρνηση καταργούν κάθε έννοια δημοκρατίας. Ας μην ζητούν από τους εργαζόμενους λοιπόν «να σεβαστούν τη νομιμότητα», όταν οι ίδιοι παραβιάζουν νόμους και συντάγματα που υποτίθεται ότι υπηρετούν, όταν ακόμη και αυτό το κοινοβούλιο απλώς επικυρώνει τις αποφάσεις του διαβόητου Μνημονίου. Απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα και την κλιμάκωση της επίθεσης, ο λαός θα απαντήσει με δυναμισμό και αποφασιστικότητα. Δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε ψευδαισθήσεων ούτε αναμονής. Τα μέτρα ή θα περάσουν και θα βάλουν την ταφόπλακα στα εργατικά δικαιώματα ή θα ανατραπούν. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.
Με την ταξική αγωνιστική ενότητα των εργαζομένων. Ενάντια σε λογικές ταξικής συνεργασίας και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Με κέντρο την δημοκρατία της εργατικής βάσης, και των γενικών συνελεύσεων και όχι την κομματική – μικροπαραταξιακή ιδιοποίηση των απεργιών και του κινήματος. Με την κοινή δράση και τον συντονισμό όλων των εργατικών συλλογικοτήτων και συνδικάτων που θέλουν να αγωνιστούν για την ανατροπή της αντεργατικής καταιγίδας.
– Κάτω τα χέρια από την ελευθερία συλλογικής έκφρασης των συνδικάτων και των μαζικών φορέων.
– Κάτω τα χέρια από τα εργατικά δικαιώματα και την ελευθερία της συλλογικής δράσης.
– Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα της απεργίας, της διαδήλωσης και της διεκδίκησης συλλογικών συμβάσεων.
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΟΡΓΗΣ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, Αθήνα, 24 Ιούνη 2010

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s