“ΒΡΟΧΗ” ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ Α. ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ. ΠΡΟΣ ΤΙ Η “ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ”;

Posted: 27/07/2010 by ftanei_pia in Αριστερά, Αυτοδιοίκηση, Οργανωτικά ΣΥΝ, Οργανωτικά ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ, ΣΥΡΙΖΑ
Ετικέτες: , , , , , , , , , ,

`

27 Ιουλ 2010

by ftanei_pia [Edit]

`

ΤΙ “ΖΟΡΙ’ ΤΡΑΒΑΝΕ, ΙΔΙΩΣ, ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ “ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ” ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ;

`

( ΑΠΟ ΧΘΕΣΙΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ 6 ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ)

`

thumb

«ΤΟ ΒΗΜΑ»

`

•Η απόφαση του πρώην επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ να θέσει υποψηφιότητα προμηνύει τρικυμίες στη σχέση του με την Κουμουνδούρου

`

Ο κ. Αλαβάνος πάει για περιφερειάρχης Αττικής

`

ΛΑΜΠΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ | Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

«Πλώρη» για την Περιφέρεια Αττικής βάζει ο κ. Αλ. Αλαβάνος φιλοδοξώντας να εκφράσει ένα «πλατύ λαϊκό προοδευτικό ρεύμα συσπείρωσης δυνάμεων μέσα στην κοινωνία», το οποίο «θα υπερβαίνει τα σύνορα μεταξύ ιστορικής Αριστεράς και σοσιαλδημοκρατίας». Ολα δείχνουν ότι ο κύβος ερρίφθη και οι οριστικές αποφάσεις του πρώην προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ληφθεί, παρά τη διστακτικότητα με την οποία εφέρετο να αντιμετωπίζει τις επίμονες προτάσεις που δεχόταν εδώ και μήνες από τους συνοδοιπόρους του στο πλαίσιο του Μετώπου Ανατροπής και Αλληλεγγύης, στο οποίο ωστόσο θα επιδιώξει να μην περιοριστεί.


Ο «απρόβλεπτος» πρόεδρος
Ετσι ο «απρόβλεπτος» κ. Αλαβάνος επανακάμπτει με δυναμικό τρόπο προμηνύοντας νέα «μποφόρ» στις σχέσεις με την Κουμουνδούρου, η οποία δεν δείχνει διατεθειμένη σε καμία περίπτωση να στηρίξει την υποψηφιότητά του. Παρά ταύτα ο ίδιος προσδοκά να εκφράσει ένα πλατύ «μετωπικό» σχήμα το οποίο θα διεκδικήσει την ψήφο των 2,7 εκατομμυρίων εγγεγραμμένων ψηφοφόρων της περιφέρειας Αττικής όπου θα δοθεί η «μητέρα των μαχών» των αυτοδιοικητικών εκλογών του προσεχούς Νοεμβρίου ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

`

«ΕΘΝΟΣ»

`

Βολιδοσκοπήσεις στον χώρο του ΠΑΣΟΚ και «σφήνα» από Αλαβάνο

`

Πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής αναζητεί η Κουμουνδούρου

`

Π.Τσούτσιας

Παζλ για καλούς λύτες είναι η υποψηφιότητα από τον χώρο της ριζοσπαστικής και ανανεωτικής Αριστεράς στην Περιφέρεια Αττικής, καθώς από τη μία πλευρά ο ΣΥΝ κινείται σε πρόσωπο εκτός ΣΥΡΙΖΑ, ενώ από την άλλη ο Αλέκος Αλαβάνος δεν κρύβει την επιθυμία να είναι υποψήφιος. Ο κ. Αλαβάνος μόλις πριν από μία εβδομάδα -μιλώντας στη ΝΕΤ- εμμέσως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής, αν και, όπως ο ίδιος είπε, δεν είναι της στιγμής τα πρόσωπα, ενώ επεσήμανε ότι υπάρχουν και άλλες καλές υποψηφιότητες για τη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας. Ωστόσο, όπως φαίνεται τις τελευταίες μέρες, έχει αποφασίσει να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του, με στόχο, όπως λέει, να εκφράσει ένα πλατύ ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής της κυβέρνησης. Σε διαφορετική ρότα κινούνται η Κουμουνδούρου και ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς αναζητείται πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής προερχόμενο από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα σε σύσκεψη που έγινε την Παρασκευή στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνήθηκε να επιμείνουν σε αυτή την κατεύθυνση. Στελέχη της Κουμουνδούρου βλέπουν με προβληματισμό το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας του κ. Αλαβάνου, ενώ όπως λένε με νόημα «εμείς αγωνιζόμαστε για τη συσπείρωση και τη διεύρυνση της Αριστεράς». Σε ό,τι αφορά τις προσωπικές επιλογές του Αλέκου Αλαβάνου, απλώς λένε «καλή επιτυχία».

Πάντως, ανεξάρτητα από το εάν θα είναι υποψήφιος ή όχι ο Αλέκος Αλαβάνος, οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και η Κουμουνδούρου στην Περιφέρεια Αττικής, όπου θα δοθεί η κεντρική πολιτική μάχη, επιδιώκουν να συγκροτήσουν ένα πλατύ ψηφοδέλτιο στο οποίο θα συμμετάσχουν και όσοι από το ΠΑΣΟΚ διαφωνούν με την κυβερνητική πολιτική. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

`

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»

`

Πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ η υποψηφιότητα Αλαβάνου

`

•Νέα αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Συνασπισμό προκαλεί η διαφαινόμενη πρόθεση του Αλέκου Αλαβάνου να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, την ώρα που το κόμμα, του οποίου ο ίδιος ήταν επικεφαλής παλιότερα, αναζητεί υποψηφιότητα από τους διαφωνούντες του ΠΑΣΟΚ.

`

Ο κ. Αλαβάνος έκανε γνωστή την πρόθεσή του μέσω διαρροών στον Τύπο, γεγονός το οποίο προκάλεσε μεγάλη ενόχληση στην ηγεσία του Συνασπισμού, που δεν είχε καμιά ενημέρωση. Επίσημη αντίδραση δεν υπήρχε, ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα να υποστηριχτεί η υποψηφιότητα του πρώην προέδρου.

Οπως έλεγαν αρμόδιες πηγές της Κουμουνδούρου, είναι ειλημμένη απόφαση η υποψηφιότητα που θα υποστηρίξει το κόμμα να μην είναι στενά κομματική, αλλά να επιδιώξει να συσπειρώσει ευρύτερες δυνάμεις, από το χώρο της Αριστεράς και τους Οικολόγους Πράσινους μέχρι και το χώρο του ΠΑΣΟΚ. Εχουν ήδη γίνει συζητήσεις με στελέχη του ΠΑΣΟΚ (πρώην βουλευτές, συνδικαλιστές κ.ά.) που έχουν διαφωνήσει με τα πρόσφατα κυβερνητικά μέτρα. Η βουλευτής Σοφία Σακοράφα θεωρείται, μεταξύ αυτών, η καλύτερη επιλογή, καθώς θα μπορούσε να υποστηριχτεί και από τη Δημοκρατική Αριστερά, ίσως και από τους Οικολόγους Πράσινους.

Στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ποντάρουν στην απήχηση που μπορεί να έχει μια τέτοια υποψηφιότητα σε ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι θα θελήσουν να ρίξουν ψήφο διαμαρτυρίας εξαιτίας της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής. Μάλιστα απέδιδαν τη «διαρροή» για την υποψηφιότητα Αλαβάνου στην πρόθεση του πρώην προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ να προλάβει τις εξελίξεις. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

`

`

«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»

`

Πρόσωπα και συνεργασίες

`

Του Παναγη Γαλιατσατου

Κινητικότητα παρατηρείται στην Αριστερά εν μέσω θέρους, εν όψει των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το μείζον ζήτημα για τον ΣΥΝ είναι το πρόσωπο που θα ενσαρκώσει την πολιτική αντίθεση στο μνημόνιο στην Περιφέρεια Αττικής. Το ζητούμενο για τη Δημοκρατική Αριστερά, από την άλλη πλευρά, είναι μια ευρεία συνεργασία με τους Οικολόγους Πράσινους, και οι διαβουλεύσεις βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο.

Στην Περιφέρεια Αττικής, όπου θα δοθεί η κεντρική πολιτική μάχη, η Κουμουνδούρου επιθυμεί διακαώς ένα άνοιγμα σε όσους από το ΠΑΣΟΚ διαφωνούν με την κυβερνητική πολιτική. Ιδανική περίπτωση θα ήταν η Σοφία Σακοράφα, η οποία πάντως έχει διαψεύσει κατ’ επανάληψιν τις σχετικές φήμες. Στελέχη που γνωρίζουν τις διεργασίες στο παρασκήνιο συνιστούν, πάντως, να μην αποκλείεται τίποτε, «όλα παίζουν» λένε χαρακτηριστικά. Εως το τέλος Αυγούστου, οπότε θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η επιλογή των υποψηφίων, υπάρχει αρκετός χρόνος.

Βολιδοσκοπήσεις

Στον ΣΥΝ, αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ, έχουν βολιδοσκοπήσει και άλλες πιθανές υποψηφιότητες. Εγινε κρούση χωρίς αποτέλεσμα στον πρόεδρο τη ΑΔΕΔΥ Σπ. Παπασπύρο. Στον ΣΥΡΙΖΑ συζητήθηκε ως εναλλακτική λύση το όνομα του γνωστού εργατολόγου Α. Μητρόπουλου, απορρίφτηκε όμως. Αξίζει να σημειωθεί πως και ο κ. Αλ. Αλαβάνος φλερτάρει με την ιδέα να είναι επικεφαλής στην Αττική, αυτό όμως δεν το θέλουν η ηγεσία στον ΣΥΝ και η πλειοψηφία στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ εξακολουθεί πάντως να κρατά σε αγωνία τους συντρόφους της Κουμουνδούρου για το αν προτίθεται να κατέβει αυτόνομα στην Περιφέρεια Αττικής, μια κίνηση που θα είχε ως αποτέλεσμα τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ.

Τις τελευταίες ημέρες, υπήρξαν συζητήσεις ανάμεσα στον κ. Αλ. Τσίπρα και τον νομάρχη Αθηνών Γιάννη Σγουρό, ο οποίος επιθυμεί να είναι υποψήφιος ακόμα και αν η Ιπποκράτους διαφωνεί. Ωστόσο, ο κ. Σγουρός δύσκολα μπορεί να εκφράσει πολιτικά την αντίθεση στο Μνημόνιο. Πιο εύκολα θα μπορούσε να στηρίξει την υποψηφιότητά του η Δημοκρατική Αριστερά (Δ.Α.), αν τελικά δεν υπάρξει συμφωνία σε κοινό υποψήφιο με τους Οικολόγους.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

`

«ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ»

`

Αλέξη, πες αλεύρι…

`

Από το Μαρικάκι

Κι εκεί που τελευταία είχε κάπως σιγήσει κάνοντας τους πρώην συντρόφους της Κουμουνδούρου να μην τον υπολογίζουν προς ώρας ως αντίπαλο την έριξε τη βόμβα ο Αλαβάνος, για μια ακόμη φορά. Υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου!

Η υποψηφιότητα βέβαια δεν είναι επίσημη αλλά σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του Βήματος από το οποίο πληροφορούμαστε το γεγονός «όλα δείχνουν ότι ο κύβος ερρίφθη και οι οριστικές αποφάσεις του πρώην προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ληφθεί, παρά τη διστακτικότητα με την οποία εφέρετο να αντιμετωπίζει τις επίμονες προτάσεις που δεχόταν εδώ και μήνες από τους συνοδοιπόρους του στο πλαίσιο του Μετώπου Ανατροπής και Αλληλεγγύης, στο οποίο ωστόσο θα επιδιώξει να μην περιοριστεί».

Αν η υποψηφιότητα επισημοποιηθεί και αποδειχθεί ότι δεν είναι απλώς μια κίνηση για τη μέτρηση αντιδράσεων στο πλαίσιο των έντονων διεργασιών σε όλο το φάσμα της αριστεράς, τότε … «χαιρετίσματα»! Τότε τα νέα για τον ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως για τον ΣΥΝ δεν είναι καλά, εκτός κι αν η Κουμουνδούρου έδινε το «πράσινο φως» για επίσημη στήριξη του τέως αρχηγού, κίνηση που και «ενωτική» θα ήτανε και θα αιφνιδίαζε τον Αλαβάνο… Εξάλλου, σύμφωνα με τον Τσίπρα, τέτοιες ώρες «δεν περισσεύει κανείς».

Η Κουμουνδούρου και ο Τσίπρας, που θεωρούσαν τον Αλαβάνο εκτός «παιχνιδιού», φέρονται σε παραζάλη διεργασιών με αντικείμενο το πρόσωπο που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Αττικής. Την προτίμησή τους συγκεντρώνει η ιδέα για πρόσωπο προερχόμενο από το «σοσιαλιστικό χώρο» σύμφωνα με την προσεκτική διατύπωση των στελεχών του ΣΥΝ η οποία επί της ουσίας παραπέμπει σε πρόσωπα από το ΠΑΣΟΚ που έχουν ανοιχτά διαφοροποιηθεί ή εναντιωθεί στο Μνημόνιο. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

`

«ΤΑ ΝΕΑ»

`

Βγαίνει… μετωπικά ο Αλαβάνος

`

Η πρόθεσή του να διεκδικήσει την περιφέρεια Αττικής χτυπά ΣΥΝ- ΣΥΡΙΖΑ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βούλα Κεχαγιά

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

`

Πολιτικό καύσωνα προκαλεί στην Κουμουνδούρου η διαφαινόμενη πρόθεση του Αλέκου Αλαβάνου να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

`
Μάλιστα η ηγεσία του ΣΥΝ έδειξε να αιφνιδιάζεται από δημοσιεύματα που εμφανίζουν τον πρώην πρόεδρο του κόμματος αποφασισμένο να διεκδικήσει τελικώς το αξίωμα του περιφερειάρχη, την ώρα που μόλις την περασμένη Παρασκευή σε συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν επήλθε συμφωνία για τη στήριξη υποψηφιότητας της Σοφίας Σακοράφα.

Κύκλοι του Συνασπισμού δεν έκρυβαν χθες την ενόχλησή τους για την πρωτοβουλία Αλαβάνου να μπει ως υποψήφιος στον χορό των αυτοδιοικητικών εκλογών και απέδιδαν την κίνησή του αυτή σε μία προσπάθεια να ανακόψει τη δυναμική που θα έπαιρνε η υποψηφιότητα της ανεξάρτητης βουλευτού κ. Σακοράφα. «Την Παρασκευή όλες οι συνιστώσες συμφώνησαν στο όνομα του υποψηφίου περιφερειάρχη στην Αττική, ακόμη και η ΚΟΕ που περίπου ταυτίζεται με τον Αλέκο Αλαβάνο» σχολίαζε χθες κορυφαίος παράγων του Συνασπισμού εκτιμώντας ότι ο πρώην επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να επιστρέψει στην κεντρική πολιτική σκηνή διαπιστώνοντας ότι ενδεχόμενη υποψηφιότητα της κ. Σακοράφα θα έβγαζε εκτός από το πολιτικό κάδρο το Μέτωπο Αλαβάνου και τις δράσεις του.

`

Και στη μέση ο Τσίπρας…
Μία τέτοια εξέλιξη πάντως- κάθοδος Αλαβάνου-, αν επιβεβαιωθεί, θα φέρει σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση τον πρόεδρο του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος στο πρόσφατο πανελλαδικό συντονιστικό έδωσε… γην και ύδωρ στον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να διατηρήσει τη συμμαχία ενωμένη και να μην επισυμβεί στα χέρια του η τριχοτόμησή του.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σχόλια
 1. Ο/Η ftanei_pia λέει:

  Τρία ενδεικτικά σχόλια, (και μοναδικά!) του χθεσινού δημοσιεύματος των ΝΕΩΝ…..


  Οι απόψεις σας

  (1)
  Κατεβαίνει ο Αλαβάνος !!! Ενθουσιασμός και Ελπίδα ! Επιτέλους μια προοπτική για το λαό. Αντε μαζί και με τις ψήφους του ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα πιάσει το 1% και θα μπεί σφήνα στα σχέδια του δικομματισμού, θα δώσει μάθημα στους ερζατς αριστερούς του ΣΥΝ-Υπόλοιπου. Μαζί με το λαό, με τους πεινασμένους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, τους φτωχούς και καταδυναστευμένους οδηγούς νταλικών και βυτίων ΔΧ, τους καθημερινά μαστιγωνόμενους εφοριακούς και τελωνιακούς και τους 830 αναρχοαυτόνομους των Εξαρχείων και της Κηφισιάς (που όλοι τους γλύφουν αφάνταστα). ΑΛΑΒΑΝΕ μπροστά σε θέλει η εργατιά !

  Θαύμα !!!! 26/7/2010 19:04

  (2)
  Η Σακοράφα παραμένει μέλος του ΠΑΣΟΚ όπως φάινεται και στην ιστοσελίδα της. Η διαγραφή ήταν μόνο απο την Κ.Ο και ασφαλώς θα ανακληθεί κάποια στιγμή. Οσο παρορμητική και αν είναι δεν θα πάει να δώσει φιλί ζωής στον σπαρασσόμενο ΣΥΡΙΖΑ ώστε να αυτοκτονήσει πολιτικά
  ΑΛΕΞ 26/7/2010 12:31

  (3)
  ΄Εχω την αίσθηση οτι η Βούλα ηταν πολύ καλύτερα πληροφορημένη για τα τεκτενόμενα στο συν/συριζα πριν την αποχώρηση του Μαργαρήτη και του Λυκούδη.
  Τώρα μάλλον ψαρεύει σε θολά νερά…
  Πάντα σταθερή στο ρόλο του συγκροτήματος…

  H 26/7/2010 10:15

 2. Ο/Η Ili Geri λέει:

  καλως το παιδί!

  πως επιτρέπει το απλό και «αγνό» μέλος ΣΥΡΙΖΑ… να εκμεταλέυεται το εκδοτικό-μιντιακό κατεστημένο την «φημη» περι υποψηφιότητας του χωρίς να προηγηθούν-συμμετασχουν-συναποφασίσουν τα αρμοδια οργανα του ΣΥΡΙΖΑ ;

  Η μηπως έχει και ο ιδιος ευθυνη γι αυτες τις φημες;

  Ο «ενας» (Κουβέλης) βρηκε προφαση το συνεδριο για να «την κάνει» ακολουθωντας τις συμβουλές Κύρκου-ΠΑΣΟΚ-ΜΜΕ …

  Ο «άλλος» βρισκει σαν «προφαση» τις αυτοδιοικητικές ?! .. (καθόλου πρωτοτυπο)

  Βέβαια τα δύσκολα είναι για τον Τσίπρα και τονΣΥΡΙΖΑ που θα πρεπει να υπερβούν τις «πεπονόφλουδες» … και δεν μπορω να βοηθησω προτείνοντας καποιον πραγματικά εμπνευσμένο … για την ωρα …

 3. Ο/Η Ili Geri λέει:

  @Tierra_Izquierda

  Αγαπητε χαρηκα που σε ξαναβρηκα σχεδόν 10 μηνες μετά την σιγαση του «διάλογοι-ΣΥΡΙΖΑ» για το ιδιο θεμα στο ΤΒΧΣ αλλά λυπηθηκα μ’αυτο που διαβασα…

  Μια απλή ερωτηση εχω να σου κάνω και θα ηθελα πολύ μια απλή απάντηση:
  θα προτιμούσες τον Αλαβάνο στην θεση του Τσίπρα; γιατί; με ποια διαδικασία θα μπορουσε να γίνει αυτό; (αν ναι) και τέλος θα πρότεινες κάποια άλλη μορφή προσφοράς του στην συλλογική δράση του ΣΥΡΙΖΑ ; (αν όχι)

  #373692 στο θέμα: Υποψηφιότητα Αλαβάνου στην περιφέρεια Αττικής; (26/07/2010 – 21:52)

  Αγαπητή chrisppa,
  δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ (τον οποίο κι εγώ στήριξα και στον οποίο συμμετείχα τα τελευταία χρόνια -και δεν τον ψήφισα απλώς), και πιό δυστυχώς ακόμα για την Αριστερά και όλους μας, δεν είναι παρά ένα πολιτικό μαγαζάκι. Μια συνεχής διαπάλη μηχανισμών, «παραγόντων» και «προσωπικοτήτων», διεξάγεται στην πλάτη του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ.
  Και πάντως, η «κόλαση» που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνεται περισσότερο υποφερτή με το να τονίζουμε την «κόλαση» των άλλων πολιτικών σχηματισμών. Τους ξέρουμε αυτούς.

  Basta λοιπόν! (σε αυτούς απευθύνομαι -όχι σ’ εσένα).
  Προσωπικά, είχα πολύ διαφορετικά πράγματα στο μυαλό μου για το τί μπορούσε να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως τί θα μπορούσαμε να κάνουμε όλοι μας μέσα από/σε αυτόν.
  Πάντως το να επιλέγω τους πισινούς που ζέχνουν λιγότερο, δεν ήταν μεταξύ αυτών… (άσε που καμιά φορά ζέχνουν το ίδιο ή περισσότερο)

 4. Ο/Η γιαννης ιωαννου λέει:

  …η προοπτικη να κατεβουν τρια ψηφοδελτια απο τον χωρο της πριν δυο χρόνια ελπιδοφορας αριστερας του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ ειναι πολυ πιθανη αποτι φαινεται…
  ….ΔΗΛ. ΔΑ ΜΕ ΟΙΚ-ΠΡΑΣ, ΣΥΝ, ΑΛΑΒΑΝΟΣ…δεν χρειαζεται μεγαλη πολιτικη εμπειρια για να καταλαβει κανεις που θα οδηγησει κατι τετοιο…
  …την ιδια εποχη τις πρωτοβουλιες απονομιμοποιησης του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ τις παιρνουν αλλοι φορεις π.χ. δειτε το πολυ καλο βιβλιαρακι που κυκλοφορησε ΤΟ ΠΑΡΟΝ τη περασμενη ΚΥΡΙΑΚΗ με τις ομιλιες ΚΑΣΙΜΑΤΗ-ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΥ-ΠΑΞΙΝΟΥ απο εκδηλωση του ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ…
  …ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΠΟΛΛΩΝ ΗΓΕΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΝΤΑΙ ΩΣ ΕΥΚΟΛΩΣ ΕΝΝΟΟΥΜΕΝΟΙ… πολλοι δεν θα μας συγχωρέσουν αυτη τη φορα…να ελπισουμε οτι θα επικρατησει η στοιχειωδης κοινη λογικη των «αστικών» κομματων ;

 5. Ο/Η Ili Geri λέει:

  ναι είναι πράγματι λυπηρό απογοητευτικό και εγκληματικό ..

  Δεν μπορω να φανταστώ κι εγώ κάποιον πραγματικά ΗΓΕΤΗ να μπορεί να ξανασυνθεσει όλες τις φυγόκεντρες συνιστώσες, τάσεις και πτερυγες… Ολοι αυτοί όμως έκαναν τις .. φυγόμαχες, ίσως και ανεντιμες αλλά σίγουρα εγωιστικές επιλογές τους.

  Εδειξαν επιδεικτικά την έλειψη σεβασμού σε δημοκρατικές πλειοψηφίες και θα κριθούν ..

  Ελπίζω πάντα μέσα από την σιωπηλή πλειοψηφία του χώρου να υποδειχθεί, αυτοπροταθεί, επιλεχθεί μια προσωπικότητα που να σέβεται τουλάχιστον αυτό που πρέσβευε ο ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές, στην συνδιασκεψη του Νοεμβρίου στο συνεδριο του Ιουνίου(ΣΥΝ) στις επικαιροποιημένες αναλύσεις πρωτοβουλιών μεσα από τον ευρυτερο αριστερό χωρο, μετά το ΔΝΤ, αφού τις επεξεργαστούν συστηματικά και σιγουρα ΑΜΕΣΑ και δημοκρατικά στα συλλογικά όργανα ..

  Ο χρόνος τελειώνει … και όσο καλές προθεσεις να έχουν τα υψηλόβαθμα στελέχη… θα κριθούν οι επιλογές και τα εργα και οι καθυστερησεις τους … από το αποτέλεσμα.
  Ειναι μια μεγάλη ευκαιρία για τον Τσίπρα να λειτουργήσει η πλατιά συμμαχία..και όσο κι αν «πολεμήθηκε» μεσα κι εξω από τον Συριζα να αποδείξει για πιο λόγο είχε φέρει ενθουσιασμό προ διετίας.. (εξ΄ άλλου ηθικά έχει δικαιωθεί πιστεύω για τις δυο επιλογές για τις οποίες κατηγορηθηκε προσωπικά: Δεκέμβρης ’08 και γηπεδο ΠΑΟ).

  Μακάρι να γνώριζα νέους και δυναμικούς ανθρωπους που να μπορούν να παίξουν αυτόν τον συνθετικό ρόλο στον νεο και απαιτητικό θεσμό του περιφερειάρχη …για να προτεινω κι εγώ κάτι …

  Ομως δεν είμαι..»κοντά».. για να ξερω…(δεν γνωρίζω νεα προσωπα… ισως απαιτειται κάι κάποια ..»αναγνωρισιμότητα» δεν ξερω ..)
  Ισως ο Γλέζος και ο Δραγασάκης σαν αγωνιστες και προσωπικότητες ευρυτερης αποδοχής να ταίριαζαν και να αποδεχόταν αυτό το φορτίο; ..δεν ξερω .. το γραφω με επιφυλλαξη και ζητω και συγγνώμη για την «ονοματολογία» (επειδη όμως εχω ξανααναφερει το ονομα του Γλέζου θυμιζω ότι θα ηθελα να ειναι η προταση του ΣΥΡΙΖΑ για προεδρος της Δημοκρατίας σαν την ελάχιστη τιμή στο εργο και τους αγώνες του… οταν ο Κουβελης επεμενε στον Παπουλια..)

  ΥΓ το εχω ξανα-αναφερει αλλά γιατί ο αδερφικός χώρος του ΕΟΣ: http://enosy.blogspot.com/2010/07/2.html#comments εξακολουθεί να μη δημοσιεύει (κατόπιν «έγκρισης») σχόλια «Ανωνύμων»..; … καθε φορά δηλαδή που θα επιμεινω σε ερωτηματα προς τον Αλαβάνο… θα «κόβονται»;)

 6. Ο/Η Ili Geri λέει:

  @Κακό συναπάντημα από Ανώνυμο των 4.27π.μ

  σου απάντησα αλλά δεν δημοσιευτηκε το σχολιό μου (και δεν ειναι η πρώτη φορά!… προηγείται η «έγκριση» από κάποιους… Αν μπορείς να παρεμβεις κάνε κατι .. αλλιώς μπορουμε να συνεχίσουμε το διαλογο στο https://dosepasa.wordpress.com/2010/07/27/%E2%80%9C%CE%B2%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%B7%E2%80%9D-%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B5%CF%85%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%88%CE%B7%CF%86/#comment-6015)

  Η απαντηση μου ειχε καπως έτσι:

  Δεν ειμαι σε θεση να δουλευω κανενα «ψιλο γαζί» γιατί δεν γνωριζω προσωπα και καταστασεις που γνωριζεις εσυ ενδεχομενως.. (πχΣτρατούλη , Κεχαγια που ανεφερες ..)

  Εχω ομως δικαιωμα να θετω ερωτηματα και να περιμενω τις συγκεκριμενες απαντησεις (που ουτε σευ μου εδωσες..)

  και εχω το δικαιωμα να κριτικαρω δημοσια την σταση και τα εργα και τα λόγια καθενός από το πρώτο στελεχος … μεχρι το τελευταίο «μελος ΣΥΡΙΖΑ» και καθε συν-σχολιαστη..

  Δεν θυμαμαι τωρ α τι άλλο ειχα απαντησει αλλά θυμαμαι τι ειχα ρωτησει:

  Ο Αλαβάνος πότε θα αποφασισει αν
  ηταν δική του αποφαση η υποψηφιότητα,
  αν την «εσπρωξε» καποιος από τον ΣΥΡΙΖΑ (για να τον «εκθεσει» ?!)
  ή κάποιος από τα ΜΜΕ (για να τον προβάλει σε βαρος του «όλου ΣΥΡΙΖΑ» ?!)
  αν θα καταδικάσει τετοια «σπρωξιματα προβοκατόρικα»
  αν θα δηλώσει υπέυθυνα και ανεξαρτητα από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα συλλογικά του οργανα την υποψηφιότητα
  αν θα επιδιώξει μεσα από οργανα και διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ την υποψηφιότητα του
  αν θα προτείνει κάποιον άλλο υπόψηφιο
  αν θα παραιτηθεί από την πιθανη υποψηφιότητα
  αν ξανα-ματα-παλι-επανελθει σε υποψηφιότητα
  αν θα συμμετασχει στις εκλογες με τους συναγωνιστες του ΣΥΡΙΖΑ; …

  (ωρα: 21:23 Τεταρτη 28/7)

  • Ο/Η ftanei_pia λέει:

   Ili Geri
   28/07/2010 at 20:23
   Λυπουμαστε πολύ, αλλά δεν προηγείται καμμία έγκριση από κανέναν, και για κανένα σχόλιο.
   Δεν ξέρουμε γιατί χάθηκε αυτό που λέτε .
   Ξαναστείλτε το.

 7. Ο/Η ftanei_pia λέει:

  Επειδή κάποιοι μας θεωρούν ως κρετίνους ή με αλστχάϊμερ, που έχουμε ξεχάσει που είχανε μήνες τώρα «γραμμένα» τα όργανα, τις αποφάσεις, τα καταστατικά,
  που έκαναν τις «κότες» όταν οι Κουβέληδες και οι Μαργαρίτηδες αγνοώντας τα πάντα, αλώνιζαν στις Αυγές, στα Κόκκινα, στα «φιλικά» ΜΜΕ, τους θυμίζουμε ότι σε λάθος χρόνο τα επικαλούνται, και πως το «καλαμπούρι» με τα «όργανα» και τις «ορχήστρες» Τ Ε Λ Ο Σ.

  Καταλαβαίνουμε τον πόνο και την αγωνία ορισμένων για να παραμερίσουν τον ενοχλητικό Αλαβάνο, και να επιβάλλουν αποφάσεις προειλημμένες ή όχι, πίσω από τις πλάτες μας, (σαν τους ανεκδιήγητους συνεργάτες των Λάτσηδων στην Δυτική Αττική…)
  Κανένας κοινοτάρχης, δήμαρχος,περιφερειάρχης όπως και αν λέγεται δεν θα μας έρθει «καπέλο» από τα πάνω.

  Αξιώνουμε και απαιτούμε εμείς να αποφασίζουμε!
  Άλλως ας κάνουν τις εκλογές οι αρχηγοί, οι ΚΠΕ, οι Γραμματείες, οι…. καρεκλοκένταυροι και τα επαγγελματικά στελέχη, μόνοι τους..

  Αν νομίζουν ότι με την δύναμη και τα εμπάρκα των ΜΜΕ, μπορούν να συνεχίζουν τον εξουσιαστικό τους ρόλο και την υπονόμευση όποιου επιλέγουν κάνουν Μ Ε Γ Α Λ Ο Λ Α Θ Ο Σ .

  Εμείς, η βάση και όχι τα ηγετικά απαράτ, θα κρίνουμε ποιοι με τον δημόσιο λόγο τους εμπνέουν και συσπειρώνουν πολύ κόσμο ενάντια στο μνημόνιο, από τον αντιεξουσιαστικό χώρο μέχρι και τους δυσαρεστημένους του ΠΑΣΟΚ και παραπέρα ακόμη.
  Και ποιοι μπορούν επάξια να ανταπεξέλθουν με ένα παλλαϊκό μέτωπο, που βασανιστικά συγκροτείται στην κρίσιμη πολιτική αντιπαράθεση του Νοέμβρη, που έρχεται.

  Ξέρουμε επίσης πως όσο και αν προσπαθούν να κάψουν και να μειώσουν όσους είναι έντιμοι, άμεσοι και αντι-γραφειοκράτες, που μετράει ο λόγος τους, στον λαϊκό κόσμο, δεν θα το πετύχουν .

  Και για να μην μένουμε σε γενικότητες καλούμε τα όργανα, χωρίς εισαγωγικά, να σαλπίσουν: ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΙΝΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ ΠΟΥ 100.000 καταπιεστές ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΕ 10.900.000 καταπιεζόμενους.

  ΝΑ ΣΤΗΘΟΥΝ ΚΑΛΠΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΕΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ.

  Οι εκλογές που έρχονται δεν θάναι σαν τι άλλες, αλλά θα πάρουν τη μορφή δημοψηφίσματος, παρόμοιου με του Βασιλιά, ενάντια στο μνημόνιο, στο ΔΝΤ, στην ΕΕ και στην ΕΚΤ και τα δεινά που ακολουθούν.

  Γιατί θα ήταν αφύσικο, αν την ώρα που η Κυβέρνηση–ΛΑΟΣ-ΝΔ-Τράπεζες-Βιομήχανοι-ΜΜΕ (το όλον σύστημα) μας ισοπεδώνουν, εμείς άνετοι και χαλαροί, να πάμε να ψηφίσουμε (μόνο) δήμαρχο και περιφερειάρχη.

  Όταν κλέβουν τη ζωή και το χαμόγελο σε μας και στα παιδιά μας, σπέρνουν θλίψη και δυστυχία, να είναι όλοι σίγουροι ότι ενωμένοι, αποφασισμένοι,(και οργισμένοι) θα μαυρίσουμε τους δημίους μας, και φυσικά θα ψηφίσουμε ανθρώπους που εμείς έχουμε επιλέξει, με κρυστάλλινες θέσεις, που καιρό τώρα μας καλούσαν στο δρόμο της αντίστασης, της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας, ενάντια στην υποτέλεια και στον εξανδραποδισμό μας.

  Προτείνουμε σε κάθε δήμο, κοινότητα, της χώρας σε συννενόηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΙΑΣ-ΚΚΕ-ΑΝΕΝΤΑΧΤΩΝ-ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΠΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ-ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ-ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΗ ΒΙΑ, ή (με όσους τελικά συμφωνήσουμε), να στηθούν κάλπες και να προσέλθουν να ψηφίσουν οι πολίτες, ανάμεσα στους όποιους υποψήφιους, για κοινοτάρχη, δήμαρχο, περιφερειάρχη, αντίστοιχα.

  Έχουν θέση όσοι πολίτες είναι ενάντια στο μνημόνιο του ΔΝΤ–ΕΕ–ΕΚΤ-Κυβέρνησης (και συμμάχων), και πιστεύουν ότι αυτός ο λαός που δεν έφαγε και δεν χρωστάει τίποτε σε κανέναν, δεν έχει και καμμιά διάθεση να πληρώσει ευρώ τσακιστό, στα λαμόγια και στους τοκογλύψους αλλοδαπής και ημεδαπής.

  Μόνο έτσι θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση, θα μπει κάθε κατεργάρης στο πάγκο του και θα αποκτήσουν νόημα οι λέξεις όργανα, αποφάσεις, καταστατικά, σεβασμός, συλλογικότητα, συμμετοχή….

 8. Ο/Η γιαννης ιωαννου λέει:

  …επανερχομαι για να διορθωσω ενα λαθος στο προηγουμενο σχολιο μου:
  ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΣΑ εισηγητης ηταν ο καθηγητης του Παν/μιου ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΟΝΤΙΑΔΗΣ – ο ΠΑΞΙΝΟΣ απλως παρουσιασε τους ομιλητες…το βιβλιαρακι δεν το μελετησα ακομη- το φυλλομετρησα μονον και συγκρατησα απο την εισηγηση του ΚΑΣΙΜΑΤΗ τον ορο ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ για την εξωδικαιϊκη ισχυ του μνημονιου…και πως να κατηγορησει κανεις τον ΚΑΣΙΜΑΤΗ για αριστερισμο;…
  …Αρθρα του ΚΟΝΤΙΑΔΗ -δΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΣΥΝΗΘΩς ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ-μπορει να τα διαβασει κανεις και στην προσωπικη του ιστοσελιδα (www.kontiades.gr), μεταξυ αλλων κια ενα πολυ ενδιαφερον της 13/7 για την αναγκη δημοψηφισματος, μια πολυ ψυχραιμη αλλα ουσιαστικη αναλυση ( ο χαρακτηρισμος του περι «καταρρακωμενης» αριστερας με πληγωσε αρκετα , αλλα μηπως εχει δίκιο;)…
  …ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΤΟ ΣΤΕ ΑΠΟ ΔΣΑ-ΑΔΕΔΥ κλπ-δινεται και συνεντευξη τυπου-νομιζω οτι και η νομικη διασταση εχει τη σημασια της…

  ..για την ιδεα περι ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΛΠΗΣ ΤΟΥ ακριβως προηγουμενου σχολιου , ας την σκεφτουμε…απο την χθεσινη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ παντως εμαθα γι ατην κοινη πρωτοβουλια εξι κινησεων στο ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗς ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΚΑΘΟΔΟ…ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝ Ο ΜΗΤΑΦΙΔΗΣ -προσωπο αποσο ξερω με αγωνιστικη διαδρομη, ηθος και ενωτικη αντίληψη,ΟΙ οικολογοι-πρασινοι , στελεχη του ΠΑΣΟΚ και αλλοι…οι ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ Ας μας ενημερωσουν για το τι ακριβως γινεται…καταρχην ακουγεται ενδιαφερουσα πρωτοβουλια…

 9. Ο/Η Δήμητρα Φωτίδου λέει:

  Σύντροφοι και συντρόφισσες ,

  να σας πω τι σκέφτομαι για το θέμα αυτο και τι συμπερασμα βγάζω.

  Τον ΣΥΝ και από ότι φαίνεται και τον ΣΥΡΙΖΑ ένα ζήτημα τον απασχολεί. Οχι η κρίση, πως θα οργανωθούμε, πως θα βάλουμε τις προϋποθέσεις με αφορμή τις περιφερειακές και αυτοδιοικητικές εκλογές για την ανάπτυξη ενός πλατιού μετώπου αντίστασης.
  Το βασικό τους πρόβλημα είναι να μην εμπλακεί ο Αλαβάνος. Στόχος τους είναι ο αποκλεισμός του Αλαβάνου. Να μην έχει πολιτικό λόγο ούτε βέβαια ρόλο μέσα σ΄αυτες τις μετωπικές διαδικασίες. Βέβαια μέχρι τώρα τους έβαζε την ατζέντα. Αφού πρώτα τον βρίζανε και προσπαθούσαν να μειώσουν την πολιτική του πρόταση κάθε φορα που μίλαγε δημόσια από τον Νοέμβρη και μετά.

  Ξέρουν πολύ καλά πως ο Αλαβάνος με τον δημόσιο λόγο του μπορεί να εμπνεύσει από τον αντιεξουσιαστικό χώρο μέχρι και τους δυσαρεστημένους του ΠΑΣΟΚ που εναντιώνονται στο μνημόνιο.Ξέρουν επίσης πως μπορεί επάξια να ανταπεξέλθει αυτός και η ομάδα που θα συγκροτηθεί στην πολιτική αντιπαράθεση με τους αντίπαλους. Ξέρουν πως επειδή είναι έντιμος ,άμεσος και δεν είναι γραφειοκράτης αυτό μετράει πολύ στον λαϊκό κόσμο. Για όλους αυτούς τους λόγους προσπαθούν να κάψουν και να μειώσουν την συμμετοχή του.Γιατί είναι γραφειοκράτες τέλειοι και πολύ «λίγοι».

  Για μένα σύντροφοι και συντρόφισσες αυτό ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Αυτά τα απολίτικα γραφειοκρατικά παιγνίδια μέσω των ΜΜΕ για τον αποκλεισμό ενός αξιόλογου συντρόφου με αηδιάζουν.

  Ειμαι από τους ανθρώπους του χώρου μας που πάλεψα κατα του αποκλεισμού του σ. Αλαβάνου.Γιατί πρώτα από όλα το δικαίωμα στην έκφραση και την συμμετοχή το έχει αυτός που θέλει να συμμετέχει και να εκφραστεί.Πάλεψα κατα του αποκλεισμού του , γιατι και ο τρόπος και η απαίτηση και οι αθλιότητες που λέγονταν από μεγάλο μερος του ΣΥΝ και με τους υπόλοιπους του ΣΥΝ να δέχονται αυτές τις αθλιότητες για τον σύντροφό τους και να σιωπούν , πίστευα και πιστεύω πως αυτά οφείλαμε να τα αντιπαλέψουμε και να αφήσουμε μια άλλη παρακαταθήκη για το πως γίνεται η πολιτική αντιπαράθεση.Γιατί φρονώ πως οφείλουμε να εξανθρωπίσουμε την αριστερά μας.Γι΄αυτό τον λόγο με χαρακτήρισαν » Αλαβανική» το τι άκουσα στην τοπική επιτροπή δεν περιγράφεται. Ομως αυτά όλα τα άφησα πίσω ,πιστεύοντας πως θα ξαναβρίσκαμε τον βηματισμό μας όλοι μαζί.ΑΛΛΑ

  Αλλα φαίνεται πως οι άλλοι δεν θέλουν να προχωρήσουμε μαζί. Επικαλούνται τώρα τα συλλογικά όργανα που μέχρι χθές τα είχαν χεσμένα. Κανονίζουν πίσω από κλειστές πόρτες .Επικαλούνται την γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ που την έχουν παραλύσει με τα βέτο και τις δήθεν ομοφωνίες.

  Να σας πω σύντροφοι χρειάζομαι αέρα. Να αναπνεύσω. Αρκετα μας κλείσανε και μας μπλοκάρανε. Σας δηλώνω πως απόφαση για υποψηφιότητες που θα στηρίζεται σε αυτά τα παιγνίδια, προσωπικά ούτε να το παλέψω θα μπορώ ούτε να βγώ στον κόσμο να την υποστηρίξω.

  Δήμητρα Φωτίδου

 10. Ο/Η Δήμητρα Φωτίδου λέει:

  Προς τους διαχειριστες του μπλογκ.

  Γιατί είναι θαμμένες αυτές οι αναδημοσιεύσεις? Κάτω-κάτω. Κάθε μέρα τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ το έχουν στα πρώτα. Σήμερα η Αυγή έχει δημοσίευση του Βίτσα. Εμεις τι φοβόμαστε?

  Δήμητρα Φωτίδου

  Υ.Γ. Χαίρομαι αν καταλήξανε στη Θεσσαλονίκη στην υποψηφιότητα Μηταφίδη.Ειναι έντιμος και αγωνιστής

 11. Ο/Η Ili Geri λέει:

  @ftanei_pia

  A.
  εισαι το «Κακό συναπάντημα» του ΕΟΣ ?! το ξαναγραφω: χτες και μονο, 2 σχολιά μου δεν δημοσιευτηκαν στο ΕΟΣ, το ένα είναι ακριβως το προηγουμενο #6 που εδώ δημοσιευτηκε ΑΜΕΣΩΣ… (εκεί όχι… ακόμη..!). Αν ξερεις γιατί σε παρακαλώ απάντησέ μου ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ

  Β.
  συμμφωνώ κι εγώ με μια ευρυτερη συνεργασία … όπως την περιγράφεις και όπως την αναφερει για την Θεσσαλονίκη ο Γιαννης Ιωάννου.. (με τον Μηταφίδη απο τον οποίο έχω διαβασει καποια αρθρα παλιότερα και εχω σχηματίσει πολύ θετική αποψη)

  Εδώ όμως υπάρχουν οι μεγάλες διαφορές που δεν μπορώ να ξεπεράσω ετσι ευκολα.Εξακολουθείς να μην απαντάς στην ουσία για την «ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΛΑΒΑΝΟΥ» ουτε εγώ θεωρώ ότι ειμαι ΟΥΤΕ ΚΡΕΤΙΝΟΣ ΟΥΤΕ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ εχω ακομη δόξα τω Θεώ. Και δεν τιμά ουτε εσενα ουτε τον Αλαβάνο το επιχείρημα:
  «αφού οι «πρώτοι φυγόμαχοι» (Κουβέλης και σία) δεν σεβόταν τα όργανα και τις δημοκρατικές πλειοψηφίες.. το ίδιο θα κάνουμε κι εμείς …» γιατί τότε νομιμοποείται ο καθενας να σηκώνει το «μπαιράκι» του και να κάνει την «επαναστασή του»… και τα ΜΜΕ και το κατεστημένο … να πανηγυρίζει!!!

  Ειδικά αυτό που γραφεις:

  «Προτείνουμε σε κάθε δήμο, κοινότητα, της χώρας σε συννενόηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΙΑΣ-ΚΚΕ-ΑΝΕΝΤΑΧΤΩΝ-ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΠΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ-ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ-ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΗ ΒΙΑ, ή (με όσους τελικά συμφωνήσουμε), να στηθούν κάλπες και να προσέλθουν να ψηφίσουν οι πολίτες, ανάμεσα στους όποιους υποψήφιους, για κοινοτάρχη, δήμαρχο, περιφερειάρχη, αντίστοιχα…»

  θα ηταν πολύ ωραίο για να ‘ναι αληθινό! (πολιτική ειναι ΚΑΙ τέχνη του ΕΦΙΚΤΟΥ μη το ξεχνάς!..)

  Σκεψου μονο το εξής: Επειδή οι «ηγετες» (μη πω καμια βαριά κουβεντα) που έχουν εκλεγεί… (ή δεν εχουν εκελεγεί!…) δεν μπορούν να έχουν μια μινιμουμ συνενόηση μεταξύ τους, αλλά διαγκωνίζονται ΑΠΟ ΕΞΥΠΝΟ_ΕΓΩΙΣΜΟΥΣ, με παντελή έλειψη σεβασμού και αυτοσεβασμού… ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑ ΝΑ «ΠΕΤΑΣ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ» ΣΤΟΝ «ΛΑΟ» ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ?… (και ποιον «λαό»… θα εξασφαλίσεις στις «λαικές» κάλπες; με τι αξιοπιστία; και οργάνωση; …ας μη το προχωρησω αλλο δεν αντέχει ..)

  ΠΡΙΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΟΜΩΣ ΔΩΣΤΕ ΤΟΥ ΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ! ΣΥΝΕΝΟΗΣΗΣ, ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ, ΣΥΝΘΕΣΗΣ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ, ΣΕΒΑΣΜΟΥ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ, ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ κλπ κλπ …

  και οτι και να λες για τον «ενοχλητικό Αλαβάνο» … ενα λεω εδώ και ενα χρονο μετά τις ευρωεκλογες2009: …

  τι θελει επιτελους; τιλαθη εκανε; απο ποια θεση θελει να προσφερει μεσα στο ΣΥΡΙΖΑ; ή απ’ εξω; Για μενα χάνει συνεχως την αξιοπρεπεια του και όλες τις αξίες που αναμφισβητητα έχει, πρόσφερε, και μπορει να προσφερει και στο μελλον… αλλά όχι κι ετσι!..

  Ο Τσίπρας μου γίνεται ολοένα και πιο συμπαθης ακριβώς γιατί παρ’ όλη την υπονόμευση από την πρώτη στιγμή και την αμφισβήτηση στο προσωπό του απο τα καθεστωτικα ΜΜΕ, (αφου τον «χαιδεψαν» αρχικά σαν νεο και ακίνδυνο… αρχισαν την «καραμελα περι λαιφσταιλ».. εδώ και 2 χρονια.. που δυστυχως ελιωσε στο στομα των πρωην συντροφων και φιλων τελικά… και όχι των αρχικών μόνιμων εχθρων και αντιπάλων…) δείχνει αντοχές και περισσότερη αξιοπρέπεια από «εμπειρους», «πρωτοκλασάτους» όπως ο Κουβέλης (το «σύστημα» τον κέρδισε νωρίς αυτόν…) και δυστυχώς τον Αλαβάνο πια…

  και στο κάτω κάτω αυτη η προσωπολατρεία στον Αλαβάνο (παρουσιάζεται και σαν «μονόδρομος».. τώρα τελευταία..) δεν συναδει με ένα χώρο αρχών και αξιών της Αριστεράς… Πολύ «εξουσιομανής» εμφανίζεται.. στα μάτια μου…

  Ηγέτης απέδειξε ότι μπορεί να ήταν πολύ πετυχημένος…
  και μπορεί να είναι και τώρα και στο μέλλον…
  ΑΛΛΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΕΕΣ ΕΝΔΟΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ,
  και ο στοιχειώδης αυτοσεβασμός μου δεν μου επιτρεπει να αποδεχτώ τις διασπαστικές κινησεις, που ουσιαστικά κάνουν οι «αυτονομιστικές» πράξεις και πρακτικές του Αλαβάνου..Αν καταφερει να «τριχοτομήσει» τον ΣΥΡΙΖΑ μετα την διχοτομηση που καταφερε ο Κουβέλης… «μπράβο του!»..
  ΕΓΩ ΔΗΛΩΝΩ ΟΤΙ ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΩ «ΘΕΣΜΙΚΟΣ» .. και να απαιτησω από τα οργανα και τον Τσιπρα προσωπικά να εξαντλήσουν το συντομοτερο δυνατό όλη την εμπνευσή τους για ΣΥΝΘΕΣΗ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΟΜΟΝΟΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ και ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ, ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ στα πρόσωπα που θα προταθούν και πυ θα πρεπει να αναλύσουν τα νεα καταιγιστικά δεδομενα της ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ και να ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ.. (θα είναι τραγικό να δούμε πάλι τις «πλατες» του Καρατζαφέρη.., και φοβάμαι του «ανεξαρτητου» Κουβέλη που θα έχει το σπρώξιμο των ΜΜΕ, της Μπακογιάννη και …του ΠΑΣΟΚ…)

 12. Ο/Η Ili Geri λέει:

  ενδιαφερον! τωρα η πολιτική του ΕΟΣ: απαιτεί 4096 χαρακτηρες μεγιστο μηνυμα!…

  το περιορισαλοιπόν στους παρακάτω 3350 χαρακτηρες αλλά …. ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΑΙ!!!

  WHY ? τυχαίο;… να το νομίσω; .. :

  @ftanei_pia

  συμμφωνώ κι εγώ με μια ευρυτερη συνεργασία όπως την περιγράφεις και όπως την αναφερει για την Θεσσαλονίκη ο Γιαννης Ιωάννου (με τον Μηταφίδη απο τον οποίο έχω διαβασει καποια αρθρα παλιότερα και εχω σχηματίσει πολύ θετική αποψη)

  Εδώ όμως υπάρχουν οι μεγάλες διαφορές που δεν μπορώ να ξεπεράσω ετσι ευκολα.Εξακολουθείς να μην απαντάς στην ουσία για την «ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΛΑΒΑΝΟΥ» ουτε εγώ θεωρώ ότι ειμαι ΟΥΤΕ ΚΡΕΤΙΝΟΣ ΟΥΤΕ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ εχω ακομη δόξα τω Θεώ. Και δεν τιμά ουτε εσενα ουτε τον Αλαβάνο το επιχείρημα:
  «αφού οι «πρώτοι φυγόμαχοι» (Κουβέλης και σία) δεν σεβόταν τα όργανα και τις δημοκρατικές πλειοψηφίες..το ίδιο θα κάνουμε κι εμείς..» γιατί τότε νομιμοποείται ο καθενας να σηκώνει το «μπαιράκι» του και να κάνει την «επαναστασή του»..και τα ΜΜΕ και το κατεστημένο ..να πανηγυρίζει!

  Ειδικά αυτό που γραφεις:
  «Προτείνουμε σε κάθε δήμο, κοινότητα,.. σε συννενόηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΙΑΣ-ΚΚΕ-ΑΝΕΝΤΑΧΤΩΝ..να ψηφίσουν οι πολίτες, ανάμεσα στους όποιους υποψήφιους..»

  θα ηταν πολύ ωραίο για να ‘ναι αληθινό!

  Σκεψου μονο το εξής: Επειδή οι «ηγετες» που έχουν εκλεγεί..(ή δεν εχουν εκελεγεί!..)δεν μπορούν να έχουν μια μινιμουμ συνενόηση μεταξύ τους, αλλά διαγκωνίζονται ΑΠΟ ΕΞΥΠΝΟ_ΕΓΩΙΣΜΟΥΣ, με παντελή έλειψη σεβασμού και αυτοσεβασμού..ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑ ΝΑ «ΠΕΤΑΣ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ» ΣΤΟΝ «ΛΑΟ» ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ?..(και ποιον «λαό»..θα εξασφαλίσεις στις «λαικές» κάλπες; με τι αξιοπιστία; και οργάνωση;..ας μη το προχωρησω αλλο, δεν αντέχει ..)
  ΠΡΙΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΟΜΩΣ ΔΩΣΤΕ ΤΟΥ ΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ! ΣΥΝΕΝΟΗΣΗΣ, ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ, ΣΥΝΘΕΣΗΣ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ, ΣΕΒΑΣΜΟΥ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ, ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ κλπ κλπ..

  και οτι και να λες για τον «ενοχλητικό Αλαβάνο» ..ενα λεω εδώ και ενα χρονο μετά τις ευρωεκλογες2009:
  τι θελει επιτελους; τιλαθη εκανε; απο ποια θεση θελει να προσφερει μεσα στο ΣΥΡΙΖΑ; ή απ’ εξω; Για μενα χάνει συνεχως την αξιοπρεπεια του και όλες τις αξίες που αναμφισβητητα έχει, πρόσφερε, και μπορει να προσφερει και στο μελλον..αλλά όχι κι ετσι!..

  Ο Τσίπρας μου γίνεται ολοένα και πιο συμπαθης ακριβώς γιατί παρ’ όλη την υπονόμευση από την πρώτη στιγμή και την αμφισβήτηση στο προσωπό του απο τα καθεστωτικα ΜΜΕ, (αφου τον «χαιδεψαν» αρχικά σαν νεο και ακίνδυνο..αρχισαν μετά τον Δεκεμβρη2008-γηπεδοΠΑΟ την «καραμελα περι λαιφσταιλ»..που δυστυχως ελιωσε στο στομα των πρωην συντροφων και φιλων τελικά..και όχι των αρχικών μόνιμων εχθρων και αντιπάλων…)δείχνει αντοχές και περισσότερη αξιοπρέπεια από «εμπειρους», «πρωτοκλασάτους» όπως ο Κουβέλης (το «σύστημα» τον κέρδισε νωρίς αυτόν..)..και στο κάτω κάτω αυτη η προσωπολατρεία στον Αλαβάνο (παρουσιάζεται και σαν «μονόδρομος».. τώρα τελευταία..) δεν συναδει με ένα χώρο αρχών και αξιών της Αριστεράς..
  Πολύ «εξουσιομανής» εμφανίζεται..στα μάτια μου..

  Ηγέτης απέδειξε ότι μπορεί να ήταν πολύ πετυχημένος..
  και μπορεί να είναι και τώρα και στο μέλλον…
  ΑΛΛΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΕΕΣ ΕΝΔΟΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ,
  και ο στοιχειώδης αυτοσεβασμός μου δεν μου επιτρεπει να αποδεχτώ τις διασπαστικές κινησεις, που ουσιαστικά κάνουν οι «αυτονομιστικές» πράξεις και πρακτικές του Αλαβάνου..Αν καταφερει να «τριχοτομήσει» τον ΣΥΡΙΖΑ μετα την διχοτομηση που καταφερε ο Κουβέλης… «μπράβο του!»..
  ΕΓΩ ΔΗΛΩΝΩ ΟΤΙ ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΩ «ΘΕΣΜΙΚΟΣ» ..και να απαιτησω από τα οργανα και τον Τσιπρα προσωπικά να εξαντλήσουν το συντομοτερο δυνατό όλη την εμπνευσή τους για ΣΥΝΘΕΣΗ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΟΜΟΝΟΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ και ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ, ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ στα πρόσωπα που θα προταθούν και πυ θα πρεπει να αναλύσουν τα νεα καταιγιστικά δεδομενα της ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ και να ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ.. (θα είναι τραγικό να δούμε πάλι τις «πλατες» του Καρατζαφέρη.., και φοβάμαι του «ανεξαρτητου» Κουβέλη που θα έχει το σπρώξιμο των ΜΜΕ, της Μπακογιάννη και..του ΠΑΣΟΚ..)

  • Ο/Η ftanei_pia λέει:

   Ili Geri.
   ΤΙ ΝΌΗΜΑ ΈΧΕΙ Η ΔΙΠΛΉ ΑΝΆΡΤΗΣΗ;
   Εχεις αντίρρηση για αισθητικούς λόγους να αφαιρέσουμε τη μία;
   -Θα σου λύσω τις απορίες εντός της ημέρας , δεν το αποφεύγω.
   Υ.Γ. Και σε παρακαλώ μην μας συγχέεις με την ΕΟΣ. Όχι ότι μας πειράζει καθόλου, αλλά είναι λάθος..

   • Ο/Η ftanei_pia λέει:

    Ili Geri
    `
    1.«Εξακολουθείς να μην απαντάς στην ουσία για την “ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΛΑΒΑΝΟΥ».
    -α) Πότε με ξαναρώτησες; και β) δεν είμαι εκπρόσωπος κανενός για να απαντώ εκ μέρους του.
    `
    2) Δεν είπα ποτέ «ότι αφού οι άλλοι έκαναν έτσι δικαιολογείται και ο Αλαβάνος να τους μιμείται». Σου θυμίζω την ξεκάθαρη θέση μου στις εκλογές που έρχονται «ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Η ΒΑΣΗ» και όχι «οι πεφωτισμένοι» που μετά πολλούς μήνες (++) θυμήθηκαν όργανα, καταστατικά, αρχές που τα είχαν πραγματικά χεσμένα .
    `
    Ξέρεις πόσες φορές και σε πόσους κεντρικο-επίτροπους έβαλα στην οργάνωση μου (και προσωπικά) θέμα αντιδημοκρατικών συμπεριφορών των Κουβέληδων και ΣΙΑ, θέμα παρουσίας στα ΜΜΕ και μέγραφαν. Εδώ κολλάει τα περί αλτσάϊμερ-κρετίνων. Θέλεις να τα ξεχάσω; Τώρα που τα επικαλούνται κάθε τρείς και λιγάκι;
    `
    3) Μπορεί κανείς να περνάει ντούκου; Το ότι πληθώρα εντύπων και ΜΜΕ, σε συγχορδία, μετέδιδαν σαν γεγονός ότι «κατεβαίνει υποψήφιος ο Α.Α.»; Που το είδαν ειπωμένο; Άλλο να το σκέφτεται, να το συζητάει και άλλο να το έχει αποφασίσει και μάλιστα με τερατολογίες του τύπου: πως το κάνει «για να αποτρέψει υποψηφιότητα Σακοράφα» (Κεχαγιά , Νέα) και άλλοι ευφάνταστοι.
    `
    Και προφανώς η διακίνηση υπονομευτικών σεναρών επιστημονικής φαντασίας, από όσους ακούν Αλαβάνο και βγάζουν σπυράκια, γιατί τρέμουν τον ρηξικέλευθο και ριζοσπαστικό του λόγο, που θα ξεσηκώσει πολλούς,από τους καναπέδες.

    4) Γιατί δεν αξίζει να ακολουθήσουμε τη δύσκολη μεν, αλλά επιβεβλημένη δημοψηφισμα-τική εκλογή δημάρχων περιφερειαρχών; Είναι προτιμώτερα τα «καπέλα» και τα χρίσματα;

    5. Δεν με ενδιαφέρει σε τι μπορούν και σε τι όχι οι «ηγέτες» μας, είναι και ένας λόγος της μειούμενης αξιοπιστίας τους. Ούτε όμως είμαι υποκριτής όταν αξιώνω η βάση να έχει το πρώτο και τελευταίο λόγο. Το γράφω και το εννοώ.
    Και ξέρεις καλύτερα από μένα, πως ο λαός αποφασίζει ΑΝΑΜΕΣΑ στις επιλογές που του παρέχουν, και όχι σε αυτές που πραγματικά θέλει.
    `
    5Α) Το αν οι προκριματικές εκλογές είναι δύσκολες και θέλουν αξιοπιστία, οργάνωση και άλλα, το γνωρίζουμε όλοι.
    Το ερώτημα μου είναι ΓΙΑΤΙ δεν ξεκινούν –ΧΘΕΣ-οι κομματικοί γραφειοκράτες τις σχετικές διαδικασίες; Αλλά χλευάζουν κιόλας όποιον τις ζητά.
    `
    5Β) Και σε παρακαλώ πολύ, επειδή δείχνεις δημοκρατική ευαισθησία, μη βάζεις τέτοιο υποτιμητικό ερώτημα «και ποιον “λαό”..θα εξασφαλίσεις στις “λαικές” κάλπες» κλπ.. κλπ.

    Φυσικά αυτόν που έχουμε! Δεν νομίζω, σαν κάποιον μεγάλο που έλεγε «να αλλάξουμε λαό αν δεν συμφωνεί με τις επιλογές μας»
    `
    6) Το τι θέλει, επιδιώκει, πως και τι, ο «ενοχλητικός Αλαβάνος» κλπ. που λες , δεν είναι δική μου αρμοδιότητα να σου πώ. Έχω το mail του αν θέλεις.(και θέλει..)
    `
    7) Οι εκτιμήσεις σου για τον Α. Τσίπρα και για τον Α. Αλαβάνο είναι σεβαστές, όπως και ότι δεν συνάδει η προσωπολατρεία για κανέναν. Οι χαρακτηρισμοί όμως;
    `
    8 .) Ίσως κάνω λάθος, αλλά απ’το θυμάμαι ο Α.Τσίπρας εξελέγη από το συνέδριο πρόεδρος (και όχι αρχηγός) του ΣΥΝ. Αν θέλεις μου θυμίζεις πότε εξελέγη πρόεδρος και στο ΣΥΡΙΖΑ;
    `
    9) Οι από μηνών και κατά κόρον ενορχηστρωμένες κατηγορίες για διασπαστικές κινήσεις Α.Α. , φανταζόμουνα ότι θα απεσύροντο μετά το φιάσκο του Ιούνη που Κόκκινο , Αυγή* κ.α. τη μία μέρα έλεγαν για διάσπαση ΣΥΡΙΖΑ από Αλαβάνο και τις επόμενες μας προέκυπτε διάσπαση ΣΥΝ από Κουβέλη και ΣΙΑ.
    `
    Δεν είμαι συνήγορος κανενός, αλλά η γνώμη μου είναι πως μακάρι όλοι να είχαν το ΣΥΡΙΖΑ και τον κόσμο του, όπως και όπου ψηλά τον έχει ο Α.Α.
    `
    10) Μαζύ σου, με τους θεσμούς, τα καταστατικά, τις αποφάσεις. Ζωντανά και σεβαστά όμως και όχι σαν «οστεοφυλάκια». Και εν παντί τόπω και χρόνω και όχι «αλλά κάρτ», όπως κάνουν πολλοί στο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Όπου π.χ. για άλλα αντιδρούν σε λίγα λεπτά και σε άλλα θέλουν μήνες, αν όχι χρόνια να προχωρήσουν.
    `
    (Αλήθεια, τι έγιναν; η πονεμένη εκείνη ιστορία της κάρτας μέλους, ή της εφαρμογής των αποφάσεων της 3η πανελλαδικής, ή της σύντομης διενέργειας της 4ης; ποια όργανα τις απαξίωσαν; Αλλά ας μην ξύνουμε τώρα πληγές. Απλά θυμίζουμε).
    `
    11) Μαζύ σου σε όσα λες για ΣΥΝΘΕΣΗ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΟΜΟΝΟΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ και ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ, ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ και τις προϋποθέσεις που βάζεις για τις εκλογές-Αντι-μνημονιακό Δημοψήφισμα
    `
    Όμως ο λαός που «στήνεται στα πέντε μέτρα» από την Τρόϊκα, τον Παπανδρέου-Σαμαρα-Καρατζαφέρη–Βιομήχανους-Καναλάρχες, παράλληλα περιμένει από την Αριστερά να τη δεί δίπλα του, να τον εμψυχώνει και να τον ενθαρρύνει στους δρόμους, στους αγώνες, στις μάχες που έρχονται.
    `
    Γιατί μόνο από αυτή και το Λαϊκό Μέτωπο που χτίζεται, μπορεί να ελπίζει ότι θα αποτινάξει από πάνω του τους σύγχρονους Κουϊσλιγκς και ότι θα γυρίσει στα χείλη αυτού και των παιδιών του το χαμόγελο, που το πριονίζουν κάθε μέρα και περισσότερο.
    `
    Θα φανεί αντάξια των προσδοκιών αυτών;
    `
    * Θυμίζω για τους νεώτερους, πως η ΑΥΓΗ στις 21 Απρίλη, τη μέρα που έγινε δικτατορία είχε πρωτοσέλιδο ότι «δεν θα γίνει δικτατορία στην Ελλάδα».

    • Ο/Η Ili Geri λέει:

     λυπάμαι για το «μπερδεμα» θα το κλεισουμε εδώ ελπίζω γιατί αλού ειναι τα σοβαρά

     1. κανεις δεν ειναι υποχρεωμενος να μου απαντησει για την «συμπεριφορά Αλαβάνου».. ελπίζω να την εξηγησει καλυτερα ο ιδιος ..ή.. να φωτιστώ για να την κατανοησω καποια στιγμή… (ακόμη διακρίνω σ’ αυτόν έντονο εγωισμό…που τον πληρωνει με πολυδιασπαση ξανα και ξανά ολη η Αριστερα… όσα μετωπα και να φτιαχνει κατα καιρους.. είναι καστρα στην άμμο..)

     2. Η Βάση ειναι πιο δυσκολο να αποφασίσει γιατι κανεις δεν μπορει να διασφαλίσει την πλατιά, απρόσκοπτη και εγγυημενη συμμετοχή της… το οτι καποτε τα «οργανα» δενλειτουργούσαν σωστά δεν είναι άλλοθι για την μη σωστή λειτουργία τους στο παρόν και περισσότερο στο μελλον ..

     3.Τα ΜΜΕ και τον ρόλο τους ουτε κι εγώ ουτε κι εσύ ουτε ο Τσίπρας ουτε ο Αλαβάνος ουτε ο Κουβέλης μπορουμε να ελεγξουμε και μερικές φορες και να καταλάβουμε.. Απλά «ρίχνουμε νερό στο μύλο» τους .. εδώ δεν χωρά αντιπαράθεση μεταξύ μας. Ειναι θεμα κοινής αποφασιστικότητας να ισχυροποιηθούν οι απ΄ευθείας γεφυρες μεταξύ μας και όχι μεσω ΜΜΕ (βλέπε στα συλλογικά όργανα και τις διαδικασίες δηλαδή)

     4. όπως παραπάνω ξαναλεω: ποιος θα οργανωσει τα δημοψηφίσματα με τι προδιαγραφές; μηπως ειναι πιο αποδοτικό-αμεσο-δημοκρατικό ΟΛΟΙ οι υποψηφιοι σε κοινές εκδηλώσεις να κανουν τις προτάσεις τους και να καταλήξουν στις περισσότερες των περιπτωσεων σε δυναμικές συνθεσεις ώστε κανεις να μη παραγκωνιστεί . Αν χρειαστεί σε καποιες περιπτωσεις να στηθούν και κάλπες ενταξει τι να πω… φαινεται ειμαι υπεραισιοδοξος για την δυνατοτητα αλληλέγγυας συνενοησης των «στελεχών» (εξουσιομανία..;..πως λέγεται;)

     5α. ..συμφωνώ !
     5β. .. οχι παρεξηγηση.. τιμώ τον λαό της Αριστεράς…και πρεπει να τον τιμάνε πρώτα ..τα «στελέχη» και οι «ηγέτες» του. Εννοούσα ότι πολλοί «καλοθελητές» θα επιχειρούσαν να αλλοιώσουν μια τετοια διαδικασία.. χωρίς να μπορούν να «ελεγχούν».. Επιμένω ότι υπάρχουν «ΟΡΚΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΕΜΙΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ» που δεν χανουν την ευκαιρία για ρηξεις και διασπάσεις ..

     6. θα ηθελα το μαιλ του! δεν το σκεφτηκα.. ευχαριστώ! μη κουραζω κι εσας..δεν χανω τιποτε ..ελπίζω

     7. Συμφωνω! καμια πρωσοπολατρεία και καμιά δαιμονοποιηση..δεν θα πρεπει να χωρά.. Γιατί να υπάρχουν και χαρακτηρισμοί..;! (και ας το κλεισουμε με ευθυνη του καθενός μας)

     8. Καλή ερώτηση! το θεωρουσα αυτονοητο.. δεν ξερω! .. τι προβλέπει το καταστατικό;.. Ο Αλαβάνος πως ειχε εκλεγεί; ..

     9. δεν καταλαβαίνω.. : ο Αλαβάνος αφου σεβεται τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κόσμο του γιατί δειχνει να αγνοεί τις διαδικασίες;.. Το ότι ο Κουβέλης (που δεν σεβόταν κοινές αποφάσεις) αποφάσισε να ακολουθησει τον ..Κύρκο και τα ΜΜΕ του ΠΑΣΟΚ είναι κατι λυπηρό αλλά θεωρώ θετική εξελιξη σαν λήξη της υποκριτικής του αντιδημοκρατικής στάσης εδώ και ενα χρονο τουλάχιστον .. τι σχεση έχει;

     10. εγώ μαζί σου..! εγώ θελω να ερθω κοντά.. και προσπαθω να καταλάβω… Μηπως να βρω και το μαιλ του Τσιπρα να απαντησει κι εκεινος με τη σειρά του;.. Εσυ τι προτείνεις;

     11. κι εγώ μαζί! .. Το Λαικό Μέτωπο τι σχεση έχει με τον ΣΥΡΙΖΑ και τι προτιθεται να εχει στο αμεσο μελλον (μεχρι τις εκλογες Νοεμβριου- που μπορεί να είναι και εθνικες… μη ξεχνάμε!!!) και τι σχεση μπορεί να έχει στο επομενο διαστημα (εντάξει.. βαδίζουμε στα «σκοτεινά» αλλά να έχουμε και κατι να «φεγγει».. γιατί αν ειναι στα σκοτεινά να διαλύσουμε το γαιδουράκι γιατί μας υποσχεθηκαν άλογο.. προσεχώς.. φοβάμαι ότι το «κάρο» θα το πάρει σβάρνα το «τρενο» του Καρατζαφέρη..

     *για να φτασω και στον αστερίσκο ρωτώντας σε: ποια χρονολογία (21Απρίλη) το εγραψε αυτό η ΑΥΓΗ;..

   • Ο/Η Ili Geri λέει:

    ζητω συγγνωμη για δυο πραγματα και εξηγούμαι:

    1. Δεν ειναι «διπλή» αναρτηση… Η δευτερη είναι πιο «συντομευμενη» με σκοπό να γίνει μικρότερη από 4096 χαρακτηρες οπως μου βγάζει το μπλογκ του ΕΟΣ… επειδη εχω χασει κάποια μηνυματα από μη δημοσιευσή τους εκεί… έκανα ένα πείραμα…

    2. Χαίρομαι που λες οτι δεν πειράζει και να ξερεις οτι δεν κάνω λάθος! Δεν σας συγχέω… σας συγκρίνω και χαίρομαι που υπάρχει και η ΕΟΣ … ειλικρινά… Αυτό όμως που δενκαταλαβαίνω είναι γιατί δεν δημοσιευει τα σχόλιά μου !?.. ΚΑΙ ΜΕ ΛΥΠΕΙ! .. Γ Ι Α Τ Ι? ελπίζω απο ένα συντοφικό μπλογκ να λυθεί αν πρόκειται για παρεξηγηση γι αυτο και ε π ι μ έ ν ω ..

    Μπορεί να διαφωνώ με κάποια αλλά τουλάχιστον φαίνεται ελπίζω οτι δεν έχω αρνητική διάθεση στη συζήτηση..

 13. Ο/Η Ili Geri λέει:

  @Δημητρα Φωτίδου,

  σ’ ευχαριστώ για το σχόλιο σου γιατί φαίνεται οτι στον ιδιο βαθμό με μενα σε προβληματιζει η πολιτική του Αλαβάνου και η αξιοποίηση του …

  Ειμαστε από τις «αντιθετες» προσεγγίσεις ωστόσο και μπορουμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα χωρίς υπερβολές και ασχήμιες.

  Από οσα έγραψες μου προκύπτουν ερώτηματα θα χαρω να γινεις πιο συγκεκριμενη ισως βγάλουμε «ακρη» και συνθεσουμε «απο κάτω» κατι πιο ΑΞΙΟΜΑΧΟ στον χωρο αυτό:

  1. Τον ΣΥΝ και από ότι φαίνεται και τον ΣΥΡΙΖΑ ένα ζήτημα τον απασχολεί. .. να μην εμπλακεί ο Αλαβάνος. Στόχος τους είναι ο αποκλεισμός του Αλαβάνου. ..από τον Νοέμβρη και μετά.

  ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΗ ΗΤΑΝ Ο ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ ΚΑΙ Ο ΙΟΥΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΙΟΥΝΗΣ!
  ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ, ΞΑΝΑΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ, ΑΠΕΙΧΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;
  ΔΕΝ ΞΑΝΑΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ, ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΤΙ ΤΥΠΙΚΑ/ΠΑΡΑΤΥΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ;

  2. Ξέρουν πολύ καλά πως ο Αλαβάνος με τον δημόσιο λόγο του μπορεί να εμπνεύσει από τον αντιεξουσιαστικό χώρο μέχρι και τους δυσαρεστημένους του ΠΑΣΟΚ ..είναι έντιμος ,άμεσος και δεν είναι γραφειοκράτης ..

  ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΙΜΗ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙΣ «ΑΠΛΟ ΜΕΛΟΣ ΣΥΡΙΖΑ» ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΡΡΕΕΙΣ Η ΝΑ «ΑΦΗΝΕΙΣ» ΦΗΜΕΣ ΝΑ ΑΙΩΡΟΥΝΤΑΙ ΠΕΡΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΕΚΛΕΓΜΑΝΑ ΟΡΓΑΝΑ.. Η «ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΙΑ» ΕΙΝΑΙ … ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ;

  3. Αυτά τα απολίτικα γραφειοκρατικά παιγνίδια μέσω των ΜΜΕ για τον αποκλεισμό ενός αξιόλογου συντρόφου με αηδιάζουν…

  ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Η ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ Ο ΑΛΑΒΑΝΟΣ «ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ» !!! ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ; Δ Ι Α Σ Π Α Σ Τ Ι Κ Ε Σ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ … «ΘΑ ΔΟΥΜΕ!» ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΑ ΜΜΕ!!! ..

 14. Ο/Η Δήμητρα Φωτίδου λέει:

  «Όταν μιλάτε για τον ΣΥΡΙΖΑ μην σηκώνετε το κεφάλι σας ψηλά μόνο, κοιτάζοντας τα ηγετικά κλιμάκια. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κοινωνικό ρεύμα, στο οποίο συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες, νέοι και νέες οι οποίοι είναι μάλαμα, είναι χρυσός. Είναι άνθρωποι με διάθεση να προσφέρουν και με αξίες και νομίζω ότι αυτό το ρεύμα θα είναι παρόν και θα δυναμώνει μέσα στην ελληνική κοινωνία.

  Αλέκος Αλαβάνος
  11/06/09»

  Αυτές του τις κουβέντες πλήρωσε ο Αλαβάνος από τους γραφειοκράτες του επιτελείου της Κουμουνδούρου. Μιας και μιλάμε για Ιούνη. Εχοντας την ευθύνη των ευροεκλογών υπονομεύτηκε όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ από τους γραφειοκράτες της Κουμουνδούρου με τα επικοινωνιακά άχρηστα και απολίτικα συνθήματα της εταιρείας προβολής.Οπως υπονομεύτηκε και ο όλος ΣΥΡΙΖΑ και μπήκε στη διαδικασία των «συνεννοήσεων» και σύρθηκαν οι συνιστώσες σε μύρια όσα «κομπρεμι». Τόσο που τώρα η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και οι συνιστώσες πλεον συνήθισαν αυτη τη διαδικασία και όσες θέλουν και αυτές που δεν τη θέλουν.Οσες δεν θέλουν τα «κομπρεμι» αισθάνονται τον εκβιασμό απο τους γραφειοκράτες της Κουμουνδούρου.Αλλα όφειλαν και αυτές να μην σηκώνουν το κεφάλι κοιτάζοντας μόνο ψηλά.Να προτάξουν και να παλέψουν ενεργά το αίτημα για την δημοκρατική όργανωτική συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ όσο υπήρχε καιρός και ανένταχτος κόσμος.

  Τώρα είναι αργά.

  Μόνο μετωπικές διεργασίες ,άνοιγμα και να αλλάξει ο αέρας της κλεισούρας μπορεί να επαναφέρει νέα δυναμική.
  Και αυτό δεν γίνεται με αποκλεισμούς και βρώμικα «πολιτικά» παιγνίδια. Αλλάξαν οι καιροί. Κανείς δεν τρώει κουτόχορτο. Για λίγο μπορεί να περνούν οι συκοφαντίες αλλα στο τέλος θα καθαρίσει το τοπίο. Οι νέοι που έχουν ανοιχτή την καρδιά τους και το μυαλό τους ,ξέρουν και καταλαβαίνουν.

  Δήμητρα Φωτίδου

  • Ο/Η Ili Geri λέει:

   Αγαπητη Δήμητρα,

   » Οι νέοι που έχουν ανοιχτή την καρδιά τους και το μυαλό τους ,ξέρουν και καταλαβαίνουν…»

   προσπαθω (και νομίζω-πιστευω) ότι έχω ανοιχό και μυαλό και καρδιά…
   αλλά δεν καταλαβαίνω…

   αν θελεις προσπάθησε να με βοηθησεις…
   ξεκινωντας από δυο τρια συγκεκριμενα πραγματα..
   όπως τα παραπάνω που εθιξα ..

   γιατί αν λές: «Τώρα είναι αργά.»

   μάλλον δεν εισαι τοσο νεα με ανοιχτή την καρδιά και το μυαλό σου ,ή δεν ξέρεις και δεν καταλαβαίνεις … (ώστε να μου εξηγησεις τουλάχιστον..)

   Εγώ πάλι λέω :

   Ποτέ δεν ειναι αργά για κάτι καλύτερο !

   ή εστω …

   κάλιο αργά παρά ποτέ!

 15. Ο/Η Πάνος Δ. λέει:

  Ili Geri :
  @ftanei_pia
  A.
  εισαι το “Κακό συναπάντημα” του ΕΟΣ ?! το ξαναγραφω: χτες και μονο, 2 σχολιά μου δεν δημοσιευτηκαν στο ΕΟΣ, το ένα είναι ακριβως το προηγουμενο #6 που εδώ δημοσιευτηκε ΑΜΕΣΩΣ… (εκεί όχι… ακόμη..!). Αν ξερεις γιατί σε παρακαλώ απάντησέ μου ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ

  Η απάντηση του ftanei_pia ήταν για το blog της ΠΑΣΑ, όπου όντως δεν υπάρχει καμία προέγκριση, τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα. Στο blog της ΕΟΣ όντως υπάρχει προέγκριση αλλά μάλλον πρέπει να απευθυνθείς στους ίδιους για το αν και γιατί κόβονται σχόλιά σου.

  • Ο/Η ftanei_pia λέει:

   Ili Geri
   Επαναλαμβάνω:
   Μιλάω για το dosepasa.
   Δεν καταλαβαίνω γιατί με μπλέκεις με συναπαντήματα, ΕΟΣ, κ.α.
   Παρακολουθώ συχνά και το ΕΟΣ.
   Είναι μήπως κακό;
   Αν και γιατί κόβονται σχόλιά σου, τι να σου πω;;;;;

   • Ο/Η Ili Geri λέει:

    οχι ενταξει συγγνωμη ισως καποια κοινη τοποθετηση με το «κακο συναπάντημα» με μπερδεψε.. οσο για την πολιτική του ΕΟΣ εγραψα παραπάνω ..

 16. Ο/Η ananeotikous kryptokoumoundourious λέει:

  Η συζήτηση Αλέκος ή συλλογικότητα ( ΣΥΡΙΖΑ ) τίθεται , και από τα δημοσιεύματα και από τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΝ με «αντι-επιστημονικό» ή για να θυμηθούμν ορισμένοι, ιδίως αρ/ρευματίες και πρώηνΑΡ-νυν προεδρικοί, την «επαναστατική» τους καταγωγή , αντιδιαλεκτικό τρόπο.

  Ή ο Αλέκος Αλαβάνος έχει τέτοια δύναμη ως άτομο που δημιούργησε όλα τα κακώς κείμενα στο ΣΥΡΙΖΑ από τις ευρωεκλογές και μετά, οπότε σε αυτήν την περίπτωση η αναμέτρησή μαζί του είναι εκ των προτέρων χαμένη ( ποιός μπορεί να νικήσει το Απόλυτο Κακό, το Σατανά;-) ή η πραξματικότητα είναι πιο πολύπλοκη. αλλά τα στελεχά της Κουμουνδούρου δεν θέλουν να την επεξεργαστούν ως τέτοια. Έχοντας χάσει το άλλοθι της Α.Π. , ψάχνιυν να συγκροτήσουν ..πολιτική και γραμμή, ως συνήθως στη βάση του ετεροκαθορισμού, ενός «εξωτερικού» εμποδίου ή ακόμη καλλίτερα εχθρού. Πριν η ΑΠ – με την οποία όσο κι αν συγκρούονταν, άλλο τόσο τα έβρισκαν! – στη συνέχεια ο Α.Α.

  Πως , αυτοί οι ανανεωτικο-ριζοσπάστες της Κουμουντούρ, εξέλεξαν και ανέχθηκαν τόσα χρόνια αυτό το «τέρας» ως Προεδρο; Δεν ήξεραν και ξαφνικά τους «βγήκε» βοναπάρτης; Τους την «έφερε»; Ε, αν είναι έτσι, είναι άξιοι της μοίρας τους; ΑΛλά αν δεν είναι έτσι, αν δεν είναι «Μοιραίοι» ( Βάρναλης) που τους βρίσκει η μια συμφορά μετά την άλλη και αυτοί οι δύσμοιροι «ματώνουν στο συνέδριο» ( όπως λένε, σπαραξικάρδια, από δω και από κει ), ας αναλογιστούν τη δική τους συμμετοχή-συνενοχή στα πράγματα και ας μην απαντάνε στο τι συνέβη από τις ευρωεκλογές μεχρι φέτος ( σε ότι αφορα΄τον Αλαβάνο ) μe μια μόνο άχρωμη φράση στο κείμενο των θέσεων για το συνέδριο « η παραίτηση του πρώην προέδρου του ΣΥΝ και προέδρου της κοινοβουλευτικής
  ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και όσα την ακολούθησαν »

  Και τι έκαναν για να οριοθετήσουν τις «προσωπικές, αρχηγικές» τάσεις του; Καταστατικό δεν έχουν; Γιατί δεν το εφάρμοζαν και στον πρωην Πρόεδρό τους αλλά και στην ΑΠ;

  Τώρα θυμήθηκαν τη συλλογικότητα στο ΣΥΡΙΖΑ;

  Στην πράξη πολλά απ΄οτα δημοσιεύματα και κυρίως αυτό της κ. Κεχαγιά, λειτουργούν έτσι ώστε να υπονομεύσουν τη δημιουργία ενός πλατιού μετώπου, όπως το έχουν προτείνει τόσο ο ΑΑ όσο και το Μέτωπο Αλ.Αν. αλλα΄και άλλες πρωτοβουλίες ( συνάντηση ΚΟΕ, Βήμα Διαλόγου ). Να προκαταλάβουν κόσμο και από το ΠΑΣΟΚ, ακι από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και το ΣΥΝ ( το ΑΡ και τη βάση του ΣΥΝ ) , προβάλλοντας το «σκιάχτρο» Αλέκος.

  Τέλος: Δεν είναι μόνο, ότι έχουν πάθει «εμμονή»με τον Αλέκο, σαν παιδάκια που τα εγκατέλειψε η μαμα τους ( είναι και αυτό ), ούτε μόνο ότι χρειάζονται έναν «εχθρο», όπως έγραψα, είναι και το ότι ένα ευρύ μέτωπο κατά Μνημομίου-ΕΕ-ΔΝΤ μπορεί να δημιουργήει εξελίξεις ανατρεπτικές και κάτι ν’ αρχίσει να αλλάζει. Το να αλλάξουν, όμως τα πράγματα , ριζικά, είναι έξω από τη λογική της Βάρκιζας αλλά και του μικροαστικού βολέματος τόσο του ΣΥΝ όσο και του ΚΚΕ ( « που να τρέχεις με ψιλοτάκουνα στα οργωμένα, χρυσό μου…!!» ).

  ΥΓ: Ιλι Γκέρι. Ο ΑΛέκος έχει τις ευθύνες του. Το κακό ( ή αναπόφευκτό ) στην πολτική είναι ότι δεν μπορεί να επέλθει πλήρης και αυτόματη κάθαρση/αυτοκριτική. Οι άνθρωποι/πρωταγωνιστές ( και οι ηγέτυες και οι βάση ) προχωρούν με παλινωδίες, δυσκολίες ( «στα σκοτεινά πηγαίνουμε, στα σκοτεινά προχωρούμε»Γ.Σεφέρης ). Θα ήταν ωραίο να κάνει μια πλήρη αυτοκριτική ο ΑΑ και να «καθαρίσουμε».Όμως είναι και ο μόνος από τα στελεχη του ΣΥΡΙΖΑ που έχει πει – σκόρπια και όχι πλήρως – πράγματα , και έχει αναδείξει και τις προσωπικές του ευθύνες και έχει εκτεθεί στην κριτική του κόσμου. Ας μην το ξεχνάμε.
  Ο Τσίπρας πχ μια και τον αναφέρεις, προστατεύει καλά τον εαυτό του πίσω από γενικόλογες τοποθετήεις και προσαρμοζόμενος στο εκάστοτε κοινό ( μιλά για επανάσταση στη νεολάια ΣΥΝ, για ΣΥΡΙΖΑ στο ΣΥΡΙΖΑ και μπρος στον Πρετεντερη, ψελλίζει σα μαθητούδι όταν ο Π. τον ρωτα για το Δεκέμβρη. και στο ΒΗΜΑ συνεχίζει τις λαιφ-σταιλίστικες συνεντεύξης για το «Ipod του και το παιδί που θα έρθει» Φλεβάρης2010 ).

  Όντως το Δεκέμβρη και στο Βοτανικό, το κράτησε καλά το τιμόνι, αλλά μέχρι εκεί ήταν . Μακάρι να ξαναβρεί τα «ίσα» του ( και. ίσως,το..τηλέφωνο του Αλέκου;-)

  • Ο/Η Ili Geri λέει:

   @ ananeotikous kryptokoumo

   τα ειπαμε με τον ftanei pia.. ας κρατησουμε ολοι μια υποσχεση περί μη χαρακτηρισμών (και λοιπών κουτσομπουλιών καραμελας λαιφσταιλ κλπ) ..

   Αλλά κρατώ την τελευταία σου καλή ιδεα!

   το τηλέφωνο…
   και θα προχωρήσω και λίγο πιο πέρα.. και μια συναντηση για τσίπουρο, ή για μπύρα και κρασάκι …

   μαζί με τα e-mails να βρουμε και τους τηλεφωνικούς αριθμούς.. και του Αλέκου και του Αλέξη.. Εδώ εχω ενα προβληματιμσό .. περι «εγωισμού» ..(ποιος θα πάρει ας πουμε πρωτος..)

   Θα περιμένω την απάντηση από τα γεγονότα… που ελπίζω να ειναι εντυπωσιακά θετικά και ενθουσιώδη και από τους δύο..

   • Ο/Η ananeotikous kryptokoumoundourious λέει:

    @Ili Geri

    Χαρακτηρισμοί προσωπικοί, φυσικά και όχι. Όμως το «λαιφασταϊλιά» είναι πολιτικός χαρακτηρισμός. Όπως και η γνώμη μου για «γενικόλογες τοποθετήεις και προσαρμοζόμενος στο εκάστοτε κοινό». ( Μπορεί να μη συμφωνείς μαζί μου ότι ο Α.Τσίπρας λειτουργεί με τέτοιους όρους ,να το συζητήσουμε. ΑΛλά δεν αποτελεί προσωπικό χαρακτηρισμό αλλά πολιτικό! ).

    Κατά τα άλλα, ελπίζω οι ευχή σου να μπουν στην πάντα οι εγωισμοί, να πιάσει! Ευχομαι μαζί σου!

 17. Ο/Η ananeotikous kryptokoumoundourious λέει:

  ΥΓ: η προσπάθεια επιβολής του Αμπατζόγλου στην Ελευσίνα από το ΣΥΝ στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, είναι στα πλαίσια του σεβασμού των συλλογικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ και της προώθησης «μη κομματικών» υποψηφιοτήτων;

  Στην Περιφέρεια Δυτικής Στερεάς και Εύβοιας, όπου σύντροφοι της βάσης προσπαθούν να στήσουν ένα σχήμα ανοιχτό και αγωνιστικό, η προσπάθεια επιβολής του πρώην βουλευτή Β.Αποστόλου, είναι και αυτή στην παραπάνω λογική; Ή μήπως στην επετηρίδα του ΣΥΝ , είναι η σειρά του για περιφερειάρχη ( όπώς κα΄ποιου άλλου ήταν για ευρωβουλευτή ); Ή μήπως «καλή η δημοκρατία αλλά τα κεντρικάπόστα ανήκουν στο/στα κόμμα/τα»;

  Η υποψηφιότητα του Αλαβάνου είναι στενά κομματική ( ΣΥΡΙΖική ) όπως προσπαθούν να πείσουν; Έχουν καποιον ανένταχτο ή ΠΑΣΟΚο διαφοροποιημένο, που να έχει την πολιτική διεισδυτικότηα και τον πολιτικό σχεδιασμό του Α. για να προτείνουν;

  ( Γιατί αν έχουν στο μυαλό τους τον Παπασπύρο της ΑΔΕΔΥ, συγνώμη , αλλά έλεος! Αν πρέπει ντε και καλά να βαφτίσουμε κάποιον Λαφονταιν της Ελλάδας για να έχουμε ΠΑΣΟΚό υποψήφιο..ας κάτσουμε σπίτια μας ( ως γνωστόν η ΑΔΕΔΥ είχε επεξεργασμένη γραμμή σύγκρουσης για τα μέτρα, πράγμα πο0υ επιβεβαιώθηκε με τις μονοήμερες απεργίες που εξάντλησαν τον κόσμο ).

  Τέλος: πρόσωπα «στενά κομματικά» μπορούν να λειτουργήσουν πλατιά ακριβώς γιατί έχουν πολιτικό σχεδιασμό ,ποθ ξεπερνά το «μαγαζάκι» τους.

 18. Ο/Η ΕΟΣ λέει:

  @ Ili Geri

  Η ιστοσελίδα της ΕΟΣ ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει προέγκριση στα σχόλια και ότι μπορεί να γράφει ο καθένας ότι θέλει. Η προέγκριση επιβλήθηκε διότι είναι προφανές ότι αν μια οργανωμένη ομάδα ατόμων θέλει να κάνει επίθεση σε μια ιστοσελίδα παρεμβαίνοντας σε ελεύθερες δημοσιεύσεις είναι προφανές ότι μπορεί να το κάνει…

  Δυστυχώς έχουμε επανειλημμένα έχουν σημειωθεί παρόμοια κρούσματα στην ιστοσελίδα μας. Μάλιστα κάποια εποχή η επίθεση αυτή είχε γενικευθεί και υπήρχαν συκοφαντικά δημοσιεύματα ακόμα και σε άλλες ιστοσελίδες. Σας παραπέμπω για αυτό το θέμα σε ένα παλαιότερο δημοσίευμα της ΕΟΣ, εδώ: Ιδού το ήθος της Αριστεράς του Α. Τσίπρα… Επίσης είναι αρκετά αποκαλυπτικά τα στοιχεία πως η παρέα του Τσίπρα οργάνωνε την παρέμβασή της στο Internet με μορφή σχολιασμού και όχι μόνο στο δημοσίευμα: Ιδού πως μας φακελώνει το χαφιεδομπλόγκ του web syriza;

  Λοιπόν, είναι προφανές για μας ότι χρειάζονται μέτρα προστασίας για να διεξάγεται ελεύθερος ο διάλογος από τέτοιες παρεμβάσεις. Όσοι παρακολουθούν την ιστοσελίδα μας, θα διαπιστώσουν ότι και αντίθετες απόψεις δημοσιεύονται και διάλογος γίνεται. Όμως προσπαθούμε να το κάνουμε ..χάβρα και νομίζουμε ότι το καταφέρνουμε. Εξάλλου, πότε δεν ισχυριστήκαμε ότι στις προθέσεις μας είναι να δώσουμε βήμα στον καθένα να γράφει ότι του κατεβαίνει….

  • Ο/Η Ili Geri λέει:

   @ΕΟΣ:

   επιτελους ευχαριστώ για την απάντηση!

   πολύ συντομα γιατί δεν ε χω χρόνο να δω τα λινκ για την ώρα… δυο ερωτήσεις:

   1. Τα παραπάνω σχόλια (29/07/2010 σε 10:20 | #13) και τα 12, 6, 5, 3… ειστε σε θεση να επιβεβαιωσετε ότι προσπαθησα καποια απ’ αυτα να τα δημοσιευσω και στη σελίδα σας;

   2. τι ακριβώς «κακό» εμπεριεχουν.. γιατί το ορκίζομαι δεν ειμαι σε καμιά «χαβιεδομπλοκική αήθη αριστερή οργάνωση κανενος (Τσίπρα..ή οποιουδηποτε άλλου)»..
   (μπορεί να έγινα ήδη «γραφική φιγούρα» που γκρινιάζει.. αλλά μεχρι εδώ..)

   Τι νόημα εχει να «κλεινετε τις πόρτες» σε απόψεις και να δημιουργείτε την εικόνα «φοβικού» χωρου ενω υπάρχουν τα εργαλέια,ωστε ανοιχτα και με διαφάνεια να τα διαγράψετε στην συνεχεια και αφού εκτεθούν οι όποιοι («ανωνυμοι») προβοκατορες ..

   Ισως να κανω λαθος και να το προτιμάτε πιο «κλειστό» για «ενδοεπικοινωνία» της κοινότητας σας …αλλά πάλι ισως δημιουργείτε αρνητικές εντυπωσεις που «ταξιδευουν» και σε αλλα μπλογκς ..

   και μια που είχα την «τιμητική» μου σημερα .. μηπως ξερετε γιατί διεκοψε το :
   http://dialogos.syriza.gr/dialogos-syriza.gr/ti-tre3c7ei

   Ευχαριστώ και θα ηθελα να ξερω αν μπορω να ξαναγραψω στο μπλογκ σας σαν ili geri τουλάχιστον..

 19. Ο/Η Πάνος Δ. λέει:

  Ili Geri :
  6. θα ηθελα το μαιλ του! δεν το σκεφτηκα.. ευχαριστώ! μη κουραζω κι εσας..δεν χανω τιποτε ..ελπίζω
  8. Καλή ερώτηση! το θεωρουσα αυτονοητο.. δεν ξερω! .. τι προβλέπει το καταστατικό;.. Ο Αλαβάνος πως ειχε εκλεγεί; ..
  9. δεν καταλαβαίνω.. : ο Αλαβάνος αφου σεβεται τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κόσμο του γιατί δειχνει να αγνοεί τις διαδικασίες;.. Το ότι ο Κουβέλης (που δεν σεβόταν κοινές αποφάσεις) αποφάσισε να ακολουθησει τον ..Κύρκο και τα ΜΜΕ του ΠΑΣΟΚ είναι κατι λυπηρό αλλά θεωρώ θετική εξελιξη σαν λήξη της υποκριτικής του αντιδημοκρατικής στάσης εδώ και ενα χρονο τουλάχιστον .. τι σχεση έχει;
  10. εγώ μαζί σου..! εγώ θελω να ερθω κοντά.. και προσπαθω να καταλάβω… Μηπως να βρω και το μαιλ του Τσιπρα να απαντησει κι εκεινος με τη σειρά του;.. Εσυ τι προτείνεις;

  8,9: Ποιες διαδικασίες, ποιο καταστατικό; Δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα. Υπάρχει μόνο η γραμματεία, η οποία δεν έχει εκλεγμένα μέλη, και υποτίθεται ότι αποφασίζει με ομοφωνία (ή διευρυμένη πλειοψηφία σύμφωνα με την τελευταία συμφωνία).
  6,10: Εγώ πάντως που είχα στείλει κάποτε ένα (σχετικά μεγάλο μάλιστα, δηλαδή μου είχε φάει κάποιο χρόνο) email σε Βίτσα και Τσίπρα (όταν τους έβλεπα πιο καλοπροαίρετα και είχα μεγάλες ενστάσεις για τη συμπεριφορά του Αλαβάνου) δεν απάντησε κανείς. Αντίθετα ο Αλαβάνος έκανε τον κόπο να μου γράψει δυο αράδες (και μου είχε απαντήσει σε μια ερώτηση και σε αυτό εδώ το blog). Δεν αποδεικνύει αυτό κάτι αλλά έχει τη σημασία του για μένα.
  Επί του θέματος, είναι ΤΡΑΓΙΚΟ να έχει ο χώρος μία προσωπικότητα σαν τον Αλαβάνο και να μην την «εκμεταλλεύεται», τη στιγμή που ο ίδιος θέλει να βγει μπροστά. Ειδικά σε αυτή τη συγκυρία, το να είναι το κριτήριο για τα πάντα το να βγουν από τη μέση όλοι όσους θεωρούν κάποιοι «απειλή» για τις θέσεις τους είναι μέγιστο σφάλμα. Δεν πειράζει, όπως λέει και ένας φίλος «οι δεινόσαυροι δεν επέλεξαν να εξαφανιστούν». Όσους αναλώνονται σε προσωπικές κόντρες θα τους ξεπεράσει η ίδια η κοινωνία και ο κόσμος της αριστεράς.

  • Ο/Η Β.Χ. λέει:

   Πάνο το να εμποδίζουν με κάθε μέσο, κυρίως αθέμιτο,να «εκμεταλλεύεται»ο χώρος τον Αλαβάνο ειδικά σε αυτή τη συγκυρία, δεν είναι μόνον τραγικό,είναι ένα ακόμα «εγκλημα» και όχι μόνο σε βάρος της αριστεράς και αποδεικνύει ποσο κοντόφθαλμοι, ανάξιοι και ξεκομένοι από τον κόσμο ήταν και συνεχίζουν να είναι.

 20. Ο/Η Ili Geri λέει:

  @ΠανοςΔ. @Β.Χ.

  Η εκφραση «εκμεταλευση» ειναι φυσικά αστοχη και ανοητη αλλα πολύ καλα ενας καλοπιστος συντροφος θα την εκλάμβανε περισσότερο ως «προσφορά» του Αλαβάνου στον Συριζα που απ’ την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρεπει να την αναδείξει και να την αξιοποιησει μπολιάζοντάς την, συνθετοντας την, με τις προσφορές όλων των αλλων στελεχων και μελών .. «μικρών»και»μεγάλων» ..

  οσο για τα συγκεκριμενα αριθμημενα σημεια 8,9 ηθελα να ξεκαυαρισω τον τροπο με τον οποίο ο Αλαβανος υπηρξε προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ… και με ποιο τροπο ο Τσιπρας.. (και τις πιθανες διαφορές) συγχωρεστε με και παλι..

  Αυτα περι δεινοσαυρων δεν προλαβα να τα καταλαβω αλλα η ουσία παραμενει:

  Πως μπορεί ένα «απλό μελος ΣΥΡΙΖΑ» (ακόμη και του διαμετρηματος της ηγετικής μορφης του Αλαβανου) να ερθει σε στοιχειωδη αξιοπρεπη επικοινωνία με την εκλεγμενη δημοκρατικά ηγετική ομαδα που συνεχίζει το εργο και το οραμα του ΣΥΡΙΖΑ; ..

  Μη κρυβόμαστε γυρω απο ανουσια ζητηματα:

  Σε καθε σχεση … ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ είναι το προβλημα… και ειναι παντα ο πιο κερδισμενος και από τους δύο (μαζί).. (μαζί με τους κοινούς εχθρούς που δεν ειναι καθολου λιγοι .. και τριβουν τα χερια τους εδω και ενα χρονο τουλάχιστον…!)

  δεν συνεχιζω άλλο .. νομισα οτι καποιοι θα μπορουσαν να αποδειξουν κάτι
  στην ΠΡΑΞΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ…

  δεν νομίζετε ότι φτάνει το ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ ;!

  ΑΪΝΤΕ ! .-

  • Ο/Η ftanei_pia λέει:

   @Ili Geri
   Εντάξει!
   Η διατύπωση εκμετάλλευση ήταν άστοχη (το ανόητη υπερβολή), και η επισήμανση σου «προσφορά»σωστή.
   Ελπιζω να πήρες το χθεσινό μήνυμα…

  • Ο/Η Πάνος Δ. λέει:

   Βρε Ili Geri, γι’αυτό το έβαλα μέσα σε εισαγωγικά, επειδή είναι άστοχη, αλλά αυτή η λέξη μού ήρθε εκείνη τη στιγμή και νομίζω καταλάβαμε όλοι τι ήθελα να πω… πάντως ναι, «αξιοποίηση» είναι πιο σωστή λέξη. Είναι λάθος, ή έγκλημα όπως είπε κι η Βάσω πιο πάνω, να μην αξιοποιούμε πρόσωπα που έχουν αποδείξει και το επικοινωνιακό τους χάρισμα και την πολιτική τους διορατικότητα επειδή κάποιοι μπορεί να απειλούνται. Αν έχει ηγετικές φιλοδοξίες ο Αλαβάνος, είναι κάτι που πρέπει όντως να μας απασχολεί τόσο, ως απλά μέλη του σύριζα; Στο κάτω κάτω, «προστατεύοντας» το χώρο από τη φιλοδοξία κάποιου τροφοδοτείς τη φιλοδοξία κάποιου άλλου (εφόσον πάντα κάποιοι θα είναι στην «πρώτη γραμμή»). Άρα κυρίως πρέπει να μας νοιάζει ποιος μπορεί να εκπροσωπήσει και να προωθήσει καλύτερα τις θέσεις του σύριζα. Και υπό αυτό το πρίσμα θεωρώ πως μια υποψηφιότητα Αλαβάνου είναι από τα καλύτερα ενδεχόμενα (προσωπικά μόνο τη Σακοράφα θεωρώ εξίσου δυνατή υποψηφιότητα).
   Όσο για την «εκλεγμένη δημοκρατικά ηγετική ομάδα» που λες… αυτό το πράγμα, στα πλαίσια του σύριζα, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Η γραμματεία του σύριζα, που είναι το μόνο αποφασιστικό όργανο, δεν εκλέγεται από πουθενά – οι συνιστώσες ορίζουν τους εκπροσώπους της, με όποιον τρόπο θέλει η καθεμία. Άρα, σε έναν χώρο που ΔΕΝ είναι δημοκρατικά συγκροτημένος, προφανώς τέτοια όργανα απαξιώνονται. Ο καθένας μας τίθεται κυρίως στην κρίση της κοινωνίας και των αριστερών και όχι της γραμματείας του σύριζα.

  • Ο/Η Β.Χ. λέει:

   «με την εκλεγμενη δημοκρατικά ηγετική ομαδα που συνεχίζει το εργο και το οραμα του ΣΥΡΙΖΑ;» χαχαχα
   «νομισα οτι καποιοι θα μπορουσαν να αποδειξουν κάτι
   στην ΠΡΑΞΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ…»
   Δεν νομίζω ili geri ότι θέλεις να πεισθείς,εντυπώσεις θέλεις να δημιουργήσεις που σιγοντάρουν την » δημοκρατικά εκλεγμένη ηγεσία» και να αναζωπυρώσεις ένα διάλογο που δεν οδηγεί πουθενά γιατί και από τις εξελίξεις έχει ξεπεραστεί…
   Όσο για το «γαϊτανάκι»…εσύ το προκάλεσες
   «ΑΪΝΤΕ»…

 21. Ο/Η redpunk67 λέει:

  Τι κρίμα (αλήθεια!), ένας ολόκληρος πολιτικός χώρος (η αριστερά – όλων των αποχρώσεων) και τόσοι αξιόλογοι αγωνιστές, να χαραμίζουν την ενεργητικότητά τους στην εκλογική διαδικασία και (με αφορμή αυτή – για άλλη μια φορά!) στην «εσωτερική» πάλη.
  Και είναι κρίμα γιατί πάει χαμένο ένα τόσο αξιόμαχο δυναμικό, σε μια περίοδο που δεν περισσεύει κανένας.
  Σύντροφοι, ό,τι ποσοστό και πιάσει η αριστερά στις εκλογές, όποιος κι αν είναι υποψήφιος, δεν θ’ αλλάξει κάτι.
  Και νομίζω πως είναι και λάθος (ειδικά στις σημερινές συνθήκες) η αριστερά να λέει στους εργαζόμενους να δείξουν τη δυσαρέσκειά τους στις κάλπες και όχι στο δρόμο. Να δουλεύουμε δηλαδή κι εμείς με τη λογική της ανάθεσης και όχι με τη λογική της συμμετοχής στη δράση.
  Σύντροφοι, η θέση μας είναι εκεί που ζούμε, σπουδάζουμε, δουλεύουμε, να βοηθήσουμε στη δημιουργία κινήματος από τα κάτω – κινήματος όπου τον πρώτο λόγο θα τον έχουν οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι και όχι κάποια κομματικά κονκλάβια.
  Διαρκείς συνελεύσεις στις γειτονιές, στις σχολές, δίκτυα αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας (θα χρειαστούν – πιστέψτε με!), δημιουργία συνελευσιακών σωματείων βάσης στους χώρους και κλάδους δουλειάς σε αντίθεση με τον αποστεωμένο-γραφειοκρατικό συνδικαλισμό. Μαχητικές απεργίες και συγκρουσιακές διαδηλώσεις.

  • Ο/Η ananeotikous kryptokoumoundourious λέει:

   @redpunk67

   Γιατί να βάζουμε (ψευτο) διλλήματα;
   Αν η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ καθω΄ς και ο ΣΥντονισμός των Πρωτοβάθμιων και το Δίκτυο Συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ, στις 5 Μάη, είχαν την πολιτική τόλμη και ταχύτητα, να συνεννοηθούνεπιτόπου, στη διαδήλωση και να προτείνουν ( και να δώσουν πολτική κάλυψη ) στισ χιλιάδες αποφασισμένους και εξοργισμένους διαδηλωτές, να προχωρήσουν σε περικύκλωση ή και , γιατί όχι, είσοδο μέσα στη Βουλή…Αν η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είχε (την τόλμη και την ευστροφία ) να πάρει στα σοβαρά την πρόταση για αναστολή της παρουσία της στη Βουλή, τότε θα είχαμε μια πολύ καλή και ενδιαφέρουσα ( με την έννοια της πρωτότυπης ) σύνθεση κοινοβουλευτικής δράσης και «δρόμου». Και δεν θα γινόντουσαν στείρες συζητήσεις του στυλ : Βουλή ή δρόμος.

   Και η περίοδος του Φθινοπώρου και επόμενα και προς τις Αυτοδιοικητικές, θα γινόταν με «στάμπα», ατζέντα, όρους κινηματικούς ( Αριστεράς,ριζοσπαστική , πες το όπως θές ).

   • Ο/Η alexiuslautus λέει:

    @ananeotikous kryptokoumoundourious

    Δεν θα πέσω στην εύκολη λύση να σου πω ότι με «αν» δεν γίνεται συζήτηση.

    Αντιθέτως θα ήθελα να σε ρωτήσω με βάση τα όσα έγιναν τα εξής: Αφού λοιπόν όλα αυτά τα ωραία και αποτελεσματικά όργανα (Κ.Ο., συνδικαλιστές κτλ.) ΔΕΝ έκαναν αυτό που θα έπρεπε τι φταίει;
    Τα ίδια όργανα ή τα μέλη τους; Αν ισχύει το πρώτο πρέπει να βρούμε νέα όργανα. Αν το δεύτερο, νέα μέλη.

    Το Δεκέμβρη ’08 δεν τα κατάφεραν, προανήγγηλαν τον εργατικό Δεκέμβρη και όταν ήρθε πάλι μάζεψαν τα πανώ και μας άφησαν να μας κοπανάνε τα ΜΑΤ. (μιλάω για την 6/5-την επόμενη της μεγάλης πορείας)

    Εγώ να δεχτώ ότι έχουν καλή πρόθεση (πράγμα που έχω πάψει να πιστεύω). Στις πόσες μ*λ*κίες κόβονται; Στα πόσα Συνέδρια είναι απρόθυμοι να εκδημοκρατιστούν; Στις πόσες εκλογές είναι αναποτελεσματικοί;

    Τώρα όλοι βάζουν σαν ορόσημο τον Σεπτέμβρη μάλλον με τη λογική ότι οι εργαζόμενοι κάνουν κανά 3μηνο διακοπές. Λάθος σύντροφοι. ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟ ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΈΧΟΝΤΑΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΒΟΛΕΥΤΕΙ.

    Αν έρθει ο Οκτώβρης και δεν, τότε θα έχει κανείς την ευθιξία να αλλάξει κάτι;

    • Ο/Η ananeotikous kryptokoumoundourious λέει:

     @alexiuslautus

     alexius συμφωνώ με τη λογική σου.
     Τα «αν» που έβαλα ήταν και … ρητορικά. «Φυσικα» ..«αν» τα είχε κάν ει όλα αυτά η Αριστερά, δεν θα συζητούσμαε για «αν»!

     Ηταν όμως και για να σκεφτουμε, έστω και εκ των υστέρων δλδ με βάση το τι θα έπρεπε να είχεγίνει, τι μπορούσε να γίνει, το τι σημαίνει ριζοσπαστική στάση στο μέλλον ( εννοώ το φθινόπωρο και όχι το… απώτερο ακτινοβόλο;-) μέλλον που φαντασιώνονται οι διάφορες ηγεσίες , ότι θα έρθει σαν ώριμο φρούτο, χωρίς να ρισκάρουν τίποτα! ).

 22. Ο/Η Ili Geri λέει:

  Συμφωνώ με τις «μάχες» παντού και πάντα.. «..στις γειτονιές, στις σχολές, δίκτυα αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας .., δημιουργία συνελευσιακών σωματείων βάσης στους χώρους και κλάδους δουλειάς..»

  ΑΛΛΑ οι εκλογές καθε ειδους… από το σχολείο, το σωματείο, την συνελευση, τις περιφερειακές, τις ευρωεκλογές τις εθνικές … ειναι κι αυτές μια μάχη!… και μαλιστα ίσως η πιο «ανώδυνη» … που πρεπει να μας γίνει συνειδηση ότι δεν την «χαρίζουμε» επειδή κάποιοι από τα ΜΜΕ χαίρονται να προπαγανδίζουν την «αποχή», και την «απογοητευση», και την «αδράνεια_του_τιποτε_δεν_γινεται»..

  Μόνοι μας θα επιτρεπουμε δηλαδή τα «ληστρικά» ποσοστά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ? ή τα «απειλητικά» του Καρατζαφέρη?…

  ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ:
  «.. χαραμίζουν την ενεργητικότητά τους στην εκλογική διαδικασία ..».
  Η εκλογική διαδικασία -κάθε μια- είναι/θα επρεπε να γινει η πεμπτουσία μιας δημοκρατικής μαχητικής συνειδησης για τον καθενα χωριστα..

 23. Ο/Η ΜΕ λέει:

  Πέρα από την άποψη που έχει ο καθένας μας για τον Αλαβάνο, το βασικό είναι ρε παιδιά ότι ο άνθρωπος αυτός τελευταία και συνεχώς κάνει αυτό και μόνο που διαιρεί. Δεν λέω για τις ευθύνες των άλλων. Αλλά όπως και να το κάνουμε, αν θες να έχεις ηγετική παρουσία οφείλεις να ενώνεις. Και πρέπει να ενώνεις και τον ΣΥΝ και την ΚΟΕ και όλους. Δεν μπορείς να μιλάς για μέτωπα και να παίζεις συνέχεια με τα νεύρα του κόσμου της αριστεράς. Εσχάτως, από ότι μαθαίνω, με τα νεύρα ακόμα και της ΚΟΕ. Προσωπικά θα ήμουν διατεθειμένος αν δεν βρεθεί μια ευρύτερη προσωπικότητα να στηρίξω και Αλαβάνο. Αλλά όταν βάζει υποψηφιότητα από το ΒΗΜΑ και μέσω καμίας συλλογικής διαδικασίας λέω ΟΧΙ. Έτσι είχε γίνει και πρόεδρος του ΣΥΝ. Είχε βάλει υποψηφιότητα από τις Βρυξέλλες χωρίς καμία συνεννόηση με κανέναν.
  25 χρόνια μοναξιάς στην ευρωβουλή φαίνεται τον σημάδεψαν. Θεωρεί την συλλογικότητα βαρίδι.
  Παιδιά της ΠΑΣΑ δείτε το. Το να έχει άδικο ο ΣΥΝ δεν σημαίνει ότι ο Αλαβάνος έχει δίκιο.

 24. Ο/Η Πάνος Δ. λέει:

  Εγώ λέω ότι πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι όταν ακούμε πολλά κεράσια από τα ΜΜΕ (περί υποψηφιότητας Αλαβάνου από το Βήμα κλπ). Μην ξεχνάμε ότι, πριν από κάποιους μήνες, όλα τα ΜΜΕ (με πρώτη την Αυγή) ήταν σίγουρα για την ανακοίνωση νέου κόμματος από τον Αλαβάνο στην ομιλία στο Σπόρτιγκ.
  Όσο για την υποψηφιότητά του για πρόεδρος του ΣΥΝ, αν και δεν παρακολουθούσα τότε το χώρο από κοντά, αν δεν κάνω λάθος δεν ήταν στενά συνδεδεμένος με κάποια τάση. Άρα με ποιον έπρεπε να «συνεννοηθεί» όπως λες; Και γιατί; Πρέπει κάποιο μέλος του συν να ζητήσει άδεια από κάποιον για να εκφράσει ενδιαφέρον για μία θέση; Αυτό πληρώνει ο Αλαβάνος, το ότι δεν ανήκει σε καμία τάση για να τον υποστηρίξει – δηλαδή είναι εκτός των μηχανισμών εξουσίας του συν.
  ΥΓ: Το τελευταίο ανέκδοτο που διάβασα από τα μμε είναι ότι, αν ο αλαβάνος κατέβει υποψήφιος, θα τον… διαγράψουν από τον σύριζα! Όποιος είναι έστω και λίγο σχετικός με τον χώρο ξέρει καλά ότι τέτοια διαδικασία δεν προβλέπεται σε καμία περίπτωση! Γι’αυτό σου λέω… για ό,τι διαβάζεις στα μμε των επιχειρηματιών κράτα και μικρό καλάθι… είναι κρίμα, αριστεροί άνθρωποι, να διαμορφώνουμε απόψεις αποκλειστικά από άρθρα σε ιδιωτικές εφημερίδες και τηλεοπτικά κανάλια, γνωρίζοντας την πλύση εγκεφάλου και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν. Δεν είμαι συνωμοσιολάγνος, όμως οφείλουμε να είμαστε τουλάχιστον υποψιασμένοι απέναντι σε τέτοια άρθρα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s