Οι σοσιαλιστές του Ισημερινού εθνικοποιούν τα κοιτάσματα πετρελαίου, ενώ οι σοσιαληστές της Ελλάδας ξεπουλάνε τα κοιτάσματα λιγνίτη !!!

Posted: 30/07/2010 by ftanei_pia in Διεθνές κίνημα, Κρίση-Οικονομία
Ετικέτες: , ,

`

29 Ιουλ 2010

Η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Ισημερινού ανακοίνωσε ότι θα εθνικοποιήσει τις εγκαταστάσεις των πετρελαϊκών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα και θα τους επιτρέψει να παρέχουν στην κυβέρνηση μόνο τις υπηρεσίες τους.

Η μεταρρύθμιση προβλέπει ότι οι “πετρελαϊκές εταιρείες θα παρέχουν πλέον στην κυβέρνηση τις υπηρεσίες τους, μόνον ενώ το σύνολο των αποθεμάτων και των κοιτασμάτων του προϊόντος θα αποτελεί κρατική περιουσία

Επιπλέον, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι «δεν μπορεί το κράτος να απολαμβάνει, όπως ίσχυε, μόνο το 20% κοιτασμάτων κι αποθεμάτων του «μαύρου χρυσού». Για το λόγο αυτό το Κίτο έδωσε στους επικεφαλείς των εταιρειών διορία 120 ημερών  προκειμένου να υπογράψουν σχετικές συμβάσεις και τους συμβούλευσε σε περίπτωση που εναντιώνονται στην απόφαση αυτή να το δηλώσουν αμέσως «και να φύγουν από τον Ισημερινό». 

Στη χώρα, (μέλος του ΟΠΕΚ) παράγονταν έως πρόσφατα ως και 472 χιλιάδες βαρέλια των 159 λίτρων αργού πετρελαίου καθημερινά. Σήμερα ο αριθμός αυτός έχει μειωθεί. Στον Ισημερινό δραστηριοποιούνται η ιταλική «Agip», η βραζιλιανή «Petrobras», η ισπανο-αργεντίνικη «Repsol», και η κινεζική «CNPC».

Στους εκπροσώπους της αμερικανικής εταιρείας «Burlington» μάλιστα δηλώθηκε ότι «λόγω μεγάλων οφειλών τους προς το δημόσιο», οι υπεύθυνοί της θα πρέπει να αναχωρήσουν» από τη χώρα.

http://redflyplanet.blogspot.com/2010/07/blog-post_9806.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s