Αλαβάνος vs Σακοράφα;

Posted: 01/08/2010 by ftanei_pia in Ανταποκρίσεις, Οργανωτικά ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Uncategorized
Ετικέτες: , , , , , ,

`

(Αναδημοσίευση από ….ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΣΧΗΜΑ στην Αργολίδα

με πρόταση των Βάσω Χριστοπούλου-Δημήτρη Ζαγορίτη)


`
Ξέρετε, όταν ένας άνθρωπος δέχεται επίθεση όχι καθαρή αλλά με διάφορους ύποπτους τρόπους κινδυνεύεις στην προσπάθειά σου να τον υπερασπιστείς από τα άδικα πυρά που δέχεται να τον θεοποιήσεις ή τέλος πάντων να υπερβάλλεις στα θετικά του.Αυτό θα πάθουμε κι εμείς καλοκαιριάτικα (και πρωταυγουστιάτικα) στις επόμενες σειρές της ανάρτησης αυτής.
`

Διάφορα δημοσιεύματα λοιπόν αστικών εφημερίδων προσπαθούν να «κάψουν» μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Α. Αλαβάνου στην περιφέρεια Αττικής διαρρέοντας με ποικίλους τρόπους και σχολιασμούς ότι ΊΣΩΣ να θέλει να κατέβει…


Στελέχη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που αρέσκονται να βγαίνουν δημόσια και ειδικά σε ρ/σ της αριστεράς και να περνάνε γενεές 14 (μπορεί και παραπάνω, κάποιοι κάνουν λόγο και για 20) τον πρώην τους, ξεκίνησαν το χιλιοπαιγμένο έργο προσπαθώντας να δημιουργήσουν τη γνωστή εικόνα: Ο Αλαβάνος που δεν κατέθεσε την υποψηφιότητα στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και ο οποίος τι θέλει πάλι, προσωπικές στρατηγικές κτλ. Ξέρετε, είναι οι ίδιοι που όταν λέει καμιά πολιτική μπαρούφα ο Κύρκος ή ο πρόεδρος του ΠΑΟ μιλούν για σεβασμό στις απόψεις τους κτλ όταν όμως λέει ή ακούγεται κάτι για τον Α. Αλαβάνο αρχίζουν ομοβροντία οι χαρακτηρισμοί…

`
Βέβαια διαβάζοντας κανείς τα ρεπορτάζ της Αυγής καταλαβαίνει ότι η διαδικασία που ακολουθείται για την επιλογή υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής είναι λίγο διαφορετική. Δηλαδή, στελέχη του ΣΥΝ κάνουν κρούσεις σε διάφορους που θεωρούν άξιους για την περιφέρεια Αττικής. Ερώτηση: Έχουν μέχρι τώρα απευθυνθεί στον Α. Αλαβάνο ή δεν τους κάνει ή είναι καταλληλότερος ο Αλέξης Μητρόπουλος (προσοχή όχι ο Τάσος γιατί έχει βάλει βέτο ο Πρόεδρος); Ή τουλάχιστον, έστω και τελευταίος, είναι στη λίστα των υποψηφίων που έχουν επιλέξει να διερευνήσουν; Η Σακοράφα και ο Μητρόπουλος κατέθεσαν υποψηφιότητα στην πανίσχυρη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ (ναι αυτή τη γλάστρα που την ποτίζουν κάθε 15 μέρες για να μη μας ξεραθεί το λουλούδι);

`

Εγώ, θα πρότεινα στην ηγεσία του ΣΥΝ (παρότι είναι η αλήθεια λόγος δεν μου πέφτει) τους εξής λόγους ώστε τιμής ένεκεν να μπει ο Α. Αλαβάνος υποψήφιος Περιφερειάρχης στην Αττική (κι ας μην το έχω πει πρώτα στη Γραμματεία και ας μου πει ο Παπαδημούλης ότι έχω την παιδική αρρώστια και ας γράψει η Εποχή ότι έχω αποκλίνον σχέδιο):

α) όταν μιλούσαν για «προγραμματική αντιπολίτευση» και κράτημα των μπόσικων του ΠΑΣΟΚ ο Αλαβάνος μιλούσε για αριστερή, κινηματική αντιπολίτευση.
β) όταν ο Αλαβάνος τόνιζε τον αντιλαϊκό χαρακτήρα των πολιτικών της ΕΕ και πρότεινε δημοψήφισμα για το Σύμφωνο Σταθερότητας αυτοί υπερασπίζονταν τα όσια του ευρωπαϊσμού και τον κατήγγειλαν για αριστεριστή και εθνικιστή. Σήμερα πολλά αξιόλογα στελέχη τους μιλάνε ακόμα και για αποχώρηση από το ευρώ.
γ) όταν έβαζε την ιδέα του μετώπου δυνάμεων απέναντι σε τρόικα-κυβέρνηση-μνημόνιο τον κατηγορούσαν ότι προσπαθεί να υπερβεί και να παρακάμψει τον ΣΥΡΙΖΑ. Τελευταία βέβαια μιλούν οι ίδιοι για μέτωπο περισσότερο κι από το Μέτωπο.
δ) όταν έλεγε να φύγει η κυβέρνηση,να μην είμαστε κολλημένοι με το μονόδρομο του ευρώ και να αποχωρήσει συμβολικά η πάλαι ποτέ ενιαία Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή, τον έλεγαν γραφικό και αριστεριστή, ρωτούσαν με στύλ «και να φύγει το ΠΑΣΟΚ ποιός να έρθει; ο Σαμαράς;» και τώρα παρόμοια πράγματα ομολογούνται από πολλά στελέχη του ΣΥΝ (ο πρόεδρος του ΣΥΝ στα Χανιά είπε: «Και γι αυτό λέμε: το μνημόνιο πρέπει να πέσει! Και μαζί να πέσουν αυτοί που το κουβαλάνε, ως μοναδική διέξοδο για τη σωτηρία της χώρας». Εντάξει δεν το είπε ευθέως αλλά αυτό εννοεί…) ενώ η βουλή έχει ξεφτιλιστεί πολλάκις από τότε.
ε) δυο μήνες τον κατηγορούσαν για σχέδιο διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ και τελικά αυτοί που αποχώρησαν ήταν άλλοι, από το κόμμα του ΣΥΝ।

Και αν προσθέσω και λίγη γαρνιτούρα γύρω από τη νέα πνοή που θα έδινε στο εγχείρημα μια πράξη συμφιλίωσης τέτοιου τύπου (προσπερνώντας λάθη που έχουν γίνει ένθεν και ένθεν) πιστεύω ότι τα επιχειρήματά μου γίνονται ακράδαντα!

Φυσικά, να επισημάνω ότι πολλές απόψεις που διατυπώθηκαν από τον Α. Αλαβάνο δεν ήταν μόνο ατομικές δικές του τοποθετήσεις αλλά και πολλών άλλων συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, του Μετώπου και πολλών άλλων.

Επομένως, τιμής ένεκεν ας τον προτείνουν για την Περιφέρεια Αττικής… Ειδάλως θα τον προτείνω για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και αν πάρει παραπάνω ψήφους από τον υποψήφιο για την Περιφέρεια Αττικής εκεί να δείτε προβλήματα που θα έχουμε।

Άρθρο για το ίδιο θέμα υπάρχει στον χθεσινό Δρόμο από την Τασία Σταματοπούλου

Υ.Γ.  ‘Όσον αφορά το παραπάνω άρθρο πολύ σύντομα επαληθεύτηκε, τουλάχιστον στο σημείο της σημερινής άρνησης  της Σακοράφα να συμμετέχει, με λύπη μας μεν, αλλά επισημαίνοντας δε την διάψευση των δηλώσεων κάποιων, ότι είχε συμφωνήσει …

«Μάλιστα η ηγεσία του ΣΥΝ έδειξε να αιφνιδιάζεται από δημοσιεύματα που εμφανίζουν τον πρώην πρόεδρο του κόμματος αποφασισμένο να διεκδικήσει τελικώς το αξίωμα του περιφερειάρχη, την ώρα που μόλις την περασμένη Παρασκευή σε συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν επήλθε συμφωνία για τη στήριξη υποψηφιότητας της Σοφίας Σακοράφα.» (Β. Κεχαγιά , ΤΑ ΝΕΑ 26/7/2010). Ετσι  για να μην ξεχνάμε τα παπαγαλάκια και τους λαγούς… Εκτός αν είχαν αποφασίσει να τη στηρίξουν χωρίς να την έχουν καν ρωτήσει….

Σχόλια
 1. Ο/Η Χρηστίνα λέει:

  Τα καπέλλα από «πάνω¨» θα σταματήσουν ποτέ;
  Εμείς θα ρωτηθούμε κάποτε;
  Τα «ξορκισμένα) δημοψηφίσματα, που τρέμουν τα 2 μεγάλα κόμματα, θα εφαρμοστούν καμμιά φορά και σε μας; Το λέει και το Καταστατικό..
  Οι ερωτήσεις «αν μπορούμε», στο χαμαλίκι και στην αφισοκόλληση θα περιοριστούν;
  Δυόμισυ μήνες υπάρχουν, δεν προκάνουν τα μεγαλοστελέχια να στήσουν κάλπες;

  Εμάς φοβούνται ή μήπως και δεν βγούν οι συμφωνίες κορυφών (π.χ.Παπαδημούλης);
  Κάνουν λάθος, αν σκέφτονται πάλι μόνοι τους ν’αποφασίσουν για Σακοράφα, για Αμπατζόγλου (Ελευσ.), για Αλαβάνο, για Μητρόπουλο, για Αράπογλου (θεσ/κη), για Κλάπα (Πρέβεζα) και για άλλες δημοκρατικές δυνάμεις;

  Ας σκεφθούν μήπως έτσι, στις 17 Νοέμβρη «ψάχνουν με το φανάρι» να βρούν όχι εκλογικούς αντιπροσώπους, αλλά και ψηφοφόρους;
  Γιατί πολλές φορές «πάει η στάμνα για νερό», αλλά κάποτε δεν γυρίζει…

  Υ.Γ. Συμφωνώ με τον Πάνο και προσθέτω: Οι «ενσωματωμένοι» παπαγάλοι ενδιαφέρονται άραγε για το ΣΥΡΙΖΑ και τους υποψηφίους που θα κατεβάσει, ή για το «θάψιμο» και «κάψιμο» τους αντίστοιχα; Οι εξελίξεις με Σακοράφα, Αλαβάνο και φοβάμαι και Μητρόπουλο, τι δείχνουν;

 2. Ο/Η Δήμητρα Φωτίδου λέει:

  Τι γένεται στην Θεσσαλονίκη? Ο Μηταφίδης κατεβαίνει μαζί με τον συνδυασμό της Αράπογλου ? Η δεν ισχύει αυτό? Μπορεί κάποιος /κάποια απο Θεσσαλονίκη να ενημερώσει?

  Δήμητρα Φωτίδου

 3. Ο/Η ftanei_pia λέει:

  Καλό σου μήνα Δήμητρα,
  Ας χαμογελάμε τουλάχιστον για να μην τρελλαθούμε.
  Βλέπεις δεν μας έφταναν τα δικά μας, ήρθαν και τα Θεσσαλονικιώτικα.
  Άμα βλέπω την Εποχή να έχει τέτοιο ρεπορτάζ που ακολουθεί
  ανατριχιάζω με το τι μας έρχεται.
  Οϋτε σε δεκαετία δεν φαίνεται να απαλλασσόμεθα από τα κεντροαριστερά ζόμπι.

  https://i0.wp.com/media.bigoo.ws/content/30/264830/Comics.gif

  Α ρε Κώστα.Κ. όπου και αν βρίσκεσαι
  πόσο δίκιο είχες!!

  ΕΔΩ ΕΠΟΧΗ

 4. Ο/Η ΦΩΤΕΙΝΗ λέει:

  ΓΕΙΑΣ ΣΑΣ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΕΧΕΤΕ ΒΛΕΠΩ ΜΙΑ ΕΜΜΟΝΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ Η ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ? ΚΑΛΟΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟ ΛΕΩ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΕΓΩ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΠΑΕ ΑΕΚ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΕ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΑΒΑΝΙΣΤΑΝ.

 5. Ο/Η Β.Χ. λέει:

  Φωτεινούλα κάνεις λάθος. Αν και καλοκαίρι, κάποιοι που νομίζουν πως είναι ηγέτες, δεν λένε για ευνόητους λόγους, να κόψουν το χούϊ της ίντριγκας..και του φθηνού χιούμορ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s