ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ. (ΜΕΡΟΣ 3 και 4 από 4)

Posted: 09/08/2010 by ftanei_pia in Κρίση-Οικονομία, ΠΑΣΟΚ, MME
Ετικέτες: , ,

`

09/08/2010

Από THE ELENI38

Παρακολουθήστε (σε 4 μέρη) μία καταπληκτική δουλειά της κ. Ελένης Φλωριανού (THE ELENI38) που ξεσκεπάζει τους έντεχνους μηχανισμούς προπαγάνδας των ελληνικών ΜΜΕ, που παρουσιάζουν τα μέτρα ως αναγκαίο κακό και την προσφυγή μας στο Δ.Ν.Τ. ως μονόδρομο, και που σε συνδυασμό με τα σχόλια της , π.χ. «Ας μην τους αφήσουμε να ανατρέψουν τη ζωή μας και να καταδικάσουν το παρόν και το μέλλον μας…» , προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στην παραπαίουσα ελληνική κοινωνία.

(Το Video είναι βασισμένο στην εκπομπή του Άρη Χατζηστεφάνου (ΙINFOWAR) στο Σκάι στις 11-4-2010 και σε έρευνα του Παντείου για το ρόλο των ΜΜΕ στην οικονομική κρίση.

`

`

`

`

«Χωρίς τον πανικό που έσπειραν τα ΜΜΕ η Κυβέρνηση δεν θα είχε καταφέρει ποτέ να μετακυλίσει το κόστος της κρίσης στους πολίτες»
-David Mac Williams
(Οικονομολόγος αναφερόμενος στην κρίση της Ιρλανδίας)

Σχόλια
 1. Ο/Η alexiuslautus λέει:

  Πρώτα πρώτα συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά.

  Ένας προβληματισμός:

  Στο δεύτερο μέρος (ξεκινάει στο 8:43-μετά τον Κονπετίτ) καθώς και σε πιο μόστρα θέση στο τέταρτο μέρος (2:32 και κάτω, επενδεδυμένος μάλιστα με ωραία μουσική) μιλάει με άπταιστα αγγλικά και δίνει το σύνθημα της επανάστασης ο NIGEL FARAGE!!!

  Μάλιστα είναι αν όχι ο μόνος, από τους ελάχιστους που έχεις 2 εμφανίσεις στο βίντεο.

  Αυτά που λέει νομίζω ότι εκφράζουν την πλειοψηφία της σημερινής ελληνικής αριστεράς (έξοδος από Ευρώ, χάνουμε την ανεξαρτησία μας, έρχεται επανασταση).

  Είμαι σίγουρος ότι μπροστά στα τόσο όμορφα και ταιριαστά, δεν μπήκε στον κόπο η δημιουργός του βίντεο να ψάξει ποιός είναι ο κύριος. Άλλωστε φαίνεται να μας εκφράζει μέσα από το λόγο του. Ελπίζω δηλαδή να μην το έψαξε….

  Να το πάρει το ποτάμι;;;

  Nigel Farage είναι ο Ευροβουλευτής του αγγλικού κόμματος ανεξαρτησίας (UKIP). Σε ποιά κοινοβουλευτική ομάδα ανήκει ρωτάτε;;; Μα στην ίδια με το ΛΑΟΣ !!!!

  Μάλιστα ο συγκεκριμμένος είναι και απατεώνας έχοντας φάει 2.000.000 λίρες!!!

  Έχουμε φτάσει σε τέτοιο τέλμα σκέψης που συμφωνούμε με τους άγγλους ακροδεξιούς ή τελικά σαν την προπαγάνδα που προσπαθούμε να γκρεμίσουμε έχουμε φάει αμάσητη κάποια άλλη;;;

 2. Ο/Η Β.Χ. λέει:

  alexious νομίζω πως η υπερβολική καχυποψία οδηγεί πολλούς στο να φοβούνται να εκφραστούν,και πιστεύω πως είναι προτιμότερο να γίνονται δουλειές σαν την πάρα πάνω,ακόμα και αν υπάρχει ο κίνδυνος να κατηγορηθούν πως » έχουν φάει αμάσητη προπαγάνδα».

 3. Ο/Η Γ.Ε.Β. λέει:

  Αν μας ενδιαφέρει «ποιος» το είπε και όχι «τι» είπε πάντα θα βρεθεί κάτι. Η πληροφόρηση καλή, δε λέω, αλλά ό τρόπος σκέψης αναποτελεσματικός και ελιτίστικος – και ας κατηγορηθώ για αγένεια. Το ίδιο κοντέψαμε να πάθουμε με την Κανέλλη και όχι μόνο. Συμφωνώ απόλυτα με την Β.Χ.

 4. Ο/Η Γ.Ε.Β. λέει:

  alexious
  Εύκολα πείστηκες! Έχεις δει το μανιφέστο του UKIP? Παρακολουθείς τις δράσεις του? Libertarian, non-racist party seeking Britain’s withdrawal from the European Union λέει τίποτα? (Ελευθεριακό, μη ρατσιστικό κόμμα που επιδιώκει την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση). Η άγρια αντιπαράθεση του με την Αγγλική κυβέρνηση? Η αποκοπή του από τα ΜΜΕ? Η προσπάθεια να εμφανιστεί το δίκαιο πάθος του Nigel Farage σαν ψυχωτική εκδήλωση από τα ΜΜΕ – Αγγλικά και Ευρωπαϊκά?. Και αυτός σαν κλέφτης (έχοντας απέναντι το αδέκαστο αγγλικό δικαστικό και εφοριακό σύστημα, που δεν τον έχωσαν μέσα, άρα παραμύθι). Μοιάζει πολύ με το ΛΑΟΣ?
  Εδώ ισχύει το «μην τα καταπίνουμε αμάσητα».

 5. Ο/Η alexiuslautus λέει:

  Πραγματικά έκανα καλοπροαίρετα την παρατήρηση και απευθυνόμουν κυρίως στην επιμελήτρια του βίντεο και έμμεσα σε όλους μας για το ποιά είναι η άποψή της αριστεράς.

  Πραγματικά πίστευα ότι τυχαία και αγνοώντας το ποιός είναι επιλέχτηκε ως φωνή υπέρ των θέσεων του βίντεο ο άνθρωπος που μοιράζεται τα έδρανα της Ευρωβουλής με το ΛΑΟΣ, τη Λίγκα του Βορά και άλλα μπουμπούκια (ως κοινή ομάδα)…> http://www.efdgroup.eu/ .

  Ούτε αυτό σημαίνει ότι χαρακτηρίζει τα υπόλοιπα 35 λεπτά του βίντεο, ούτε την κοπέλα που το έφτιαξε, ούτε εμάς που το βλέπουμε.

  Δυστυχώς όμως βλέπω κύμα υπεράσπισης. Οπότε να απαντήσω.

  Το αν έχει φάει λεφτά ή όχι ο τύπος στην τελική λίγο με νοιάζει. Το ότι είναι ακροδεξιός δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι τιμιότατος. Αν τον έθιξα, το αποσύρω.

  Το libertarian ενώ μεταφράζεται ως «ελευθεριακός» δυστυχώς στην αγγλοσαξονική πολιτική ορολογία δεν σημαίνει αυτό που καταλαβαίνουμε εμείς από τη λάξη «ελευθεριακός». Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ του freedom και του liberty. Πρόχειρα νατο μεταφράσω στα καθ’ ημάς πολιτικά, libertarian είναι ο Στέφανος Μάνος. Στην αμερική το libertarian Party …> http://www.lp.org/ είναι καπιταλιστές κατά του κράτους (κάτι σαν αναρχο-καπιταλιστές. συγχωρήστε τον όρο).

  Τo ίδιο το UKIP http://www.ukip.org/ του οποίου ηγείται ο Λόρδος Πήρσον είναι προφανώς εναντίον της ΕΕ και υπέρ της επανενεργοποίησης της Κοινοπολιτείας (μη σου πω και της αυτοκρατορίας).

  Να δούμε και μερικές πολιτικές του (από το σάιτ του ιδίου):

  Νόμος και Τάξη

  http://www.ukip.org/content/ukip-policies/1455-criminal-justice-ukip-policy

  «Μεγιστοποίηση των ποινών κατά το αμερικάνικο σύστημα των τριών στράικς»

  «Τα ισόβια πρέπει να σημαίνουν ισόβια»

  «Τα σχολεία μπορούν να επιλέγουν τη σωματική τιμωρία»

  «Διπλασιασμός των φυλακών λόγω υπερπληθυσμού»

  «Δημοψήφισμα για την επαναφορά της θανατικής ποινής»

  Άμυνα: http://www.ukip.org/content/ukip-policies/1453-defence-ukip-policy

  «Συμμαχία με ΝΑΤΟ αλλά όχι με ΕΕ»

  «Αύξηση των εξοπλισμών»

  Ενέργεια και περιβάλλον: http://www.ukip.org/content/ukip-policies/418-energy-environment-ukip-policy-2009

  «Αντιμετωπίζουμε με σκεπτικισμό το ότι το φαινόμενο του θερμοκηπίου οφείλεται στον άνθρωπο»

  «Κλείσιμο του Υπουργείου κλιματικής αλλαγής»

  «Πάγωμα όλων των κρατικών κονδυλίων προς την έρευνα για την κλιματική αλλαγή»

  απ’ ότι κατάλαβα κρατάμε το έξω από την ΕΕ και όλα καλά.

 6. Ο/Η ftanei_pia λέει:

  Ρε παιδιά είμαστε με τα καλά μας;
  Τόση συζήτηση;
  Επειδή σε 4 καταπληκτικά Video 36 λεπτών, με τόσο ουσιαστικό περιεχόμενο, και αλήθειες που σπάνε κόκκαλα, υπάρχουν 48″ στο ένα και 46″ στο άλλο που μιλάει ένας ακροδεξιός, χάθηκε ο κόσμος;
  Δλδ θα ήταν καλύτερα να τον «κόβαμε»,ή να μην τα ανεβάζαμε; Που όπως και να το κάνουμε αυτά που λέει, ίσως πολλοί και απο εμάς θα ήθελαν να έλεγαν.
  Το ότι επισημάνθηκε η πολιτική του ταυτότητα, και για το τι κατηγορείται, αν και αυτό αμφισβητείται(;) δεν αρκεί;

  Μην υποτιμάμε τους αναγνώστες, ούτε να σκεφτόμαστε πριν απ’αυτούς γι’αυτούς, όπως σε άλλες εποχές. (και μιλάω από πικρά πείρα…). Και να σκεφθούν μπορούν και να βγάλουν τα σωστά συμπεράσματα.

  *Κατά τα άλλα Συμφωνώ με τη Βάσω.

  Υ.Γ. Προσωπικά δεν έχω ξεκαθαρίσει τι βαρύνει περισσότερο στη δημοσίευση: ποιός λέει κάτι, τι λέει, πότε , που, γιατί το λέει; (Αν και ο Μπέρτολ Μπρεχτ στις ιστορίες με τον κ. Κ γράφει ευθέως ότι «το παν είναι ποιός το λέει.. και όχι το τι λέει»..
  Μέχρι τότε, νομίζω ότι το ανέβασμα αντίστοιχων θεμάτων, δεν είναι και τόσο κακό πράγμα.

 7. Ο/Η Ili Geri λέει:

  Ολα έχουν την αξία τους πιστευω και φυσικά τον ρόλο τους…

  Η «αξία» των λόγων πολλές φορές είναι ανεξάρτητη των υποκειμενων φορέων
  αυτό που λέμε λαικά: «απο μικρό κι απο τρελό μαθαίνεις την αλήθεια ..»
  … οπως επίσης και το «γλώσσα λανθανουσα.. τ’ αληθή λέγει ..»
  … όπως και το «θελει η … να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει ..»

  Στην αναζήτηση της αλήθειας δηλαδή πρεπει να είμαστε μεθοδικοί, χωρίς αποκλεισμούς και φυσικά επιφυλλακτικοί.. και ικανοί να «διαβάζουμε ανάμεσα στις γραμμες.. »

  Και έχω ένα ερώτημα που θα με απασχολούσε τις επομενες εβδομάδες κανονικά αλλά νομίζω ταιριάζει στον παραπάνω προβληματισμό σας:

  προκειται για το κίνημα «getGreeceBack» :http://www.getgreeceback.com/

  Εχει κανείς «εικόνα» και προσωπική άποψη για
  «ποιός τα λέει/γράφει ,.. τι ακριβώς λέει, πότε_πως άρχισε , που, γιατί το λέει..;»

 8. Ο/Η Γ.Ε.Β. λέει:

  Η δημοσίευση των 4ων βίντεο λειτούργει και φέρνει τα αναμενόμενα. Η ελάχιστη παρουσία του Nigel Farage δεν μπορεί να θεωρηθεί καθοριστική (αν και δεν βλέπω καμία αντίρρηση σε αυτά που λέει).
  Χωρίς ιδιαίτερη σημασία, για λόγους ενημέρωσης μόνο, καλά θα ήταν να δούμε και το αποκάτω. Όχι μόνο τα εγγλέζικα ΜΜΕ (τεχνικές προπαγάνδας – κίτρινες σελίδες – επιλογή λέξεων και φράσεων από τα λεγόμενα του στόχου – ο σκοπός της οικονομικής ελίτ αγιάζει τα μέσα) και να ακούσουμε και την άποψη του Farage.
  Δεν αμφισβητώ ότι πρόκειται για ακροδεξιό κόμμα. Σημειώνω μόνο ότι ανάμεσα στα ακροδεξιά κόμματα και άτομα υπάρχουν χαοτικές διαφορές. Όπως και τα αριστερά.

  1. UK Independence Party
  Libertarian, non-racist party seeking Britain’s withdrawal from the European Union. Includes manifesto, campaign news, links and a section devoted to …
  http://www.ukip.org/
  Policies
  Latest News
  Candidates
  Manifesto
  Contact us
  Branches
  Regions
  Downloads

 9. Ο/Η Οικονομίδης Δημήτρης λέει:

  @alexiuslautus

  Ένα ευχαριστω για το ψάξιμο περί του Nigel Farage. Συμφωνώ με τις παρεμβάσεις σου.

  ———————————————————————————-
  Καλό είναι το: « Στην αναζήτηση της αλήθειας δηλαδή πρεπει να είμαστε μεθοδικοί, χωρίς αποκλεισμούς και φυσικά επιφυλλακτικοί.. και ικανοί να “διαβάζουμε ανάμεσα στις γραμμες.. ” (Ili Geri)
  αλλά τα «μέσα» δεν είναι ουδέτερα ( κοινώς ο σκοπός δεν αγιαζει τα μέσα ).

  Απο το να αποκλείουμε πληροφορίες ( όπως θα έκανε ένας «κολλημένος-σταλινικός» που δεν θα δεχόταν παρά τη Φωνή του Κυρίου του από τον Περισσό;-) στο να θεωρούμε πως δεν έγινε και τίποτα ( με πρόσχημα ότι αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του N.F – και άρα «αφού τοπ δηλώσαμε, το σώσαμε» ή ότι το UKIP είναι «Ελευθεριακό, μη ρατσιστικό κόμμα» επειδή έτσι λέει ο τίτλος του ) είναι μια απόσταση που …περνιέται λίγο… αψήφιστα;-)

  Θα ήταν διαφορετικο πχ αν κάποιο κόμμα ή πολιτικός που ανήκει στο UPIK ή, γιατί όχι, στο ΛΑΟΣ έκανε καποια αποκάλυψη, έδινε στοιχεία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν προς όφελος του κινήματος και άλλο να χρησιμοποιείται η «επαναστατική» τοποθέτησή του για τη στήριξη του κινήματος κατα των μέτρων.

  Αν πχ ο Παπαθεμελής έλεγε τα ίδια θα τον ανεβάζαμε; Αν αύριο το ΛΑΟΣ σε μια έξαρση εθνικο-λαϊκισμού πει να κλείσουν οι βάσεις, θα πάμε μαζί του; !!!
  Απ’ ότι φαίνεται το UPIK δεν είναι ένα «τυπικό» κόμμα του αστισμού, ώστε να «συνδιαλεγόμαστε» μαζί του με τον ίδιο τρόπο που θα το κάναμε με το ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ. Και λέω «συνδιαλεγόμαστε» γιατί στην πράξη, αυτό είναι που συμβαίνει – εκ των πραγμάτων και παρά τις ειλικρινείς και καλές προθέσεις όσων συντρόφων θεωρούν πως «δεν έγινε και τίποτα». Λέγοντας «συνδιαλεγόμαστε» εννοώ το ότι, αποδεχόμενοι την παρουσία του σε ένα βίντεο αριστερού μπλογκ, του δίνουμε … «πιστοποιητικό». Δεν υποννοώ ότι δεν θα πρέπει να συνομιλήσει κάποιος σε ένα πάνελ, στη Βουλή με τους εκπροσώπους τέτοιων κομμάτων,αλλά πχ δεν θα πάει να ζητήσει συνάντηση μαζί τους, όπως συναντά τον Παπανδρέου ή το Σαμαρά.

  Και η παρουσία αυτών των βίντεο στο μπλογκ μας ισοδυναμεί – συμβιλοκά – με «συνάντηση».

  Επόμενα: από τη στιγμή που διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν αυτές οι παρεμβάσεις, τα 2 σχετικά βίντεο έπρεπε να κατέβουν με μια επεξήγηση στο παραπάνω πνεύμα.

  Δυστυχώς, στην συζήτηση που είχαμε στη λίστα της ΠΑΣΑ, αυτή η άποψη μειοψήφισε ( επόμενα τα βίντεο παραμένουν ).

 10. Ο/Η Ili Geri λέει:

  @ Οικονομίδης Δημήτρης
  Καλό είναι το: « Στην αναζήτηση της αλήθειας δηλαδή πρεπει να είμαστε μεθοδικοί, χωρίς αποκλεισμούς και φυσικά επιφυλλακτικοί.. και ικανοί να “διαβάζουμε ανάμεσα στις γραμμες.. ” (Ili Geri)
  αλλά τα «μέσα» δεν είναι ουδέτερα ( κοινώς ο σκοπός δεν αγιαζει τα μέσα ).
  **************************************************************************
  Αγαπητέ Δημήτρη,

  δεν διαφωνούμε πιστέυω ουσιαστικά…

  Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα .. (ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΔΕΤΕΡΑ… ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΠΑ ..).

  Πολλές φορές οι «αντίπαλοι» δειχνουν κάτι για τον «δικό μας δρόμο» (συζητιεται πολύ σημερα η έννοια «δρόμος» μετά τις νεες σπαρταριστές ιδεολογικές περι-απο-πλανησεις του «Giorgos»..) που από μόνοι μας θα δυσκολευόμασταν να το δούμε…

  Για να το κάνω πιο κατανοητό θα πω ένα παράδειγμα:

  Υπάρχει αυτό που λέμε «πολεμική τέχνη» (αν έχεις ασχοληθεί λίγο ή έχεις ακούσει..) η οποία έχει ανάμεσα σε πολλά και το εξής αξίωμα:

  Στον αντίπαλο οφείλεις «σεβασμό χωρίς φόβο» (δεν τον αγνοείς δεν τον υποτιμάς δεν τον υπερτιμάς γιατί το πιο πιθανό είναι να πληρώσεις και το παραμικρό λάθος..). Επομένως τον «μελετάς» καλά και αξιοποιείς τα όποια θετικά ή αρνητικά του στοιχεία με τρόπο που να υπηρετεί τον δικό σου σκοπό, ιδανικά και αρχές/αξίες .. Το να αναφερεις θεσεις/διαπιστωσεις «αντιπάλων» δεν μπορεί παρα να είναι απλά ένα «επιχειρημα»/»μαρτυρία» στην δική μας ανάλυση και επιχειρηματολογία .. (δεν βλέπω που είναι το «κακό» ..).

  και επιμενω ότι σε «ώρες μάχης» κάποια πράγματα είναι κρίσιμα, αποφασιτικά, δεν χωρούν «αμφισβητηση»… ενώ κάποια άλλα είναι απο-προσαντολιστικά, διασπαστικά, δευτερευοντα.. και «πολυτέλειες» ..

  Απαιτείται ομόνοια, οργάνωση, αλληλεγγύη, δημοκρατία (για την μειωση προσωπικών λαθών – καταστροφικών εγωισμών..), προσήλωση σε αξίες/ιδανικά/αρχές .., χρηστή και αποτελεσματική ΔΙΟΙΚΗΣΗ (με ορθολογισμό, στοχοθεσία, ηγεσία, αξιολόγηση..)

 11. Ο/Η γιαννης ιωαννου λέει:

  ….ο Δημητρης οικονομιδης με την αποστροφη του για τον ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ , μου θυμισε τον χαλκεντερο αυτο πολιτικο του «χριστιανικου κέντρου»,και εριξα μια πρωτη ματιά στην ιστοσελίδα του ( http://www.papathemelis.gr)META απο πολλους μηνες…Ενδιαφερουσες σε καθε περιπτωση αποψεις…και αληθεια γιατι να μην αναρτηθουν τα κειμενα του ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ η φιλων του που γραφουν στα πολυ ενδιαφεροντα περιοδικα ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ;…
  …το ιδιο ισχυει προφανως ισχυει κια για κειμενα του ΚΩΣΤΑ ΖΟΥΡΑΡΙ , του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑ , ΤΩΝ Συνεργατων του στο ΑΡΔΗΝ …

 12. Ο/Η γιαννης ιωαννου λέει:

  …ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΝΟΜΙΖΩ οτι οφειλουμε να διαβαζουμε χωρις προκαταληψη οποιαδηποτε τοποθετηση…γιατι μονον αν ειμαστε ανοιχτοι σε ολες τις πλευρες μπορουμε να ειμαστε βεβαιοι για την δικη μας θεση…
  …και οφειλουμε να διαχωρισουμε την ακροδεξια κριτικη στην ιδεα τη ςΕΝΩΜΕΝΗς ευρωπησ , στην παγκοσμιοποιηση , στον αμερικανοσιωνισμο κλπ ( που επισης καλο ειναι να την γνωριζουμε για ν αμπορουμε να την αντιμετωπισουμε με επιχειρηματα και οχι με αφορισμους ) απο κριτικες με σαφη αριστερο (ΖΟΥΡΑΡΙΣ, ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑΣ, Γ.ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ) Η κεντρωο δημοκρατικο (ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ , νεοκλησ ΣΑΡΡΗΣ)χαρακτήρα…υΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΚΑΙ ΤΗΝ «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»-εφημεριδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ , ΜΙΚΡΗ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΚΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s