Πότε θα δικαστεί ο κ.Τσουκάτος;

Posted: 12/08/2010 by ftanei_pia in Ελλάδα, ΠΑΣΟΚ
Ετικέτες: , , , , ,

Από Ροϊδη Εμμονές

`

Με αφορμή μια χειραψία του με τον κ. Ρέππα

`

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Παίρνω αφορμή από τη συνάντηση Ρέππα-Τσουκάτου σε εκδήλωση στο Λεωνίδιο που απαθανατίστηκε φωτογραφικά στα «Τα ΝΕΑ Δευτ. 9.08».

Αντίδραση από την κοινή γνώμη και τον Τύπο, από ότι ξέρω, δεν υπήρξε καμία. Απορώ, τόση παχυδερμία!

Ένας τ.βουλευτής, κατά τη δική του ομολογία μέρος του τεράστιου προβλήματος πολιτικής διαφθοράς η οποία μας οδήγησε στο χείλος και στα μισά της αβύσσου-ακόμη δεν ξέρουμε αν θα πέσουμε εντελώς μέσα-συμβουλάτορας, «στρατηγός» και στενός φίλος του τ.πρωθυπουργού κ.Σημίτη (ο οποίος φρόντισε να αμνηστεύσει με ειδικό νόμο περί μη ευθύνης υπουργών την υπουργική διαφθορά), κυκλοφορεί ελεύθερος, συμμετέχει σε ανοικτές εκδηλώσεις και χαριεντίζεται με υπουργούς των οποίων το κόμμα έχει καταγγείλει ως διεφθαρμένο και κλεπταποδόχο των κλοπιμαίων του, σε βάρος πάντα των φορολογούμενων που καλούνται σε αιματηρές θυσίες χρημάτων και δικαιωμάτων.

Υποτίθεται πως ο πρωθυπουργός αυτής της κυβέρνησης, στενός φίλος του κ.Τρεπεκλή της νόμιμης μίζας των 6,5 εκατ.ευρώ για το άχρηστο C4I, (χειριστής ο ίδιος ακόμη και σήμερα-ναι ακόμη και σήμερα-ανεξέλεγκτα αδιαφανών μυστικών κονδυλίων ως Υπ Εξ) θα χτυπήσει τη διαφθορά (των εργαζομένων και των συνταξιούχων;) και δεν θα διστάσει να ματώσει και το ίδιο του το κόμμα, αν τυχόν ανακαλύψει κι εκεί κάποιο σκάνδαλο, με ζήλο ακόμη μεγαλύτερο κι από αυτόν με τον οποίο ο Μυστικοκονδυλιάρχης και προστάτης των Βατοπεδινών υπουργών κ. Σαμαράς κάνει αυτοκάθαρση σε αυτούς που «μάτωσαν την παράταξη» αλλά ευτυχώς όχι και την Ελλάδα!

Απορώ γιατί η αδέκαστη Δικαιοσύνη ολιγωρεί τόσο πολύ, λες και διανύουμε ακόμη την ένδοξη περίοδο των κ.κ. Ρ. Κεδίκογλου, Σανιδά και Ζαγοριανού, όταν ο δεύτερος προφήτευε την αθωότητα των Βατοπεδινών υπουργών την οποία σήμερα διαπιστώνει και ο κ.Σαμαράς και ο τρίτος φυλάκιζε τις θυγατέρες των εμπλεκομένων της Ζήμενς, τους οποίους είχε αφήσει (άθελά του ασφαλώς) να διαφύγουν.

Αν ήμουν κακόπιστος θα δεχόμουν αβασάνιστα τα όσα ανώτατοι δικαστικοί έχουν καταγγείλει σε βάρος της Δικαιοσύνης για υπόγειες διασυνδέσεις της με την Εκκλησία (Εκείνη η ευσεβής φίλη του Θεόκλητου Βρεσθένης κ.Αντωνία Ηλία που χάθηκε; και πότε η Εκκλησία θα δικάσει τον κ. Γιοσάκη;) και τα όσα ο ειδήμων κ.Λ.Ρακιντζής πρόσφατα δήλωσε για αποφυγή καταδίκης των ισχυρών.

Ίσως κάποιος να μας πει πως ο κ.Τσουκάτος θα δικαστεί εν καιρώ όταν ολοκληρωθούν οι ατέρμονες ανακρίσεις και έρευνες για την υπόθεση, δηλαδή σε τρία τέρμινα, αλλά με το φτωχό μου μυαλό αναρωτιέμαι μήπως αν διαχωριζόταν η υπόθεσή του αφού έχει ομολογήσει και έχει συκοφαντήσει το κόμμα του πως αυτό ήταν ο τελικός αποδέκτης του αμαρτωλού χρήματος, είναι ανάγκη πάσα η δίκη του να επιταχυνθεί: Η βέβαιη καταδίκη ενός ανθρώπου που πρόδωσε τον όρκο του (ενώπιον του ιερού Χριστόδουλου παρακαλώ όπου σαν καλός ορθόδοξος ορκίστηκε) και στάθηκε ανάξιος της υψηλής θέσης την οποία κατέλαβε κατ’ επιλογήν του τ. πρωθυπουργού και κατά λαϊκή εκλογή, μήπως:

1. Λειτουργούσε παραδειγματικά.

2. Έστελνε στην κοινωνία το μήνυμα πως ο πρωθυπουργός-που με τόση επιτυχία και εργώδη ζήλο σβήνει σαν τον εξ αποστάσεως δήμαρχο της Μόσχας-τις φωτιές μας από την Πάρο-δεν λέει μόνο ψέματα, που και που λέει και καμιά αλήθεια.

3. Προκαλούσε αλυσιδωτές αποκαλύψεις αφού το πουλάκι θα κελαηδούσε πιο πολύ κι από τον τ.μητροπολίτη Αττικής, αν η Εκκλησία τον προσήγαγε ποτέ σε δίκη.

4. Εμπέδωνε στο λαό ένα μίνιμουμ περί δικαίου αίσθημα και κάποια ψήγματα εμπιστοσύνης στο απαξιωμένο πολιτικό σύστημα

5. Αποδείκνυε πως στο Νεοελλαδιστάν δεν δικάζονται μόνο πεινασμένοι μετανάστες αλλά σπανίως και ενίοτε και κάποιο εντιμότατο μεγαλοαρπακτικό και άνοιγε κάποια χαραμάδα ελπίδας πως κάποτε η Δικαιοσύνη θα ανακαλύψει επιτέλους το πόθεν έσχες του κ. Τσοχατζόπουλου και θα τον παραδώσει αθώο προς αιωνίαν καταισχύνην των σκοτεινών δυνάμεων που επιδιώκουν την φυσικήν του εξόντωσιν.

6. Αποδείκνυε την αθωότητα του ΠΑΣΟΚ το οποίο προσπαθεί να χτυπήσει τη διαφθορά (μη βαράτε) και το οποίο τόσο δεινώς συκοφαντήθηκε από τον κ.Τσουκάτο, τον οποίο εν τη μεγαλοψυχία του ούτε τον διέγραψε (αναστολή της ιδιότητας του μέλους είναι η κομψή φόρμουλα που θα ζήλευαν και οι κ.κ.Σαμαράς και Ιερώνυμος) ούτε τον μήνυσε.

7. Ξεκαθάριζε κάπως το θολό τοπίο του μαύρου δικομματικού πολιτικού χρήματος.

Στο κάτω κάτω η αιωνία Ελλάς βρίσκεται σε ένα ελπιδοφόρο νέο ξεκίνημα και στα πρόθυρα μιας μεγαλειώδους πράσινης ανάπτυξης και μας χρειάζεται κάποιο στοιχειώδες ξεκαθάρισμα του πολιτικού ορίζοντα που είναι πιο σκοτεινός και από τον αέρα της Μόσχας.

Κύριε Ροΐδη,
Σας λέω ευθέως μια δεύτερη σκέψη μου:
Η συνένοχη σιωπή της φωνακλούς και πολυλογούς Αριστεράς μας ΚΑΙ στο θέμα αυτό δεν μου αρέσει καθόλου. Δεν ξέρω τι συμψηφισμοί, παζάρια και συναλλαγές γίνονται κάτω από το τραπέζι, αλλά η Αριστερά εκτός από το ότι δεν έχει συνολική πρόταση διεξόδου (επιμέρους αποσπασματικές και συχνά ασύνδετες προτάσεις είναι αλήθεια πως διαθέτει), δεν εκπληρώνει ούτε το στοιχειώδες ελεγκτικό της καθήκον. Η πρεσβυωπία της δεν της επιτρέπει χρόνια τώρα να δει ούτε τις πολυάριθμες κατοικίες κάποιων Υπουργών Υπερεξοπλισμών, ούτε και το φερόμενο ως σκάνδαλο του Βοιωτοπεδίου του κ. Ιερώνυμου κι ας υπήρξαν έγκαιρα ακόμη και δημοσιεύματα έγκυρων εφημερίδων.

Αποτέλεσμα αυτού του προφανούς πολιτικού και ηθικού ελλείμματος είναι η πολυδιάσπασή της σε προσωποπαγή καπετανάτα γελοίων πολιτικάντηδων. Από βερμπαλισμούς κατά του παγκόσμιου καπιταλισμού έχουμε χορτάσει.

Χίλιες φορές κρίμα.

Ετοιμάζουν “μαχαίρι” για τις επικουρικές

[Edit]

`

” Εκεί που είσαι ήμουνα και δω που είμαι θάρθεις”

(Λαϊκή Παροιμία)

`

ΠΗΓΗ: Ριζοσπάστης

Όταν η «αυτοκρατορία επιτίθεται», οι δικοί μας «S-300» που είναι;

Αμείωτες ανατροπές προβλέπει η εφαρμογή του νέου αντιασφαλιστικού νόμου. Παρά την τεράστια μείωση των συντάξεων, τα κυβερνητικά στελέχη θεωρούν υψηλές τις εργοδοτικές εισφορές

Πετσόκομμα των επικουρικών συντάξεων δείχνει για το επόμενο διάστημα η προπαγάνδα, με την οποία τα κυβερνητικά στελέχη συνεχίζουν να «διαφημίζουν» τη σημασία και την ανάγκη να συνεχιστεί η ασφαλιστική μεταρρύθμιση της οποίας σταθμός ήταν ο νόμος που ψήφισε η Βουλή τον περασμένο Ιούλη. Μια «ιστορική και μακρόπνοη μεταρρύθμιση», όπως τη χαρακτήρισε την περασμένη βδομάδα και το κλιμάκιο της τρόικας που ήρθε στην Ελλάδα, δίνοντας ειδικά συγχαρητήρια στην κυβέρνηση και τους «εταίρους» της (μεταξύ αυτών και στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ) για την αποφασιστικότητα με την οποία προχωρούν στην κατακρεούργηση των κατακτήσεων της εργατικής τάξης.

Ετσι, ο υφυπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης,μιλώντας χτες στο ΣΚΑΪ, είπε ότι «για τις επικουρικές συντάξεις υπάρχει πρόβλεψη στο (σ.σ. αυτόν που ψηφίστηκε τον Ιούλη) νόμο», συμπληρώνοντας ότι δεν «πρόκειται να “δώσουμε εξετάσεις” το Σεπτέμβρη ή τον Οκτώβρη σ’ αυτά τα θέματα». Τί είναι αυτό που προβλέπει ο πρόσφατος αντιασφαλιστικός νόμος; Οτι η καταβολή των επικουρικών συντάξεων θα εξαρτάται από την οικονομική κατάσταση των Ταμείων. Τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Οτι αν τα οικονομικά των επικουρικών ταμείων δεν είναι καλά ή οι συντάξεις δε θα καταβάλλονται ή θα καταβάλλονται μειωμένες. Αρα και η διευκρίνιση πως «ο νόμος προβλέπει ότι θα γίνουν οι αναγκαίες αναλογιστικές μελέτες στις αρχές του 2011, για να δούμε ποιες είναι οι οικονομικές δυνατότητες του κάθε Ταμείου», προμηνύει νέο ντόμινο αντιασφαλιστικών χτυπημάτων.

Θεωρούν ψηλές τις εργοδοτικές εισφορές

Αποκαλυπτική της σφοδρότητας με την οποία θα συνεχιστεί η αντιασφαλιστική και αντεργατική επίθεση είναι και η συνέντευξη που έδωσε στην «Ελευθεροτυπία» ο νέος διοικητής του ΙΚΑ. Σε ερώτηση για το λόγο που οι επιχειρήσεις δεν είναι συνεπείς με την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών στα Ταμεία, ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος, μεταξύ άλλων, απαντά: «Στην Ελλάδα οι ασφαλιστικές εισφορές είναι υψηλές, διότι έτσι καλύπτουμε τις απώλειες από την εισφοροδιαφυγή. Εάν την είχαμε μηδενίσει, ξεκινώντας εδώ και 15-20 χρόνια, οι εισφορές θα ήταν μειωμένες κατά 20-30%. Με το σημερινό καθεστώς, αδικούνται οι ασφαλισμένοι αλλά και οι σωστές επιχειρήσεις που πληρώνουν πολλά… Δεν δίνουμε κίνητρα στις σωστές επιχειρήσεις».

Δηλαδή, παρά το ότι (και με το νέο αντιασφαλιστικό νόμο) μιλάμε για μείωση μέχρι και 40% συντάξεων κι ενώ ήδη

Πότε οι s-300 του λαού θα τα καταρρίψουν;

έξι στους δέκα συνταξιούχους καλούνται να τα βγάλουν πέρα με 600 ευρώ το μήνα, τα επιτελεία της άρχουσας τάξης καλλιεργούν την αντίληψη ότι οι εργοδότες δαπανούν πολλά για τις συντάξεις… Ποντάροντας στην τρομοκρατία με την οποία η εργοδοσία εκβιάζει τη συναίνεση των εργαζομένων διαφημίζουν ανοιχτά το πετσόκομμα των δικαιωμάτων (ακόμα και) ως εύσημο στις «πετυχημένες» επιχειρήσεις.

Την ίδια στιγμή, βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης στο μέτωπο της Κοινωνικής Ασφάλισης παραμένουν:

  • Η αξιοποίηση της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων, όπως έχει διευκρινίσει και ο νέος διοικητής του ΙΚΑ από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε. Οπως δήλωσε στην «Ε» «σε συνεργασία με τα υπόλοιπα Ταμεία, να κάνουμε ένα φορέα διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας μας». Τέτοιες εταιρείες (ΑΕ Επενδύσεων) βάσει νομικού πλαισίου είναι υποχρεωμένες να ενταχθούν στο χρηματιστήριο. Ανοίγει, λοιπόν, ο Ασκός του Αιόλου για το ξεπούλημα και της ακίνητης περιουσίας του ΙΚΑ.
  • Οι περικοπές στη φαρμακευτική «δαπάνη» των ασφαλιστικών ταμείων η οποία – κατά τα κοινά λεγόμενα των κυβερνητικών στελεχών – είναι «υπέρογκη». Σ’ αυτό το πλαίσιο μόνο τους τελευταίους μήνες βγήκαν εκτός λίστας συνταγογράφησης των Ταμείων εκατοντάδες φάρμακα (ακόμα και Μη Υποχρεωτικά Συνταγογραφούμενα Φάρμακα που χρησιμοποιούνται ευρέως). Οι νέες περικοπές, σε συνδυασμό με τις επιταχυνόμενες ανατροπές στην Υγεία και τη μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε παραμάγαζα των πολυεθνικών, θα πολλαπλασιάσουν τα τραγικά περιστατικά ανέργων αλλά και ασφαλισμένων να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα υγείας αν δε βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, ξεπουλώντας έτσι ό,τι έχουν και δεν έχουν…

Πώς «βουλιάζουν» τα Ταμεία

  • Τα χρέη του Δημοσίου προς το ΙΚΑ φτάνουν τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ. Στο σύνολο των ασφαλιστικών ταμείων το Δημόσιο χρωστά περίπου 12 δισ. ευρώ.
  • Τα 8,5 δισ. ευρώ, στα οποία φτάνουν οι εισφορές που οι εργοδότες οφείλουν στο ΙΚΑ, λείπουν ακριβώς γιατί δεν έχουν πάψει ούτε χρόνο οι ρυθμίσεις που συντάσσει το υπουργείο ακόμα και χαρίζοντας («έκπτωση» το βαφτίζουν) στους εργοδότες ένα τεράστιο μέρος των χρεών τους.
  • Την ίδια στιγμή, μόνο μέσα στο 2008 χάθηκαν τουλάχιστον 3,5 δισ. ευρώ στο χρηματιστηριακό τζόγο. Αυτοί είναι οι τρόποι και τα αποτελέσματα της «αξιοποίησης» της τεράστιας περιουσίας του ΙΚΑ (και γενικά των ασφαλιστικών ταμείων) που επιλέγουν οι κυβερνήσεις του ευρωμονόδρομου… Αλλωστε, μόνο την 25ετία 1951 – 1975 η πολιτική ΕΕ – ΠΑΣΟΚ – ΝΔ οδήγησε τους λεηλατημένους πόρους της Κοινωνικής Ασφάλισης στα 58 δισ. ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι – όπως δήλωνε πρόσφατα ο ίδιος ο απερχόμενος διοικητής του ΙΚΑ  Θ. Αμπατζόγλου – εάν το κράτος ξεκινούσε να καταβάλλει, έστω και σταδιακά, τα χρέη του προς το ΙΚΑ, «πιθανότατα δε θα χρειαζόταν να ληφθούν και μια σειρά από αυστηρά μέτρα στον τομέα των συντάξεων».

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s