Αριστερά και Δημοκρατία, της Δήμητρας Φωτίδου

Posted: 28/08/2010 by ΔΟ in Αριστερά, Αυτοδιοίκηση, Δημοκρατία, ΣΥΝ, ΣΥΡΙΖΑ
Ετικέτες: , , ,

Ο ΣΥΡΙΖΑ τσιφλίκι του Συνασπισμού ( ούτε της αριστεράς ούτε της οικολογίας ούτε βεβαίως-βεβαίως της δημοκρατίας).

Τα τελευταία γεγονότα φαντάζομαι πως θα έχουν διαλύσει και την τελευταία αυταπάτη κάθε συριζαίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τσιφλίκι του συνασπισμού και της προεδρικής του ομάδας. Χωρίς εμφανείς αντιστάσεις από τις συνιστώσες του.


Οι περιφερειακές και αυτοδιοικητικές εκλογές και ο τρόπος που ο συνασπισμός για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ (ποιος του το ανέθεσε και πώς ?) « διερευνά» και χρήζει υποψηφίους όπως στην Πελοπόννησο και την Αττική είναι η ταφόπλακα του ΣΥΡΙΖΑ . Έχει πέσει και η τελευταία μάσκα «δημοκρατίας».Έχει βγει στην επιφάνεια όλη η παθογένεια του συνασπισμού και του συνασπισμού «ριζοσπαστικής» αριστεράς. Φάνηκε καθαρά πως οι δημοτικές παρατάξεις όπως η Ανοιχτή Πόλη για τον συνασπισμό είναι η προέκταση του χεριού του Τσίπρα. Ούτε για τα «μάτια του κόσμου» δεν ρωτήθηκαν τα μέλη της. Αν για παράδειγμα δεχόταν ο Τσακνής την πρόταση Τσίπρα θα ήταν τώρα υποψήφιος δήμαρχος της Ανοιχτής Πόλης. Τι σημασία έχει αν έχει αγωνιστεί για την Αθήνα η Πορτάλιου, ο Καραμάνος και όλα τα μέλη και οι φίλοι της Ανοιχτής Πόλης? Μήπως αυτό το λέγαμε «καπέλωμα» παλιά? Έχουν πέσει λοιπόν όλες οι μάσκες.

Δυστυχώς είναι βαθιές οι ρίζες της έλλειψης δημοκρατικής ευαισθησίας στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και διαπερνά οριζόντια όλες τις συνιστώσες. Η δημοκρατία φτάνει στο επίπεδο των «στελεχών». Τα « στελέχη» ξέρουν καλύτερα και θα «καθαρίσουν» για μας. Οι υπόλοιποι στον πάγκο μας. Το πολύ-πολύ οπαδοί και ψηφοφόροι. Θα ακολουθήσουμε και θα υποστηρίξουμε τις επιλογές της «αυτόχρηστης» ηγεσίας μας. Νομίζω πως ο Τσίπρας το είχε πει καθαρά το καλοκαίρι του 2009.
Όχι μέλη στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά που και που θα μας κάνουν την χάρη να μας ρωτούν και αν θέλουν θα παίρνουν υπόψη τους την γνώμη μας.


Δυστυχώς είναι βαθιές οι ρίζες και δεν είναι θέμα προσώπων. Ούτε επιβολής μέσα από πλειοψηφίες και μειοψηφίες. Αυτό ή το έχεις ή δεν το έχεις. Δηλαδή ή το έχεις κατακτήσει σαν αντίληψη ,σαν άποψη ,σαν βίωμα μέσα από την ζωή σου και την πολιτική σου δράση ,ότι έχεις δηλαδή εσύ ο ίδιος/α προσωπικά τα ίδια και απολύτως ίσα δικαιώματα με όλους τους πολίτες αυτού του τόπου που δεν έχουν και δεν ασκούν εξουσία ή δεν το έχεις σαν αντίληψη ζωής. Και αυτό είναι βαθειά πολιτικό θέμα. Αλλά η αλλαγή αυτής της αντίληψης είναι δύσκολη υπόθεση. Είναι μια διαδικασία προσωπικής μάχης. Δηλαδή πρώτα πρέπει να το διαπιστώσεις πως έχεις ποτιστεί με βαθειά αντιδημοκρατική αντίληψη όσον αφορά στον εαυτό σου και στους άλλους, κατά την διάρκεια της διαδρομής σου στα κόμματα και τις ομάδες και στη συνέχεια να θέλεις πραγματικά να αλλάξεις τον τρόπο σου, την αντίληψή σου δηλαδή την ζωή σου. Δύσκολο και μερικές φορές αδύνατο. Πρέπει να το θέλεις πολύ να μην ασκείς αυθαίρετα την εξουσία που σου δίνουν οι πολιτικές καρέκλες και το ίδιο το σύστημα.

Αυτό βέβαια δεν αφορά μόνο το ΣΥΡΙΖΑ ή το συνασπισμό. Αφορά όλη την αριστερά , τους οικολόγους και τον ελευθεριακό χώρο.

Οφείλουμε να ανοίξουμε ένα κίνημα αυτογνωσίας σε αυτούς τους χώρους. Μια επανάσταση αμεσοδημοκρατίας και αυτογνωσίας. Πρέπει να είμαστε ανοιχτοί για να μπορέσουμε να διδαχτούμε από τα καινούργια ρεύματα και τα κινήματα ανά τον κόσμο.

Στο «δια ταύτα» προτείνω να ανατρέψουμε το σκηνικό της «ίντριγκας» χωρίς φόβο και πάθος, έχοντας την γνώση πως αυτή είναι μέσα στην λογική ανθρώπων που λογίζονται για αριστεροί, να ανατρέψουμε το σκηνικό παίρνοντας την πρωτοβουλία σαν ΠΑΣΑ και σαν Αντισώματα να καλέσουμε τους χώρους της Αριστεράς, Οικολογίας και τον ελευθεριακό χώρο σε μια πραγματική συνέλευση στου Γκίνη να συζητήσουμε για τις διαδικασίες ανάδειξης υποψηφίων στις περιφερειακές και αυτοδιοικητικές εκλογές, για την δημοκρατία και την αυτοοργάνωση γενικά , για την δημοκρατία και την αυτοοργάνωση των τοπικών κοινοτήτων.
Σε μια τέτοια συνέλευση ας πούμε θα ήθελα να καταθέσω την άποψή μου για εναλλαγή των δημάρχων στο Δήμο. Ας πούμε στην Αθήνα θα έβλεπα για δήμαρχο την Πορτάλιου, τον Σταυρίδη( τον αρχιτέκτονα), τον Καραμάνο κλπ από ένα χρόνο τον καθένα.


Κλείνοντας έχω την άποψη πως ο Αλέκος Αλαβάνος που έζησε τον Συνασπισμό και την λειτουργία του, τους μηχανισμούς και τις εξουσίες τους θα πρέπει να μιλήσει για όλα αυτά και να πάρει την ευθύνη ισότιμα μαζί με όλους μας να αρχίσουμε την ανατροπή αυτού του σκηνικού και να πειραματιστούμε σεμνά με το καινούργιο μοντέλο οργάνωσης και αμεσοδημοκρατίας.
Αλλιώς οι πολιτικές μάχες θα μείνουν στα χαρτιά.

Σχόλια
 1. Ο/Η ftanei_pia λέει:

  Μπράβο Δήμητρα!

  Πριν κάποιοι με τις επιλογές τους , μας ρίξουν στο γκρεμνό, είναι καιρός:

  ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΛΟΓΟ Η ΒΑΣΗ!
  ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ!

  Ως πότε σύντροφοι και συντρόφισσες, οι σημαντικές και κρίσιμες αποφάσεις θα λαμβάνονται από ελάχιστους και εμείς οι δεκάδες (γιατί όχι και εκατοντάδες) χιλιάδες θα καλούμαστε, όπως πάντα, στην εκ των υστέρων υλοποίηση τους;

  Ως πότε θα πληροφορούμαστε αυτά που μας αφορούν από τα διάφορα διαπλεκόμενα συγκροτήματα και κανάλια, τα οποία λόγω και της σχετικής εμπειρίας με το αντικείμενο, έχουν αναλάβει εργολαβικά να προωθούν και να διαχειρίζονται τις πολιτικές μας επιλογές;

  Ως πότε τα παχυλώς αμοιβόμενα κυβερνητικά φερέφωνα θα «κάνουν παιχνίδι» «πληροφορώντας μας» πως θα εκλέξουμε (ΕΜΕΙΣ!) τη μια τη Σακοράφα, την άλλη τον Τσακνή, την τρίτη τον Μητρόπουλο, τον Αλαβάνο ή τον Παπαδημούλη για την τοπική αυτοδιοίκηση;

  Ως πότε τύποι σαν τον Καψή, την Κεχαγιά, τον Πρετεντέρη, τους Λυριτζή-Οικονόμου ή τον Παπαχελά κ.α. θα σπεκουλάρουν, θα επιλέγουν, θα προτείνουν και όπως πάμε θα εκλέγουν κιόλας (;) πριν από μας για μας;

  Τέλος πριν «ο εξευτελισμός γίνει τέλειος» μήπως είναι καιρός οι ηγεσίες ΣΥΡΙΖΑ/ΣΥΝ να πουν basta, να κλείσουν κατάμουτρα την πόρτα στον παραπάνω συρφετό και να καταφύγουν στους αγωνιστές της βάσης, που είναι νομίζουμε ικανοί και για άλλα εκτός από χαμάληδες της καθημερινότητας, αφισοκολλητές, χειροκροτητές, χρηματοδότες και διακινητές εντύπων και ιδεών;

  «Φωνή λαού-οργή θεού»
  «Οταν θα τους ξεκουφάνουμε» δεν μπορεί,παρά να μας ακούσουν.

  Υ.Γ. Περισσότερα ΕΔΩ

 2. Ο/Η Μέλος της Δημοκρατικής Αριστεράς λέει:

  Αγαπητοί φίλοι ο Τσίπρας είναι ο ηγέτης ενός διασπασμένου Συνασπισμού και σε λίγο και ενός διασπασμένου Συριζα. Όταν συμμετείχα στις συνελεύσεις του Συριζα και έμπαιναν θέματα για συζήτηση σε κάποια συμφωνούσα σ’ άλλα όχι. Αλλά η στάση μου ήταν ξεκάθαρη και δεν κρυβόμουν πίσω από τακτισμούς που εφαρμόζει η Τσιπροπαρέα του στυλ
  «Άστους θα φωνάξουν και στο τέλος θα γίνει αυτό που θέλουμε.» ή
  «Αυτοί είναι μόνο θεωρεία, τους χρησιμοποιούμε όσο τους χρειαζόμαστε» ή
  «Σύντροφε ο Συνασπισμός δεν θα χρεωθεί τη διάσπαση του Συριζα θα βαρεθούν και σιγά σιγά θα φύγουν.»
  «Χαλάς το συκώτι σου με τους αριστεριστές ποιος τους υπολογίζει; »
  ανανεωτικός αναγνώστης σας

  • Ο/Η Δήμητρα Φωτίδου λέει:

   Φίλε της Δημοκρατικής Αριστεράς,αναρωτιέμαι γιατί αυτά δεν τα έλεγε η ΔηΑρ όταν ηταν στο συνασπισμό.Δεν άκουσα ποτέ τοτε, να μιλά για » Τσιπροπαρέα» κλπ. Αντίθετα έκανε ότι περνούσε από το χέρι της για να μην συγκροτηθεί ο χώρος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Με τον πιο αντιδημοκρατικό τρόπο.Με ανίερες συμμαχίες με την Τσιπροπαρέα που λες,αλλοιώνοντας την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ όταν τα στελέχη της ΔηΑρ εμφανίζονταν σαν εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ κλπ. Την ΔηΑρ την έχω ταξινομήσει στο πιό αντιδημοκρατικό κομμάτι του συνασπισμού. Γιατί την νοιάζουν πρώτα, κύρια και τελικά μόνο τα ψηφαλάκια.Γιατί δεν ενδιαφέρθηκε για τον κόσμο που είχε συσπειρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, τους ανένταχτους αριστερούς και οικολόγους.Ηταν λυσσαλέα η αντίδρασή της στο αίτημα για μέλη στο ΣΥΡΙΖΑ.Χρησιμοποίησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κόσμο του για μα μπεί στη βουλή ο Κουβέλης και η παρέα του.Και τελικά γιατί έντεχνα χρησιμοποιεί και τον τίτλο και το αίτημα για Δημοκρατική Αριστερά για να συσπειρώσει όσους έχουν αηδιάσει από τα παιγνίδια των μηχανισμών της ηγετικής ομάδας του συνασπισμού.Η ΔηΑρ σας παραπλανά.Με τον χειρότερο τρόπο. Και σας οδηγεί εσας τους δημοκράτες αριστερούς στην αγκαλίτσα του ΓΑΠ.Ας μην μιλά λοιπόν η ΔηΑρ για δημοκρατία.

 3. Ο/Η Aριστερο Εξτρεμ λέει:

  Επιμερους πρόταση :

  Μιας και στην ΠΑΣΑ βγηκε μια τετοια σημαντικη προταση, στα πλαισια αυτης προτείνω

  είτε στη συνέλευση είτε και ενδιάμεσα μέσα από το μπλογκ της ΠΑΣΑ και τα υπολοιπα τεχνολογικα της μεσα να κατατεθούν υποψηφια διεκδικητικά πλαίσια με τα οποία μπορούν οι ριζοσπασικές δυνάμεις να κατέβουν σε όλες τις περιφέρειες–και της Αθήνας. Η τεχνολογια βοηθαει. ετσι έχοντας κατατεθει τα υποψηφια πλαισια ο λαος θα αποφασισει με ψηφοφορια απόλυτης πλειοψηφιας ποιο πλαισιο τον εκφραζει να κατεβει στις εκλογες, είτε με καλπες σε συνελευση -προφανως μεταγενεστερη του γκινη που προτεινει η Δημητρα– είτε και με τη βοηθεια του διαδικτυου. το ιδιο μπορει να γινει και σε καθε δημο, τα κεντρικα καλέσματα και τα επιμέρους Link ας συντονίζονται μέσα απο την πασα

  και αφου ο λαος της πρωτευουσας αποφασισει για το διεκδικητικο πλαισιο που τον εκφράζει αντιστοιχα δημοκρατικα εκλεγονται αυτοι που θα το διεκδικησουν στις εκλογες του Νοεμβρη, είτε με επικεφαλης φυσικο προσωπο ειτε με συλλογικη ή εκ περιτροπης ηγεσια

  το διαδικτυο βοηθα για να πιαστουν γρηγορες καταληκτικες ημερομηνιες. Το θεμα δεν ειναι τεχνικο αλλα πολιτικο

  Απευθειας πρωτοβουλια απο τη βάση.

 4. Ο/Η Στελιος λέει:

  Συμπαθητικό το άρθρο σου αλλά προσπαθώ να το καταλάβω.Ο ΣΥΝ είναι η μεγαλύτερη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ ο βασικός κορμός του και δίκαια και δημοκρατικά κυριαρχεί.
  Μήπως κάνω λάθος?Δεν στέκεται Σύλλογος ομαδούλα και πολύ περισσότερο Κόμμα χωρίς αρχηγό με πυγμή και που να μετράει ο λόγος του.Λάθος? ο αρχηγός κρίνει και αποφαζίζει με τις επιλογές του γιατί αν αρχίζει να ρωτάει τον καθένα θα γίνει αλλαλούμ.Η βάση στηρίζει καιΔΟΥΛΕΥΕΙ για τις αποφάσεις του αρχηγού γιατί αλλιώς είναι λέσχη συζητήσεων ψευτοδιανοουμένων.
  Η βάση αποφασίζει όταν έλθει η ώρα αν θα συνεχίσει ο αρχηγός την θητεία του η όχι.
  Η βάση κυβερνάει με τον τρόπο της στη ουσία μέσω του αρχηγού.
  Αλλά ας αφήσουμε το αλβάβητο που βλέπω όμως ότι χρειάζεται και να πούμε το εξης.
  Τα ψέμματα τελείωνουν.Οσοι είναι με το μΝημόνιο να πάνε με τον Κουβέλη στο ΠΑΣΟΚ.
  Όσοι δεν ξέρουν τι να κάνουν να πάνε με τους άλλους στα εξάρχεια με τους αναρχικούς.
  Οσοι αντιπαλεύουν το Μνημόνιο θα σεισπειρωθούν γύρω απο τον συριζα ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΌ ΤΟΥ.
  Ετσι απλά
  Με εκτίμηση
  στελιος

  • Ο/Η alexiuslautus λέει:

   Συμπαθητικό το άρθρο σου αλλά προσπαθώ να το καταλάβω.TO ΠΑΣΟΚ είναι ΤΟ μεγαλύτερΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ο βασικός κορμός τΗΣ και δίκαια και δημοκρατικά κυριαρχεί.
   Μήπως κάνω λάθος?Δεν στέκεται Σύλλογος ομαδούλα και πολύ περισσότερο Κόμμα χωρίς αρχηγό με πυγμή και που να μετράει ο λόγος του.Λάθος? ο αρχηγός κρίνει και αποφαζίζει με τις επιλογές του γιατί αν αρχίζει να ρωτάει τον καθένα θα γίνει αλλαλούμ.Η βάση στηρίζει καιΔΟΥΛΕΥΕΙ για τις αποφάσεις του αρχηγού γιατί αλλιώς είναι λέσχη συζητήσεων ψευτοδιανοουμένων.
   Η βάση αποφασίζει όταν έλθει η ώρα αν θα συνεχίσει ο αρχηγός την θητεία του η όχι.
   Η βάση κυβερνάει με τον τρόπο της στη ουσία μέσω του αρχηγού.
   Αλλά ας αφήσουμε το αλβάβητο που βλέπω όμως ότι χρειάζεται και να πούμε το εξης.
   Τα ψέμματα τελείωνουν.Οσοι είναι με το ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ να πάνε με τον ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΑΒΑΝΟ.
   Όσοι δεν ξέρουν τι να κάνουν να πάνε με τους άλλους στα εξάρχεια με τους αναρχικούς.
   Οσοι ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
   Ετσι απλά
   Με εκτίμηση
   στελιος

   ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ. ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟ ΙΔΙΟ…

   ζήτω ο αρχηγος

   • Ο/Η alexiuslautus λέει:

    Συμπαθητικό το άρθρο σου αλλά προσπαθώ να το καταλάβω.ΤΟ ΚΚΕ είναι ΤΟ μεγαλύτερΟ ΚΟΜΜΑ τΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ο βασικός κορμός τΗΣ και δίκαια και δημοκρατικά κυριαρχεί.
    Μήπως κάνω λάθος?Δεν στέκεται Σύλλογος ομαδούλα και πολύ περισσότερο Κόμμα χωρίς αρχηγό με πυγμή και που να μετράει ο λόγος του.Λάθος? ο αρχηγός κρίνει και αποφαζίζει με τις επιλογές του γιατί αν αρχίζει να ρωτάει τον καθένα θα γίνει αλλαλούμ.Η βάση στηρίζει καιΔΟΥΛΕΥΕΙ για τις αποφάσεις του αρχηγού γιατί αλλιώς είναι λέσχη συζητήσεων ψευτοδιανοουμένων.
    Η βάση αποφασίζει όταν έλθει η ώρα αν θα συνεχίσει ο αρχηγός την θητεία του η όχι.
    Η βάση κυβερνάει με τον τρόπο της στη ουσία μέσω του αρχηγού.
    Αλλά ας αφήσουμε το αλβάβητο που βλέπω όμως ότι χρειάζεται και να πούμε το εξης.
    Τα ψέμματα τελείωνουν.Οσοι είναι με το μΝημόνιο να πάνε με τον Κουβέλη στο ΠΑΣΟΚ.
    Όσοι δεν ξέρουν τι να κάνουν να πάνε με τους άλλους στα εξάρχεια με τους αναρχικούς.
    Οσοι αντιπαλεύουν το Μνημόνιο θα σεισπειρωθούν γύρω απο τΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΌ ΤΟΥ.
    Ετσι απλά
    Με εκτίμηση
    στελιος

    ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΟΠΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ…

 5. Ο/Η Ili Geri λέει:

  Αγαπητές και αγαπητοί χαίρομαι που ζωηρευει ο διαλογος αλλά φοβάμαι ότι ρίχνουμε όλοι νερό στον μύλο ενός ευρυτερου ΑΝΤΙΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ..!

  τι θελω να πω: ότι χάνουμε το ΔΑΣΟΣ!!!

  Όσο αργά αλλά σταθερά και στις μικρες κοινωνίες ακόμη,
  ο κόσμος απεγκλωβίζεται .. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΤΟΥ ..
  ΠΑΣΟΚ/ΛΑΟΣ-ΝΔ/ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ (+ΚΟΥΒΕΛΗ/ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ;..) ΚΑΙ ΤΩΝ “ΕΠΙ-ΧΡΙΣΜΑΤΩΝ” ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ/ΔΗΜΟΥΣ/ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ..
  που κάνουν ότι μπορούν για να εξαγοράσουν πολίτες,συνηδησεις «κοινωνικές ομάδες», και να τους «δεσουν»..

  .. τοσο οι βολές εναντίον των αριστερών κομάτων αυξάνονται… ταυτόχρονα!
  και πέρα από το «μετωπο» ΠΑΣΟΚ(*Κουβέλης/ΟικοΠρασινοι;)/ΛΑΟΣ-ΝΔ/Μπακογιάννη
  αλλά και οι ενδο-«αριστερες» βολές ..

  Αποφασίσατε ποια είναι η προτεραιότητά σας?

  Η κατάρευση του κοινωνικού μετώπου απέναντι στα μετρα και τις πολιτικές των ΠΑΣΟΚ(*Κουβέλης/ΟικοΠρασινοι;)/ΛΑΟΣ-ΝΔ/Μπακογιάννη
  και η ισχυροποιηση των ενδο-«ψευτοαριστερων» μετώπων ;!!!
  ή
  ηισχυροποιηση του κοινωνικού μετώπου απέναντι στα μετρα και τις πολιτικές των ΠΑΣΟΚ(*Κουβέλης/ΟικοΠρασινοι;)/ΛΑΟΣ-ΝΔ/Μπακογιάννη
  και η κατάρευση των ενδο-«ψευτοαριστερων» μετώπων ;..

  Είπαμε καλή η θεωρητική αναζητηση και η τεκμηρίωση των πολιτικών, η οργάνωση και η ιεραρχία, η εκπροσωπηση,η συμμετοχικότητα.. και η πλάκα και το χιούμορ.. αλλά όταν..
  γινεται μονοτονα, μονόπλευρα , «στρατευμένα» και προβλέψιμα σχεδόν..
  τότε δεν είναι ουτε δημιουργική, ούτε λυτρωτική ούτε εμπνέει τίποτε άλλο …
  από την δολιοφθορά, την διαβρωση, την γκρίνια, την αυτοδιάλυση και την ενίσχυση της καθεστωτικής μιζέριας για όλους…

  Τουλάχιστον οσες διαφορές υπάρχουν,
  να στηρίζονται στις αδιαμφισβήτητες πανανθρώπινες αρχές, αξίες και ιδανικά, …
  να εμφανίζονται και να αποδεικνύονται σαν πιο αποδοτικές απέναντι στους κοινούς πανίσχυρους εχθρούς (ΠΑΣΟΚ(*Κουβέλης/ΟικοΠρασινοι;)/ΛΑΟΣ-ΝΔ/Μπακογιάννη..)

  .. και όχι για να μειώνουν τους φτωχούς και απογοητευμένους συνοδοιπόρους άλλων αριστερών πρωτοβουλιών,
  μικρών και μεγάλων,
  σπουδαίων και ταπεινών,
  οργανωμενων και ανοργάνωτων,
  εμπνευσμένων και τυποποιημένων,
  ώριμων και ανώριμων,
  μαχητικών και χαλαρών …
  μαζικών και ολιγάριθμων..

  Εδώ σας θέλω .. μάγκες..
  μπας και γελάσουμε και λίγο με την καρδιά μας.., πραγματικά και όχι «πικρά» ..

  ΣΥΜΦΩΝΩ Η ΒΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΊΕΣ!!!

  ΑΛΛΑ ΠΩΣ!; ΟΧΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΤΕΡΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ/ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ/ΤΑΣΗΣ ΚΛΠ..
  ΑΛΛΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΕΧΘΡΟ ΜΟΝΟ.. ΕΚΕΙ ΜΕΤΡΑΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΆ Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ …

  ΑΛΛΙΩΣ ΠΑΛΙ ΘΑ ΛΕΜΕ :..
  ΑΡΙΣΤΕΡΑ!..ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η «ΜΥΓΑ» ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η «ΣΠΛΗΝΑ» ΤΗΣ
  ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΙΝΕ «ΑΛΛΟΙ»-ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ-… ΑΛΛΑ ΘΑ ΦΤΑΙΜΕ Ε Μ Ε Ι Σ!!!
  .. και τα ΜΜΕ θα πανηγυρίζουν είτε κερδισουν υποψηφιοι από ΠΑΣΟΚ(*Κουβέλης/ΟικοΠρασινοι;) είτε από
  ΛΑΟΣ-ΝΔ/Μπακογιάννη είτε από
  ΛΑΟΣ-Μπακογιάννη είτε από
  ΛΑΟΣ-ΝΔ ειτε από
  ΠΑΣΟΚ-Μπακογιάννη είτε από
  ΠΑΣΟΚ-ΝΔ είτε από
  ΠΑΣΟΚ είτε από
  ΝΔ είτε από
  «δηθεν ανεξαρτητους αντάρτες» όλων των παραπάνω..!

  ΑΡΙΣΤΕΡΟ παντως υποψηφιο που να μαχεται για τις προτεραιότητες της βαλόμενης ελληνικής τοπικής κοινωνίας .. δύσκολα θα δουμε φοβάμαι ακόμη και στην πρωτη Κυριακή..και το χειρότερο που φοβάμαι είναι ότι οι πρωτοι του αντίπαλοι-εμπόδια θα είναι κάποιοι «αριστεροί» ..και μετά το κατεστημένο των ΜΜΕ: ΠΑΣΟΚ(*Κουβέλης/ΟικοΠρασινοι;)/ΛΑΟΣ-ΝΔ/Μπακογιάννη..

 6. Ο/Η VPS λέει:

  Δύσκολο να καταλάβει κάποιος τι πράγματι θέλει να πει ο Στέλιος. Μια χτυπάει από εδώ την άλλη από εκεί.
  Τέλος πάντων τα πράγματα έτσι όπως τα βάζει το άρθρο της σ. Δήμητρας έχουν τη δική τους σημασία. Τουλάχιστον έτσι όπως καταλαβαίνουν όλοι και όλες στην Αριστερά. Όλη την Αριστερά δίχως άλλα προσδιοριστικά.
  Οι τοποθετήσεις του ftanei_pia είναι επίσης ξεκάθαρες και ουσιαστικές.
  Η Αριστερά σκέφτεται, συλλογάτε συλλογικά, αποφασίσει και τότε δουλεύει όλη μαζί, ενωμένη, για τον κοινό σκοπό. Χωρίς ιδιοτέλειες.
  Σεμνά, δημιουργικά, δημοκρατικά, αποφασιστικά…
  Η δημοκρατία όμως ήταν είναι και θα είναι το βασικό θεμέλιο των όποιων δράσεων της Αριστεράς. Όταν αυτή απουσιάζει ή είναι κουτσουρεμένη τότε…
  Θα το ξαναπώ όσοι έχουν άλλα σκοπούς σιγά-σιγά θα πάνε από εκεί που ήρθαν… Αργά η γρήγορα θα αποκαλύπτεται η αλήθεια των λόγων και των πράξεων όλων. Εμείς και υπομονή έχουμε αλλά και επιμονή.
  Θα δουλέψουμε ενωμένοι για τους κοινούς σκοπούς. Η σ. Βαλαβάνη γράφει «…θα ανοίξουν γέφυρες ουσιαστικού διαλόγου και κοινών δράσεων. Ωστόσο η επιδίωξη ανατροπής του Μνημόνιου και της πολιτικής ελεγχόμενης χρεοκοπίας της χώρας, που καταστρέφει βίαια τη ζωή εκατομμυρίων συμπολιτών μας, κάνει την ανάγκη για μια τέτοια στροφή επιτακτικότερη από ποτέ…Ταυτόχρονα βάζει ξανά στο επίκεντρο την ανάγκη και τον αγώνα για ριζικές πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές. Σ΄ αυτές τις συνθήκες οι άνθρωποι της Αριστεράς χρειάζεται να πάρουν την υπόθεση της, την υπόθεση της κοινωνίας συνολικά, με πιο άμεσο τρόπο στα χέρια τους.» και αυτές είναι σταράτες και ξεκάθαρες απόψεις που βρίσκουν την αριστερά σύμφωνη.
  Οι «δήθεν φωτισμένες» ηγεσίες θα μπουν στην άκρη μόνο όταν εμείς το αποφασίσουμε…
  Ας πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας

 7. Ο/Η σπύρος λέει:

  ο συριζα εχει εξελιχθει σε μια μεγαλη απογοητευση. Χωρις δημοκρατικες διαδικασιες θελει οπαδους αντι για μελη. Ε, λοιπον το βαρεθηκα! Α στα διαλα.

 8. Ο/Η Δημήτρης Α λέει:

  Πραγματικά, οι τακτικές & συμπεριφορές του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα, μόνο θλίψη, οργή και διάθεση παραίτησης προκαλούν. Για να μην επαναλάβω κι εγώ τα ίδια, ολίγες επισημάνσεις:
  1) Στην τελευταία Πανελλαδική (όταν αγωνιζόμασταν για Σύριζα των μελών κλπ), είχα ειρωνευτεί την κάρτα μέλους που πήραμε και δεν χρησίμεψε πουθενά, αφού δεν ψηφίσαμε για τίποτα. Τα όσα αποφασίζονται (ή ξεαποφασίζονται ή δεν αποφασίζονται) σήμερα σε κλειστά γραφεία ή δεν ξέρω κι εγώ πού αλλού, δεν είναι παρά συνέχεια & εμβάθυνση της ίδιας αντιδημοκρατικής νοοτροπίας που επισημάνθηκε παραπάνω. Το ότι ο σ.Τσίπρας, λ.χ., που ξεκίνησε από την Ανοιχτή Πόλη, έφτασε ν’ αποτελεί (λόγω θέσης) κορυφαία έκφραση των διαδικασιών & μηχανισμών απαξίωσής της, δείχνει την τεράστια διαβρωτική ικανότητα των εξουσιαστικών κομματικών μηχανισμών και την αφομοιωτική τους δύναμη. Όπως λέει η σ.Φωτίδου, «είναι διαδικασία προσωπικής μάχης, να θέλεις πραγματικά να αλλάξεις τον τρόπο σου, την αντίληψή σου δηλαδή την ζωή σου.» – πιο απλά, ας ψαχτούμε όλοι μας!
  2) Η κατάσταση στο χώρο έχει επιστρέψει στην εποχή Κωσταντόπουλου (και χειρότερα, αν συνυπολογίσουμε την κρισιμότητα της Μνημονιακής εποχής). Μηχανισμοί κι ισορροπίες, θέσεις και καρέκλες, λόγια χωρίς πράξεις, συνθήματα χωρίς αντίκρυσμα. Επειδή πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ προβαίνουν σε σωστές διαπιστώσεις των παθογενειών του, το ερώτημα είναι ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ; ΠΟΙΑ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ;
  Καταλαβαίνω τα διλήμματα και την αμηχανία τους, το φόβο μην κατηγορηθούν για «διασπαστές» ή «υπονομευτές της ενότητας» κλπ., αλλά εδώ που φτάσαμε, διάολε, πρέπει να ξεκαθαρίσουν (αν θέλουν να ‘ναι -και να φαίνονται- ειλικρινείς) κάποια πράγματα!
  ~Όταν ακυρώνεται ακόμα κι η πιο προσχηματικά δημοκρατική διαδικασία ανάδειξης υποψηφίων,
  ~Όταν οι αντιδράσεις στην κυβ/κή πολιτική εξαντλούνται σε πύρινους λόγους στη Βουλή,
  ~Όταν οι προτάσεις Εξόδου από τη μνημονιακή χούντα αποτελούνται από γενικότητες & μισόλογα (λόγω «πολιτικού κόστους»;) και βρίσκονται πίσω κι από προτάσεις που ήδη ριζώνουν στην κοινωνία,
  δεν πρέπει όσοι Συριζαίοι της Γραμματείας τα βλέπουν αυτά να «πατήσουν πόδι;», να ξεφύγουν από τις διαπιστώσεις και την κριτική, ν’ αναλάβουν πρωτοβουλίες; Τι θα τους πούνε οι μηχανισμοί; Οι «ανανεωτικοί» έφυγαν, ποιός θ’ αντιδράσει, ο Παπαδημούλης; Εκτός κι αν οι «βάρβαροι ήτο μια κάποια λύσις» -ή ένα πρόσχημα, ένα φόβητρο που εξυπηρετούσε τον ανώδυνο βερμπαλισμό και την συμβιβασμένη ρητορεία ηγετικών κλιμακίων. Αν ισχύει το τελευταίο (αν, ξαναλέω), αλλάζουν πολλά βασικά δεδομένα και πρέπει όλοι να πάρουν (με υπευθυνότητα, αλλά χωρίς συντηρητικούς δισταγμούς)τις αποφάσεις τους (αν δεν θέλουν να συμπεριληφθούν στους βολεμένους της υπόθεσης).
  3) Σχετικά με το σ.Αλαβάνο, και την συμμετοχή του:
  ~Έχοντας απομυθοποιήσει τον «αναντικατάστατο» ρόλο της προσωπικότητας κάποιου στη μακρόχρονη πολιτική πάλη κι εξέλιξη, με όρους πίστης σε «ηγετικές φυσιογνωμίες»,
  ~Χωρίς να αρνούμαι, παράλληλα, τη μεγάλη και καταλυτική συμβολή ενός προσώπου στα παραπάνω, αλλά κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες και σε δεδομένη συγκυρία
  (πράγματα που η αντιφατική εμπειρία Αλαβάνου μου δίδαξε, όπως και σε πολλούς άλλους, υποθέτω), ευπρόσδεκτη η συμμετοχή του, αλλά προέχει η οριστικοποίηση κατασταλαγμένων προτάσεων σε πολιτικό επίπεδο για κρίσιμα θέματα (ακύρωση μνημονίου, άρνηση χρέους, παύση πληρωμών, κρατικοποιήσεις τραπεζών, ΔΕΚΟ, δικτύων, ενέργειας κλπ., παραμονή σε ΕΥΡΩ, Ε.Ε., ΝΑΤΟ, ΔΝΤ και λοιπούς οργανισμούς, πέρασμα σε εργατική ιδιοκτησία των χρεοκωπημένων επιχειρήσεων, δημοψηφισματική επικύρωση όλων αυτών και τυχόν προσχώρησης σε συνθήκες/συμφωνίες κλπ – για ν΄αναφέρω μερικά) και των τρόπων προπαγάνδισης/διάδοσής τους σε ευρύτερα στρώματα, όπως και διερεύνησης του καταλληλότερου πολιτικού σχήματος ή μορφής που θα τα καταστήσουν μαζικά αιτήματα και, τελικά, θα τα επιβάλλουν στο κατεστημένο.
  Αν είναι απλά να βρούμε πάλι έναν Σοφό Αρχηγό που θα μας οδηγήσει στην Αριστερή Γη Χαναάν, να μου λείπει. Το λέω, επειδή διακρίνω συχνά μια άκριτη προσωπολατρεία απέναντι σε ηγετικές μορφές της αριστεράς (συχνά κι εν αγνοία των ιδίων) σε πολλούς συντρόφους/-σες (όπως και αντίστοιχα αβυσαλλέο μίσος από άλλους/άλλες). Ας έχουμε πάντα το μυαλό ανοικτό και την κρίση μας συνεχώς σε εγρήγορση (αυτονόητο αλλά όχι δεδομένο, δυστυχώς).
  Μετά απ΄αυτά, «ας (προσπαθήσουμε ακόμα μια φορά να) πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας»!

 9. Ο/Η Μέλος της Δημοκρατικής Αριστεράς λέει:

  Κυρία Φωτίδου κάνετε λάθος. Πάντα λέγαμε ότι αυτός ο Συριζα είναι βαρίδι για το Συνασπισμό. Πάντα λέγαμε ότι ο Συριζα πρέπει να ξεφύγει από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά και να συμμαχήσει με την αριστερή σοσιαλδημοκρατία. Ποτέ δεν αρνηθήκαμε τον κοινοβουλευτισμό και τους θεσμούς του κράτους.
  Τελειώνοντας σας λέω ότι η βουλή και ο σεβασμός της αυτονομίας των μαζικών κινημάτων είναι για την «Δημοκρατική Αριστερά» κάτι σαν το οξυγόνο για τους ζώντες οργανισμούς.
  Ο ανανεωτικός αναγνώστης σας

  • Ο/Η dimitris t λέει:

   Το άρθρο μιλάει για την έλλειψη δημοκρατίας στις επιλογές του ΣΥΝ. Η μέθοδος που ακολουθεί η ΔΑ πχ στην Αθήνα με την επιλογή του Γ. Καμίνι από λίγα μέλη της ΔΑ και κρυφά από τα ΜΜΕ και τα υπόλοιπα μέλη της ΔΑ, πιστεύεις ότι σε νομιμοποιεί να κριτικάρεις τον ΣΥΡΙΖΑ;;;

 10. Ο/Η ananeotikous kryptokoumoundourious λέει:

  ΜΑΝΟΛΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ / ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΦΑΣΣΗΣ, H μπαλάντα της Τασίας (της αρχοντοκνίτισσας)
  08.07.2010

  .

  ‘Ηταν οι μέρες εκείνες
  που λυσσάγαν oι μπασκίνες
  και σου ’ρχότανε ναυτία
  όταν περνούσες τα Χαυτεία.

  Κι εσύ!

  Κρατώντας τον «Οδηγητή»
  διάβηκες από μπρος μου
  λουσμένη αρώματα Κοττύ
  στην μπόχα του υποκόσμου.

  Φώναζαν ΕΝΑ-ΔΥΟ-ΧΙ
  στα προποπρακτορεία
  μα πέρναγες αγέρωχη
  Κνιταρχοντοκυρία.

  Κανένας δεν αγόραζε
  δε δίναν σημασία
  ήρθα και σ’ έπιασα αγκαζέ
  και σου ’πα: «Έλα Τασία

  πούλησες δέκα σήμερα
  νομίζω πια πως φτάνει
  — αρχόντισσά μου και κερά —
  μάζεψ’ τα μάνι-μάνι

  πάμε τα δυο μας κορ-α-κορ
  να κάνουμε επανάσταση
  να σπάσουμε όλα τα ρεκόρ
  Χριστούγεννα κι Ανάσταση.

  Κι αν είσαι του δογματικού
  σκασίλα μου μεγάλη
  πάμε από Ηρώδου του Αττικού
  να βγούμε προς Εκάλη.

  Κνίτισσα αρχοντοκνίτισσα
  παλαιοημερολογήτισσα
  να γίνουμε ένα εγώ κι εσύ
  δόγμα και ανανέωση.

  Θα το πατήσω το πεντάλ
  μέχρι 90 και 100.
  Διάβαζε εσύ τον Ρόζενταλ
  για μένα η λίρα εκατό.

  Πάμε σ’ ένα κρυφό κουτούκι
  να φάμε πίτσα ή πεινιρλί
  να μου κάνεις λούκι-λούκι
  να σου δείξω ένα λιλί.

  Θα κάνεις σου, θα κάνω μου
  κι ό,τι άλλο θες ακόμα
  κι απά στην ώρα του χαμού
  θα σου φωνάξω: «Ένα είν’ το Κόμμα».

  ( το Κώμα πάντα ένα είναι είτε το λένε ΚΚΕ είτε ΣΥΝ είτε ΚΟΕ είτε ΝΑΡ είτε ΔΕΑ είτε μ-λ είτε λ-μ είτε μμλλ… πως όμως είναι «ένα», αφού είναι τόσα πολλά «ένα-είναι-το-κόμμα» )

  http://pampalaionero.wordpress.com/category/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B7%CF%84%CE%B5%CF%83/%E2%80%82%E2%80%94%E2%80%82%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CE%BB%CE%B7%CF%82/

 11. Ο/Η Aριστερο Εξτρεμ λέει:

  Συμφωνώ και προσυπογράφω με τον ΔΗΜΗΤΡΗ Α ότι «προέχει η οριστικοποίηση κατασταλαγμένων προτάσεων σε πολιτικό επίπεδο για κρίσιμα θέματα» αυτά τα θέματα που αναφέρει. τα γράφει τόσο σαφή που δε χρειάζομαι να προσθέσω τίποτ άλλο

 12. Ο/Η Στελιος λέει:

  Παιδάκια πιο απλά σεν μπορώ να σας τα πω
  Οσοι εισαστε διατεθειμένοι να παλέψετε εναντίον του μνημονίου λιγότερα λόγια και πιο πολλά εργα.
  Με εκτίμηση
  Στέλιος

 13. ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ Ο ΣΥΝ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
  ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΗΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝΤΑ ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
  ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΧΤΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΛΑ
  ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ .ΣΗΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΔΤΡΗ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ
  ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝ,ΣΤΙΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Η ΣΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝ ΑΤΟΜΑ ΜΕ
  ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΕΙΜΑΝΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ
  ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ
  ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΑΜΕΣΑ.ΑΥΤΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ
  ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΩΔΙΝΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.ΑΝ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ
  ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΝ
  ΤΡΑΓΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕ ΜΕΝΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ,

 14. Ο/Η κ.κ. λέει:

  Σας κοροιδεύουν, δεν το έχετε καταλάβει ακόμα; Κατεβείτε εσείς υποψήφιοι, Δημήτρη, ftanei_pia, κ.λ.π. Συλλογικός δήμαρχος, συλλογικό όργανο. Μαζευτείτε και μοιράστε καθήκοντα. Μπορεί να είναι και τα τρία πρόσωπα που προτείνει η Δ.Φ. Εγώ θα σας ψηφίσω. Χρειαζόμαστε καθαρά πρόσωπα, όχι φίρμες. Ούτε χρειάζεται καμιά πρόταση. Μια είναι η πρόταση σήμερα. Να φύγει η λέρα η κυβέρνηση Παπανδρεόυ και να εκλεγεί μια νέα που θα μας βγάλει από το μνημόνιο.

 15. Ο/Η erimos λέει:

  Από τη στιγμή που «η δική μας Αριστερά» δεν έχει τα κότσια (και εννοώ την ηγεσία της) να βγεί και να πει ξεκάθαρα στον κόσμο,τι θέλει σχετικά με την ΕΕ, το ΔΝΤ και το Ευρώ,με την απαραίτητη προϋπόθεση να συμφωνήσουν όλοι, μην περιμένετε και πολλά από τους πολίτες,γιατί τους έχουμε κάνει σαν τα φλομωμένα ψάρια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s