Συντρόφισσες και σύντροφοι της ΠΑΣΑ, υποψήφιοι σε Αυτοδιοικητικά Σχήματα

Posted: 04/11/2010 by ftanei_pia in Αυτοδιοίκηση
Ετικέτες: ,

ΑΤΤΙΚΗ

 

«ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ»

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ *

`

ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

`

Παπουλής Κώστας ( Γέρος )

Σωτηροπούλου Βαγγελιώ

Τακόπουλος  Πόλυς

`

• ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

`

Κρεμύδας Κώστας ( εκδότης Μανδραγόρα )

Μηνακάκη Ελένη

 

`

• ΝΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

`

Δημητριάδης Κώστας

Τριβιζάκης  Γιώργος

Ψαλλιδάς Βασίλης

 

• ΠΕΙΡΑΙΑΣ

`

Πετράς Δημήτρης

 

 

`

ΓΑΛΑΤΣΙ

`

«Αλλος Δρόμος στο Γαλάτσι» *

`

Καλαντζή Ράνια

`

Περιφέρεια Πελοποννήσου

`

Περιφερειακός σύμβουλος Κορινθίας

`

Αριστερή-Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση

στο  Μωριά *

`

Δαμέλος Πάνος

`

Τρίκαλα

`

«Φυσάει Κόντρα» *

`

Σαριγγαλάς Δημήτρης

`

Δήμος Θέρμης (δήμοι Θέρμης-Βασιλικών-Μίκρας)

`

«Ανατολικός Άνεμος» *

`

Αναστόπουλος Τάσος

Μαϊκίδης Χρήστος

Περδικούρης Άγγελος

 

Δήμος Πάρου

 

«Κίνηση Ενεργών Πολιτών Πάρου (υποψήφιος δήμαρχος Μανώλης Γλέζος)*

`

Ισιγώνης Μανώλης

 

 

 

 

 

*Ενεργά link

Σχόλια
 1. Ο/Η Πάνος Δ. λέει:

  Για την Πελοπόννησο, εδώ θα βρείτε και το blog του συνδυασμού Αριστερή-Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση στο Μωριά:
  http://paremvasistomoria.blogspot.com/
  Πρόκειται για συνδυασμό που συγκροτήθηκε με ανοιχτές, αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, απαρτίζεται σε μεγάλο βαθμό από νέους ανθρώπους και πιστεύω είναι η πιο αξιόλογη παρουσία στην περιφέρεια (και χαίρομαι που συμμετέχω και ενεργά).

  • Ο/Η Raindog λέει:

   Πάνο πράγματι είναι η πιο αξιόλογη παρουσία στην περιφέρεια από αυτές, όμως, που κατεβαίνουν στις εκλογές .

   Και εγώ προσανατολίζομαι να «σας» ψηφίσω, καθότι στην περιφέρεια δεν υπάρχουν και πολλές εναλλακτικές λύσεις: πέρα από τον συνδυασμό του ΚΚΕ (ο οποίος ήδη από τις αρχές του καλοκαιριού είχε ανακοινώσει την κάθοδό του στις εκλογές, χωρίς να σκεφτεί καν να συζητήσει αν υπήρχε δυνατότητα ενωτικής και νικηφόρας παρέμβασης της Αριστεράς), υπάρχει και ο συνδυασμός του ΣΥΝασπισμού (και όχι του ΣΥΡΙΖΑ όπως προσπαθούν να μας πείσουν τον τελευταίο καιρό) και συνοδοιπόρων, με επικεφαλής τον κ. Πετράκο.

   Αυτός ο συνδυασμός προέκυψε από κλειστές διαδικασίες μεταξύ λίγων στελεχών του ΣΥΝ και ανακοινώθηκε στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ (και του ΣΥΝ) σαν τετελεσμένο γεγονός χωρίς καμία δημοκρατική νομιμοποίηση στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ. Αν προσθέσουμε σε αυτό και το γεγονός ότι ο κ. Πετράκος -ερχόμενος σε σύγκρουση με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας από ΟΛΕΣ τις συνιστώσες- είχε θετική στάση στο θέμα της ΠΟΤΑ Μεσσηνίας, που οδήγησε σε περιβαλλοντική καταστροφή στην Πύλο από τον εφοπλιστή Κωνσταντακόπουλο, μας κάνει να είμαστε πολύ «κουμπωμένοι» σε σχέση με την υπερψήφιση ενός τέτοιου συνδυασμού.

   Όπως ήδη γνωρίζεις, υπάρχει και η Κίνηση Συντονισμού Πολιτών που ναι μεν δεν κατεβαίνει στις εκλογές αλλά αποτελεί τη μαγιά για μια μαχητική παρέμβαση της αριστεράς στην Πελοπόννησο. Ας ελπίσουμε και ας προσπαθήσουμε, μετά από τις εκλογές, να υπάρξουν διαδικασίες ενωτικές με όλες τις άλλες υπάρχουσες συλλογικότητες που λειτουργούν δημοκρατικά και που προσβλέπουν στο χτίσιμο μιας νέας αντισυστημικής αριστεράς.

 2. Ο/Η αναγνώστης λέει:

  φίλε Πάνο, καλή δύναμη στην προσπάθειά σας και μπράβο γιά την πρωτοβουλία σας.
  Έτσι πρέπει να γίνει παντού.
  από έναν άγνωστό σου που παρακολουθεί με ενδιαφέρον και χαρά τις εξελίξεις στην
  Πελοπόννησο.

  • Ο/Η Πάνος Δ. λέει:

   Νά’σαι καλά! Το σημαντικό είναι ότι, μιας και ήρθαμε «πιο κοντά» με τον Καλλικράτη, μπαίνουν οι βάσεις για κοινούς αγώνες στην περιφέρεια και (ή μάλλον κυρίως) μετά τις εκλογές. Γιατί τα δύσκολα είναι μπροστά…
   Και δεν είναι μικρό πράγμα αυτό το κατέβασμα, ο Καλλικράτης είναι εξοντωτικός (και) οικονομικά για ανεξάρτητους συνδυασμούς. Έχουμε χρεωθεί αρκετές χιλιάδες ευρώ για τα παράβολα και τα ψηφοδέλτια (οπότε, όποιος μπορεί και θέλει να συνδράμει οικονομικά, ας βρει κάποιον από το συνδυασμό στην πόλη του, υπάρχουν κουπόνια ενίσχυσης).

 3. Ο/Η Πάνος Δ. λέει:

  Raindog :

  πέρα από τον συνδυασμό του ΚΚΕ (ο οποίος ήδη από τις αρχές του καλοκαιριού είχε ανακοινώσει την κάθοδό του στις εκλογές, χωρίς να σκεφτεί καν να συζητήσει αν υπήρχε δυνατότητα ενωτικής και νικηφόρας παρέμβασης της Αριστεράς)

  Τι να συζητήσει;; Εδώ μου έδωσαν φυλλάδιο του ΚΚΕ που γράφει καταψηφίστε δράκο, τατούλη, πετράκο και τα αναχώματα του δικομματισμού! Αυτό είμαστε οι υπόλοιποι σύμφωνα με το ΚΚΕ, «αναχώματα του δικομματισμού». Τι να συζητηθεί με τέτοια αντιμετώπιση; Τουλάχιστον ο συνδυασμός στον οποίο συμμετέχω καλεί ανοιχτά τον κόσμο να καταψηφίσει πασοκ-νδ-λαος και να ψηφίσει αριστερά, ακόμα κι αν δεν ψηφίσει εμάς, άλλωστε δεν κατέχουμε την απόλυτη αλήθεια.

 4. Ο/Η ananeotikous kryptokoumoundourious λέει:

  Ότι και να λέτε εγώ θα ψηφίσω την ιστορικότητα της φυλής! ( δηλαδή στο ΛΑΟΣ τι θα απομείνει να λέει..)

  Και στο Μωριά αυτούς που ξέρουν από ανάπτυξη! Πετράκος και τα μυαλά στης ΠΟΤΑ την ποδιά!

  Ουαί υμίν Συντηρητικοί και Ανθέλληνες πασαδόροι και λοιποί συνοδοιπόροι!

  ;-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

 5. Ο/Η isatsitna λέει:

  Στην Πελοπόννησο εξ’όσων γνωρίζω κανένας σχηματισμός της αριστεράς δεν επιχείρησε να ξεφύγει από την λογική της κομματικής καταγραφής και αυτοεπιβεβαίωσης(ΚΚΕ-ΣΥΝ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ). Κανένας σχηματισμός δεν προσπάθησε να ανοίξει προς την κοινωνία (η «στροφή στην κοινωνία» που λέει και ο Τσακνής…). Η μεγάλη ευκαιρία της κρίσης του ΠΑΣΟΚ και ειδικά της επιλογής Τατούλη δεν φαίνεται να αξιοποιείται από την αριστερά, η οποία σε «ιδανικές» συνθήκες αδυνατεί να κάνει την παραμικρή έκπληξη.
  Ο κόσμος της Αριστεράς θα πάει να ψηφίσει χωρίς να έχει κάποια ελπίδα ότι θα σταλεί ένα ουσιαστικό, και χρήσιμο για το μετεκλογικό τοπίο, μήνυμα είτε προς την κυβέρνηση και την Τρόικα είτε προς την Αριστερά. Αυτό νομίζω είναι το βασικό συμπέρασμα. Και θα πρέπει μετά τις εκλογές η αριστερά να κάνει την αυτοκριτική της και να αλλάξει πορεία…
  Η εκλογές φτάνουν. Μακάρι να διαψευστώ.

  • Ο/Η Πάνος Δ. λέει:

   Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα… Ναι, συν και κκε έκαναν καθαρά κομματικές επιλογές. Από ανταρσύα η αυτόνομη κάθοδος έγινε για πολιτικούς και όχι κομματικούς λόγους. Δηλαδή έκριναν πως έπρεπε να κατεβάσουν ένα ψηφοδέλτιο που θα πει «άρνηση του χρέους, έξοδος από ΕΕ και ευρώ, σοσιαλιστική προοπτική». Αυτό, είτε συμφωνώ είτε όχι με τις συγκεκριμένες θέσεις, μπορώ να το σεβαστώ γιατί είναι μια επιλογή που γίνεται με πολιτικά κριτήρια. Προσωπικά πχ δεν θα έθετα την έξοδο από την Ε.Ε. ως βασικό στόχο πάλης αυτή τη στιγμή, αλλά καταλαβαίνω γιατί κάποιος θέλει να το κάνει και είναι δικαίωμά του. Και η ενότητα της αριστεράς δεν είναι αυτοσκοπός, αν καταλήγει σε πολιτικές θέσεις-σούπα δεν έχει ιδιαίτερο νόημα. Μη συγχέουμε δηλαδή την αυτόνομη κάθοδο λόγω πολιτικών διαφορών με αυτήν που γίνεται για λόγους κομματικής ηγεμονίας στο ψηφοδέλτιο.

 6. Ο/Η Β.Χ. λέει:

  isatsitna, μήπως, εν όψη εκλογών, τα ανοίγματα της αριστεράς στην κοινωνία , οι τεχνητές συγκολλήσεις, που περιέχουν παζάρια ,συμβιβασμούς κάθε είδους, και τις ονομάζουν ενότητα , δεν αρμόζουν στην αριστερά;
  Μήπως τα μηνύματα μιας τέτοιας αριστεράς είναι λάθος, ακόμα και αν έχει πετύχει ένα καλό εκλογικό ποσοστό;
  Μήπως η αριστερά ανεξάρτητα από εκλογές και το όποιο εκλογικό αποτέλεσμα θα πρέπει διαρκώς να κάνει την αυτοκριτική της και να επανεξετάζει την πορεία της;

 7. Ο/Η galex λέει:

  Θα ήθελα να με πληροφορήσετε, αν το ψηφοδέλτιο του Μακρίδη στην Καλλιθέα είναι συριζίτικο η αμιγώς ΣΥΝασπισμένο πράγμα που απεύχομαι

  • Ο/Η ftanei_pia λέει:

   Ο ΣΥΡΙΖΑ νομίζω το στηρίζει.

   Από τη διακήρυξη του συνδυασμού τους
   (..) Είμαστε η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ.Επιλέξαμε το όνομα αυτό γιατί έτσι ακριβώς αισθανόμαστε:πολίτες της Καλλιθέας.Συγκροτίσαμε την κίνηση αυτή πολ’ιτες απο τον ΣΥΝ,την ΑΚΟΑ,την ΚΟΕ,την ΚΕΔΑ,τους οικολόγους,ανένταχτους αριστερούς & δημοκράτες.
   Περισσότερα ΕΔΩ
   http://www.facebook.com/pages/DEMOTIKE-KINESE-POLITON-KALLITHEAS/159630264049123

 8. Ο/Η isatsitna λέει:

  Πάνο, καλή επιτυχία!
  Επιμένω πως καμία από τις παρατάξεις της Αριστεράς δεν προσπάθησε να ανταποκριθεί στις ανάγκες της περιόδου, να ενωθεί και να ενώσει. Το μεν ΚΚΕ κατεβαίνει με τη λογική «ψήφισε Λαϊκή Συσπείρωση» για να δικαιωθεί το ΚΚΕ που τα έλεγε… Ο ΣΥΝ με συνοπτικές διαδικασίες επιχείρησε από νωρίς να επιβάλει τους δικούς του ηγεμονικούς όρους αδιαφορώντας ακόμα και για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ επιχείρησε να συγκεντρώσει σκόρπιες δυνάμεις που είχε και να προσθέσει άλλη μια περιφέρεια σε αυτές που κατεβαίνει.
  Καμία δύναμη δεν επιχείρησε να καλέσει σε ένα ριζοσπαστικό πλαίσιο συσπείρωσης την αριστερά, να αξιοποιήσει ένα δυναμικό ανθρώπων που ενεργοποιήθηκε στους 5 νομούς είτε γι τοπικά είτε για γενικά ζητήματα, να διαμορφώσει ένα πρόγραμμα που να απαντά τόσο στις τοπικές ανάγκες όσο και στις γενικές, να κινηθεί προεκλογικά με ένα διαφορετικό των κλασσικών τρόπο (βλέπε κάποιες ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες της Ελεύθερης Αττικής).
  Οι μόνοι που έθεσαν κάποια από τα παραπάνω ζητήματα ήταν η Κίνηση Συντονισμού Πολιτών για την Πελοπόννησο, η οποίο δεν προχώρησε ακριβώς γιατί προσέκρουσε στην ανεπάρκεια της υπαρκτής αριστεράς.
  Β.Χ., ακόμα και ενόψει εκλογών θα ήταν χρήσιμο το άνοιγμα της αριστεράς στην κοινωνία και η ενότητα όπως την έθεσα παραπάνω (κάτι που δεν έγινε). Τα παζάρια και οι κάθε είδους συμβιβασμοί εξρτώνται από το διακύβευμα που θέτουν και το πώς εννοούνται συγκεκριμένα. Συμβιβασμός πχ. είναι (όχι αρνητικός κατά τη γνώμη μου) να μην προτάσω το ζήτημα «Έξω από την ΕΕ» για να φτιάξω ενα πλατύ αντικυβερνητικό – αντιμνημονιακό – αντιτροικα μέτωπο. «Παζάρι» είναι το ποιός θα κατέβει αντιπεριφερειάρχης στους τομείς στην Ελεεύθερη Αττική αλλά με βάση πολιτικά κριτήρια-εκτιμήσεις και όχι μυστικές πολιτικές συναλλαγές (πιστεύω).
  Τα υπόλοιπα μετά τις εκλογές και ίσως πριν τις επόμενες…

  • Ο/Η Πάνος Δ. λέει:

   Καλημέρα κι ευχαριστούμε. Δεν έχεις άδικο, αν διαφωνούσα άλλωστε με αυτά που λες θα είχα προσχωρήσει στην ανταρσύα, τώρα απλώς συμμετέχω γιατί δεν θεωρώ ότι έχουμε τεράστιες διαφορές, αλλά και επειδή όπως είπα παραπάνω μπορώ και να καταλάβω και να σεβαστώ αυτό που κάνουν. Και στην κίνηση συντονισμού πολιτών συμμετείχα και εξακολουθώ να συμμετέχω. Και, μπορεί να είμαι πολύ αισιόδοξος, αλλά ελπίζω με τη συμμετοχή μου να βάλω ένα μικρό μικρό λιθαράκι στο να είμαστε μεθαύριο όλοι μαζί – αν όχι εκλογικά, τουλάχιστον στους αγώνες – αλλά και κυρίως να σταματήσουμε να βλέπουμε ο ένας τον άλλο καχύποπτα επειδή ανήκουμε σε άλλες ομάδες… Όλοι αριστεροί είμαστε, υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις αλλά σίγουρα δεν είμαστε εχθροί. Αυτή η αντιπαλότητα μού έχει κάνει τρομερή εντύπωση (δεν ασχολούμαι ενεργά και με τα της αριστεράς πολύ καιρό), είναι θεμιτό να έχουμε διαφωνίες, αλλά είμαστε στην ίδια πλευρά, πρέπει να βοηθάμε ο ένας τον άλλο και να υπάρχει συντροφικότητα ακόμα κι αν δεν συμφωνούμε σε κάποια ζητήματα (φυσικά, απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο αλληλοσεβασμός – αν ο άλλος σε βλέπει σαν κάποιον που θα του μαζέψει ψήφους για να αναδειχθεί προσωπικά τότε όλα αυτά πάνε περίπατο…).

 9. Ο/Η galex λέει:

  Φόλοι σταθερά και με πείσμα,ριζοσπαστικά, αριστερά αμεσοδημοκρατικά.
  Κλαό βόλι.

 10. Ο/Η Γιάννης Κ. λέει:

  καλή επιτυχία σε όλους τους πασαδόρους εκτός απο τον Πόλυ! (χαχαχαχαχα!)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s