“Στην Ν. Ιωνία πάμε ανάστροφα”

Posted: 07/11/2010 by ftanei_pia in Αριστερά, Αυτοδιοίκηση
Ετικέτες: ,

«Σύντροφοι από την Κυριακή βρισκόμαστε στην κορυφή της οροσειράς,

εκεί που τα νερά χωρίζουν».

Από τη μια μεριά η δημοτική αρχή του Πασόκ και του δημάρχου του, του Χαραλάμπους, το μακρύ χέρι του μνημονίου στο Δήμο μας, πειθήνιο όργανο της κυβέρνησης, με απόλυτο και ενεργητικό τρόπο υποταγμένη στην κυβερνητική πολιτική για ανατροπή κατακτήσεων, για βίαιη εφαρμογή του ‘Καλλικράτη’, για ιδιωτικοποιήσεις παροχών, για άγρια φορολόγηση των δημοτών.
`
Από την άλλη ένας πυρήνας δυνάμεων με αντιτροική διάθεση που συμφώνησαν ότι πρώτο μέλημα εάν συμβεί το απροσδόκητο είναι η αντιμνημονιακή θωράκιση του Δήμου, κινητοποιώντας την κοινωνία των πολιτών, αρχίζοντας με την οικοδόμηση δικτύων ενεργητικής αντίστασης και δικτύων ενεργητικής αλληλεγγύης.
`
Από τη μια μεριά το βαθύ Πασόκ με λειτουργίες του Δήμου για τροχοδρομήσεις διαπλεκόμενων συμφερόντων και εργολαβικών αρπαχτών, με αγοραπωλησία εκδουλεύσεων και εκμαυλισμό συνειδήσεων με το ρουσφέτι και τις υποσχέσεις, με πολιτικό προσωπικό με την έξαψη του δημοτικού τζόγου έκδηλη στα πρόσωπά του.
`
Από την άλλη η κοινωνία της εργασίας και του μόχθου, της ανεργίας και της ανημπόριας, αυτών που είναι στην γκρίζα μεριά της πόλης, που πίσω τους στοιχίζεται η ριζοσπαστική αριστερά, η ανανεωτική αριστερά, η ‘ορθόδοξη’ αριστερά, η εκτός σχεδίου αριστερά, η ρυμοτομημένη και τακτοποιημένη αριστερά, η άδολη και αδιαπραγμάτευτη αριστερά, η οργανωτική παρωδία αριστερά, η λαικίστικη και σόου αριστερά, η ρουτινοποιημένη αριστερά, η αυτόνομη αριστερά, η πλήρης αντιφάσεων και αδυναμίας προσανατολισμού αριστερά. Η αριστερά της Ιωνίας.
`
Και παραδίπλα από αυτούς κάποιοι Πασόκοι, πρώην Πασόκοι (του σοσιαλιστικού χώρου λέμε τώρα) που θα κάναν λαμπερές παρουσίες στις καλύτερες εποχές του όλου ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από την άλλη και κάποια Πασόκια φιλικά στον κάθε τίμιο ή λωποδύτη πολιτικό χρήστη.
`
Από τη μια μεριά ο κόσμος του απόλυτου σκότους.
`
Από την άλλη μεριά ο κόσμος του έστω και αμυδρού φωτός.»

Σχόλια
 1. Ο/Η Ταξιάρχης λέει:

  Καλημέρα σας. Επειδή ο υπαινιγμός σας για την Εκτός Σχεδίου-Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία και τη στάση της είναι σαφής, θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα παρακάτω:
  α) Ο συνδυασμός της Ένότητας για τη Νέα Ιωνία με επικεφαλής τον Ηρακλή Γκότση δεν λέει ΠΟΥΘΕΝΑ (διακήρηξη, προκηρύξεις, φυλλάδια, blog, συνεντέυξεις σε τοπικά Ραδιόφωνα κλπ) ότι είναι της αριστεράς. Αν εσείς ξέρετε κάτι παραπάνω που διέλαθε της προσοχής μας, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε.
  β)Στον συνδυασμό αυτό συστατικό μέρος είναι ο Πέτρος Μπουρδούκος δήμαρχος της Νέας Ιωνίας από το 1990-1998 μέλος του ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΌΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ του Χαραλάμπους που όπως μας πληροφορείτε είναι «…Η δημοτική αρχή του Πασόκ και του δημάρχου του, του Χαραλάμπους, το μακρύ χέρι του μνημονίου στο Δήμο μας, πειθήνιο όργανο της κυβέρνησης, με απόλυτο και ενεργητικό τρόπο υποταγμένη στην κυβερνητική πολιτική για ανατροπή κατακτήσεων, για βίαιη εφαρμογή του ‘Καλλικράτη’, για ιδιωτικοποιήσεις παροχών, για άγρια φορολόγηση των δημοτών.» Ο λόγος που κατεβαίνει μαζί με τον Γκότση είναι ότι έχασε το επίσημο χρίσμα του ΠΑΣΟΚ.
  γ) Όσο αφορά την Αριστερή Όχθη-παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο, θα έπρεπε να ξέρετε ότι ο ΡΙΖΑ που δραστηριοποιειται στη Νέα Ιωνία δηλαδή ΔΕΑ ΚΟΕ και Ξεκίνημα ΔΕΝ συμφώνησαν με τη σύμπραξη αυτή και το περιεχόμενό της και απλά στήριξαν κριτικά.
  δ) Η Εκτός Σχεδίου ΔΕΝ

 2. Ο/Η Ταξιάρχης λέει:

  συνεχίζω ΔΕΝ στηρίζει Γκότση, καλεί σε άκυρο λευκό.

 3. Ο/Η Κώστας Παπακώστας λέει:

  Απάντηση για τα λεγόμενα του Ταξιάρχη. 1)για το που τοποθετείται πολιτικά η ‘ενότητα για τη Ν. Ιωνία’ διαβάστε τη διακήρυξη και το πρόγραμμά της στο blog. Eλεος πια. 2)για τον Μπουρδούκο όπως τα λέει ο Ταξιάρχης είναι με την εξής ειδοποιό διαφορά. Αποχώρησε από την δημοτική παράταξη του δημάρχου του ΠΑΣΟΚ Χαραλάμπους πριν 3 χρόνια, δεν ζήτησε κανένα χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ, είναι αντι-μνημονιακός και τουλάχιστον μέχρι σήμερα υποτάσσεται στις συλλογικές διαδικασίες. 3)κριτικά ξεκριτικά όλος ο ΣΥΡΙΖΑ πλην Ξεκινήματος υποστηρίζουν την ‘Ενότητα’. Και εγώ, μέχρι το Μαιο γραμματέας της ‘Αριστερής όχθης’, κριτικά την υποστηρίζω. 4)η ‘εκτός σχεδίου’ του χώρου της ‘Ανταρσιας’ πράγματι δεν στηρίζει την ‘Ενότητα’. Το ΣΕΚ όμως από την ‘Άνταρσία’ την στηρίζει.

 4. Ο/Η krok λέει:

  Ρε παιδιά… η αριστερά μας είναι πιο διασκεδαστική και από λαζόπουλο, μαζί με ελληνοφρένεια και ράδιο αρβύλα. Μήπως να την κάναμε εκπομπή?

  • Ο/Η Δημήτρης Α λέει:

   Πραγματικά, αφού εκλογικά δεν μας πολυβγαίνει… η εκπομπή ίσως είναι μια κάποιοα λύσις! Το κακό είναι ότι το έργο βρίθει επαναλήψεων και σύντομα επέρχεται η πλήξη και η υπνυλία…

 5. Ο/Η παναγιωτης κωστακης λέει:

  Στην ΝΈΑ ιΩΝΊΑ δημιουργηθηκε η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ» πριν απο 50 ημέρες απο την Αριστερή Οχθη ευρύτερη παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, απο την ανεξάρτητη δημοτική παράταξη της αριστεράς ΔΑΣΙ και απο πολίτες του ΠΑΣΟΚ. Στο διάστημα αυτό μέσα απο άμεσες διαδικασίες πρότεινε πρόγραμμα και συνδυασμό και συσπείρωσε ένα μεγάλο τμήμα πολιτών. Είναι μια καθαρά λαική παράταξη στην οποία δραστηριοποιήθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι. Τόλμησε και μίλησε για όλα τα προβλήματα της πόλης ακόμα και για τα δύσκολα όπως τα προβλήματα των μεταναστών σε μια πόλη 70000 όπου κατοικούν 3000 πακιστανοί. Δεν κρύφτηκε .Απευθύνθηκε στους ελεύθερα σκεπτόμενους πολίτες. Εθεσε ως στόχο την ανατροπή του συστήματος Χαραλάμπους (πρώην υπουργός και επι 8 χρόνια δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ) αμφισβήτησε δηλαδή έμπρακτα την τοπική εξουσία . Ολα αυτά πεντακάθαρα χωρίς ούτε ίχνος επίθεσης σε άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης. Εδώ και 15 ημέρες αντιμετωπίζουμε μια πρωτοφανή επίθεση απο το πανίσχυρο κκε της περιοχής με συνεχείς καταγγελίες άνευ λόγου και αιτίας με ντουντούκες που γυροφέρνουν στην πόλη και προβοκάρουν ανοιχτά την προσπάθειά μας περνώντας προκλητικά μπροστά απο τα γραφεία της παράταξης όπου βρίσκονται κάθε μέρα 100 τουλάχιστον φίλοι. Δεν απαντάμε. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Θα θέλαμε όμως τους φίλους της ανταρσυα και της δημοτικής τους παράταξης εκτός σχεδιου δίπλα μας. Οπως πορευόμασταν μαζί στα μεγάλα συλλαλητήρια της άνοιξης όπως διαδηλώναμε μαζί στη Νέα Ιωνία τον Δεκέμβρη του 2008 η για την Γάζα .Αντί γιαυτό βλέπουμε να κρατάνε ίσες αποστάσεις και να μας εξομοιώνουν με τον Χαραλάμπους. Ειλικρινά μόνο πίκρα και απογοήτευση μπορούμε να αισθανθούμε. Εχουμε πάρει στον πρώτο γύρω στο 19% και ο Χαραλάμπους 36%. Η διαφορά είναι μεγάλη. Εαν δεν τα καταφέρουμε τολμώ να πω ότι αυτό θα οφείλεται στην υπόλοιπη αριστερά .Δεν ζητάμε να μας υποστηρίξει. Ας μην μας πολεμάει όμως τώρα αυτή την στιγμή. Δυστυχώς κάποιοι ανοίγουν όχι απλά χαρακώματα αλλά βάραθρα ανάμεσα στην αριστερά. Σε κάποια ανακοίνωση της ανταρσυα λέει ότι θα βρεθούμε πάλι μαζί στο δρόμο κάπως έτσι. Οχι σύντροφοι .Δεν θα βρεθούμε ποτέ μαζί. Ας ψάξτε μετά κάποιους άλλους αριστερούς η κάποιον άλλο λαό για να κάνετε την ενότητα.Δεν θα είμαστε εμείς. Εαν δεν καταλάβατε ότι παλεύουμε μόνοι με καμμιά εκατοστή έντιμους ανθρώπους της πόλης για να ανατρέψουμε το καθεστώς Χαραλάμπους τότε το μόνο που έχω να πω είναι ότι περισσεύει η μικροψυχία. Δεν παρακαλώ. Ζητώ όμως με τα 40 χρόνια που έχω στους δρόμους της αριστεράς της πόλης μεγαλύτερη ευρύτητα στην σκέψη. Φιλικά Τάκης Κωστάκης

 6. Ο/Η Νάσος Μπράτσος λέει:

  Θα πρότεινα με αφορμή και την παρέμβαση του Τ.Κ. που γνωρίζοντάς τον την θεωρώ απολύτως ειλικρινή, να αφήσουμε τα ξανθοπουλικά μελό και τα βαρύγδουπα βρεθήκαμε ή θα ξαναβρεθούμε ή ίσως βρεθούμε, ή δεν θα βρεθούμε στους δρόμους. Ο απολογισμός που έχει αποτυπωθεί και φωτογραφικά στον τοπικό τύπο αλλά και από μένα, είναι μάλλον σκληρός.
  Θυμίζω ότι σε δύο μεγάλες αντιρατσιστικές διαδηλώσεις στην πόλη η παρουσία των Ελλήνων δεν ήταν πάνω από 20 άτομα, εκ των οποίων στη μια ένας ο Τσοπανίδης του ΠΑΣΟΚ, ένας ο Γκότσης της ΔΑΣΙ (συνθετικό μέρος της νέας παράταξης Ενότητα για όσους δεν γνωρίζουν), ένας ο Λευκιμιάτης του ΣΥΝ Ηρακλείου, μερικοί από το ΣΕΚ, κάτι λίγοι αυτόνομοι και στη δεύτερη διαδήλωση και το Εκτός Σχεδίου. Προφανώς μπράβο σε όσους πήγαν. Στις επισχέσεις εργασίας των ημερών στο Αγ. Όλγα ας μην το συζητήσω καν γιατί είναι για κλάμματα η εικόνα της αριστεράς, στα υπό πτώχευση Ατλάντικ επίσης, που η πόλη έχει τέσσερα. Όχι Παναγιώτη δεν παλεύετε (-ουμε) μόνοι σας (μας), παλεύουν και εργαζόμενοι κλάδων μέσα στη Νέα Ιωνία και πρέπει να δίνουμε το παρόν και δεν το κάνουμε όπως πρέπει. Στις διαδηλώσεις του 2008 για το Γρηγορόπουλο, πάλι μετρήσιμα μεγέθη είχαμε και δεν χαίρομαι γι αυτό, διότι οι 100άδες που ιδρύουν παρατάξεις απουσίαζαν. Να υπενθυμίσω ότι στις εκδηλώσεις του μπλόκου της Καλογρέζας δεν υπήρχε άνθρωπος να καταθέσει το στεφάνι της ΔΑΣΙ που έφερε το ανθοπωλείο (το έκανε ένας από φιλότιμο για να απαλύνει το ρεζιλίκι). Πρόταση για διάλογο πολύ πριν τις εκλογές (ή και πιο κοντά σε αυτές) δεν απευθύνατε σε κανέναν άλλο εκτός από τα μέρη που σας ενδιέφεραν για το προφίλ του σχήματος και είναι φυσικά δικαίωμά σας. Τώρα τελευταία ξαναθυμηθήκατε τα τηλέφωνά μας για το δεύτερο γύρο. Ψήφο θα πάρετε, εμπιστοσύνη όχι (κερδίστε την στο μέλλον με τις επιλογές σας) αλλά μέχρι εκεί, τα υπόλοιπα επί του αγωνιστικού χώρου και θα συνιστούσα (για όλους μας) με σεμνότητα και δουλίτσα μυρμηγκιού.

  Y.Γ. συγχωρέστε με που δεν θα μπορέσω να ξαναδώ τη συνέχεια των σχολίων για ένα διήμερο (ή τουλάχιστον θα το κάνω δύσκολα) αλλά οι εκλογές για ορισμένους κλάδους σημαίνουν δουλειά. Το κεφάλι μου λοιπόν μέσα μέχρι τη Δευτέρα.

 7. Ο/Η Ταξιάρχης λέει:

  Δηλαδή σύντροφε Τάκη αν δεν σας ψηφίσουμε θα μας ‘τιμωρήσετε» και δεν θα πάμε σε καμμιά κοινή δράση. Ωραία δείγματα αριστερού πολιτισμού. Ελπίζω να μην διοικήσετε και τον δήμο με αυτή την αντίληψη

 8. Ο/Η Ζωή λέει:

  1. Όσον αφορά την Εκτός Σχεδίου: Δεν στηρίζει κανέναν.
  2. Όσον αφορά την ΑΝΤΑΡΣΥΑ: μόνο το ΣΕΚ στηρίζει την υποψηφιότητα Γκότση. Η τοπική επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ όχι.
  3. Για τον κ. Κωστάκη, τον κ. Παπακώστα.
  Αριστερά λοιπόν ε; Μια λεξούλα, όμως, που δεν εμφανίζεται πουθενά στη διακήρυξη της Ενότητας. Έχει κάποια σημασία αυτό ή όχι; Μάλλον για εσάς, όχι.
  Για τη δημιουργία της Ενότητας: Επειδή τεχνιέντως έχετε επιλέξει να λέτε μισές αλήθειες, κι επειδή τώρα κάνετε ωσάν μωρές παρθένες (ή σαν απατημένες σύζυγοι;) και κόπτεστε για την αριστερά της ενότητας κλπ κλπ, να σας υπενθυμίσω ότι πρόταση κοινής καθόδου απευθύνατε στον Μπουρδούκο και τον Γκότση και ποτέ στην Εκτός Σχεδίου. Αυτό, νομίζω, δείχνει ξεκάθαρα το πως αντιλαμβάνεστε και την Αριστερά, και την πολιτική. Και τώρα, έρχεστε και ζητάτε και τα ρέστα; Ωραίοι…
  Για να μη μιλήρω για τις πιέσεις κ τα ψέμματα όλης της προηγούμενης περιόδου… κι επειδή …»γλώττα λανθάνουσα αλήθεια λέγει», όπως λέει και ο σοφός λαός, ο Κωστάκης λέει «δε βρεθούμε ποτέ μαζί… να βρείτε αλλού…άλλους». Θα μας τιμωρήσει… Έχετε ξεφύγει παιδιά…
  Θα δούμε λοιπόν. Ποιος θα είναι ανάστροφα λοιπόν, ενάντια στην εξουσία, και ποιος όχι.
  3. Από την αρχή φάνηκε ότι ο στόχος της Ενότητας στη Νεα Ιωνία είναι ένας και μοναδικός: Να φύγει ο Χαραλάμπους. Οι εκπτώσεις, λοιπόν που γίνονται στο λόγο και στο περιεχόμενο είναι …εντυπωσιακές. Κουβέντα για το ΠΑΣΟΚ, κουβέντα για την ΕΕ, κουβέντα για την Αριστερά. Γαργάρα όλα. Και συγγνώμη, γιατί θα τρελλαθούμε και τελείως, μας κάνετε πλάκα με τον Μπουρδούκο; είναι λέει αντιμνημονιακός (!), και τίμιος (!). ΤΙ; Μάλλον, μνήμη μυρμηγκιού έχετε παιδιά…
  Επιπλέον, και για να τελειώνουμε, δε σας προβληματίζει το γεγονός ότι σας στηρίζει ακόμη και η ΝΔ; (ίσως γιατί ο Γκότσης παρολίγο να κατέβει μαζί με τον Κουκουλάρη-γαργάρα κι αυτό έτσι;)
  Ούτε σας προβληματίζει ότι σας στηρίζει η πλειοψηφία της τοπικής του ΠΑΣΟΚ…
  Πολύ περίεργη μου φαίνεται αυτή η αριστερά ρε παιδιά. Πολύ…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s