Και αν χιονίσει και αν βρέχει το κίνημα αντέχει

Posted: 19/11/2010 by ΔΟ in Ανταποκρίσεις, Κινητοποιήσεις

Η μαζική πορεία του Πολυτεχνείου πέρασε στα «ψιλά» των ΜΜΕ. «Δυστυχώς» δεν υπήρξαν «αξιοσημείωτα» επεισόδια ώστε να «αξίζει» να της αφιερώσουν χρόνο!

Ταυτόχρονα ας αναλογιστούμε τι σημαίνει το ότι ήταν μια μεγαλειώδης πορεία της Αριστεράς χωρίς σημαντική παρουσία κόσμου εκτός Αριστεράς ( στα πεζοδρόμια αλλά και στο μπλοκ ).

————————————————————————————————————————–

( από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ των μελών )

http://vimeo.com/16939744

( Βίντεο από τους Σχολιαστές χωρίς Σύνορα )

Αν δεν μας τα χάλαγε ο καιρός θα είχαμε οπωσδήποτε την πιο μαζική πορεία για το Πολυτεχνείο της τελευταίας δεκαετίας. Κοσμοπλημμύρα και στα φοιτητικά μπλοκ, κάτι που οπωσδήποτε πρέπει να προβληματίσει όσους προχωρούν σε διασπαστικές κινήσεις και απομονώνονται με αυτό τον τρόπο από τη μεγάλη πλειονότητα των φοιτητών που δεν επιθυμεί την στοίχιση του πίσω από αμιγώς κομματικά ελεγχόμενα μέτωπα. Ιδιαίτερα μαζικά τα μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων και Συνδικάτων, αλλά και των αντιεξουσιαστών. Τα συνθήματα μπορεί να αποτελούν κυρίως επικαιροποιημένες παραλλαγές των ίδιων συνθημάτων που φωνάζουμε εδώ και 20 χρόνια αλλά η εξέγερση του Πολυτεχνείου κάθε άλλο παρά μουσειακή είναι, καθώς συνδέεται κάθε φορά με τους αγώνες των εργαζομένων εναντίον του κεφαλαίου, του κράτους και του ιμπεριαλισμού. Το σύστημα ακόμα δεν μπορεί να χωνέψει ότι κοντεύουν 40 χρόνια και οι πορείες παραμένουν ζωντανές και μαχητικές και πως πάντα καταλήγουν στην πρεσβεία των ΗΠΑ και όλα τα σχέδια για να «επικαιροποιήσουν» την πορεία και να πνίξουν το μαχητικό εξεγερτικό της χαρακτήρα έχουν αποτύχει παταγωδώς.

( Από information libre )

( από ThePressProject on Vimeo. )

Βίντεο νο2 από το thepressproject.gr

Βίντεο νο3 από την ΕΟΣ που περιγράφει και στο ιστολόγιο της τους ελιγμούς του ΚΚΕ: Λοιπόν σταμάτησε η βροχή, το ΚΚΕ με βήμα ταχύ εισήλθε στην οδό Πανεπιστημίου και κατευθύνθηκε προς την πλατεία Συντάγματος. Μπροστά το φορτηγάκι, πίσω η Παραρήγα και το κίτρινο αδιάβροχο και την προσωπική φρουρά της και παραπίσω το ΠΑΜΕ. Μόλις έφθασαν στο ύψος της Μ. Βρετάνιας, τοποθέτησαν περιφρούρηση στην γωνία με την Βουλή για να σταματήσει την πορεία που έφτανε εκείνη την στιγμή από την Σταδίου. Μόλις πέρασε και το τελευταίο μέλος του ΠΑΜΕ από την Πανεπιστημίου, η περιφρούρηση αποσύρθηκε από την θέση της και ακολούθησε ως οπισθοφυλακή.

Από την μια έχουμε τη νεολαία ΠΑΣΟΚ που εκδιώχτηκε «κακην κακως» από την πορεία μαζί με τραμπούκους πορτιέρηδες και άλλες δυνάμεις καταστολής που κουβάλησε μαζί της.

(νεολαία πράσινων μπράβων)

Και από την άλλη το ΚΚΕ που αποφάσισε μόνο του να απομονωθεί από τον κύριο όγκο της πορείας αφήνοντας ένα μεγάλο κενό ασφαλείας μεταξύ του ιδίου και του πανό του Πολυτεχνείου. Τα καθοδηγητικά όργανα του ΚΚΕ εκμεταλλεύτηκαν την αναμπουμπούλα που επικράτησε για να περάσουν πρώτα τα μπλοκ του. Τουλάχιστον όταν έμενε τελευταίο έδειχνε μια σεμνότητα ότι σέβεται τουλάχιστον τη ματωμένη σημαία του πολυτεχνείου και το χαρακτήρα της εξέγερσης. Καταλαβαίνουμε τη σημασία της περιφρούρησης των διαδηλώσεων. Ωστόσο οι αλυσίδες-μπλόκα που έστησε η ομάδα περιφρούρησης του ΚΚΕ σε αυτή την περίπτωση προσέβαλλε και κόσμο που ψήφισε ΠΚΣ στις εκλογές ή Λαϊκή Συσπείρωση.

Σύμφωνα και με το ρεπορτάζ του Ριζοσπάστη στην πορεία υπήρχαν μόνο τα μπλοκ του ΠΑΜΕ, του ΜΑΣ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ του ΣΑΣΑ και άλλων φορέων του ΚΚΕ. Είναι θεμιτό για ένα κόμμα να επιδιώκει την ηγεμονία της πολιτικής του γραμμής στο κίνημα και γενικότερα στους αγώνες. Αλλά αυτό δεν επιβάλλεται οργανωτικά. Δεν καταλαβαίνει η ηγεσία του ΚΚΕ ότι με το να περιφρονεί δεκάδες χιλιάδες αγωνιστές, (που οι περισσότεροι δεν ανήκουν σε κάποιο πολιτικό φορέα ) και που φώναζαν συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης, της Ε.Ε , του κεφαλαίου και του ΔΝΤ επειδή δεν στοιχήθηκαν πίσω από τα κομματικά του πανό προκαλεί ζημιά στο ίδιο αλλά και στο κίνημα;

¨Οπως διαβάσαμε στο kke4ever τα f16 του συστήματος, η τηλεοπτική δημοκρατία φρόντισε να εξαφανίσει κάθε είδηση για την πορεία. Mega και Alter δεν είχαν καμία απολύτως είδηση για τη μεγαλειώδη πορεία στο δελτίο ειδήσεων ούτε μισή εικόνα. Ο Alpha είχε μονόλεπτο ρεπορτάζ με αναφορά μόνο στα επεισόδια. Ο ANT1 ήταν το μόνο κανάλι που έκανε αναφορά για μεγάλη πορεία παρά τη βροχή και συμμετοχή 20.000 (κατά την αστυνομία) και 30.000 κατά τους διαδηλωτές (ποιούς διαδηλωτές;). Τo Alpha απολύτως καμία αναφορά.

Και μια τελευταία παρατήρηση. Στο πανό του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής ξεχωρίζει το σήμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν ξέρω αν στην παρούσα φάση κρίνουν ότι προέχουν οι ενδο-ΣΥΡΙΖικοί συσχετισμοί και σκοπιμότητες και θέλανε οι σύντροφοι να δώσουν ένα μήνυμα σε αυτή την κατεύθυνση. Αλλά στο παρελθόν στελέχη του Μετώπου Α.Α ισχυρίζονταν ότι δεν θα περιορίζεται μόνο εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα φαίνεται σαν να θέλει να καταγραφεί σαν μια ενιαία συνιστώσα; Και τι μήνυμα στέλνει αυτό σε όσους εκτός ΣΥΡΙΖΑ στήριξαν την Ελεύθερη-Αττική-Μέτωπο Α.Α στις πρόσφατες εκλογές πιστεύοντας ότι εκφράζει μια διαφορετική αντίληψη;


Bίντεο νο4. Απο τη βαρβαρη επιθεση των ΜΑΤ στα μπλοκ των Επιτροπων αγωνα εναντια στα διοδια, στο 18 Ανω και του ΕΕΚ από τις Επιτροπές ενάντια στα διόδια.

Σχόλια
  1. Ο/Η soulatsadoros λέει:

    Eυχαριστώ

  2. Ο/Η soulatsadoros λέει:

    Αλλά διαβάζετε λάθος το σχόλιο του ριζοσπάστη. Αναφέρει όντως μόνο τις δυνάμεις του ΚΚΕ η οποιοι βρισκόταν στη σταδίου. Δεν ανέφερε άλλα σωμματία(αν και δεν κατάλαβα τί ειναι το άλλοι φορείς) αλλά δεν είπε οτι μόνο δυνάμεις του ΚΚΕ συμμετείχαν στη πορεία…

  3. Ο/Η Ευρύτερος λέει:

    Ευχαριστώ σύντροφοι για την αναδημοσίευση. Ο Ριζοσπάστης δεν είπε ότι μόνο οι δυνάμεις του συμμετείχαν στην πορεία αλλά δεν ανέφερε και κανέναν άλλο. Παλιότερα θυμάμαι ανέφερε τουλάχιστον τα φοιτητικά πανό (οι περισσότεροι φοιτητές φέτος δεν ήταν στο ΜΑΣ), ή είχε και μια αναφορά στη «θλιβερή παρουσία» των άλλων δυνάμεων συγκριτικά με τη δική του.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s