`

Από Σχολιαστές χωρίς σύνορα και athensindymedia.org

Αναμεταδίδει η Jaquou Utopie

`

Με συλλήψεις, ξύλο, δακρυγόνα και καταστολή  απάντησε σήμερα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στους συλλόγους φοιτητών που πραγματοποίησαν Πανελλαδική πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

`

`

(O ένας κτυπάει με το γκλομπ και ο άλλος κλωτσάει τον πεσμένο κάτω φοιτητή, τόση γεναιότης)

`

Στο 0:15 κάντε pause και δείτε τον ΜΑΤΑτζή να χτυπά με τον πυροσβεστήρα, να του πέφτει και να τον ξανασηκώνει… Δολοφόνοι…

update 17:2ο: Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται πορεία από τους φοιτητικούς συλλόγους προς τη ΓΑΔΑ όπου έχουν μεταφερθεί οι συλληφθέντες, με αίτημα την άμεση απελευθέρωσή τους.

update 17:40: Οι συλληφθέντες φοιτητές αφέθηκαν ελεύθεροι.


Όλα αυτά ενώ περισσότερες από 35 σχολές τελούν υπό κατάληψη, με γενικές συνελεύσεις να προγραμματίζονται όλη την εβδομάδα και σε άλλες σχολές και το ρεύμα της ανυπακοής έχει αρχίσει να μεγαλώνει στα Πανεπιστήμια. Οι σχολές είναι:

ΑΘΗΝΑ
 1. Καλών Τεχνών
 2. Χημικοί Μηχανικοί
 3. ΣΕΜΦΕ
 4. Ηλεκτρόλογοι Μηχανολόγοι
 5. Αρχιτέκτονες Μηχανικοί
 6. Μεταλλοιολόγοι Μηχανικοί
 7. Ναυπηγοί Μηχανικοί
 8. Φιλοσοφική
 9. Νομική
 10. Βιολογικό
 11. Οδοντιατρική
 12. Πληροφορική
 13. EMME
 14. ΦΠΨ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
 1. Αρχιτέκτονες Μηχανικοι
 2. Φυσικό
 3. Μουσικό
 4. Νηπιαγωγοί
 5. Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ
ΠΑΤΡΑ
 1. Μηχανολόγοι Μηχανικοί
 2. Χημικό
 3. Βιολογικό
 4. Μηχανικοί Η/Υ
 5. Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί
 6. Πολιτικοί Μηχανικοί
 7. Γεωλογικό
 8. Αρχιτέκτονες Μηχανικοί
 9. Ιατρική
 10. Φυσικό
 11. Μαθηματικό

ΒΟΛΟΣ

 1. Αρχιτέκτονες Μηχανικοί
 2. Πολιτικοί Μηχανικοί
 3. Χωροτάκτες Μηχανικοί
 4. Μηχανολόγοι

ΓΙΑΝΝΕΝΑ

 1. Μηχανικοί Επιστήμης Υλικών
 2. Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών
ΚΟΜΟΤΗΝΗ
 1. Νομική
 2. ΔΟΣΑ
 3. ΤΕΦΑΑ

ΚΟΖΑΝΗ

 1. Μηχανολόχοι Μηχανικοί
 2. Μηχανικοι Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών
ΚΡΗΤΗ
 1. Ιατρική

Η ανακοίνωση κάλεσμα στο συλλαλητήριοα του Συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων :

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ. ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πλήρως εναρμονισμένη στις κατευθύνσεις της τρόικα έδωσε στη δημοσιότητα έναν προϋπολογισμό κοινωνικής γενοκτονίας δίνοντας το σάλπισμα για το δεύτερο μνημόνιο που φέρνουν. Έναν προϋπολογισμό που συνθλίβει τα τελευταία υπολείμματα του κράτους πρόνοιας, που βυθίζει στη φτώχια τη λαϊκή πλειοψηφία με ένα νέο σαρωτικό κύμα ακρίβειας με την αύξηση του ΦΠΑ, που χαρίζει στο κεφάλαιο 320 εκατ. Ευρώ ,που μειώνει κονδύλια για υγεία, παιδεία, πολιτισμό, συμπιέζει μισθούς , παγιώνει απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις, ξεπουλάει τις ΔΕΚΟ. Μάλιστα παρά την αφαίμαξη των εργαζομένων, το δημόσιο χρέος θα συνεχίσει να αυξάνεται, δυναμική που προοιωνίζοντας την αναδιάρθρωση του χρέους και νέα προγράμματα λιτότητας.

Στο μέτωπο της εκπαίδευσης η Διαμαντοπούλου προετοιμάζει την έναρξη του στημένου διαλόγου της πάνω στο σχέδιο διαβούλευσης που κατέθεσε στη σύνοδο Πρυτάνεων στο Ρέθυμνο. Πρόκειται για ένα επαίσχυντο νομοσχέδιο που με πρόφαση την «ανάπτυξη» και την «έξοδο της χώρας από την κρίση» συμπυκνώνει και αναβαθμίζει όλη την αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση που είδαμε έως τώρα ενώ έρχεται να κεφαλαιοποιήσει το σύνολο της αντιλαϊκής επίθεσης και του μνημονίου στην παιδεία. Ένας νόμος έκτρωμα που θέλει τα πανεπιστήμια να λειτουργούν με επιχειρηματικά και ανταποδοτικά κριτήρια, που διαλύει πτυχία και τα συλλογικά κατοχυρωμένα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα, που θέλει να υποτάξει την έρευνα στις ανάγκες του κεφαλαίου. Ταυτόχρονα επιβάλλει ολοένα και λιγότερα παιδιά να μπορούν να σπουδάζουν στις δημόσιες σχολές, μετατρέπει τις φοιτητικές παροχές(σίτιση-στέγαση) σε ξένο σώμα και φέρνει τα δίδακτρα από την πίσω πόρτα. Επίσης, στερεί κάθε δυνατότητα παρέμβασης και διεκδίκησης από τους φοιτητικούς συλλόγους, δημιουργεί συνολικά ένα αυταρχικό πλαίσιο λειτουργίας ενώ φέρνει περαιτέρω εντατικοποίηση των σπουδών μας μέσα από τις απουσίες, τις αλυσίδες μαθημάτων και την κατάργηση εξεταστικών. Τέλος επιδιώκει συνολικά την πειθάρχηση της νεολαίας αλλά και την ουσιαστική κατάργηση του ασύλου.

Όλα αυτά τα μέτρα ήδη κινούνται στην κατεύθυνση εναρμόνισης με το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων που κατατάσσει την εκπαίδευση σε 8 βαθμίδες και πιστοποιεί τον κάθε απόφοιτο με βάση τα κριτήρια της γνώσης, της δεξιότητας, της ικανότητας. Σε ένα δημόσιο πανεπιστήμιο που ήδη απολύει μαζικά συμβασιούχους και εργαζόμενους απαξιώνοντας ακόμα περισσότερο την παρερχομένη εκπαίδευση, νομιμοποιώντας τις δουλικές σχέσεις εργασίας που προωθούν κυβέρνηση και ΕΕ. Η ανάγκη υπέρβασης της κρίσης από την πλευρά του κεφαλαίου προϋποθέτει τη δημιουργία ενός νέου πανεπιστημίου που θα ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις ανάγκες τις αγοράς.

Σε αυτήν την περίοδο ο κόμβος της 6ης Δεκέμβρη σηματοδοτεί τις νέες μάχες που καλούμαστε να δώσουμε το επόμενο διάστημα. Μια γενιά που την πυροβολεί καθημερινά η ιδιότυπη χούντα ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ βλέπει στο πρόσωπο του Αλέξη τον ίδιο της τον εαυτό. Μέσα από την καταδίκη των δολοφόνων του Αλέξη δικαιώνεται το αίτημα του Δεκέμβρη για καταδίκη των φυσικών αυτουργών έχοντας υπόψη όμως ότι η πραγματική καταδίκη των πολιτικών αυτουργών μπορεί να γίνει μόνο μέσω του μαζικού πολιτικού εκβιασμού του κινήματος. Όμως τα αιτήματα του Δεκέμβρη παραμένουν ακόμα ανεκπλήρωτα όταν μια ολόκληρη γενιά βλέπει τα δικαιώματά της να τσακίζονται και να υποθηκεύεται το μέλλον της, όταν εντείνεται η καταστολή και η αστυνομοκρατία, όταν συνεχίζονται οι διώξεις αγωνιστών και μαθητών με βάση τον επαίσχυντο τρομονόμο και το ιδιώνυμο της κουκούλας. Η φλόγα του Δεκέμβρη θα ανάψει ξανά με τη νεολαία πυροκροτητή ευρύτερων αντιστάσεων, στο πλάι των εργαζομένων, του λαϊκού κινήματος και κάθε αγωνιζομένου κλάδου.

Σε αυτή τη συγκυρία καλούμαστε να δώσουμε την μάχη της γενιάς μας. Καλούμαστε να γράψουμε την δική μας ιστορία. Η συνέχιση των κινητοποιήσεων και των καταλήψεων, η πανελλαδική και κοινωνική διεύρυνση του αγώνα είναι η μόνη διέξοδος. Οι φοιτητικοί σύλλογοι δηλώνουμε δυναμικό παρόν και καλούμε σε κοινό αγώνα όλη την κοινωνία. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στην κυβέρνηση, την ΕΕ και το ΔΝΤ να διαλύσουν το παρόν και το μέλλον μας. Με αγώνα διαρκείας θα ανατρέψουμε την πολιτική του μνημονίου μαζί με τους μαθητές, τους εργαζομένους, τη νεολαία. Φοιτητές και εργαζόμενοι μαζί για την ανατροπή της χούντας ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ! Με καταλήψεις διαρκείας, με μαχητικές διαδηλώσεις με συνελεύσεις και το συντονιστικό τους, με τις απεργίες των εργαζομένων θα δώσουμε αυτή τη μάχη μέχρι το τέλος! Μέχρι τη νίκη!

Ο νέος νόμος έκτρωμα δε θα κατατεθεί.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ:

· Νέο γύρο Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων σε όλη την Ελλάδα

· Πανεκπαιδευτικό πανελλαδικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 2/12.

· Παλλαϊκό συλλαλητήριο στις 6/12 δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του Α.Γρηγορόπουλου

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 2008!

Advertisement
Σχόλια
 1. Ο/Η προβληματισμένος λέει:

  Το εισαγωγικό σχόλιο που γράφετε είναι ψευδές: Με συλλήψεις, ξύλο, δακρυγόνα και καταστολή απάντησε σήμερα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στους συλλόγους φοιτητών που πραγματοποίησαν Πανελλαδική πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

  Όπως φαίνεται και από το video, μια μικρή ομάδα διαδηλωτών επιτέθηκε κατά των αστυνομικών και όπως ήταν αναμενόμενο θα λάμβανε κάποια ανάλογη …απάντηση. Όποιος καλοπροαίρετος ανθρωπάκος και να έβλεπε αυτή την επίθεση, δεν νομίζω να θεωρούσε ότι η αστυνομία θα έπρεπε να κάτσει με δεμένα τα χέρια και να μην απαντήσει. Αυτές οι πρακτικές νομιμοποιούν την δράση της αστυνομίας και κάνουν συμπαθείς τους αστυνομικούς…

  • Ο/Η kapoia foititria pou itan ekei λέει:

   to na kaneis epithesi apo t deksia s anthrwpous pou skizontai n enimerwsoun tn kosmo, na ton ksupnisoun k n tn kanoun n dei t ginetai pragmatika einai toulaxiston aparadekto. i sugrousi auti alla k i kathe sugrousi einai profanes oti den ginetai me isous orous.ta aitimata einai sugekrimena k i megali auksisi tis katastolis olofaneri.kalutera na stamatisoun auta t pseudi enoxika sundroma oso ginetai pio grigora k n antilifthoume oi theloun na mas tromokratisoun!theloun na stamatisoume na diadilwnoume,na fwnazoume k na paremvainoume opoudipote!as sikwthoume loipon epitelous apo tous kanapedes k as ksekollisoume apo t xazokoutia, p mas deixnoun mono skoupidia k psemata,prin ginoun t pragmata xeirotera!

 2. Ο/Η προβληματισμένος λέει:

  Μια ματιά εδώ, είναι αρκετά διαφωτιστική για τον χαρακτήρα και τα όρια παρόμοιων ενεργειών:

  ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΟΥΣΗ

 3. Ο/Η ανώνυμος λέει:

  @ προβληματισμένος

  « μια μικρή ομάδα διαδηλωτών επιτέθηκε κατά των αστυνομικών και όπως ήταν αναμενόμενο θα λάμβανε κάποια ανάλογη …απάντηση.»

  Στα σοβαρά: στις χαζοεπιθέσεις των ΕΑΑΚ «αναλογεί » τέτοια αγριότητα; Ένα σμπρώξιμο με τις ασπίδες αρκούσε..

  Το μήνυμα ήταν για όλους μας! Αν για ένα σμπρωξίδι σπάμε κεφάλια με πυροσβεστήρες, φανταστε’ιτε τι θα σας κάνουμε αν κατέβετε στους δρόμους όπως στις 5 Μάη ή το Δεκέμβρη!! καθείστε στα σπίτια σας!!».

  Πολύ υπεύθυνη αριστερά έχει πέσει τελευταία;-)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s