Ανακοινωση Πρωτοβουλίας Εργαζόμενων Ανέργων ΧΙΟΥ

Posted: 17/12/2010 by ftanei_pia in Ανταποκρίσεις, Γεγονότα, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Ετικέτες: , , , ,

`

`

ΑΝΥΠΑΚΟΗ – ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΓΩΝΑΣ: Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ

`

αιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην πανεργατική απεργία της 15ης Δεκέμβρη, τη συγκλονιστική παρουσία στα πανεργατικά συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα με τα μπλόκ του ανεξάρτητου και αποστοιχισμένου από την υποταγμένη γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ εργατικού κινήματος, τη μαχητικότητα και το σθένος με το οποίο αντιστάθηκαν στις αλλεπάλληλες επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής, τη μαζική παρουσία της νεολαίας στο πλευρό των εργαζομένων παρά τις συνεχείς επιθέσεις που δέχτηκαν για άλλη μια φορά τα φοιτητικά μπλοκ.

Στη Χίο, για πρώτη φορά η γραφειοκρατία μπήκε με τόση σαφήνεια στην πάντα, όπως εκφράστηκε ρητά και μαζικά μέσα από τα συνθήματα. Την απεργία πήραν στα χέρια τους οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ ανύπαρκτοι επί της ουσίας, όπως ήταν και αναμενόμενο. Με τί μούτρα να αντιμετωπίσουν τους εργαζόμενους όταν τους ξεπουλάν, με μυστικές συμφωνίες, εκτονωτικές μικρο-απεργίες  και συμβιβαστικούς χειρισμούς στα τραπέζια με την εργοδοσία, το ΣΕΒ και την κυβέρνηση. Ο παλμός που είχαν οι συγκεντρωμένοι στην πορεία, η παρέμβαση στη δευτεροβάθμια από το ανεξάρτητο μπλοκ της πρωτοβουλίας εκπαιδευτικών (με την αλληλέγγυη συμπαράσταση των εργαζομένων ανέργων από κάτω) και όχι από την επίσημη ΕΛΜΕ, που λάκισε και αρνήθηκε να ανέβει, μα και τα συνθήματα για ανυπακοή και γενική απεργία, για την οργή του λαού και την ανάγκη ανατροπής και ρήξης με κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ και τις πολιτικές του κεφαλαίου, έδωσαν σαφές μήνυμα στους αποδέκτες!

Στην Αθήνα και αλλού, παρ’ όλες τις προσπάθειες της κυβέρνησης του Μνημονίου και της τρόικα ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ να διαλυθεί η πορεία από τις δυνάμεις καταστολής, η πορεία έγινε, η Βουλή των κοινοβουλευτικών πραξικοπημάτων βρέθηκε περικυκλωμένη από την εργατική αγανάκτηση, και οι περισσότερες πόλεις της Ελλάδας, πλημμύρισαν από τα ποτάμια της εργατικής και λαϊκής οργής, που έκαναν σαφές ότι η διαχείριση και το ξεπούλημα από τη γραφειοκρατία δεν έχει θέση στους αγώνες μας.

Η μεγαλειώδης απεργία και διαδήλωση θέτει άμεσα το ζήτημα της κλιμάκωσης των απεργιακών αγώνων. Απέναντι στα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα και την απόπειρα να αναιρεθεί το σύνολο των κατακτήσεων της εργατικής τάξης δεν χωρά άλλος δρόμος από τη πάλη για τη συνολική ανατροπή του Μνημονίου, των νόμων που έχουν ψηφιστεί , από το σφαγείο κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Απαιτεί να φύγει αυτή η κυβέρνηση κάτω από την αποφασιστική πάλη του λαού, τη μαζική κατακραυγή των εργαζομένων.

Με αυτό το πλαίσιο, πρωτοβάθμια σωματεία στην Αθήνα, κατευθύνθηκαν μαζικά προς το κτίριο της ΓΣΕΕ στην οδό Πατησίων για να απαιτήσουν την άμεση απεργιακή κλιμάκωση του αγώνα από τους ίδιους τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους. Βρήκαν όμως μπροστά τους κλειδωμένες πόρτες, και δέχτηκαν βάναυση επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής. Καταγγέλλουμε τη στάση της πλειοψηφίας  της ΓΣΕΕ, που κρύβεται πίσω από τις δυνάμεις καταστολής για να «προστατευθεί» από  εργαζόμενους που κατευθύνθηκαν προς το κτίριο της ΓΣΕΕ για να μεταφέρουν το αγωνιστικό φρόνημα της συγκέντρωσης και να ζητήσουν κλιμάκωση του αγώνα. Φαίνεται ότι για κάποιους είναι πιο εύκολη η επικοινωνία με τον ΣΕΒ και την κυβέρνηση παρά με τους εργαζόμενους.

Εκφράζουμε την πλήρη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στους εργαζομένους στις συγκοινωνίες, στον ΟΣΕ, στους ΟΤΑ (στο Δήμο Αθήνας και αλλού) και σε όλους τους κλάδους που βρίσκονται σε απεργιακούς αγώνες διαρκείας. Δείχνουν τον δρόμο για όλους τους κλάδους, για όλο το εργατικό κίνημα.

Γι’ αυτό το λόγο και πρέπει σε όλους τους κλάδους, σε όλες τις ομοσπονδίες και τα σωματεία να γίνει τώρα προσπάθεια για κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων. Η απεργία της 15ης Δεκέμβρη, έδειξε ότι έχουμε τη δύναμη να νικήσουμε. Καλούμε επίσης τις ομοσπονδίες και τις συνομοσπονδίες να πάρουν τώρα απόφαση για 24ωρη πανεργατική απεργία στις 22/12, ήμερα ψήφισης του προϋπολογισμού της ληστείας των μισθών, των συντάξεων. Σε κάθε περίπτωση παλεύουμε μέσα στα σωματεία και με πρωτοβουλίες, για να είναι η 22/12 ημέρα πανεργατικού αγώνα.

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΩΡΑ

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΧΙΟΥ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s