ΠΡΟΣ: Τα μέλη της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΜΑ: Πρόσκληση για σύγκληση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

Posted: 24/12/2010 by ΔΟ in Αριστερά, Ανακοινώσεις, ΣΥΡΙΖΑ

Αγαπητοί σύντροφοι,

Όπως είναι γνωστό, η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει συνεδριάσει ούτε μία φορά το τελευταίο 4μηνο του 2010.

Το γεγονός αυτό δημιουργεί σοβαρότατα ερωτηματικά, σχετικά με την ικανότητα του εγχειρήματος κοινής δράσης και πολιτικής συνεργασίας των δυνάμεων της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, που για αρκετά χρόνια εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, να συνεχίσει, με όρους στοιχειώδους επιτυχίας, την πορεία και το ρόλο του.

Είναι, επίσης, κοινά παραδεκτό ότι η χώρα μας και ο λαός μας βιώνει μία από τις χειρότερες περιόδους της ιστορίας της. Ουσιαστικά βρίσκεται κάτω από έναν ιδιότυπο διεθνή οικονομικό και διοικητικό έλεγχο, με τραγικές συνέπειες για τα πλατιά λαϊκά στρώματα. Η εργατική τάξη, η αγροτιά, οι μικρομεσαίες επιχειρήσει και οι επαγγελματοβιοτέχνες, αλλά πιο πολύ η νεολαία, βρίσκονται μπροστά στο φάσμα της φτώχειας και της καταστροφής.

Η τρόικα (ΔΝΤ, ΕΚΤ, Ε.Ε.), το μνημόνιο και τα μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, απειλούν να μην αφήσουν όρθιο τίποτα από τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα του εργατικού και λαϊκού μας κινήματος. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί, μάλλον θα ωχριούν μπροστά σʼ αυτά που θα ακολουθήσουν το 2011 και τα επόμενα χρόνια.

Το πολιτικό σύστημα της χώρας παρουσιάζει προβλήματα αποσύνθεσης, χωρίς να εξαιρείται απʼ αυτά ο χώρος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, που αντί να συσπειρώνεται απομαζικοποιείται και αποδυναμώνεται παραπέρα.

Ταυτόχρονα, όμως, ανάμεσα στον κόσμο της Αριστεράς, η ιδέα της κοινής δράσης και πολιτικής συνεργασίας των δυνάμεων της Αριστεράς, παραμένει εξαιρετικά ισχυρή και μόνη ελπίδα για μια άλλη προοπτική της χώρας, της οικονομίας και του λαού.

Στη συνείδηση του ευρύτερου κόσμου της Αριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει συνδεθεί με την προώθηση αυτής της ιδέας.

Απομένει όμως να το πιστέψουν και οι δυνάμεις (Συνιστώσες και ανένταχτοι) που συγκροτούν το ΣΥΡΙΖΑ. Και πάνω απʼ όλα να υλοποιήσουν τις επεξεργασίες και αποφάσεις των Πανελλαδικών Συνδιασκέψεων, που εκκρεμούν από το 2008 και δεν εφαρμόστηκαν μέχρι σήμερα.

Στη βάση των παραπάνω δεδομένων, εμείς που υπογράφουμε αυτή την πρόσκληση, ζητάμε τη σύγκληση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Γενάρη 2011, με μοναδικό θέμα συζήτησης τον προγραμματισμό σύγκλησης, μέσα στον Γενάρη, της 4ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης, μόνης αρμόδιας να καθορίσει την παραπέρα πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και η οποία να συγκροτηθεί με συγκεκριμένο τρόπο ώστε να μπορεί να πάρει αποφάσεις, όπως καθορίστηκε και στην Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή τον περασμένο Ιούλη.

Αθήνα, 22 Δεκέμβρη 2010

Τα μέλη της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

ΓΑΛΑΝΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΘΕΩΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΝΤΑΒΑΝΕΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΣΑΠΟΥΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΤΣΑΚΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s