Άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας; Το τείχος του Βερολίνου και το τείχος του Έβρου

Posted: 11/01/2011 by Β.Χ. in Ρατσισμός
Ετικέτες: , ,

Από ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ

9 Νοεμβρίου 2009

Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τήν ευκαιρία της 20ής επετείου από τήν πτώση του τείχους του Βερολίνου προέβη στίς ακόλουθες δηλώσεις:

«Ιστορική ημέρα, ιστορική επέτειος, όταν οι Γερμανοί πολίτες ύψωσαν το ανάστημά τους, όταν οι Ευρωπαίοι πολίτες ύψωσαν το ανάστημά τους και είπαν, γκρεμίστε το Τείχος. Γκρεμίστε τα τείχη που εγκλωβίζουν μέσα σε απολυταρχισμούς, μέσα σε αυταρχισμούς, μέσα σε ιδεοληψίες και προκαταλήψεις τόσο κόσμο, τους πολίτες αυτής της ηπείρου. Γκρεμίστε τα τείχη, ώστε να ανοίξουν οι ορίζοντες για την Δημοκρατία και την ελευθερία.

Ηρωικές πράξεις, ιστορικές στιγμές που δείχνουν το διακύβευμα της Δημοκρατίας, που είναι να γκρεμίζουμε κάθε μέρα τα τείχη που κρατούν τον πολίτη μακριά από την πολιτική, που κρατούν την πολιτική μακριά από τον πολίτη και δεν βάζουν τον πολίτη στο επίκεντρο όλων των προσπαθειών μας.

Και ως Έλληνες, αλλά και ως Ευρωπαίοι, σήμερα, έχουμε ακόμα να φωνάξουμε: γκρεμίστε και το τελευταίο Τείχος, αυτό που χωρίζει την Κύπρο στα δύο.

Δεν μπορεί να υπάρχει μια Ευρώπη με το Τείχος αυτό, με τείχη και με στρατεύματα κατοχής.

Η Ευρώπη της ελευθερίας, η ενωμένη Ευρώπη, δεν σηκώνει ούτε τείχη, ούτε στρατεύματα κατοχής. Αυτή την Ευρώπη επιθυμούμε. Και δεν είναι απλώς επιθυμία, είναι η πρόθεσή μας και η δέσμευσή μας, να παλέψουμε γι’ αυτή την Ευρώπη και γι’ αυτή την Κύπρο που οραματιζόμαστε».

7 Ιανουαρίου 2011

Ο υπουργός «προστασίας» του πολίτη, κ. Χρήστος Παπουτσής δηλώνει:

«Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους λαθρομετανάστες και είναι αποφασισμένη να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η δημιουργία του φράχτη στον Εβρο, για τη θωράκιση των συνόρων, ενώ παράλληλα στόχος είναι να μην μείνει ούτε ένας παράνομος μετανάστης στη χώρα. […] Πέρα από το φράχτη, τις θερμικές κάμερες και όλα τα σύγχρονα μέσα τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε στον Έβρο και στα σύνορά μας, με το νομοσχέδιο που ψηφίζουμε σήμερα βάζουμε μία τάξη σε όλη αυτή την κατάσταση, η οποία για χρόνια ταλαιπωρεί τη χώρα μας και προσβάλλει την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή έννομη τάξη».

Τα συμπεράσματα δικά σας…

ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ – ΦΡΑΧΤΕΣ ΜΟΝΟ ΣΤΩΝ ΡΑΤΣΙΣΤΩΝ ΤΑ ΑΡΡΩΣΤΑ ΜΥΑΛΑ!

redpunk67

Σχόλια
  1. Ο/Η ανώνυμος λέει:

    Δείτε το μενού του Πάγκαλου στο King George Palace. Μαζί και ο Σηφουνάκης.

    http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/01/king-george-palace.html?spref=fb

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s