ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ

Posted: 25/01/2011 by Β.Χ. in Μετανάστες, Μεταναστευτικό, Ρατσισμός
Ετικέτες:

Πανελλαδική Απεργία Πείνας Μεταναστών

Συνέντευξη Τύπου για την Πανελλαδική Απεργία Πείνας των 300 μεταναστών εργατών.Τρίτη 25 Ιανουαρίου στις 12μ. αίθριο Νομικής σχολής, οδός Μασσαλίας

300 μετανάστες ξεκινούν την Τρίτη 25 Ιανουαρίου απεργία πείνας, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, απαιτώντας να νομιμοποιηθούν οι ίδιοι και όλοι οι μετανάστες και μετανάστριες που ζουν και δουλεύουν σε αυτή τη χώρα χωρίς χαρτιά και χωρίς δικαιώματα.

Το πρωί της Κυριακής ο κόσμος της αλληλεγγύης, εκατοντάδες άνδρες και γυναίκες, αγωνιστές μεταξύ των οποίων δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι σωματείων και πανεπιστημιακοί, υποδεχτήκαμε διακόσιους από τους αγωνιζόμενους μετανάστες που ήρθαν από τα Χανιά για να ενωθούν με τους υπόλοιπους απεργούς και να ξεκινήσουν τον μεγάλο αυτό αγώνα.

Με συνθήματα για την αλληλεγγύη στους μετανάστες, την ενότητα Ελλήνων και μεταναστών, ενάντια στις απελάσεις, το ρατσισμό και την εκμετάλλευση, οι αγωνιζόμενοι μετανάστες ενώθηκαν με το κίνημα της αλληλεγγύης, διατρανώνοντας την ελπίδα και την αποφασιστικότητά τους μέχρι την τελική νίκη.

Μετανάστες και αλληλέγγυοι μεταφέρθηκαν στο χώρο του πεζόδρομου της Μασσαλίας στη Νομική σχολή, που θα αποτελέσει το κέντρο του αγώνα, ενώ τμήμα των απεργών ταξίδεψε για τη Θεσσαλονίκη.

Μετανάστες και Έλληνες θα πορευτούμε μαζί μέχρι την πλήρη δικαίωση του αγώνα. Θα δώσουμε μαζί τη μάχη ενάντια στις πολιτικές που επιχειρούν να μετατρέψουν τους μετανάστες και τις μετανάστριες σε αποδιοπομπαίους τράγους της οικονομικής κρίσης, έτσι ώστε να συνεχιστεί η καταλήστευση και η υποτίμηση της ζωής όλων μας.

Την ημέρα έναρξης της μεγαλύτερης απεργίας πείνας μεταναστών διοργανώνουμε συνέντευξη τύπου. Θα παραβρεθούν εκπρόσωποι της συνέλευσης των απεργών πείνας, των συνελεύσεων αλληλεγγύης από τα Χανιά και την Αθήνα, από το Σύλλογο Φοιτητών της Νομικής σχολής καθώς και δεκάδες εκπρόσωποι κοινωνικών και πολιτικών οργανώσεων.

Συνέντευξη Τύπου στο αίθριο της Νομικής επί της Μασσαλίας την Τρίτη 25 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι.

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας

————————————————————————————————————————-

Κάλεσμα για την περιφρούρηση της υποδοχής των 300 μεταναστών απεργών πείνας
Την Κυριακή 23 Ιανουαρίου, στις 5 το πρωί, υποδεχόμαστε στο λιμάνι του Πειραιά 250 μετανάστες εργάτες από την Κρήτη. Στις 25 Ιανουαρίου θα ενωθούν με άλλους 50 μετανάστες για να ξεκινήσουν μια πανελλαδική απεργία πείνας.

Διεκδικούν τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών/τριων, διεκδικούν ίσα πολιτικά – κοινωνικά δικαιώματα, όπως και υποχρεώσεις με τους έλληνες και τις ελληνίδες εργαζόμενους/εργαζόμενες.

Ο αγώνας τους, σήμερα περισσότερο από ποτέ, είναι αγώνας όλων όσων παλεύουν για να πάψει η μεταναστευτική ζωή και εργασία να υποβαθμίζεται.

Είναι αγώνας για να σταματήσει η ρατσιστική και ταξική επίθεση ενάντια στους μετανάστες και τις μετανάστριες που μετακινούνται, ζουν, εργάζονται και μεγαλώνουν τα παιδιά τους δίπλα μας – όπως επίσης για να σταματήσει η επίθεση στους πρόσφυγες που καθημερινά διακινδυνεύουν τη ζωή τους.

Την Κυριακή στις 23 Ιανουαρίου στις 5 π. μ, οι απεργοί πείνας φτάνουν στο λιμάνι του Πειραιά (Πύλη Ε3, πλοίο Λατώ).

Ας είμαστε όλοι και όλες εκεί να τους υποδεχτούμε εκφράζοντας την αμέριστη αλληλεγγύη μας.

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας

Κείμενο Απεργών Μεταναστών, Ιανουάριος 2010
Δεν έχουμε άλλο τρόπο για να ακουστεί η φωνή μας, για να μάθετε το δίκιο μας. Τριακόσιοι (300) από εμάς ξεκινάμε Πανελλαδική Απεργία Πείνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις 25 του Γενάρη.

Είμαστε μετανάστες και μετανάστριες από όλη την Ελλάδα. Ήρθαμε εδώ διωγμένοι από τη φτώχια, την ανεργία, τους πολέμους, τις δικτατορίες. Οι πολυεθνικές της Δύσης και οι πολιτικοί υπηρέτες τους στις πατρίδες μας, δεν μας άφησαν άλλη επιλογή από το να ρισκάρουμε τις ζωές μας 10 φορές για να έρθουμε μέχρι την πόρτα της Ευρώπης. Η Δύση που καταληστεύει τον τόπο μας, με το απείρως καλύτερο βιοτικό επίπεδο από εκεί, είναι για μας η μοναδική ελπίδα να ζήσουμε σαν άνθρωποι. Ήρθαμε (με κανονική ή όχι είσοδο) στην Ελλάδα και δουλεύουμε για να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας. Βρισκόμαστε στην αναξιοπρέπεια και στο σκοτάδι της παρανομίας για να ωφελούνται οι εργοδότες και οι υπηρεσίες του κράτους από την άγρια εκμετάλλευση της εργασίας μας. Ζούμε από τον ιδρώτα μας και με το όνειρο κάποια στιγμή να αποκτήσουμε ίσα δικαιώματα με τους έλληνες συναδέλφους.

Το τελευταίο καιρό τα πράγματα έχουν γίνει πολύ δύσκολα για εμάς. Όσο κόβονται οι μισθοί και οι συντάξεις, όσο ακριβαίνουν τα πάντα, τόσο ο μετανάστης παρουσιάζεται ως φταίχτης, ως ο υπαίτιος για την εξαθλίωση και την άγρια εκμετάλλευση των ελλήνων εργαζομένων και μικροεπιχειρηματιών. Η προπαγάνδα φασιστικών και ρατσιστικών κομμάτων και οργανώσεων έχει πλέον γίνει η επίσημη γλώσσα του κράτους για το μεταναστευτικό. Η φρασεολογία τους αναπαράγεται πλέον αυτούσια από τα ΜΜΕ όταν μιλάνε για εμάς. Οι «προτάσεις» τους πλέον εξαγγέλλονται ως κυβερνητικές πολιτικές. Τείχος στον Έβρο, πλωτά στρατόπεδα και ευρωστρατός στο Αιγαίο, πογκρόμ και τάγματα εφόδου στις πόλεις, μαζικές απελάσεις. Πάνε να πείσουν τους έλληνες εργαζόμενους, πως συνιστούμε ξαφνικά απειλή για αυτούς, πως εμείς φταίμε για την πρωτοφανή επίθεση που δέχονται από τις ίδιες τους τις κυβερνήσεις.

Η απάντηση στο ψέμα και στη βαρβαρότητα πρέπει να δοθεί τώρα και θα την δώσουμε εμείς οι μετανάστες και μετανάστριες. Μπαίνουμε μπροστά με τη ζωή μας για να σταματήσουμε τώρα την αδικία σε βάρος μας. Ζητάμε την νομιμοποίηση όλων των μεταναστών/τριών, ζητάμε ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους έλληνες εργαζομένους και εργαζόμενες. Ζητάμε από τους έλληνες συναδέλφους μας εργαζομένους, από κάθε άνθρωπο που τώρα υποφέρει κι αυτός από την εκμετάλλευση του ιδρώτα του, να σταθεί δίπλα μας. Να στηρίξει τον αγώνα μας, για να μην αφήσει να επικρατήσει και στο δικό του τόπο το ψέμα και η αδικία, ο φασισμός και η απολυταρχία των πολιτικών και οικονομικών ελίτ. Αυτό δηλαδή που έχει επικρατήσει και στις δικές μας πατρίδες και μας ανάγκασε να ξενιτευτούμε για να μπορέσουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, εμείς και τα παιδιά μας.

Δεν έχουμε άλλο τρόπο για να ακουστεί η φωνή μας, για να μάθετε το δίκιο μας. Τριακόσιοι (300) από εμάς ξεκινάμε Πανελλαδική Απεργία Πείνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις 25 του Γενάρη. Βάζουμε την ζωή μας σε κίνδυνο, γιατί έτσι κι αλλιώς δεν είναι ζωή αυτή για ένα αξιοπρεπή άνθρωπο. Προτιμούμε να πεθάνουμε εδώ, παρά τα παιδιά μας να ζήσουν αυτά που περάσαμε εμείς.

Ιανουάριος 2011
Η Συνέλευση των μεταναστών απεργών πείνας

Advertisement
Σχόλια
 1. Ο/Η kavouras λέει:

  Ανέλαβαν δουλειά τα δελτία ειδήσεων ακόμη και τα μεσημεριανάδικα «αγανάκτησαν» γιατί «τι φταίνε τα καημένα τα πανεπιστήμια και οι φοιτητές να χάσουν την εξεταστική». Αυτό τους πείραξε.

 2. Ο/Η ποντικας λέει:

  καβουρα που λες καποιοι προσπαθουν να αντιγραψουν συνθηκες του πολυτεχνειου του ’73.πασει θυσια,με κακη σκηνοθεσια.και τοτε στη Νομικη ειχαν κλειστει.

 3. Ο/Η ποντικας λέει:

  εσεις που λετε για μονιμοποιηση παρανομων λεθρομεταναστων,πειτε μας:
  παιρνετε λεωφορειο;
  εχετε δουλεια;
  πηγαινατε τοσον καιρο στο κεντρο,που ηταν απροσιτο λογω καθε λογης παρανομιων;
  θα δεχτειτε να τους φιλοξενησετε στο σπιτι σας;
  εδω οι νεοκλεγεντες δημαρχοι Αθηνας-Θεσσαλονικης δηλωσαν οτι δε χωρανε αλλοι,εσεις εκει,στο συννεφακι σας.

 4. Ο/Η ανώνυμος λέει:

  @πόντικας

  οι μετανάστες είναι ήδη στα σπίτια μας:

  οικιακές βοηθοί, εργάτες γης που μαζεύουν πορτοκάλια, ελιές, σταφύλια, σκάβουν και φροντίζουν τα χωράφια κλπ, αποκλειστικές νοσοκόμες στα άθλια κρατικά ( «δημόσια»;-))) νοσοκομεία και στις ακριβές ιδιωτικές κλινικές γιατί το υπάρχον προσωπικό δεν φτάνει, φροντίζουν τους ηλικιωμένους στα σπίτι γιατί οι «έλληνες» είτε τρέχουν σε 12ώρες δουλειές είτε, λιγότεροι, γιατί ο μικροαστικός ατομικισμός τους δεν τους ..επιτρέπει να ασχοληθούν με τόσο basse classe υποχρεώσεις…

  Δεκάδερς χιλιαδες από αυτούς τους ανθρώπους δεν θα σε ..ενοχλούσαν αν οικυβερνήσεις τους είχαν δώσει χαρτιά ως πολιτικούς πρόσφυγες ( όπως προτείνουν διάφορες οργανώσεις της αριστεράς ) και θα είχαν πάει στις χώρες που επιθυμούν…

  Εάν αναγκαστείς ( δεν στο εύχομαι ) να φύγεις σε καμιά Γερμανία,Σουηδία ή άλλη «πολτισμένη» χώρα, με τη διάλυση της δικής μας χώρας, και οι ευρωπαίοι φίλοι μας θα σε αντιμετωπίζουν κι εσένα έτσι… τότε θυμήσου αυτά που λες σήμερα.. ( ίσως εκεί να βρεθείς σε κοινές πορείες με τους αφγανούς και τους πακιστανούς ;-)))

  Last but not least:

  ο εύκολος στόχος πάντα είναι ο πιο αδύνατος: οι γυναίκες, οι εβραίοι, οι ψυχιατρικά πάσχοντες, οι φτωχοί, οι μετανάστες… ενώ για να τα βάλεις με τις κυβερνήσεις και το κεφάλαιο θέλει ..άλλη μαγκιά…

  ———————————————————
  http://www.alfavita.gr/artro.php?id=21088

  ———————————-

  ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  για τους ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ στη Νομική
  25/01/2011
  Με έκπληξη και αγανάκτηση διαβάζουμε την ανακοίνωση του Προεδρείου της ΠΟΣΔΕΠ «σχετικά με την προαναγγελθείσα κατάληψη των χώρων της ΝΟΠΕ του ΕΚΠΑ από μετανάστες!!». Άλλη μια φορά οι συνδικαλιστικές διαδικασίες παρακάμπτονται για να βγουν ανακοινώσεις με τις θέσεις του Προεδρείου της ΠΟΣΔΕΠ, οι οποίες εμφανίζονται ως θέσεις της Ομοσπονδίας και εξυπηρετούν την κυβερνητική πολιτική. Το Προεδρείο της ΠΟΣΔΕΠ επιχειρεί πάλι να θέσει ζήτημα αναδιατύπωσης του πανεπιστημιακού ασύλου, ακόμα και σ’ αυτή την περίπτωση όπου ο πανεπιστημιακός χώρος δεν χρησιμοποιείται για καμία λειτουργία του ΕΚΠΑ.
  Ο Κοσμήτορας της ΝΟΠΕ Μ. Τσινισιζέλης αποφασίζοντας το lockout της Σχολής φαίνεται ότι προτάσσει την ιδιότητά του ως Προέδρου του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, παρά αυτήν του πανεπιστημιακού δασκάλου! Δεν μας εκπλήσσει καθόλου. Η «πρόθυμη» στάση του ως συνομιλητής του Υπουργείου, κατά την περίοδο των αγώνων της πανεπιστημιακής κοινότητας για τη μη αναθεώρηση του Άρθρου 16, μάς είναι ακόμα νωπή.
  Οι μετανάστες που βρίσκονται στη Νομική ζητούν το αυτονόητο: ίσα δικαιώματα με τους Έλληνες εργαζόμενους και είναι έτοιμοι να θέσουν σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή για να ζήσουν ως άνθρωποι με αξιοπρέπεια. Οι μετανάστες είναι θύματα του κοινωνικού πολέμου που διεξάγει ενάντια στους εργαζόμενους και στους λαούς το ίδιο παγκόσμιο ληστρικό μεγάλο κεφάλαιο που επέβαλε στη χώρα μας τον εργασιακό μεσαίωνα και την υποτέλεια του Μνημονίου. Ο αντίπαλος είναι κοινός και κοινός πρέπει να είναι ο αγώνας εναντίον του.
  Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους απεργούς πείνας μετανάστες, χαιρετίζουμε την απόφαση του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής Αθηνών, καταγγέλλουμε την απαράδεκτη μεθόδευση του Προεδρείου της ΠΟΣΔΕΠ και τη στάση του Κοσμήτορα της ΝΟΠΕ και διατυπώνουμε ξεκάθαρα την πάγια αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε προσπάθεια περιορισμού του κοινωνικού χαρακτήρα του πανεπιστημιακού ασύλου, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι ο ρατσισμός δεν θίγει μόνο όσους τον υφίστανται, αλλά προσβάλλει εξίσου και εκείνους που τον ανέχονται.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s