«ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ»

Posted: 27/01/2011 by ftanei_pia in Αριστερά, Ανακοινώσεις, Μετανάστες
Ετικέτες: , , , ,

`

Υπάρχει κι’άλλη εικόνα, στην Ελλάδα, αυτή  της αλληλεγγύης και συμπαράστασης που ακολουθεί.Εκτός από την εικόνα της υστερίας, της στοχοποίησης  και του «κυνηγιού κεφαλών» όσων φορέων (φοιτητικών,κοινωνικών,πολιτικών) συμπαραστέκονται στους μετανάστες, που κάνουν απεργία πείνας,  όσο και αν τα διατεταγμένα και κυρίαρχα ΜΜΕ, όσο και η πολιτική τρόϊκα (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ) συνεπικουρούμενη δυστυχώς και από άλλες δυνάμεις.., προσπαθούν να επιβάλλουν

`

ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

για τους ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ στη Νομική

25/01/2011

Με έκπληξη και αγανάκτηση διαβάζουμε την ανακοίνωση του Προεδρείου της ΠΟΣΔΕΠ «σχετικά με την προαναγγελθείσα κατάληψη των χώρων της ΝΟΠΕ του ΕΚΠΑ από μετανάστες!!». Άλλη μια φορά οι συνδικαλιστικές διαδικασίες παρακάμπτονται για να βγουν ανακοινώσεις με τις θέσεις του Προεδρείου της ΠΟΣΔΕΠ, οι οποίες εμφανίζονται ως θέσεις της Ομοσπονδίας και εξυπηρετούν την κυβερνητική πολιτική. Το Προεδρείο της ΠΟΣΔΕΠ επιχειρεί πάλι να θέσει ζήτημα αναδιατύπωσης του πανεπιστημιακού ασύλου, ακόμα και σ’ αυτή την περίπτωση, όπου ο πανεπιστημιακός χώρος δεν χρησιμοποιείται για καμία λειτουργία του ΕΚΠΑ.

Ο Κοσμήτορας της ΝΟΠΕ Μ. Τσινισιζέλης αποφασίζοντας το lockout της Σχολής φαίνεται ότι προτάσσει την ιδιότητά του ως Προέδρου του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη παρά αυτή του πανεπιστημιακού δασκάλου! Δεν μας εκπλήσσει καθόλου. Η «πρόθυμη» στάση του ως συνομιλητής του Υπουργείου κατά την περίοδο των αγώνων της πανεπιστημιακής κοινότητας για τη μη αναθεώρηση του Άρθρου 16 μάς είναι ακόμα νωπή. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ

`

25/01/2011

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου ΣΥΝ για την απεργία πείνας των μεταναστών

Με αφορμή την απεργία πείνας εκατοντάδων μεταναστών σε πανεπιστημιακό χώρο για τη διεκδίκηση νομιμοποίησής τους, έχει ξεκινήσει μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια στοχοποίησης των πολιτικών δυνάμεων που έχουν ταχτεί αλληλέγγυες στα δίκαια αιτήματά τους, με προφανή στόχο να ξεφύγει η συζήτηση από την ουσία της.

Η απόφαση των μεταναστών να πραγματοποιήσουν απεργία πείνας σε χώρο του Πανεπιστημίου Αθηνών, που δεν παρακωλύει την πανεπιστημιακή διαδικασία, έγινε κατόπιν απόφασης του Δ.Σ. του Συλλόγου φοιτητών της Νομικής σχολής, την οποία ψήφισαν και οι φοιτητικές παρατάξεις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ

``

Απεργία πείνας μεταναστών: ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ, ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ 2ΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Τρίτη, 25 Ιαν. 2011, 14:38
`Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούν τα ανθρώπινα δικαιώματα απαραίτητη αφετηρία κάθε μεταναστευτικής πολιτικής. Στο πλαίσιο αυτό, εκφράζουν συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον αγώνα των μεταναστών για κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα. Ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση  να ακούσει τα αιτήματα τους, να αναλάβει τις υποχρεώσεις της για ομαλή ένταξη  των μεταναστών στην κοινωνία και το σεβασμό των δικαιωμάτων όλων. 

Η πανελλαδική απεργία πείνας 300 μεταναστών από διάφορες περιοχές της χώρας που ξεκινά σήμερα Τρίτη 25 Ιανουαρίου, φέρνει ξανά στο προσκήνιο τις δραματικές συνθήκες διαβίωσης χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων που ζουν στη χώρα μας. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία άνθρωποι διωγμένοι από τη φτώχεια, την ανεργία, τους πολέμους και τις δικτατορίες εγκαταλείπουν τη χώρα τους ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ

`

Tuesday, 25 January 2011

Αλληλεγγύη στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στους 300 μετανάστες απ’ όλη την Ελλάδα που θα ξεκινήσουν απεργία πείνας την Τρίτη 25 Ιανουαρίου, διεκδικώντας τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών χωρίς προϋποθέσεις.
`
Η κίνηση αυτή των μεταναστών είναι το ύστατο όπλο που έχουν για να ζήσουν με αξιοπρέπεια και με στοιχειώδη δικαιώματα. Διωγμένοι από τη φτώχεια, την ανεργία, τους πολέμους, τις δικτατορίες στις χώρες τους, συναντούν τη ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης που τους «υποδέχεται» με τα σχέδιά της για τον φράχτη στον Έβρο και τον νέο «αντιμεταναστευτικό» νόμο Παπουτσή.
`
Ένα νόμο που όχι μόνο δεν προσφέρει άσυλο ή νομιμοποίηση σε όλους τους μετανάστες, ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ
`
`

`

Δήλωση του Μανώλη Γλέζου για τους μετανάστες στη Νομική Σχολή.

`
26/01/2011 12:47

Όσο σκεπτικισμό κι αν δημιουργεί η προσφυγή  των μεταναστών, να αναζητήσουν άσυλο στη Νομική Σχολή, είμαι υποχρεωμένος να δηλώσω τα παρακάτω:
Το άσυλο, ως απαραβίαστος χώρος, επινοήθηκε ως ιδέα, ως πράξη κι εφαρμογή και ως λέξη από τους αρχαίους Έλληνες.
Παραμένει ως αδιαπραγμάτευτη κατάκτηση των αρχών του δικαίου, ως η πιο ανθρωπιστική ιδέα στην πορεία της ανθρωποποίησης του ανθρώπου.
Το Πανεπιστημιακό άσυλο καθιερώθηκε, ιδιαίτερα, μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, όχι μόνον ως χώρος ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, αλλά ως άσυλο – προσφυγή κάθε αδικημένου.
Οι μετανάστες προσφεύγουν σ’ αυτό, για να επιστήσουν την προσοχή στο πρόβλημά τους. Δουλεύουν χρόνια τώρα στη χώρα μας και τους εκμεταλλεύονται οι πάντες, χωρίς να ρωτούν αν είναι παράνομοι.
Επιτέλους! Πρέπει το μεταναστευτικό πρόβλημα, από ελληνικό να γίνει ευρωπαϊκό.

πηγή: http://www.syriza.gr/press/anakoinoseis/dilosi-toy-manoli-glezoy-gia-toys-metanastes-sti-nomiki-scholi

`

`

`

Κείμενο Υποστήριξης- KriMi, Αυστρία

Καταχωρήθηκε στις Ιανουαρίου 26, 2011 από τον/την hungerstrike300

Η ερευνητική και αντιρατσιστική ομάδα [KriMi] υποστηρίζει τα αιτήματα των μεταναστών-μεταναστριών και ιδιαίτερα της νομιμοποίησης όλων ως επείγουσα λύση ενάντια στην ευρωπαική τρομοκρατία και τον ρατσισμό απέναντι σ αυτή την κοινωνική ομάδα. Τα κοινωνικά δικαιώματα δεν είναι διαιρέσιμα ανάλογα με την καταγωγή.

[KriMi] Kritische Migrationsforschung

Βιέννη, Αυστρία

`

`

Νόμιμοι οι 250 της Νομικής, παράνομοι οι 250 της Siemens

από Kokkino 1:53μμ, Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Από την  Τρίτη το απόγευμα έχει στηθεί ένας άθλιος μηχανισμός συκκοφάντησης του  δίκαιου αγώνα των μεταναστών – απεργών πείνας που φιλοξενούνται  στη Νομική Σχολή Αθηνών, αλλά κυρίως παραπλάνησης της κοινωνίας.

Η κυβέρνηση του ΔΝΤ, η αντιπολίτευση του Βατοπεδίου, το ΛΑΟΣ του μνημονίου και τα καθεστωτικά ΜΜΕ, δε λένε λέξη για το αθωωτικό πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τις μίζες εκατοντάδων εκατομμύριων Ευρώ που φούσκωσαν τα ελλείμματα του προϋπολογισμού και ορύωνται για το «αίσχος» της Νομικής. Την ίδια στιγμή που λεηλατούν κοινωνικά δικαιώματα σπρώχνοντας εκατομμύρια ανθρώπους στη φτώχεια και την ανεργία, τη στιγμή που ξεπουλούν προκλητικά τη δημόσια περιουσία εμφανίζονται ως υπερασπιστές του «νόμου και της τάξης», ανακαλύπτοντας πως για όλα τα κακά της χώρας ευθύνονται οι μετανάστες χωρίς χαρτιά και … ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ψέματα, ψέματα, ψέματα

Ψέμα  πρώτο: «δε μπορεί να χρησιμοποιείται ο πανεπιστημιακός χώρος για προβολή αιτημάτων της οποιαδήποτε κοινωνικής ομάδας, άρα και των μεταναστών χωρίς χαρτιά». Η πραγματικότητα δείχνει ότι αυτοί οι απελπισμένοι άνθρωποι, που είναι αποφασισμένοι να πεθάνουν διεκδικώντας τη νόμιμη υπαρξή τους, δεν έχουν καμία θεσμική διέξοδο προκειμένου να νομιμοποιηθούν. Η κατάληψη δημόσιων χώρων αποτελεί ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ

`

`


`

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011

ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΙΚΗ,ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ,ΤΟ ΑΣΥΛΟ

ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε μια συγκυρία όπου στην χώρα μας επιχειρείται συστηματικά η περιστολή της δημοκρατίας σε όλα  τα επίπεδα, με πρωταγωνιστή την κυβέρνηση του Μνημονίου και της Τρόικας και συμπαραστάτες της την πλειοψηφία του πολιτικού συστήματος και των  ΜΜΕ, με πρόσχημα τα γεγονότα στη Νομική, εξελίσσεται μια σφοδρή επίθεση στον θεσμό του ασύλου. Το  αυτονόητο καθήκον της Αριστεράς είναι να διακηρύξει τις θεμελιακές της αρχές: Το άσυλο είναι δημοκρατική κατάκτηση και το υπερασπιζόμαστε.
Σχετικά με τον αγώνα που διεξάγουν οι 300 μετανάστες δηλώνουμε πως η μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ είναι σκληρή, απάνθρωπη και ρατσιστική.
Απαιτούμε:
1. Άμεση αναθεώρηση της συνθήκης Δουβλίνο 2 ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ

`

`
ΚΙ’ ΕΔΩ.. ταξίδι ΚΑΙ μετάβαση θλίψης, στο χρόνο με ΚΚΕ και ΔΗ.ΑΡΙ.
Χωρίς άλλα σχόλια..
Σχόλια
 1. Ο/Η Δήμητρα Φωτίδου λέει:

  Προσωπικά απο αύριο θα είμαι μαζί με όποιον έχει βγάλει έστω ανακοίνωση συμπαράστασης για τους μετανάστες απεργούς πείνας.Ειναι διαχωριστική γραμμή.Τα υπόλοιπα είναι φούμαρα.Α’ και για το άσυλο το έχουν καταργήσει οι χουντικοί καθηγητες που επέστρεψαν με τίτλους του εξωτερικού και » εγκαταστάθηκαν » στα Ελληνικά Δημόσια Πανεπιστήμια. Τι λέτε ? Ασυλία σ’ αυτους και όχι στη φωνή των μεταναστών? Μπράβο στο Δίκτυο Πανεπιστημιακών και Μπράβο στον σ.Μανώλη Γλέζο.

  Βγάζουν την πανεπιστημιακή κοινότητα οι μεν και την αριστερά ο σ. Μανώλης από την αμηχανία της στρουθουκαμήλου.

  Με τις υγείες μας για τους υπόλοιπους που δεν έχουν πάρει θέση.

  Δήμητρα Φωτίδου

 2. Ο/Η Δήμητρα Φωτίδου λέει:

  Μπραβο εννοείται, στους Αλληλέγγυους, στην Ανταρσία, στους Οικολόγους Πράσινους, και στον ΣΥΝ και σε όσες συλλογικότητες ,οργανώσεις και κόμματα έχουν πάρει θέση και έχουν υποστηρίξει την φωνή των μεταναστών. Οποιος ζυγίζει την συμπαράσταση του » να ή όχι» εν δυνάμει ενισχύει την ανέγερση του Aξονα υποστήριξης του 4ου Ράιχ.
  Ανοιχτά.Να μιλήσουμε ανοιχτά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s