ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΥΣΤΕΡΙΑΣ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ!

Posted: 27/01/2011 by Β.Χ. in Μετανάστες, Μεταναστευτικό
Ετικέτες: , ,

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΝΤΙ ΝΑ ΥΠΟΚΙΝΗΣΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟ Η ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ, ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΑΦΟΡΜΗ ΜΙΑΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗΣ ΑΡΤΗΡΙΟΣΚΛΗΡΩΤΙΚΗΣ ΕΚΤΡΑΧΥΝΣΗΣ!

Με δυσανεξία αλλά (εδώ που έχουμε φτάσει!) όχι με έκπληξη παρακολουθούμε να κλιμακώνεται ώρα με την ώρα μια επίθεση σε βάρος των 250 μεταναστών απεργών πείνας, οι οποίοι βρήκαν καταφύγιο παραμονής στη Νομική Σχολή Αθήνας, που ξεφεύγει από κάθε όριο λογικής και θεμιτής διαφωνίας και λαμβάνει μορφή υστερικής αντίδρασης!

Όλα ξεκίνησαν χτες Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, όταν η Κοσμητεία της Νομικής Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, προέβη αβασάνιστα στη γρήγορη απόφαση να κλείσει τη Σχολή μέχρι και την Παρασκευή, εξαιτίας της παρουσίας των 250 περίπου απεργών πείνας, την οποία μάλιστα στήριξε σε ακραία και αβάσιμα επιχειρήματα, χωρίς να μπει στον κόπο να τα διατυπώσει επισήμως και να έρθει σε ένα εποικοδομητικό διάλογο με τους μετανάστες για προσφορότερες συνθετικές διεξόδους και λύσεις.

Η παραπάνω απόφαση, εκ των πραγμάτων και δεν θέλουμε να πιστέψουμε από πρόθεση, έριξε «λάδι στη φωτιά» και αντί να λειτουργήσει κατευναστικά, πυροδότησε πολιτικές και παραταξιακές εμπρηστικές τοποθετήσεις.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών της Νομικής Σχολής, καταδίκασε την άστοχη, αν όχι και εμπρηστική, απόφαση της Κοσμητείας με υπογραφές όχι μόνο των αριστερών σχημάτων (ΑΡΕΝ, ΕΑΑΚ) αλλά και των ΔΑΠ και ΠΑΣΠ.

Παρόλα αυτά, λίγες ώρες μετά, τόσο η ΔΑΠ όσο και η ΠΑΣΠ, έκαναν, κατά περίεργο τρόπο, που προκαλεί ερωτηματικά, στροφή 180 μοιρών και από την αποδοκιμασία της απόφασης της Κοσμητείας, πέρασαν στην καταδίκη των μεταναστών για «κατάληψη» της Νομικής Σχολής(!) και στην ανακάλυψη «πολιτικών υποκινητών» της υπόθεσης!

Σύμφωνα, όμως με τους μετανάστες και τους αλληλέγγυους σε αυτούς, η παρουσία των μεταναστών δεν συνιστά κάποια «κατάληψη» της Σχολής, καθώς οι μετανάστες, διαμένουν στο υπό ανακαίνιση παλαιό κτήριο, όπου δεν λαμβάνει χώρα οποιαδήποτε ακαδημαϊκή λειτουργία, ενώ παρακολουθούνται σε καθημερινή βάση από εθελοντές ιατρούς.

Τη σκυτάλη της παραποίησης και αλλοίωσης δεδομένων αλλά και προθέσεων και συμπεριφορών, έλαβαν στη συνέχεια τα περισσότερα από τα κυρίαρχα ΜΜΕ, τα οποία, αντί να καταγράψουν την ειδησεογραφία και τις εκ των πραγμάτων διαφορετικές και διιστάμενες απόψεις, επιδόθηκαν και επιδίδονται σε μια μονόπλευρη σε βάρος των μεταναστών κινδυνολογία και σε ένα κυνηγητό μαγισσών και πολιτικών υποκινητών, οι οποίοι περίπου, χρησιμοποιούν, ως ενεργούμενα τους μετανάστες, που κατά τα άλλα πανευτυχείς δεν έχουν κανένα πρόβλημα!

Σε αυτό το κινδυνολογικό, χωρίς επιχειρήματα, φοβικό και συντηρητικό μήκος κύματος, με ελάχιστες διαφοροποιήσεις, κινήθηκαν οι αντιδράσεις τόσο της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης, από τη ΝΔ ως το ΛΑΟΣ.

Είναι φυσικό, ίσως, από αρκετούς καλοπροαίρετους πολίτες να υπάρχουν ερωτήματα ή και διαφωνίες για τον τρόπο κινητοποίησης των μεταναστών και ιδιαίτερα για την επιλογή τους να καταφύγουν στη Νομική Σχολή Αθηνών, προκειμένου να αναδείξουν ειρηνικά και χωρίς καμία παρεμπόδιση της Πανεπιστημιακής λειτουργίας, τα αιτήματά του.

Αντί, όμως, με αυτές τις απόψεις να «επιτραπεί» να αναπτυχθεί ένας διάλογος ή και μια ουσιαστική αντιπαράθεση, από την οποία να προέκυπταν θετικά συμπεράσματα, ίσως και λύσεις, απέναντι σε αιτήματα απελπισμένων ανθρώπων, που επιλέγουν, κατά ορισμένους ακραίες μορφές πάλης, με στόχο την επιβίωσή τους, το κλίμα συνειδητά αποπροσανατολίζεται Ένα στείρο μπλοκ καταστημένων δυνάμεων το μετατοπίζει τεχνητά σε μια στείρα κινδυνολογία και τρομοφοβία, που μόνο στόχο έχει να καταργήσει το Πανεπιστημιακό Άσυλο και να τροφοδοτήσει τα πιο ακραία και πιο επικίνδυνα συντηρητικά και αυταρχικά αντανακλαστικά!

Από: http://www.iskra.gr

Πανεπιστήμιο της αλληλεγγύης και όχι του ρατσισμού, του Παναγιώτη Σωτήρη

Σχόλια
  1. Ο/Η Γιατί τρέμει η Τρέμη; λέει:

    Γιατί τρέμει η Τρέμη;

    από http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=595058

  2. Ο/Η ρουφιανος λέει:

    αριστεροι του σαλονιου και της πλακας,κρεματε μια αφισα του Τσε και νομιζετε οτι κατι κανετε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s