ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ ΚΥΡΗΞΑΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

Posted: 03/02/2011 by Β.Χ. in Αποφάσεις Συνελεύσεων, Κινητοποιήσεις
Ετικέτες: ,

Συνεχίζουν την κατάληψη του υπουργείου Υγείας οι νοσοκομειακοί γιατροί, ενώ αύριο προχωρούν σε 24ωρη απεργία οι υγειονομικοί υπάλληλοι του ΙΚΑ

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΑΘΗΝΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ!

Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ!

Σε απεργία διαρκείας αποφάσισαν να προχωρήσουν οι γιατροί του ΙΚΑ, μπροστά στην αδιαλλαξία της Κυβέρνησης, που φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει στην ολοκληρωτική αποσάρθρωση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Από τη μεριά τους, οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά συνεχίζουν με απεργία έως και την επόμενη Πέμπτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου. Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, προκήρυξε επίσης 3ημερη απεργία από την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου έως και την ερχόμενη Πέμπτη.

Συνεπώς κατά τις αντίστοιχες ημέρες θα παραμείνουν κλειστά τα πολυιατρεία του ΙΚΑ και τα δημόσια νοσοκομεία.

Οι ιατροί ζητούν απόσυρση του νομοσχεδίου και διάλογο από μηδενική βάση.

Παράλληλα, το απόγευμα της Πέμπτης (03.02) θα αποφασιστεί εάν θα συνεχιστεί η κατάληψη στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας.

Στο πλευρό των ιατρών του ΙΚΑ και των νοσοκομείων, βρίσκεται και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, που με τη σειρά του έχει προκηρύξει 48ωρη απεργία (σήμερα και αύριο), ενώ σε 24ωρη απεργία προβαίνει αύριο και το υγειονομικό προσωπικό του ΙΚΑ.

Μάλιστα, τόσο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), όσο και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), καταγγέλουν τις απεργοσπαστικές μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι με κοινή απόφαση υπουργών Υγείας και Εργασίας επιχειρείται η παραπομπή των ασφαλισμένων του ΙΚΑ στους ιατρούς του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ), του Οργανισμού Ασφάλισης των Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) καθώς και στα Κέντρα Υγείας και τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων.

Σε ανακοίνωση του ο ΠΙΣ «καλεί όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας να ενημερώσουν τους συναδέλφους και να εμποδίσουν τον απεργοσπαστικό μηχανισμό ενώ η ανακοίνωση του ΙΣΑ κινείται σε ανάλογο πνεύμα αλλά εντονότερο ύφος: «Καλούμε όλους τους συναδέλφους ανά την Ελλάδα να μην γίνουν «πιόνια» στις επιδιώξεις του Υπουργού Υγείας, που θέλει να τους στρέψει ενάντια στους συναδέλφους τους».

Μάλιστα οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά προειδοποιούν με διαγραφή όσους ιατρούς επιλέξουν να παίξουν το ρόλο του απεργοσπάστη.

Εν τω μεταξύ στη σημερινή συνέντευξη τύπου, που δόθηκε στο κατειλημμένο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υγείας, παρέστη και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κωνσταντίνος Λουράντος, ο οποίος μίλησε για κοινό αγώνα γιατρών-φαρμακοποιών.

Υπενθυμίζεται πως οι φαρμακοποιοί της Αττικής έχουν ανακοινώσει απεργιακές κινητοποιήσεις από την Παρασκευή μέχρι και την Τρίτη ενώ οι υπόλοιποι φαρμακευτικοί σύλλογοι θα απεργήσουν από την Παρασκευή μέχρι και τη Δευτέρα. Οι φαρμακοποιοί δίνουν σκληρό αγώνα επιβίωσης και αξιοπρέπειας απέναντι στο νομοσχέδιο που παραδίδει τα φαρμακεία βορά στις μεγάλες πολυεθνικές του φαρμάκου…

Από:iskra

Advertisement
Σχόλια
 1. Ο/Η ανώνυμος λέει:

  ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ, ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ …

  Ανακοίνωση Α.Ρ.Σ.Ι. 4-2-11

  Επιτέλους ο κ. Λοβέρδος βρήκε ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΥΣ για την προώθηση της απαράδεκτης πολιτικής του … Εκτός από τους βαρώνους – κρατικοδίαιτους μεγαλοεργολάβους ιδιοκτήτες των καναλιών, από χθές το βράδι τον κ. Λοβέρδο στηρίζει επίσημα και η … «Ιατρική Εταιρεία Διευθυντών ΕΣΥ». Πρόκειται για την γνωστή ολιγομελή ομαδούλα – «σφραγίδα» του κ. Μαρουδιά, που κατά καιρούς εμφανίζεται στο προσκήνιο για να ζητήσει οι πολίτες να πληρώνουν στα νοσοκομεία, να απαγορεύονται οι απεργίες, να δουλεύουν οι ειδικευόμενοι είκοσι ώρες το 24ωρο, να απολυθούν οι τεμπέληδες γιατροί των επαρχιακών νοσοκομείων, να υπάρχει σε κάθε τμήμα μόνο ένας γιατρός – συντονιστής – φεουδάρχης και όλοι οι υπόλοιποι να τού κουβαλάνε την τσάντα κλπ. Δηλαδή ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ «ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΗ» που προσκυνά και στηρίζει κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση με στόχο την εξυπηρέτηση των ιδιοτελών του συμφερόντων και την κάλυψη των παρανομιών του – δοτή εξουσία και άνομος πλουτισμός βασισμένος στη ΔΥΣΤΥΧΙΑ του λαού και την ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ των υπόλοιπων γιατρών … Οι παραπάνω απόψεις φυσικά έχουν συναντήσει την περιφρόνηση της μεγάλης πλειοψηφίας των έντιμων σημερινών συντονιστών διευθυντών.

  Θαυμάστε τώρα γιατί η ομάδα αυτή στηρίζει τον κ. Λοβέρδο σύμφωνα με τη χθεσινή τους ανακοίνωση «Θέλουμε επίσης να τονίσουμε ότι είναι προς τιμή του Υπουργού ο οποίος κατανόησε αυτό που τόσο ο τελευταίος υπουργός υγείας της προηγούμενης κυβέρνησης κος Αβραμόπουλος όσο και η πρώτη υπουργός της παρούσας κυβέρνησης κα Μ. Ξενογιαννακοπούλου δεν κατάφεραν παρά τις προσπάθειες μας. Αφορά την υπόθεση της καταστρατήγησης κάθε έννοιας αξιολόγησης στη εξέλιξη των γιατρών του ΕΣΥ με αποκορύφωμα την εξέλιξη στη βαθμίδα του Διευθυντή με διαδικασίες που προσβάλλουν τους άξιους έλληνες γιατρούς και αποτελούν παγκόσμια πρωτοτυπία. Η θεσμοθέτηση διακριτής βαθμίδας Συντονιστή Διευθυντή και οι ανοιχτές προκηρύξεις των αντίστοιχων θέσεων για να μπορούν όλοι οι ικανοί γιατροί να τις διεκδικούν, που αν συμπληρωθεί με την αξιολόγηση των ήδη υπηρετούντων γιατρών όλων των βαθμίδων, θα λειτουργήσει σαν ώθηση προς μια ποιοτικότερη περίθαλψη στο πλαίσιο του ΕΣΥ.» (!!!)

  Συγχαρητήρια κ. Λοβέρδε … τα χατήρια των μεγαλοδιευθυντάδων και των μεγαλοκαθηγητάδων τα κάνετε ΟΛΑ, και από την άλλη εσείς και τα παπαγαλάκια σας έχετε το θράσος να μιλάτε για «εξυγίανση» και «εξορθολογισμό». ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗ Η ΕΠΑΝΟΔΟΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ, ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΗΓΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.

  Είναι σαφές ότι οι διατάξεις αυτές του πολυνομοσχεδίου αποτελούν την ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΗ «θεσμική» ταφόπλακα κάθε υπολείμματος της συλλογικής σύμβασης των νοσοκομειακών γιατρών, ΟΠΟΤΕ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ανά μήνα 7 εφημερίες οι ειδικευόμενοι και 5 οι ειδικευμένοι).

  Τα παραπάνω αποκαλύπτουν την ΩΜΗ ΑΛΗΘΕΙΑ :

  Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ … «ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ» ΘΕΛΟΥΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΚΡΕΒΒΑΤΙΑ, ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ, ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ , ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ «ΝΟΜΙΜΑ» ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΦΑΚΕΛΛΑΚΙΑ.

  ΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΙΣΟΤΙΜΗ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ, ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΡΕΒΑΤΙΑ, ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ.

  ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ !

  ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ !

  ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s