ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Αγωνιστικού Ιατρικού Μετώπου Κατάληψης του Υπουργείου Υγείας

Posted: 08/02/2011 by Β.Χ. in Κινητοποιήσεις, Υγεία
Ετικέτες: ,

Αγαπητέ πολίτη

Επειδή τις τελευταίες ημέρες πολλά λέγονται και γράφονται σχετικά με τις κινητοποιήσεις των γιατρών και τα μέτρα της κυβέρνησης:

 • Οι γιατροί όλων των κλάδων (νοσοκομειακοί, αυτοαπασχολούμενοι μικροεπαγγελματίες, μισθωτοί ιδιωτικού τομέα, ΙΚΑ, ειδικευόμενοι, φοιτητές) κινητοποιούνται αρνούμενοι τον «εξορθολογισμό»=σύμπτυξη και υποβάθμιση της υγείας στη χώρα μας.
 • Γνωρίζεις ήδη ότι τώρα πια δεν μπορείς να απευθύνεσαι σε δημόσιο νοσοκομείο χωρίς χρήματα στην τσέπη σου. Έχοντας επανειλημμένα καταγγείλει την διαφθορά και το φακελάκι και έχοντας διαχωριστεί από αυτούς που ασκούν τα σπόρ, και οι οποίοι όχι μόνον δεν αγωνίζονται μαζί μας, αλλά στηρίζουν τις αντιδραστικές επιλογές της κυβέρνησης, οι αγωνιζόμενοι γιατροί σας καλούμε να αγωνιστείτε μαζί μας ενάντια και στο κρατικό φακελάκι (εισιτήριο στα επείγοντα και τακτικά ιατρεία των νοσοκομείων, άμεση πληρωμή από τους ασφαλισμένους οποιουδήποτε τύπου, ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία νοσοκομείων).
 • Τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση, υποτακτική των ΕΕ, ΔΝΤ (ντόπιου και ξένου κεφαλαίου) αποσκοπούν στην μείωση του ποσού που δίνει το κράτος για την υγεία σε κάτω από 6% (επίπεδα τριτοκοσμικής χώρας). Ήδη η χώρα μας έχει τα παγκόσμια πρωτεία όσον αφορά τα χρήματα που δίνει ο πολίτης από την τσέπη του για την υγεία.
 • Τα λεφτά του κράτους δεν είναι δικά τους, είναι προϊόν της εργασίας των κατοίκων της χώρας. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να τα δίνουν στις τράπεζες και στις πολυεθνικές – έχουν υποχρέωση να τα επενδύουν σε υγεία- παιδεία – συγκοινωνία και άλλες υπηρεσίες που είναι απαραίτητες για τη διαβίωση και επιβίωση των πολιτών.

Η κυβέρνηση, με το λεγόμενο πολυνομοσχέδιο Λοβέρδου εκχωρεί στο ιδιωτικό κεφάλαιο τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας και τις προμήθειες των δημόσιων νοσοκομείων. Παράλληλα, έχει ήδη απολύσει 1300 γιατρούς από το ΙΚΑ και δρομολογεί και άλλες απολύσεις, ελαστικοποιεί τις εργασιακές σχέσεις αυτών που μένουν, συγχωνεύει νοσοκομεία με κύριο στόχο τη μείωση κλινών και δαπανών. Εφαρμόζοντας και στο χώρο της υγείας το περίφημο 5:1 (5 φεύγουν, 1 προσλαμβάνεται) στοχεύει στην πλήρη αποψίλωση των δημόσιων δομών υγείας, βάζοντας κυριολεκτικά σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

 • Με τα κυβερνητικά μέτρα δεν θίγεται μόνον η εργασιακή υπόσταση των υγειονομικών και το μέλλον των νεώτερων εξ αυτών, αλλά, βαθιά στην ουσία της, η ίδια η επιστημονική μας και ανθρώπινη υπόσταση. Και αυτό γιατί η πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας θα είναι στο μέλλον απαγορευμένη σε μεγάλες μερίδες του πληθυσμού. Επίσης υποβαθμίζεται σοβαρά η ποιότητα των υπηρεσιών (ξαναφέρνουν όλους μας στην δεκαετία του 50).

Σας καλούμε να αγωνιστείτε μαζί μας για υψηλού επιπέδου δημόσιο σύστημα περίθαλψης με αξιοπρέπεια των εργαζόμενων σε αυτό. Η αξιοπρέπεια των υγειονομικών μπορεί να υπάρχει μόνον όταν υπάρχει αξιοπρέπεια και ευημερία για όλους τους κατοίκους της χώρας.

ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟ ΤΡΟΠΟ

Ο μόνος δρόμος που μας απομένει είναι ο δρόμος της συντονισμένης αντίστασης όλων μας . Καλούμε όλους τους αγωνιζόμενους κλάδους και όλους τους αγωνιζόμενους κατοίκους της χώρας να εντάξουν τα θέματα υγείας στο διεκδικητικό τους πλαίσιο.

ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΜΠΤΥΞΗ, ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΠΟ Τους ΠΟΛΙΤΕΣ

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ

Advertisement
Σχόλια
 1. Ο/Η Οικονομίδης Δημήτρης λέει:

  ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΗΤΤΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ !
  ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Ο ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !
  Ανακοίνωση της Α.Ρ.Σ.Ι., από την κατάληψη του υπουργείου υγείας, 7-2-11, 11 μμ
   
  Χοντρή «χλαπάτσα» σήμερα για την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της.
  Από το πρωί απερίγραπτο μπάχαλο με τις «λίστες των συμβεβλημένων ΟΑΕΕ και ΟΠΑΔ» που είχαν μέσα … συνταξιούχους (!) , πεθαμένους (!!) και γιατρούς που είχαν απολυθεί από το ΙΚΑ λόγω διαφθοράς (!!!). Σχεδόν όλοι οι γιατροί από τη «λίστα» που ρωτήθηκαν τηλεφωνικά από πολίτες ή από δημοσιογράφους δήλωσαν ότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ, ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ, ΚΑΙ ΕΝ ΠΑΣΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ «ΚΑΣΤΑΝΑ» ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΜΕ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΙΑ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΩΝ Κ.Κ. ΛΟΒΕΡΔΟΥ, ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ ΚΑΙ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ (!!!)
  Σημείο αναφοράς η κατάληψη του υπουργείου όπου από το πρωί οι απεργοί συνταγογραφούσαν σε επείγουσες ανάγκες συνταγογράφησης ασφαλισμένων το ΙΚΑ, χρησιμοποιώντας τις ατομικές τους σφραγίδες και συνταγολόγια του ΙΣΑ.
  Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΗΤΑΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΧΘΕΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ !
  Πανικόβλητη η κυβέρνηση έφτασε στο σημείο να ανακοινώσει ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΥΤΕΣ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΚΥΡΕΣ (!), αποδεικνύοντας έτσι στην πράξη ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι ο ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ και όχι η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΙΚΑ.
  Ανάρπαστο το έντυπο με την χθεσινή απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της κατάληψης, το οποίο ΕΠΑΙΞΕ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗ «ΒΕΛΤΙΩΣΗ» ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ όλων των εκπροσώπων από όλους τους φορείς.
  ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΑΙΔΕΙΑΣ – ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ στην πράξη και όχι στα χαρτιά ! Οι απεργοί της ΕΘΕΛ και η ΟΛΜΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ !
  Αύριο 9.30 πμ στο “Novotel” ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη σύσκεψη της ΠΟΕΔΗΝ, για να καλέσουμε τους υγειονομικούς να ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΦΙΛΟΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ του προεδρείου της ΠΟΕΔΗΝ και να μπουν δυναμικά στον αγώνα.    
  Πανικόβλητοι οι κυβερνητικοί υπεύθυνοι ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ !
  Στο ένα κανάλι ο κ. Σπυρόπουλος μιλούσε για σύμβαση «τύπου ΟΠΑΔ» τάζοντας λαγούς με πετραχήλια (ομολογώντας όμως ότι καμία οικονομική μελέτη δεν υπάρχει, άρα πρόκειται για πυροτέχνημα χωρίς αντίκρισμα), ενώ στο άλλο κανάλι ο κ. Κουτρουμάνης ουσιαστικά παραδεχόταν ότι θα είναι σύμβαση «τύπου ΟΑΕΕ». Σε σημερινή εκδήλωση της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας όπου έγινε παράσταση από τους απεργούς, ο διοικητής του ΟΠΑΔ κ. Σουλιώτης είπε ανοιχτά ότι το … «πυροτέχνημα» περί 20 και 10 ευρώ, είναι … «προσωρινό μεταβατικό μέτρο».
  Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΡΗΚΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΜΑΡΟΥΔΙΑΔΕΣ» : ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΙΑΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ !
  Να τους χαίρεστε και αυτούς κ.κ. Παπανδρέου και Λοβέρδε !
  Η σημερινή … «ξενέρωτη» ανακοίνωση της ΝΔ («καταψηφίζουμε το νομοσχέδιο επειδή είναι αόριστο, δεν συμφωνούμε με την κατάληψη») ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΛΕΕΙ Ο Κ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ όταν μιλάει για … «συμμαχία δεξιάς αριστεριστών» ή «για τα παιδιά της ΑΡΣΙ που … παρασύρονται (!) από τους νεοδημοκράτες»
  ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΛΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΕΝΟΣ ΜΑΖΙΚΟΥ ΠΑΝΙΑΤΡΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΡΟΩΘΗΜΕΝΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ, ΞΕΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ.
  ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ !
  ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ !
   

 2. Ο/Η Δημήτρης Οκονομίδης λέει:

  ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ! Ανακοίνωση Α.Ρ.Σ.Ι., 10-2-11

  Από την ομιλία της κ. Παπαρήγα χθες στη Βουλή – αντιγραφή επί λέξει από τον σημερινό «Ριζοσπάστη», σελ. 12

  «Κύριε υπουργέ, σηκώσατε στις πλάτες σας και φέρατε το πιο αντιδραστικό νομοσχέδιο ας μην πω της μεταπολεμικής περιόδου, ας πω της μεταπολίτευσης. Πρέπει να πω ότι μέχρι σήμερα είχατε έναν πολύ εύκολο αγώνα. Πολύ εύκολο! Δε συναντήσατε καμία ουσιαστική δυσκολία. Γιατί; Γιατί απέναντί σας είχατε τις συνδικαλιστικές ηγεσίες βασικά ενός μόνο κλάδου – γιατί οι άλλες συνδικαλιστικές ηγεσίες, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, απουσίαζαν – των γιατρών, οι οποίες όντως παλεύουν συντεχνιακά και παλεύουν για την επιβίωση και τους καλούς μισθούς ενός μέρους των γιατρών. Γιατί σας αντιμετωπίζουν με τα ίδια όπλα που έχετε εσείς. Δε σας δυσκόλεψαν καθόλου. Αντίθετα, σας έδωσαν πάρα πολλές δυνατότητες να ξεγελάσετε τον κόσμο ως προς τον πραγματικό σκοπό και ρόλο του νέου νόμου που φέρνετε.»

  Έτσι είδε η κ. Παπαρήγα το χθεσινό ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ πανιατρικό συλλαλητήριο, στο οποίο 5000 γιατροί φώναζαν «τέρμα πια στον εμπαιγμό, δωρεάν και ίση υγεία στο λαό, για κάθε μετανάστη και ανασφάλιστο», «εξέγερση παντού, κάτω η χούντα ΕΕ και ΔΝΤ», «οι γιατροί δεν είναι συντεχνία, παλεύουν για δημόσια και δωρεάν υγεία», «στο γιατρό ανθρώπινο μισθό, όχι φακελάκι από το λαό», «πληρώσαμε το χρέος δυό και τρεις φορές, ώρα να πληρώσουν οι τράπεζες», «ζει – ζει ο Τεμπονέρας ζει, με Πέτρουλα – Λαμπράκη μας οδηγεί» κλπ !!!

  Προκαλούμε την κ. Παπαρήγα να ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙ ΕΣΤΩ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ 12 ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΘ’ ΥΠΟΨΙΑ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΟ – με την ευκαιρία της αφιερώνουμε πάλι ολόκληρο το πλαίσιο.

  ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

  ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  1. Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο-έκτρωμα Λοβέρδου που εμπορευματοποιεί πλήρως την περίθαλψη

  2. Να καταργηθεί κάθε είδους «χαράτσι» από την τσέπη των πολιτών στα δημόσια νοσοκομεία. Κατάργηση τόσο της πληρωμής στα επείγοντα και τακτικά ιατρεία, όσο και της λεγόμενης «ολοήμερης» απογευματινής λειτουργίας.

  3. Να ανατραπεί η γενικότερη πολιτική Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ που καταργεί κάθε έννοια δωρεάν υγείας και εξαθλιώνει τους γιατρούς και όλους τους υγειονομικούς λειτουργούς.

  4. Δωρεάν, αποκλειστικά δημόσια νοσοκομειακή περίθαλψη, σύγχρονη, ισότιμη και καθολική, με περισσότερα κρεβάτια, περισσότερους νοσηλευτές, περισσότερους μάχιμους γιατρούς. Κατάργηση του αίσχους του «5 φεύγουν, ένας έρχεται» και στελέχωση με το αναγκαίο μόνημο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.

  5. Διαφάνεια στο σύστημα προμηθειών, μακριά από ύποπτα ιδιωτικά χέρια και υπόγειες συναλλαγές διαχειριστών και μεγαλοπρομηθευτών. Ποιοτικά φάρμακα και υλικά χωρίς υπερτιμολογήσεις.

  6. Δημοκρατία και συλλογική άσκηση της ιατρικής στο ΕΣΥ – κατάργηση των σκανδαλωδών προνομίων του μεγαλοδιευθυντικού και μεγαλοκαθηγητικού κατεστημένου.

  7. Με τελικό στόχο ένα ολοκληρωμένο δημόσιο σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης με γιατρούς δημόσιους λειτουργούς, άμεσα απαιτούμε ελεύθερη πρόσβαση κάθε ειδικευμένου γιατρού στη σύμβαση με τα ασφαλιστικά ταμεία χωρίς όρους και αποκλεισμούς. Συλλογική σύμβαση που θα εξασφαλίζει αξιοπρεπείς αποδοχές εξασφαλισμένες σε τακτική μηνιαία βάση και θα αποκλείει τη μεσολάβηση κάθε εργολάβου ιατρικής εργασίας.

  8. Αναγνώριση εργασιακών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων για όλους τους γιατρούς του ΙΚΑ από την ημερομηνία πρόσληψης.

  9. Πραγματική ένταξη των νοσοκομείων του ΙΚΑ στο ΕΣΥ χωρίς κατάργηση κλινών και τμημάτων με αναγνώριση της προϋπηρεσίας των γιατρών των νοσοκομείων του ΙΚΑ για την εξέλιξή τους στο ΕΣΥ.

  10. Απόσυρση κάθε σχεδίου για φραγμούς στην έναρξη και λήψη ειδικότητας για τους νέους γιατρούς. Συγκεκριμένα μέτρα (αύξηση νοσηλευτικών κλινών και θέσεων ειδικευομένων σύμφωνα με τις ανάγκες) για τη μείωση της αναμονής.

  11. Να πληρωθούν άμεσα οι οφειλές ΟΠΑΔ, ΤΥΔΚΥ κλπ προς τους συμβεβλημένους γιατρούς. Να επαναπροσληφθούν άμεσα οι 1400 απολυμένοι συμβασιούχοι του ΙΚΑ. Να σταματήσει η προκλητική πριμοδότηση των επιχειρηματικών συμφερόντων που διαχρονικά λυμαίνονται το χώρο της υγείας.

  12. Θεωρούμε καθοριστικό το διακλαδικά, παλλαϊκό συντονισμό για την ανατροπή συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, για την ανάδειξη του θέματος των κοινωνικών αγαθών (υγεία, παιδεία, συγκοινωνία κλπ) σε κεντρικό πολιτικό θέμα παλλαϊκού αγώνα.

  ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
  ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
  ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗ στους ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ
  ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΟΦΩΝ

  Οι φορείς που συγκροτούν το αγωνιστικό μέτωπο είναι οι

  ΙΣΑ/ΙΣΠ/ΟΕΝΓΕ/ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ/ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΙΚΑ/ΕΙΝΑΠ

  Μπράβο, πολύ ωραία ! Βρήκε και σύμμαχο στην Αριστερά η κυβερνητική προπαγάνδα περί … «συντεχνιών» που αναπαράγουν συστηματικά ΟΙ ΑΙΣΧΡΟΤΕΡΟΙ των βραδινών δελτίων. «Συντεχνία» οι γιατροί, «συντεχνία» οι φαρμακοποιοί, «συντεχνία» οι εργαζόμενοι των συγκοινωνιών, «συντεχνία» οι εργαζόμενοι όλου του δημόσιου τομέα και των ΔΕΚΟ, «συντεχνία» όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα όπως π.χ. οι ναυτεργάτες, «συντεχνία» και «τζαμπατζήδες» όλοι αυτοί που διαμαρτύρονται για τα διόδια και τις αυξήσεις στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς … Δηλαδή «συντεχνία» ΟΛΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ εκτός από την ολιγάριθμη δράκα των ισχυρών του πλούτου, μεγαλοτραπεζιτών, μεγαλοβιομηχάνων, κρατικοδίαιτων μεγαλοεργολάβων, βαρώνων των ΜΜΕ, αστέρων του αστικού κοινοβουλευτικού πολιτικού συστήματος, μιζαδόρων υπουργών κλπ !!!

  Τεράστιο ατόπημα όχι μόνο απέναντι στα μαζικά κινήματα, απέναντι στον σημερινό ηρωικό αγώνα των εργαζομένων όλων των χώρων ενάντια στον οδοστρωτήρα του μνημονίου, αλλά και απέναντι στην ίδια την αριστερά, το χθες – σήμερα – αύριο των κομμουνιστικών απελευθερωτικών ιδεών …

  Αγαπητή κυρία Παπαρήγα, δεν είναι ιδιοκτησία σας η ιστορία του ελληνικού κομμουνιστικού κινήματος, και φυσικά δεν είναι ιδιοκτησία σας η ιστορία ούτε του ίδιου του ΚΚΕ και ειδικά οι πιο ένδοξες στιγμές της, ώστε να έχετε το δικαίωμα να την εξευτελίζετε …

  Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΡΕΦΟΡΜΙΣΜΟ ΤΕΤΟΙΩΝ ΗΓΕΣΙΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ, ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΣ, ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΧΑΛΑΕΙ ΤΗΝ Κ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ …

  ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΙΑΤΡΩΝ

  ———————————————————————————————————————

  ΥΓ: δεν πρόκειται απλά για ένα ατόπημα. Είναι λογική συνέχεια της συστημικής πολιτικής της ηγεσίας του ΚΚΕ. Όταν υπάρχει αναταραχή που μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτη, που μπορεί να βγάλει πλατιές μάζες στο προσκήνιο και την αριστερά σε θέση ηγεμονική ( Δεκέμβρης 2008 αλλά ας πάμε και παλιότερα , Πολυτεχνείο 1973, καταλήψεις 815, απεργίες 1985 κλονισμός του ΠΑΣΟΚ το 1989 … ). Αυτή η συστημική στάση ιδεολιγικά στηριζεται στο «τα πράγματα δεν είναι ακόμη ώριμα » και στον αριστερισμό ( κομματικής περιχαράκωσης/συμμαχία μόνο με τον εαυτό μας, προτάσεις για «κοινή δράση» που ταυτίζονται με το – μεσσιανικό – πρόγραμματα του ΚΚΕ ) . Τα πάντα για να μην αλλάξει τίποτα!

  ( Δ.Ο. )

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s