ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Posted: 09/02/2011 by Β.Χ. in Κινητοποιήσεις, Υγεία
Ετικέτες: ,

«ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ.

ΚΑΤΑΛΗΨΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ»

 

«Σας κατηγορούν ότι είστε η αριστερά και η δεξιά. Αυτή είναι η δύναμη σας. Είστε όλοι, από την αριστερά ως την δεξιά. Έχετε σπάσει τα κομματικά φράγματα. Τα φράγματα ηλικιών. Τα φράγματα εργασιακών σχέσεων. Δώσατε το χέρι στους απεργούς των Μέσων Μεταφοράς, τους καθηγητές. Με την πλατειά ενότητα πάνε μπροστά οι κοινωνίες.

Σας κατηγορούν ότι υπερασπίζεσθε τη διαφθορά. Στη διαφθορά και στον πειρασμό σπρώχνεται ο γιατρός που του αφαιρούν την αξιοπρέπεια, την εργασιακή ασφάλεια, τον επαρκή μισθό. Εσείς υπερασπίζεσθε την αξιοπρέπεια, την εργασιακή και μισθολογική ασφάλεια, το δημόσιο σύστημα υγείας. Έτσι κλείνετε το δρόμο στη διαφθορά που επιδιώκει η κυβερνητική πολιτική.

Σας κατηγορούν ότι είστε καταληψίες. Κατάληψη δεν έχετε κάνει εσείς στο Υπουργείο Υγείας. Κατάληψη έχει κάνει η τρόικα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Καταληψίας είναι η μαριονέτα τους ο κ. Λοβέρδος. Αυτοί να φύγουν από το Υπουργείο. Αντί να γυαλίζει κάθε μέρα τα παπούτσια του κ. Τόμσον της Τρόικας, αντί να λέει συνεχώς ψέματα και να δίνει παραστάσεις, να σταθεί με χαμηλωμένο κεφάλι μπροστά στη γιατρίνα και τον γιατρό που έχουν φάει 30 χρόνια της ζωής τους για να μπορέσουν να υπηρετήσουν την υγεία του λαού.

Καλή επιτυχία.»

Αθήνα, 9/2/2011

Σχόλια
 1. Ο/Η Δ.Ο. λέει:

  «ΛΟΒΕΡΔΕ ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ, ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ»

  Ανακοίνωση Α.Ρ.Σ.Ι., από την κατάληψη του υπουργείου υγείας, 9-2-11, ώρα 7 μμ

  ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΑΝΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ !
  ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ – 5000 – !!! – ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΑΝ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΝΙΑΤΡΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΠΟΤΕ Η ΧΩΡΑ !

  Με επικεφαλής το πανώ της ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ κυριάρχησαν τα συνθήματα «ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ, ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ», «ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ, ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΑΝΤΟΥ, ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΕΕ – ΔΝΤ», «ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΙΣΗ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ, ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ», «ΑΛΙ, ΑΛΙ, ΑΛΙ ΚΑΙ ΤΡΙΣΑΛΙ – ΛΟΒΕΡΔΕ ΘΑ ΦΥΓΕΙΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΠΕΝ – ΑΛΙ», «ΑΕΡΑ – ΑΕΡΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΧΟΛΕΡΑ», «ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ, ΩΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ» κλπ
  Στην Ομόνοια η πορεία συναντήθηκε με απεργούς των συγκοινωνιών, ενώ από την αρχή συμμετείχαν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι, Σωματεία Εργαζόμενων στα Δημόσια Νοσοκομεία, άλλες συνδικαλιστικές ενώσεις υγειονομικών, εκπρόσωποι από ιατρικούς συλλόγους και ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών εκτός Αθήνας.
  Πριν ξεκινήσει η πορεία, ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΣΥ, για να πάψει η προώθηση των αισχρών σχεδίων για εξετάσεις πριν την ειδικότητα, για δημιουργία «επιστημονικών εταιρειών – κολλέγιων» και γενικά για προώθηση των αντιδραστικών μέτρων κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.
  Η πορεία, αφού έμεινε αρκετή ώρα μπροστά στη Βουλή, επέστρεψε συγκροτημένα στο υπουργείο υγείας όπου μέχρι τώρα συνεχίζεται στον χώρο της κατάληψης γενική συνέλευση.
  Δυστυχώς την ίδια ώρα που ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΤΑΝ το κέντρο της Αθήνας από την πορεία 5000 γιατρών που απαιτούσε δημόσια και δωρεάν υγεία, μέσα στη Βουλή η κ. Παπαρήγα δήλωνε ότι … «ο αγώνας των γιατρών είναι συντεχνιακός» !!! . Από κοντά και ο «κολαούζος» του μνημονίου κ. Καρατζαφέρης που δήλωσε ότι «το νομοσχέδιο δεν είναι τόσο σκληρό όσο θέλουμε, καταδικάζουμε τις απεργίες και τις καταλήψεις». Για συντεχνίες μίλησε και ο εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ (κόμμα Ντόρας. Υπενθυμίζουμε ότι και η ΝΔ έχει δηλώσει επίσημα ότι «διαφωνεί με την κατάληψη».
  Τουλάχιστον όλη η αντιπολίτευση δήλωσε ότι θα καταψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο …
  Στη συνέλευση συζητήθηκαν διάφορες προτάσεις για τη συνέχιση του αγώνα. Αποφασίστηκε συνέχιση της κατάληψης και νέα γενική συνέλευση αύριο στις 12 το μεσημέρι.

  ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ !
  ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ !
  ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ !

 2. Ο/Η ανώνυμος λέει:

  Μετά από 11 συγκλονιστικές ημέρες που έφεραν με εντυπωσιακό τρόπο στην πρώτη γραμμή της κοινωνικής και πολιτικής ατζέντας το θέμα της λαϊκής υγείας , έληξε σήμερα με τρόπο αντάξιο η κατάληψη του Υπουργείου Υγείας.
  Στην τελευταία Συνέλευση του πανιατρικού αγωνιστικού μετώπου της κατάληψης και σε κλίμα αγωνιστικής ενότητας και αποφασιστικότητας επαναδιατυπώθηκε η σιγουριά πως τίποτε δεν θά΄ναι όπως παλιά… Αποφασίσθηκαν τα παρακάτω:
  1) Με σπουδαίο κεκτημένο το ιστορικό πλαίσιο των 12 σημείων και με αντικείμενο την κατάργηση του εκτρωματικού νόμου στην πράξη και την οργάνωση της ανυπακοής στην κυβερνητική πολιτική- ΔΝΤ-ΕΕ , θα οργανωθούν Γενικές Συνελεύσεις σε όλη την Ελλάδα (νοσοκομεία, ΙΚΑ, αυτοαπασχολούμενοι κλπ)
  2) Επόμενος σταθμός η μαζική συμμετοχή του Μετώπου στη Γενική Απεργία της 23/2 με προσυγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας!
  3) Μεγάλη πανιατρική Γενική Συνέλευση του Μετώπου στις 27/2 σε μεγάλο χώρο στην Αθήνα με στόχο μια πλούσια συζήτηση για τα συμπεράσματα για το μεγαλειώδες κίνημα των γιατρών και την οργάνωση της παραπέρα κλιμάκωσης.
  Να γιατί λοιπόν η κατάληψη ΝΙΚΗΣΕ!!
  Γιατί με ρυθμούς βίαιης πολιτικοποίησης έφερε στην πρώτη γραμμή την Υγεία, όχι μόνο αναδεικνύοντας την επίθεση στη λαϊκή υγεία και τη εργασιακή προοπτική χιλιάδων γιατρών αλλά κυρίως μέσα και από τις συγκλονιστικές στιγμές διακλαδικού συντονισμού έδωσε την αίσθηση ότι εδώ, ΝΑΙ ,ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ, ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΚΑΙΡΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΔΝΤ-ΕΕ!!!
  Οι 11 αυτές μέρες θα αφήσουν ανεξίτηλο σημάδι στην διαρκή προσπάθεια για ένα νέο εργατικό κίνημα , ικανό να διαμορφώνει προϋποθέσεις νίκης και ανατροπής στον αντίποδα λογικών κομματικής αυτοεπιβεβαίωσης που σπέρνουν την ηττοπάθεια και το συμβιβασμό στηρίζοντας στην ουσία την κυβερνητική πολιτική.
  Το τέλος, λοιπόν ήταν αντάξιο των προηγούμενων ημερών!! Η κατάληψη αποχώρησε συντεταγμένα (όπως μπήκε….) σε κλίμα συγκίνησης και ενθουσιασμού και με συνθήματα που στιγμάτισαν το κίνημα και ΜΕ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗς ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!!! Συγκλονιστική η στιγμή εισόδου στο κτίριο της Ηπείρου με τον πρόεδρο του ΙΣΑ κ.Ρηγάκη επικεφαλής(!) και την πορεία της κατάληψης να φωνάζουν: ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ!!!
  Έκλεισε ένας κύκλος. Είμαστε σίγουροι ότι τα καλύτερα είναι μπροστά μας!!
  Νοιώθουμε τυχεροί που προετοιμάσαμε, επιδράσαμε και ζήσαμε αυτές τις ανεπανάληπτες στιγμές!!! ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΚΕΙ!!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s