Τα ντόμπερμαν της ενημέρωσης, του Στάθη

Posted: 10/02/2011 by ftanei_pia in Ανθρώπινα και καθημερινά, Κρατική Τρομοκρατία, ΠΑΣΟΚ, MME
Ετικέτες: , , , ,

ΝΑΥΤΙΛΟΣ

Ελευθεροτυπία 9 Φεβ 2011

`

«πόλις» έχει αρχίσει να κόβεται στα δύο. Μας μιλούν πλέον σαν να είμαστε δούλοι -θέλουν «συμβάσεις μιας ημέρας», «απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις», θέλουν τις κόρες μας στο χαρέμι τους, τους γιους μας στη δούλεψή τους, γιουσουφάκια.

Αυτοί που λήστεψαν τη χώρα, αυτοί που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, θέλουν τώρα με εργαλείο την ακροδεξιά κατοχική κυβέρνηση Παπανδρέου να έχουν να διαθέτουν και να κατέχουν ανθρώπους των 500 Ευρώ.

Μας μιλούν με φερέφωνα (όπως άλλοτε με τα κατοχικά μεγάφωνα) τους καθεστωτικούς δημοσιογράφους.

……………………………………

Η «πόλις» κόβεται στα δύο, το παρακάτω κείμενο δεν είναι επί προσωπικού. Είναι περί του επερχόμενου εκφασισμού…Τι Τρόμος είναι αυτός;!

•Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Μέγκα.

Τι οργουελικός εφιάλτης!

Σαν τα κοράκια παραμονεύουν οι δύο απ’ τους παρουσιαστές, η κυρία Τρέμη και ο κ. Πρετεντέρης

να αρπάξουν απ’ το στόμα του καλεσμένου τους, όταν δεν είναι φιλοκυβερνητικός, την κουβέντα του, να την δαγκώσουν

να την διαστρέψουν, να την ανασκολοπίσουν

και να του τη δώσουν πίσω να την φάει, να τού κάτσει στον λαιμό, να πνιγεί, να σκάσει -και

αυτό το λένε διάλογο, ενημέρωση, ειδήσεις.

*****

•Τι οργουελικός εφιάλτης!

Τι οργουελικός τρόμος είναι αυτός! Αυτό το φρικτό δίδυμο δεν επιτίθεται με μένος ταλιμπάν εναντίον των στόχων του μόνον με το (απύλωτο, ιταμό και υπερφίαλο) στόμα του, αλλά

με όλην τη γλώσσα του σώματός του να κορυβαντιά, να ωρύεται, να σκούζει, να προσβάλλει, να ειρωνεύεται –είναι αυτό ειδήσεις; έστω σχόλιο μέσα στις ειδήσεις; είναι άποψη;

Οχι, είναι τρομοκρατία! Είναι προπαγάνδα! Είναι κουστουμάτος ταλιμπανισμός, είναι φασισμός,

είναι, ακόμα χειρότερα, εθισμός των θεατών στον φασισμό.

……………………………..

`

Σαν τα κοράκια παραμονεύουν..

Τίποτα απ’ όσα γίνονται σε αυτό το δελτίο δεν έχει σχέση με τη δημοσιογραφική δεοντολογία, ρωτάνε και απαντάνε οι ίδιοι,

διακόπτουν όποιον γουστάρουν

και το στόμα τους στάζει μέλι μόνον μπροστά στους κυβερνητικούς και τους φίλους τους. Αλλά, το πιο θλιβερό είναι όταν για «ξεκάρφωμα» οι δύο αυτοί παρουσιαστές (των οποίων, τουλάχιστον η ταπεινότης μου δεν είναι συνάδελφος) κάνουν τάχα ζόρικες ερωτήσεις στους υπουργούς, ανάλογες

με εκείνες που θα έκαναν δουλικά στους αφεντάδες τους σε άλλες εποχές.

Δεν ξέρω αν λέει αλήθεια η AGB ή η Πωστηλέν τώρα, για τη θεαματικότητα αυτού του δελτίου, ούτε με νοιάζει αν είναι πρώτο ή έσχατο. Με νοιάζει ότι είναι όνειδος για τη δημοσιογραφία, πληγή για τη δημοκρατία, ντροπή για την πολιτική.

Ούτε απορώ με τους πολιτικούς που πάνε και προσκυνάνε τα ξόανα της τηλεοπτικής τυραννίδας στην πιο απεχθή τους μορφή, αμφισβητώ όμως ότι οι πολίτες δεν αισθάνονται έστω κι απ’ τον καναπέ τους τον κίνδυνο που πηγάζει απ’ αυτήν την τηλεοπτική χούντα -αυτό

το διαρκές εξουσιαστικό ξεσάλωμα

του πρασινοφρουρισμού. Αυτής της ανωφελούς γλίτσας που σπαράζει τη χώρα παραπάνω από δυο δεκαετίες τώρα.

`

Αυτός ο συνδυασμός γκαιμπελισμού και σταλινισμού παντός καιρού, όστις υποστήριξε υπό την δορά του εκσυγχρονισμού με τον πιο καθωσπρεπίστικο τρόπο ό,τι πιο αισχρό μάς έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια, απ’ το άγος του Χρηματιστηρίου έως την αποκοπή των μισθών και τις επιχειρησιακές ή ατομικές συμβάσεις,

αυτός ο συνδυασμός, καλά οχυρωμένος από αφεντικά, χορηγούς, διαφημιστές, τραπεζίτες και συν-ένοχους δημοσιογράφους, έχει βλάψει τον λαό και το πολίτευμα περισσότερο απ’ όσον έβλαψε η μαύρη πανώλης το Λονδίνο και τις τρεις φορές που το επισκέφθηκε.

Η ενημέρωση είναι δικαίωμα του λαού.

Το δελτίο του Μέγκα και τα άλλα δελτία όπως αυτό δεν ενημερώνουν τον λαό, τον στραβώνουν, τον αιχμαλωτίζουν, τον χειραγωγούν.

Βγαίνουν στον αέρα, που είναι περιουσία του λαού, μόνο και μόνο για να τον τρομοκρατήσουν, για να τον κάνουν να κάθεται σούζα,

οι σταθμοί αυτοί είναι η μαύρη χειρ και η σιδερένια φτέρνα των διαπλεκόμενων – είναι εχθροί του λαού με περικεφαλαία.

Την περικεφαλαία της οίησης, του (ραγιάδικου) θράσους, του κυνισμού, του αμοραλισμού, της αναισχυντίας, της αγένειας – με έναν λόγο: μιλάνε στον λαό σαν να μιλούν σε κατσαρίδες…

Ντροπή!

ΣΤΑΘΗΣ Σ. 9.ΙΙ.2011 stathis@enet.gr
————————————————————————
Σ.Σ. : Μορφοποίηση,υπότιτλοι,..δικά μας
`
Υ.Γ. 1 Ftanei_pia: Το προσυπογράφω με τα δυό μου χέρια,
και ας με πουν κι’ εθνικιστή
..οι γνωστοί.
Υ.Γ.2: Τοις …Πόλυ ρήμασι πειθόμενος.
Advertisement
Σχόλια
 1. Ο/Η galex λέει:

  Γιατί να σε πούν Εθνικιστή;
  Το σχόλιο δεν είναι κριτική από αριστερά;

 2. Ο/Η Ας είμαστε προσεκτικοί! λέει:

  Δεν είπε και τίποτα σπουδαίο ο κ. «Σταθης». Ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας που βλέπει ειδήσεις στο MEGA, εδώ και πάρα πολύ καιρό εξοργίζεται με την Τρέμη, τον Καψή, τον Πρετεντέρη τον Τζίμα και την υπόλοιπη παρέα. Δεν περιμέναμε λοιπόν τον κάθε κ. «Στάθη» να μας τα πει. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν το νόημα της ανάρτησης στην ιστοσελίδα της ΠΑΣΑ. Μήπως κάποιοι θέλουν να τον «ξεπλύνουν» από τα διάφορα εθνικιστικά που έχει γράψει κατά καιρούς; Δηλαδή, επειδή τα έχωσε στο MEGA έπαψε να είναι εθνικιστής και είναι από την σωστή μεριά; Δεν νομίζω!….

  Όμως υπάρχει και η άλλη πλευρά γιατί τα έγραψε όλα αυτά. Γιατί άραγε, τώρα τον έπιασε ο καημός; Μήπως εκτελώντας εντολές της εργοδοσίας αυτή η στάση του έχει να κάνει με τους ανταγωνισμούς «Ε» και MEGA; Ας είμαστε επιφυλακτικοί σε τέτοιου τύπου ξαφνικά ξεσπάσματα. Η ιστορία έχει και συνέχεια:

  Επιστολή των εργαζομένων του Mega στην «Ε». Τι τους απαντά ο Στάθης Σταυρόπουλος του «ναυτίλου».

  Σε επιστολή τους προς την «Ε» οι εργαζόμενοι στο δελτίο ειδήσεων του Mega αναφέρουν τα εξής:

  «Εμείς, οι δημοσιογράφοι που δουλεύουμε στο δελτίο ειδήσεων του Mega, θέλουμε να εκφράσουμε την οργή μας, για όσα απαράδεκτα και συκοφαντικά αναφέρονται, για το προϊόν της εργασίας μας από τον συνεργάτη σας Σ. Σταυρόπουλο, στο φύλλο της εφημερίδας σας με ημερομηνία 9 Φεβρουαρίου. Η αγανάκτηση μας ξεχειλίζει για το ύφος και τη βιαιότητα με την οποία αναφέρεται σε συναδέλφους μας, τους οποίους στοχοποιεί με προφανείς κινδύνους.

  Γενικότερα, οι χαρακτηρισμοί του ξεπερνούν κάθε όριο καλόπιστης ή και κακόπιστης κριτικής, σε ορισμένες περιπτώσεις και την ίδια τη λογική.

  Το κείμενο του, δεν είναι παρά ένα υβρεολόγιο εναντίον όλων μας, γεμάτο ανοίκειους χαρακτηρισμούς που δείχνουν ότι δεν μπορεί να κατανοήσει μια γνώμη διαφορετική από τη δική του.

  Σας υπενθυμίζουμε ότι κάθε άποψη μπορεί να δεχθεί επιχειρήματα και από τις δύο πλευρές. Το να χαρακτηρίζεις την άποψη με την οποία διαφωνείς, «τηλεοπτική χούντα» προδίδει μια τουλάχιστον φασίζουσα νοοτροπία. Το ίδιο ισχύει και για τους χαρακτηρισμούς «Σταλινισμός» και «Γκαιμπελισμός», οι οποίοι του επιστρέφονται. Είναι προφανές, ότι με τον συνεργάτη σας, δεν ορίζουμε με τον ίδιο τρόπο τη δημοσιογραφία.

  Απάντηση του Στάθη

  • Ο «ναυτίλος» δεν αναφέρθηκε γενικώς στη δουλειά των δημοσιογράφων του Mega, αλλά στον τρόπο που το «φρικτό δίδυμο» Τρέμη-Πρετεντέρη παρουσιάζει τις ειδήσεις κι αντιμετωπίζει τους πολίτες απ’ το κεντρικό δελτίο του σταθμού.

  • Υπέθετα ότι οι υπογράφοντες, οι οποίοι κατά τα άλλα ενημερώνουν τον ελληνικό λαό, θα είχαν την ευφυΐα να καταλάβουν τη διαφορά.

  • Η αλήθεια είναι ότι όντως αντιλαμβανόμαστε τη δημοσιογραφία διαφορετικά, ας μην ψάχνουν λοιπόν οι υπογράφοντες άλλους «ηθικούς αυτουργούς» για την τυχόν «στοχοποίηση τους», αυτοί οι ίδιοι είναι υπεύθυνοι για τον τρόπο που κάνουν τη δουλειά τους κι ουδείς άλλος.

  • Αν, τώρα, ο τρόπος που κάνουν τη δουλειά τους έχει ξεσηκώσει την μήνιν εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων-δημοσιογράφοι είναι, ας ψάξουν, ας κάνουν ρεπορτάζ, να μάθουν το γιατί.

  • Όσο, τέλος, για τον «σταλινισμό» και τον «γκεμπελισμό» τον δικαιούνται εκείνοι για τους οποίους οι πολίτες φωνάζουν «αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι»

  Στάθης Δ. Σταυρόπουλος

  Υ. Γ. Εις όσα δε αφορούν στην οργή και την απέχθεια χιλιάδων πολιτών για αυτού του είδους τη δημοσιογραφία, στη διάθεση παντός ενδιαφερομένου τα σχόλια των αναγνωστών (πολιτών και φορέων) στην ηλεκτρονική έκδοση του ναυτίλου, τα e-mails και οι επιστολές.

  Στην απάντησή του, φαίνεται πόσο θρασύδειλος είναι και τα γυρίζει αμέσως. Γράφει λοιπόν: Ο «ναυτίλος» δεν αναφέρθηκε γενικώς στη δουλειά των δημοσιογράφων του Mega, αλλά στον τρόπο που το «φρικτό δίδυμο» Τρέμη-Πρετεντέρη παρουσιάζει τις ειδήσεις κι αντιμετωπίζει τους πολίτες απ’ το κεντρικό δελτίο του σταθμού. Δηλαδή, ο Καψής και ο Τζίμας και οι υπόλοιποι πρωτεργάτες του δελτίου ειδήσεων είναι σωστοί και καλά παιδία; Ας μας ρε Στάθη με τις ψευτομαγκιές σου!…

 3. Ο/Η ανώνυμος λέει:

  Όταν ο δημοσιογράφος απαντάει ευθέως είναι είδηση!

  http://antistachef.wordpress.com/2011/02/10/1-110/

 4. Ο/Η VPS λέει:

  Καθένας κρίνεται απο αυτά που λέει και απο αυτά που κάνει.
  Εύκολο επίσης είναι να κριθεί κάποιος και απο αυτά που δεν λέει.
  Η παρέμβαση του «Ας είμαστε προσεκτικοί!» είναι επιθετική όχι για τα συγκεκριμμένα που αναφέρονται στα «του Στάθη» για τα ντόπερμαν της ενημέρωσης, ούτε μάλιστα κάνει σχόλια για την επιστολή εργαζόμενων στο δελτίο ειδήσεων του Mega. Θα πρέπει κάθε φορά να σχολιάζουμε το συγκεκριμμένο.
  Πρώτον για μένα προσωπικά ο Στάθης στο συγκεκριμμένο άρθρο είναι ειλικρινής και λέει αυτονόητα που άλλοι όμως επιμελούς δεν σχολιάζουν. Δηλαδή γράφει απλά και σταράτα αυτά που άλλοι τα κάνουν γαργάρα.
  Δεύτερο η επιστολή των εργαζομέων στο δελτίο του Mega είναι απαράδεκτη.
  Αυτά…
  καθαρά και ξάστερα…

 5. Ο/Η Θεοφανια λέει:

  Ο Σαθης ειπε τα αυτονοητα ! Ω της υποκρισιας » να προσεχουμε τι λεμε » , που νατανε η ζηλια ψωρα θαχε γεμισει ολη η χωρα .Αυτονοητα ειναι φυσικα, αλλα για πανηλιθιους μας περνας που μεταφερεις το κεντρο βαρος αλλου κι οχι στο οτι πρεπει νασαι παλληκαρι για να τα βαλεις με τον ΜΠΟΜΠΟΛΑ ! ?

 6. Ο/Η Θεοφανια λέει:

  Ο Σταθης τα εβαλε με πολυ δυνατους ανθρωπους κι εβαλε την τζιφρα του .Εσυ τα βαζεις με τον Σταθη, πραγμα πανευκολο ,και σε λενε τρεχα γυρευε .

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s