ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ

Posted: 16/02/2011 by ΔΟ in Αριστερά, Οργανωτικά ΣΥΡΙΖΑ, ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Η επανεκκίνηση της λειτουργίας των κεντρικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί πολιτική επιλογή των δυνάμεων που τον συναπαρτίζουν, η υλοποίηση της οποίας αποφασίστηκε από κοινού με την ελπίδα μιας νέας αφετηρίας για την ανάκτηση και διεύρυνση της αξιοπιστίας και της πολιτικής επιρροής του εγχειρήματος.

Η απόφαση αυτή ανταποκρίνεται στις αγωνίες και ενωτικές διαθέσεις του κόσμου της ριζοσπαστικής αριστεράς, που παρά τα προβλήματα που εμφανίστηκαν στο επίπεδο της ηγεσίας του ενωτικού μας σχήματος έδειξε ότι πιστεύει και επιμένει σε αυτή την υπόθεση και τη θεωρεί ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ενότητα όλης της αριστεράς.

Η απόφαση αυτή εναρμονίζεται, επίσης, με τις ανάγκες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων που συνθλίβονται από την πολιτική της κυβέρνησης, της τρόικας και του μνημονίου και προσδοκούν τη στήριξη της ριζοσπαστικής αριστεράς, στην πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

Στo πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε:

Η διαμόρφωση ενός προγράμματος κοινής δράσης με έμφαση στη στήριξη των αγώνων των εργαζομένων και των μεγάλων κινημάτων που αναπτύσσονται αυτή την περίοδο.

Η επικαιροποίηση του πολιτικού πλαισίου με βάση το οποίο κινείται η πολιτική μας συμμαχία, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις πιο αποτελεσματικής παρέμβασης της ριζοσπαστικής αριστεράς.

Η μετατροπή της Γραμματείας σε Συντονιστική Επιτροπή η οποία θα συνεδριάζει μία φορά τον μήνα με τη συμμετοχή της κοινοβουλευτικής ομάδας, στελεχών από τις θεματικές επιτροπές και τα κινήματα, θα έχει αποφασιστικό χαρακτήρα και θα έχει την ευθύνη του πολιτικού σχεδιασμού και συντονισμού της όλης προσπάθειας στο επόμενο διάστημα.

Η δημιουργία μιας Γραμματείας 11μελούς σύνθεσης που θα έχει εκτελεστικές αρμοδιότητες και την ευθύνη της καθημερινής παρέμβασης με βάση τις ειλημμένες αποφάσεις.

Η ενεργοποίηση και η αναζωογόνηση των Νομαρχιακών, κλαδικών και τοπικών οργανωτικών κυττάρων και πολιτικών επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ, με τη μαζική συμμετοχή των μελών του, ώστε με σχέδιο και με άνοιγμα στην κοινωνία να συμβάλουν στη δημιουργία ενός ευρύτερου κοινωνικού αλλά και πολιτικού μετώπου αντίστασης στις ακραία νεοφιλελεύθερες κυβερνητικές επιλογές.

Η άμεση επαναλειτουργία του Γραφείου Τύπου, με εκπρόσωπο Τύπου, του ΣΥΡΙΖΑ.

Ρυθμίσεις για να υπάρξει πλουραλισμός στη δημόσια παρουσία και έκφραση του ΣΥΡΙΖΑ, με αξιοποίηση όλου του δυναμικού του.

Οι πιο πάνω αποφάσεις μπορούν να αναθερμάνουν ένα κλίμα εμπιστοσύνης, ενότητας και κοινής δράσης σε όλη την κλίμακα του ΣΥΡΙΖΑ, να δημιουργήσουν βήμα-βήμα πιο στέρεες βάσεις για την επιτυχία της νέας προσπάθειας αναγέννησης του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε μέσα από αυτή τη διαδικασία να εξεταστεί η πραγματοποίηση της 4ης Πανελλαδικής συνδιάσκεψης το Μάιο του 2011.

16/2/2011 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Σχόλια
 1. Ο/Η geros λέει:

  Τουλάχιστον, γιατί δεν λένε την αλήθεια; Μένουμε ως εκλογική συμμαχία, για να μπούμε στη βουλή και τίποτα άλλο. Αυτό θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε. Το παραμύθι, δεν χωνεύεται. Ποιός πιστεύει οτι θα ξαναζωντανεύσουν οι τοπικοί ΣΥΡΙΖΑ; Ιδίως επειδή τους εστειλε γραμμή η γκαρσονιέρα…. Μετά, ορισμένοι αναρωτιώνται γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε πολιτική ανυποληψία.

 2. Ο/Η Γιάννης Κ. λέει:

  τί έγινε το Μέτωπο ρε παιδιά;

 3. Ο/Η VPS λέει:

  Αν το ζήτημα της δημοκρατικής λειτουργίας δεν αποτελέσει τον κυρίαρχο άξονα πάνω στον οποίο θα «χτισθεί» η ενότητα δράσης αλλά και οι όποιες οργανωτικές δομές τότε το κρύο πιάτο δεν θα μπορέσει να ζεσταθεί…
  Η υπάρχουσα ηγεσία αλλά και ο τρόπος που αποφασίζει, που συνδιαλέγεται πολιτικά με τις άλλες «ηγεσίες» (μικρές ή μεγάλες) είναι απαράδεκτη και πίσω από τις ανάγκες και είναι αφερέγγυα και αυτή αλλά και οι άλλες μικροηγεσίες.
  Δυστυχώς δεν έχουν αντιληφθεί το κακό που κάνουν και στις υπάρχουσες συλλογικότητες –λέγε με συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως στο κίνημα και στην προοπτική ανατροπής της υπάρχουσας κοινωνικοοικονομικής κατάστασης στη χώρα και στην ευρύτερη περιοχή. Το ζήτημα επίσης της λειτουργίας και της συγκρότησης και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ φαίνεται ότι είναι στην ίδια κατάσταση.
  Συλλογικότητες χωρίς συμμετοχικές διαδικασίες, υπεύθυνη συμμετοχή σε όλα τα επίπεδα και λειτουργίες των συλλογικοτήτων δεν θα έχουν πλέον αποδοχή, δεν θα έχουν μέλλον.
  Η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη στο χώρο του ΚΚΕ όπου οι κομματικές νομενκλατούρες, μηχανισμοί είναι πολύ πιο ισχυρές από ότι είναι στις υπόλοιπες υπάρχουσες συλλογικότητες της αριστεράς.

 4. Ο/Η Ζαγορίτης Δημ. λέει:

  Μετά τη συνεδρίαση της γραμματείας..

  ..Τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα, είναι ακόμα χειρότερα.

  Δύο 24ωρα μετά την αιφνιδιαστική και χωρίς καμμιά ενημέρωση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ προχθεσινή συνεδρίαση της γραμματείας, το εντυπωσιακό και λυπηρό συνάμα, δεν είναι οι δικαιολογίες που προβάλλονται για τον τρόπο σύγκλισης (Γ.Θεωνάς) ούτε οι αποφάσεις που πάρθηκαν και που απέχουν παρασάγγες από αυτά που πρότειναν πριν λίγες μόλις μέρες οι 5 (κείμενο των 5 του ΜΑΑ, στις 28/1/2011).

  Το λυπηρό, κατά τη γνώμη μου είναι η ανοχή που δείχνουμε στο συμβάν, και η σιωπηλή αντιμετώπιση (πλην ελάχιστων εξαιρέσεων που επιβεβαιώνουν τον κανόνα) του άκρως αντιδημοκρατικού αυτού φαινομένου, που μας γυρίζει πολύ πίσω.

  Αυτή είναι η δημοκρατία, η άμεση μάλιστα, που ευαγγελιζόμαστε, και η συμμετοχή μας, στο δρόμο προς το σοσιαλισμό;

  Έτσι βλέπουμε το ΣΥΡΙΖΑ των μελών, που τόσους αγώνες, ανεπιτυχώς, δώσαμε;

  Αλήθεια σύντροφοι και συντρόφισσες, που για τόσα θέματα έχουμε γνώμη, άποψη και καλώς την εκφράζουμε, (π.χ. δεκάδες σχόλια για τη ΣΠΙΘΑ!) για αυτή, την μετά 5 μήνες σπουδαιότατη, εν κρυπτώ στην ουσία, συνεδρίαση δεν έχουμε να πούμε τίποτε;

  Αποδεχόμαστε λοιπόν ότι κάποιοι «φωτισμένοι ηγέτες» μπορούν να αποφασίζουν πριν από μας, για μας, για όλα και να έρχονται ύστερα να πανηγυρίζουν για τις «σημαντικές»* αποφάσεις που πάρθηκαν.

  Ως πότε σύντροφοι και συντρόφισσες, ιδιαίτερα στη σημερινή φλεγόμενη εποχή, στα κορυφαία θέματα θα λειτουργούμε δι’αναθέσεως, περιοριζόμενοι στο ρόλο του χειροκροτητή, του αφισοκολλητή, του διαδηλωτή, του χρηματοδότη και του διακινητή ψηφοδελτίων;

  Λυπάμαι, που αναγκάζομαι να κάνω τέτοιες διαπιστώσεις, και δυό φορές λυπάμαι που, μετά τον αρμαγεδδώνα που ενέσκηψε στην χώρα μας, και βρήκε τους ηγετικούς μας παράγοντες με τις “πυτζάμες” και ανεπαρκείς, δυστυχώς συνεχίζουν να παραμένουν όπως ήταν ,στην συντριπτική τους πλειοψηφία, ώστε να αναγκάζομαι να καταφεύγω στον παραπάνω τίτλο.

  Ο “θεός” της Αριστεράς να βάλει το χέρι του.

  Ζαγορίτης Δημήτρης

  *Για το τι είδους “αποφάσεις” πάρθηκαν προχθές, θα επανέλθω σύντομα

 5. Ο/Η pan λέει:

  To θέμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει τουλάχιστον 2 διαφορετικά και εντελώς αντιθετικά επίπεδα.

  Στο επίπεδο της «μαζικής» πολιτικής σκηνής, το ερώτημα μπαίνει ωμά ως εξής:
  «Πως θα σας φαινόταν αν ο ΣΥΝ + συνεργαζόμενοι (Σύριζα) έμενε εκτός βουλής, και έμπαινε το ΚΚΕ και η Δηαρι ;»
  Μια πιο νηφάλια απάντηση θα έβγαινε με προεκβολή του ερωτήματος:
  «Πως θα σας φαινόταν αν έμενε εκτός και το ΚΚΕ ;»
  Δεν θα μπω να απαντήσω.
  Θα ψηφίσω.

  2) Στο επίπεδο της «εσωτερικής» πολιτικής σκηνής, το ερώτημα παραμένει ως εξής;
  «Πώς θα σας φαινόταν να ξαναδούμε αν μπορούμε να συνεργαστούμε;»
  Η απάντηση εδώ είναι σαφέστατη για όποιον δεν είναι φανατικό μέλος των μηχανισμών των συνιστωσών.
  Αν είναι για απλή εκλογική συμμαχία μεταξύ φουκαράδων, ΟΚ.
  Αν είναι για όποια βολέψει συμπόρευση στις πορείες και στα κινήματα, ΟΚ
  Αν είναι για λευκό γάμο (νομιμοποίησης μετανάστη), ΟΚ
  Και μέχρι εκεί
  Από εκεί και πέρα, τέλος σε κάθε παραγοντική διαμεσολάβιση του κόσμου της αριστεράς, με ρυθμίσεις διαδρόμων.
  Ωστόσο το σύνθημα ένα μέλος μια ψήφος, εναλλαγή, περιορισμένη θητεία, ανάκληση και πανελλαδική, είναι ακόμη μεγαλύτερη παγίδα και αφέλεια.
  Με την κατάσταση όπου βρίσκονται όλες οι συνιστώσες,
  (κατά πλήρη αναλογία με τις τάσεις της μεγάλης συνιστώσας)
  το να τις βάλει κανείς να συμμετέχουν σε δημοκρατικές συνελεύσεις, ψηφοφορίες και δημοψηφίσματα,
  αυτό θα ήταν περισσότερο στημένο από την εκλογική διαδικασία της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Και ο νοών νοήτω.
  Και ένας ΣΥΡΙΖΑ των συνιστωσών, και των μελών και των καρτών θα είναι η μεγάλη ρεβάνς των χαρακωμάτων και των μηχανισμών. Και ο νοών νοήτω.
  Περισσότερη δημοκρατική ουσία θα είχε μια ελεύθερη ψηφοφορία του οποιουδήποτε ψηφοφόρου, ακόμη και άσχετου, έξω και πέρα από κάθε συνιστώσα.
  Συμπέρασμα; Το δόλωμα είναι λειψό, και το αγκίστρι ακάλυπτο.

  Πως συνδυάζονται τα αντιθετικά συμπεράσματα ;
  Ας το κοιμηθούμε στα μαξιλάρι μας, που θα έλεγε και ο Χαρίλαος

 6. Ο/Η Γιάννης Κ. λέει:

  θα μου πεί κάποιος σοβαρός άνθρωπος τι γίνεται με το Μέτωπο;

 7. Ο/Η Κωστας λέει:

  Το προβλημα σας που υπάρχει στον συριζα είνια πως αντιμετωπίζουμε τον Συριζα. Ο πιο ειλικρινής είναι Συν που σου λέει ευθεως με αποφάσεις οργάνων και αναλάμβάνοντας και κόστος τι είνια ο Συριζα. Μην ξεχνάμε ότι ο μοναδικός που έχει αναλάβει κόστος για τον ?Συριζα είνια ο Συν όπως είνια οι βουλευτικές εκλογές του 09 και η διασπαση στο συνέδριο. Οι υπόλοιποι στην μεγάλη τους πολειψηφία βλέποντας τον συριζα σαν μαζικό χώρο αρερολογούν περιμένοντας την επιδότηση για να δικαιολογήσουν κανένα επαγγελματικό στέλεχως. Η μη πολιτική κριτική στο Συν ότι για όλα φταίει ο Συν(όχι οτι δεν έχει ευθύνες) σε συνδιασμό μα την μη ειλικρινή δήλωση τι είναι ο Συριζα για τον καθένα εξυπερετεί στην δημιουργία ενός αντι Συν μέτωπο μήπως τσιμπίσουμε κανα άνθρωπο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την μη εστίαση στα πραγματα προβλήματα και την μη επιλυσή τους και ευνοεί τους τακτικισμούς και μικρομεγαολισμους και ηγεμονισμούς. Για αυτό μικροαστοι αριστεριστες και λοιπα για να υπάρχει Συριζα πρέπει να υπάρχει πολιτικη μόνο πολιτικη ουτε συναισθημα ούτε τίποτα όποιος δν μπορεί είνια η τελευταία του ευκαορεία να αποχωρήσει αξιοπρεπώς

 8. Ο/Η Ανωνυμος λέει:

  Τοποθέτηση του Γ.Σαπουνα στη γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

  http://www.facebook.com/notes/sapounas-giorgos/e-topothetese-mou-sten-synedriase-tes-grammateias-tou-syriza-tes-1422011/203483136332523

  Η τοποθέτησή μου στην συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ της 14/2/2011

  Ήδη πολύς λόγος γίνεται για την «επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ» καθώς ποικίλα δημοσιεύματα αναφέρονται στην – περιβόητη πλέον – συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στις 14/2 και τις αποφάσεις της. Ωστόσο δύο τουλάχιστον δημοσιεύματα (Βήμα και μπλογκ ΕΟΣ) αναφέρουν ότι διαφώνησα. Πράγματι εξέφρασα την αντίθεσή της ΑΠΟ στο σκεπτικό και στην απόφαση. Επειδή όμως αυτή η αναφορά δημιουργεί τουλάχιστον μια παράδοξη εικόνα σχετικά με την στάση μας, δημοσιεύω την τοποθέτησή μου η οποία ήταν πάνω –κάτω η εξής:
  « Το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης, καθώς έχουν προηγηθεί οι περισσότεροι, έχει περιστραφεί γύρω από το οργανωτικό ζήτημα και μάλιστα την συγκρότηση του 11μελούς οργάνου και την λεπτομερή περιγραφή της σύνθεσης και της λειτουργίας του. Έχουν αναφερθεί βέβαια η αναγκαιότητα της στήριξης των κοινωνικών αντιστάσεων και των κινημάτων ανυπακοής καθώς και η ανάγκη αντιμετώπισης του νέου σκληρού πλαισίου που διαμορφώνει το «σύμφωνο ανταγωνιστικότητας» που προωθείται στην ΕΕ καθώς και μια σειρά από μέτωπα που ανοίγουν στην συγκυρία, ως το κοινωνικό και πολιτικό έδαφος που απαιτεί την επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουν επίσης επισημανθεί από συντρόφους -εκπροσώπους συνιστωσών ιδιαίτερες αιχμές που αξιολογούν ως προτεραιότητες. Όλα αυτά είναι αναμφισβήτητα μέρος της πραγματικότητας.
  Γιατί όμως οι κατά βάση οργανωτικές επιλογές που σήμερα μπαίνουν στην συζήτηση με επίκεντρο την λειτουργία ενός μικρού και ευέλικτου οργάνου αποτελούν το βήμα για την αποτελεσματική παρέμβαση της αριστεράς και ειδικότερα την επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ; Για να μιλήσω πιο ξεκάθαρα, γιατί η συγκόλληση ,η συνεργασία, των υφιστάμενων γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ μικρών και σχετικά μεγαλύτερων πολιτικών εκπροσωπήσεων μπορεί να αποτελέσει απάντηση και υπέρβαση στην πανθομολογημένη τρέχουσα κρίση των πολιτικών εκπροσωπήσεων και την γενική αναξιοπιστία του «χώρου» και της αριστεράς γενικότερα;
  Νομίζω ότι πέρα ακόμα και από τις καλύτερες προθέσεις η μέθοδος με την οποία επιχειρούμε σήμερα να προσεγγίσουμε τα ζητήματα είναι λανθασμένη.
  Ας δούμε το σύνθημα «ενότητα της αριστεράς» (ή έστω για τους διάφορους βαθμούς προσέγγισής του όπως η κοινή δράση, η πολιτική συνεργασία, η εκλογική συνεργασία κ.λ.π.) που είναι πανταχού παρόν όλα τα τελευταία χρόνια στις διεργασίες της αριστεράς και στο όνομα του οποίου συγκροτήθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η επίκληση στην «ενότητα της αριστεράς» δεν αρκεί για να αποτελεί πολιτικό σχέδιο. Κάθε κόμμα, κάθε μικρή ή μεγαλύτερη οργάνωση της αριστεράς υπάρχει ακριβώς γιατί θεωρεί ότι διαθέτει την «σωστή γραμμή» ή έστω τα σωστά κριτήρια. Πως μπορεί να υπάρξει ενότητα πολλών διαφορετικών «σωστών γραμμών»; Η αναζήτηση της «σωστής γραμμής», αυτής δηλαδή που διασφαλίζει την ενότητα, (πρέπει να) βρίσκεται στο επίκεντρο της συζήτησης.
  Ωστόσο ταυτόχρονα το σύνθημα για την «ενότητα της αριστεράς» είναι αίτημα της κοινωνίας, του κινήματος, του κόσμου της αριστεράς. Τι σημαίνει αυτό το αίτημα; Το κατανοούμε; Πώς το μεταφράζουμε; Σημαίνει την άμεση και πιεστική ανάγκη για συγκέντρωση δύναμης ενάντια στην επίθεση που δέχεται η κοινωνική πλειοψηφία, οι εργαζόμενοι, άνεργοι, νεολαίοι, γυναίκες, κατώτερα λαϊκά στρώματα, μικρομεσαίοι, φτωχοί αγρότες, αποκλεισμένα κομμάτια, μετανάστες κ.λ.π.
  Αλλά και πιο συγκεκριμένα. Μιλάμε για την ανάγκη στήριξης, έκφρασης και ανάπτυξης των κινημάτων ανυπακοής καθώς και των διάφορων εργατικών αντιστάσεων που εμφανίζονται στο προσκήνιο.
  Όλος αυτός ο κόσμος που αποτελεί την ραχοκοκαλιά αυτών των κινημάτων ανυπακοής είναι κόσμος της αριστεράς, ανένταχτος σε οργανώσεις και κόμματα, πολύ συχνά με οργανωμένο παρελθόν αλλά και μέλη οργανώσεων και κομμάτων που «ενοποιούνται» στην δράση και την κίνησή τους. Είναι ο κόσμος που κινήθηκε και κινείται όλα αυτά τα χρόνια κυρίως γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Και εδώ προβάλει η αντίφαση. Ενώ οι οργανώσεις του ευρύτερου αυτού χώρου κάνουν συχνά ηρωικές προσπάθειες για να στηρίξουν αυτά τα κινήματα και τις συσπειρώσεις αντίστασης ταυτόχρονα ανταγωνίζονται έντονα μεταξύ τους για την ηγεμονία και την πολιτική κεφαλαιοποίηση. Σήμερα είναι κοινό μυστικό πως καμιά απ’ τις «συνιστώσες» του ευρύτερου αυτού χώρου της ριζοσπαστικής έως αντικαπιταλιστικής αριστεράς δεν επιτυγχάνει την ηγεμονία και δεν στρατολογεί.
  Πολλώ δε μάλλον εάν επεκταθούμε στα εργατικά κινήματα, εκεί όπου πυρήνας είναι ο ριζοσπαστικοποιημένος κόσμος που απεγκλωβίζεται από την σοσιαλδημοκρατία.
  Καμιά λοιπόν γραμμή δεν φιγουράρει ως η «σωστή» με αξιώσεις.
  Γιατί λοιπόν μια κίνηση κατ’ ουσίαν συγκόλλησης με οργανωτικό μέτρο στην κορυφή που ασφαλώς θα κατανοηθεί ως εκλογική συνεργασία θα λύσει αυτά τα προβλήματα;
  Εμείς (ΑΠΟ) στο παρελθόν έχουμε προτείνει ως μέθοδο προσέγγισης της πολιτικής πρότασης την μεταβατική αντίληψη με κεντρικό στοιχείο στην παρούσα περίοδο την έννοια της Δημοκρατίας στο κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό επίπεδο. Καθώς όμως σήμερα συζητάμε την οργανωτική πλευρά των πραγμάτων ξαναθυμίζουμε: η δημοκρατία εμφανίζεται ως αίτημα και απαίτηση του κόσμου μέσα στα ίδια τα πολιτικά υποκείμενα και αυτό έχει φανεί (δυστυχώς σαν αδιέξοδο) και στον ΣΥΡΙΖΑ και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ με την μορφή της απαίτηση του «υποκειμένου των μελών».
  Μια επιλογή σαν κι αυτή που προτείνεται σήμερα με επίκεντρο ένα ακόμη πιο συγκεντρωτικό μοντέλο 11 μελούς οργάνου θα κατανοηθεί με τον πλέον αρνητικό τρόπο, τουλάχιστον σ’ αυτόν τον κόσμο που ονομάζουμε καταχρηστικά «ανένταχτους» αλλά και σε μέλη οργανώσεων που μοιράζονται την ίδια κατά βάση αγωνία για την αριστερά που χρειαζόμαστε και την κατανοούν (απλοϊκά; στρεβλά; εμπειρικά; μερικά; πρωτοπορειακά;) πρωτίστως δημοκρατική και συμμετοχική.
  Μ’ αυτή την προσέγγιση είναι νομίζουμε λάθος η επιλογή που γίνεται και αντιπροτείνουμε την αντίστροφη διαδικασία: μπροστά η υλοποίηση της 4Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης με αποφασιστικές διαδικασίες μελών, με αναζωπύρωση των τοπικών συσπειρώσεων, με άμεση οργάνωση της δράσης και πολιτική συζήτηση και εν τέλει η εκλογή οργάνων.
  Φυσικά έχοντας συνείδηση του τι μας αναλογεί (ως ΑΠΟ) ως ειδικό βάρος σ’ αυτή την διαδικασία και σεβόμενοι και τα αντεπιχειρήματα που έχουν όντως ερείσματα στα αδιέξοδα στα οποία, με δική μας ευθύνη, έχουμε περιέλθει δεν επικαλούμαστε κανένα βέτο. Καταγράφουμε την διαφορετική μας άποψη».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s