ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Posted: 23/02/2011 by Β.Χ. in Κινητοποιήσεις
Ετικέτες:

 

ΚΑΛΟΥΝ  ΚΑΙ  ΤΟΥΣ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ  ΤΟΥΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ  ΤΟΥ  ΣΥΡΙΖΑ  ΤΟΥ  ΚΚΕ  ΝΑ

ΒΡΕΘΟΥΝ  ΣΤΟ  ΠΛΕΥΡΟ  ΤΟΥΣ  ΤΩΡΑ

 

ΝΑΥΠΛΙΟ

 

ΛΑΡΙΣΣΑ

 

ΧΑΝΙΑ

Σχόλια
 1. Ο/Η Ο αντικομματικός λέει:

  Σύνταγμα 23:2/2011:

  Μεγάλειώδης πορεία, χιλιάδες κόσμου παρέμειναν στην πλατεία μέχρις το απόγευμα.

  Πρόβα τζενεράλε.

  Ας μην χαλάσουμε όμως περισσότερο μελάνι για το popolo ( ίδε σχόλιο παρακάτω ).

  Η αριστερά της δημοσιοϋπαλληλικής επαναστατικής γυμναστικής έδωσε σημερα στον εαυτό της τη χαριστική βολή.

  Η αμιγώς καθεστωτική αριστερά του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ-νωρίς-στο-σπίτι-δε-μ-αφήνει-η-μαμά-με-κακές-παρέες στις 12:45 είχε αφήσει πεντακάθαρο το οδόστρωμα πέριξ της πλατείας και περί τας 13:30 με 14:00 ήταν καθισμένη γύρω από το οικογενειακό τραπέζι απολαμβάνοντας τη ζεστασιά και τη γαλήνη αυτού που έχει κάνει το καθήκον του , όπως ο καλός χριστιανός το κυριακάτικό αντίστοιχα οικογενειακό γεύμα μετά τη λειτουργία ( ή κάποια κηδεία ).

  Η συνεπέστερη, ως προς την τήρηση του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικος, αριστερά, ΣΥΝ συν αυτώ ( ΔΕΑ, ν. ΣΥΝ ..) έκανε πλήρες ωράριο και περί τας 14:00 έστριψε ( δια του αρραβώνος ) την γωνία έμπροσθεν του ξενοδοχείου της Μεγάλης Βρετάννιας – αποφεύγοντας την παραμονή έστω και διά 5λεπτόν στο εν λόγω σημείο , λόγω «κακής ενέργειας» από τον Δεκέμβριο του 1944 και δια τον φόβον επαναλήψεως «δεκεμβριανών», επανάληψις δια την οποία, οι εν λόγω ομοσπονδίες της ΑΔΕΔΥ, εκτιμούν ότι « ο υποκειμενικός παράγων δεν είναι ώριμος» ( αυτή η ανωριμότης μάλλον αποτελεί μόνιμον πλέον χαρακτηριστικόν αυτού του λαού, διότι από το 1944 και μετά δεν έχει καταφέρει, ο εν λόγω λαός, να σταθεί στο ύψος της Αριστεράς του και να την φέρει, εν χορδαίς και οργάνοις, στην πρώτη θέση της κοινοβουλευτικής Champions League. Shame on you, popolo, να στεναχωρείς έτσι την Αριστερά σου). Οι ανωτέρω αναθερθέντες Δ.Υ. δεν κατέλυσαν εις τα οικίας αυτών, ως οι νυκοκυραίοι κουκουέδες, αλλά κατεσκήνωσον σε ταβερνεία και σουβλατζίδικα της εγγυ΄ς περιοχής Συντάγματος έτσι ώστε να διευκολυνθεί η χώνευσις των σουβλακίων και λοιπών ρακο-τσίπουρων, από την αύρα εξέγερσης που ερχόταν από την παρακείμενη πλατεία ( με λένε Αρτέμη..).

  Παρέμειναν λοιπόν επί της πλατείας μερικές χιλιάδες αφρόνων από κόσμο που περίμενε «κάτι να γίνει», σωματεία, το λοιπό ΜΑΑ, η λοιπή ΑΝΤΑΡΣΥΑ ( πλην ΣΕΚ, λόγω λήξεως ωραρίου και διαπιστωθήσης ανωριμότητος του υπ. παράγοντος ), ομάδες του αντιεξουσιατικού χώρου.

  Αφιερωμένο εξαιρετικά

  ( καλή νύχτα και όνειρα γλυκά! Ο λαός θα εξεγερθεί και θα απελευθερωθεί μόνος του, μην κουράζεστε ,θα σας χρειαστεί να τον διοικήσετε στη συνέχεια…)

 2. Ο/Η Γρηγόρης λέει:

  πες τα χρυσόστομε… τους σιχαθήκαμε πια…αι σιχτιρ…Από την άλλη δυστυχώς και ο κόσμος δυσκολεύεται πολύ να οργανωθεί από μόνος του… μήπως θα ήταν καλύτερα οι σύντροφοι του κκε του συριζα κλπ… να στειλουν στον αγυριστο τους γραφειοκρατες τους και να πάρουν στα χερια τους το κινημα

 3. Ο/Η Nik. sak. [Τυπογράφος] λέει:

  @Αντικομματικέ @Γρηγόρη: αν θέλετε χαβαλέ στο «Καραισκάκη» και στο ΟΑΚΑ.
  Οι δυνάμεις της Αριστεράς, είναι οι μόνες που μπορούν αυτή την ώρα να συμβάλλουν σε μια θετική διέξοδο από την άβυσσο που έχει εισέλθει η χώρα.
  Είναι αδιανόητο όμως, σε αυτήν ιδιαίτερα την ιστορική και απόλυτα κρίσιμη συγκυρία, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ να πραγματοποιούν ξεχωριστή απεργιακή συγκέντρωση και να διεξάγουν, άρον-άρον, ξεχωριστή πορεία, μόνο και μόνο, ίσως, για να μη συναντηθούν με το άλλο λαϊκό προοδευτικό ποτάμι!
  Είναι, επίσης, απαράδεκτο αν όχι και παράλογο, οι άλλες, πέραν του ΠΑΜΕ, δυνάμεις της πολιτικής και συνδικαλιστικής ριζοσπαστικής Αριστεράς να μην μπορούν να συνεννοηθούν και να συντονισθούν ακόμα και για το που θα πάει η πορεία και για το τι θα κάνουν ή δεν θα κάνουν στο Σύνταγμα! Κάθε μαλάκας πετάει και μια ιδέα και θα πρέπει να την υιοθετήσουμε πρέπει να ξέρω συγκεκριμένα τι θα κάνω στο Σύνταγμα και ποιοι θα είναι οι επικεφαλείς για να να φέρω και την οικογένειά μου και τους γείτονές μου και τους φίλους μου; Και το κυριότερο, όταν ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να περιφρουρήσουμε αποφασιστικά, την κινητοποίησή μας απέναντι σε οποιεσδήποτε αθέμιτες πρακτικές του λεγόμενου «αντιεξουσιαστικού χώρου» ή ακόμα χειρότερα από τυχοδιωκτικές δράσεις «προβοκατόρων», πηγαίνοντας «χύμα» τρώμε τα δακρυγόνα και το ξύλο της αρκούδας. Επαναλαμβάνω ενότητα και συγκεκριμένες δράσεις ακόμα και ακραίες φτάνει να έχουν αποφασισθεί και συμφωνηθεί, να ξέρουμε που πατάμε πως την περιφρουρούμε, χωρίς να είμαστε έρμαια της κρατικής καταστολής και των προβοκατόρων. Ναι πάμε Σύνταγμα να μείνουμε Σύνταγμα με όλη μου την καρδιά αλλά να το αποφασίσουν οι οργανώσεις και να μη το ακούμε από τις ειδήσεις του ALTER επειδή το βράδυ της Τρίτης του «σηκώθηκε» του σ. Αλαβάνου.
  Με την αλληλεγγύη, συνεννόηση, κοινή δράση και συμπαράταξη της Αριστεράς σήμερα, θα μπορούσε να αλλάξει, αν όχι να ανατρέψει, όλα τα σημερινά δεδομένα.
  Θα μπορούσε να αλλάξει τη μοίρα αυτού του τόπου και να ανοίξει νέους, δύσκολους αλλά ελπιδοφόρους και αναγεννητικούς στην προοπτική, δρόμους για τον ελληνικό λαό και πρώτα απ’ όλα για τη νεολαία!

  • Ο/Η Raindog λέει:

   Λοιπόν άκου: όποιος δεν συμφωνεί μαζί σου δεν είναι κατ’ ανάγκην και χούλιγκαν. Και αυτός που πετάει μια ιδέα δεν είναι και μαλάκας, εκτός από Ταχρείος. Ιδέες δεν έχουν μόνο το πεφωτισμένα ιερατεία των κομματικών μηχανισμών, έχουν και άνθρωποι της βάσης που οφείλεις τουλάχιστον να τους σέβεσαι. Και επίσης του Αλαβάνου και του κάθε Αλαβάνου δεν του «σηκώθηκε» μία μέρα πριν. Η απόφαση να μείνουμε στο Σύνταγμα ήταν γνωστή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΡΕΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ. Εσύ μάλλον πληροφορείσαι από πηγές που είτε δεν αναφέρουν τις ανακοινώσεις οργανώσεων της ριζοσπαστικής αριστεράς και άλλων συλλογικοτήτων είτε τις θάβουν κάτω από τόνους λάσπης.

   Για αυτό ζήτα συγνώμη για τους χαρακτηρισμούς.

 4. Ο/Η Nik. sak. [Τυπογράφος] λέει:

  Δεν ξέρω πως πετάχτηκες εσύ στη μέση εγώ απάντησα στους συγκεκριμένους σχολιαστές και ιδιαίτερα στον «αντικομματικό». Σε εκβιαστικές και αιφνιδιαστικές αποφάσεις δεν πρόκειται να συναινέσω, αν είναι συλλογικές είμαι μαζί σας. Οσο για τον Δεκέμβρη του ’44 άοπλους τους πήγαν στο Σύνταγμα και τους πετσόκοψαν τα μυδράλια του Σκόμπυ, απροετοίμαστους και χωρίς σχέδιο μας καλούσατε εσείς να μείνουμε στο Σύνταγμα. «…γίνονται συζητήσεις για να δούμε αν μπορούμε να είμαστε μαζί. Δεν είναι επανεκκίνηση του Σύριζα. Εμείς δεν λέμε ότι είμαστε παντρεμένοι ούτε με το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής ούτε με το Σύριζα. Παρακολουθούμε από κοντά το Μέτωπο, θα παρακολουθήσουμε και τον Σύριζα. Είμαστε και με το Σύριζα και με το Μέτωπο. Αναζητάμε δρόμους ενότητας και συμπαράταξης που αφορούν το Μέτωπο, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τον ΣΥΡΙΖΑ» [Δήλωση στελέχους ΚΟΕ] Να σοβαρευτούμε αν θέλουμε να λέμε ότι είμαστε η πρωτοπορία του κινήματος, μέσα από την πολύχρωμη Ριζοσπαστική Αριστερά, γιατί προσδοκά πολλά ιδιαίτερα από τους νέους συντρόφους της κινηματικής αριστεράς ο ελληνικός λαός. Αν και είμαι 1-2 χρόνια μεγαλύτερος από τον σ. Αλέκο θα ζητήσω συγνώμη για το πρώτο, τώρα για το του «σηκώθηκε» γιατί ρε συντρόφια σε εισαγωγικά το είχα βάλει. Υγ. Εγώ ενημερώνομαι για τα κινήματα κυρίως από την «Ισκρα» το «Αριστερό Βήμα Διαλόγου» ίσως να έχεις δίκιο πρέπει να αλλάξω τρόπο ενημέρωσης γιατί αυτοί οι τύποι φαίνεται λογοκρίνουν της ανακοινώσεις της Αντισυστημικής Αριστεράς!

 5. Ο/Η Ο αντικομματικός λέει:

  Η πρόταση για να μείνουμε στο Σύνταγμα είχε πέσει τουλάχιστον εδώ και 2 εβδομάδες. Η ανάγκη του κόσμου να μείνει στο Σύνταγμα, να κάνει κάτι πιο αποφασιστικο απο τις καθιερωμένες παρελάσεις είναι εμφανής από τις 5/5. Δεν ήταν « εκβιαστικές και αιφνιδιαστικές ».

  Η αριστερά ή τουλάχιστον ένα σημαντικό της κομμάτι ( ΚΚΕ-ΣΥΝ ) δεν θέλει να το ακούσει. και γι’αυτό δεν παίρνουν μέτρα συντονσιμού τέτοιων κινησεων.

  Αντί να συζητάμε για την προβοκάτσια που θα γινόταν στο Σϋνταγμα και το αποροετοίμαστο, γιατί δε συζητάμε για την προβοκάτσια που δεν έγινε, για το ότι κόμοσς επέστρεφε συνεχώς στο Σύνταγμα παρά τη βροχή των χημικών … Γιατί , ως …ελληνάρες πρέπει συνεχώς να βλέπουμε το μαύρο και να μοιρολογούμε για το «κακό που θα μας έβρει» ( κακό που δεν έγινε, αλλά που θα γινόταν αν η γιαγιά μου..). Γιατί ως …αριστεράρες , να σκεφτόμαστε με τη Βάρκιζα που έχουμε φορέσει και στο μυαλό και ως κάλυμα του καναπέ μας…

  ΥΓ: Nik Sak αφορμή πήρα , δεν σε αφορούν όλα :-)

 6. Ο/Η Nik. sak. [Τυπογράφος] λέει:

  Πρέπει να συνδυάσουμε την τακτική μας και στον ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ αγώνα και στον ΠΟΛΙΤΙΚΟ αγώνα, και την ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ και ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ πάλη της εργατικής Τάξης. Πρέπει να συμφωνήσουμε και να ολοκληρώσουμε την Πολιτική Συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ, να καταξιωθεί πολιτικά και να είναι για το λαό: «ο νους, η τιμή και η συνείδηση της εποχής μας». Σήμερα η αστική ηθική δείχνει ξεκάθαρα τη μισανθρωπιά της. Δεν βλέπω άλλη λύση από την ταξική ενότητα των εργαζομένων. Τέλος πρέπει να διαφυλαχθεί το νέο ξεκίνημα του ενωτικού εγχειρήματος από κινήσεις ή παρεμβάσεις που θα μπορούσαν να ανά τροφοδοτήσουν ένα νέο κύκλο αντιπαραθέσεων αλλά και από καχυποψίες, αναστολές, φόβους, μονομερείς θεωρήσεις και υπερβολές (βλέπε Ταχρίρ) για να μη τινάξουν στον αέρα από τα πρώτα βήματα την ενότητά του. Κλείνοντας την παρέμβασή μου σας εύχομαι καλό αγώνα, όποιον δρόμο κι αν διαλέξετε!!

 7. Ο/Η Ο αντικομματικός λέει:

  «… να διαφυλαχθεί το νέο ξεκίνημα του ενωτικού εγχειρήματος… » …ποιός Θανάσης;

  https://dosepasa.wordpress.com/2011/02/17/bx113/
  https://dosepasa.wordpress.com/2011/02/15/200/
  https://dosepasa.wordpress.com/2011/02/20/bx118/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s