Ανακοίνωση – απάντηση στις εξελίξεις από τους 300 απεργούς πείνας Μαρτίου 7, 2011

Posted: 07/03/2011 by Β.Χ. in Μετανάστες
Ετικέτες: ,

Σήμερα το πρωί «επισκέφθηκε» την Υπατία 3 φορές ο εκπρόσωπος της διοίκησης των νοσοκομείων, κ. Μουσιώνης. Την πρώτη χωρίς κανένα έγγραφο, την δεύτερη με έγγραφο χωρίς υπογραφή και την τρίτη φορά κατάφερε να έχει φέρει το «σωστό» έγγραφο.

Ήρθε για να μεταφέρει το αίτημα της κυβέρνησης να μεταφερθούν όλοι οι απεργοί στα νοσοκομεία και να αφήσουν τον τόπο του αγώνα τους. Απεργοί εκπρόσωποί μας του απάντησαν ότι αν ήρθε να μας πει ότι η γενναιόδωρη κυβέρνηση μπορεί να μας παραχωρήσει κρεβάτι νοσοκομείου για να πεθάνουμε, να της πει ότι ο αγώνας είναι αγώνας, ακόμα κι όταν ο θάνατος παραφυλάει. Αυτό σημαίνει ότι στα νοσοκομεία πάμε μόνο και μόνο επειδή αυτοί που τον έστειλαν συνεχίζουν να μας κλέβουν την αξιοπρέπεια, με αποτέλεσμα να καταρρέουμε. Αν νοιάζονται για την υγεία μας, να ικανοποιήσουν τα αιτήματά μας, για να μπορέσουμε να ξαναγυρίσουμε στα σπίτια και στις δουλείες μας. Με άλλα λόγια: οι απεργοί πάμε στα νοσοκομείο μόνο όταν κρίνουν οι γιατροί μας ότι πρέπει να πάμε.

Οι απεργοί τονίζουμε για ακόμα μια φορά ότι όταν αποφασίζουμε κάτι, το κάνουμε μόνοι μας στις δικές μας συνελεύσεις.

Επιμένουμε να συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι να φτάσουμε τον στόχο μας. Ο στόχος αυτός συνίσταται στην εκπλήρωση συγκεκριμένων αιτημάτων, τα βασικότερα των οποίων, έχουν προσυπογράψει η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, καθώς και πολλοί άλλοι φορείς που μας συμπαρίσταται από όλη την Ελλάδα -ανάμεσα στους οποίους και όλοι οι φορείς της Θεσσαλονίκης (Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, ο πρύτανης του Α.Π.Θ, Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, Ε.Ν.Ι.Θ, Ε.Σ.Η.Ε Μ-Θ, Ε.Δ.Ο.Θ ΝΤ/ΑΔΕΔΥ, Ε.Κ.Θ), με κοινή επιστολή τους της 4-3-2011 προς τον Πρωθυπουργό.

Επαναλαμβάνουμε τα συγκεκριμένα αιτήματα που αρνείται να ικανοποιήσει η κυβέρνηση (αναλαμβάνοντας το τίμημα νεκρών αγωνιζόμενων ανθρώπων), αλλά στηρίζουν οι φορείς της Ελλάδας, αλλά και χιλιάδες άλλοι φορείς, σωματεία, οργανώσεις και συλλογικότητες σε ολόκληρο τον πλανήτη:

– Έκδοση άδειας παραμονής κατά το άρθρο 21 παρ.4 του Ν 3907/2011

– Επανεξέταση και απόδοση άδειας διαμονής σε όσους εξέπεσαν από τη νομιμοποίηση του παρά την ύπαρξη ουσιαστικών όρων σε συνδυασμό με μείωση ή αποσύνδεση σε περίοδο οικονομικής κρίσης της άδειας παραμονής από ένσημα.

– Μείωση του προαπαιτούμενου χρόνου παραμονής των χωρίς χαρτιά σε 5ετία (από 12ετία) για την έκδοση ειδικής άδειας διαμονής του νέου άρθρου 44 του Ν 3386/05

– Χορήγηση άδειας παραμονής σε όσους απορρίφθηκαν οι αιτήσεις τους κατά την τελευταία νομιμοποίηση του 2005

Οι 300 Μετανάστες Απεργοί Πείνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

7 Μάρτη 2011, 42η ημέρα απεργίας πείνας

Σχόλια
 1. Ο/Η Β.Χ. λέει:

  δελτίο τύπου 08/03-Οι συλλήψεις αλληλέγγυων και οι απειλές απέλασης δεν σπάνε την απεργία
  Μαρτίου 8, 2011

  Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να αντιμετωπίσει την απεργία πείνας των 300 μεταναστών με την αστυνομική καταστολή. Επειδή ο αγώνας δεν έσπασε ούτε από τις κακουχίες ούτε από την εκστρατεία συκοφάντησης, οι κυβερνητικοί ιθύνοντες επιστρατεύουν τώρα την κρατική βία. Από το πρωί γινόμαστε αποδέκτες μιας «άνωθεν» οργανωμένης διαρροής ότι οι απεργοί πείνας απειλούνται με απέλαση αν δεν δεχτούν την πρόταση της κυβέρνησης για εξάμηνο καθεστώς ανοχής. Και για να μη μένουν στα λόγια, συνελήφθησαν σήμερα στον Ερυθρό Σταυρό δύο αλληλέγγυες φοιτήτριες που συνόδευαν νοσηλευόμενους απεργούς πείνας. Είχαν προηγηθεί η εντολή του διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής Αντώνη Ζαχάροφ να αφεθεί φαγητό στα τραπεζάκια των νοσηλευόμενων απεργών, η άρνηση των απεργών πείνας να το δεχτούν και η υπενθύμιση των αλληλέγγυων συνοδών ότι τέτοιου είδους «ιατρικές» πρακτικές συνιστούν βασανιστήριο και φέρνουν στη μνήμη τις αποφράδες ημέρες των «γιατρών του Βιντέλα».

  Από τη μεριά μας, τα μόνα πια που έχουμε να πούμε είναι: Πρώτον, η διαφαινόμενη κυβερνητική επιλογή ανοίγει τις πύλες της αβύσσου. Δεύτερον, η καταστολή ούτε κάμπτει ούτε φοβίζει κανέναν.

  Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την τελική νίκη.

  Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων-Νίκη στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας!

 2. Ο/Η xno λέει:

  πρώτη φορά ακούω ότι είναι βασανιστήριο να προσπαθούν να σε κρατήσπουν στην ζωή!

  προφανώς κάποιοι επιδιώκουν θύματα …. για το καλό πάντα των μεταναστών!

 3. Ο/Η redpunk67 λέει:

  Η υποχρεωτική σίτιση ΕΙΝΑΙ βασανιστήριο βάσει διεθνών συνθηκών.
  Επιπροσθέτως, αγαπητέ xno, σήκω από τον καναπέ σου, πήγαινε μια βόλτα στην Υπατία ή στα νοσοκομεία που βρίσκονται οι μετανάστες απεργοί πείνας και κάνε τον κόπο να μιλήσεις μαζί τους. Θα διαπιστώσεις ότι ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει τη δύναμη να τους κάνει να φάνε ή να μην φάνε. Είναι άνθρωποι σοβαροί, ενήλικες και αποφασίζουν ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ.

  • Ο/Η xno λέει:

   Συμφωνώ μαζι σου!
   μήπως λοιπόν θα πρέπει οι αλληλέγγυοι να πάψουν να τους πατρονάρουν?

 4. Ο/Η Ανωνυμος λέει:

  Ναι xno έχεις απόλυτο δίκιο. Οι απεργοί πείνας είναι ανήλικα που τους πατρονάρουν οι αλληλέγγυοι…Πιθανόν μάλιστα ( οι αλληλέγγυοι ) να τους υποσχέθηκαν τον παράδεισο με τα ουρί για να τους πείσουν…

  Όπως ο Άρης και οι ΕΛΑΣίτες πατρονάριζαν ολόκληρα χωριά για να ρισκάρουν να καούν τα σπίτια τους από τους γερμανούς…

  Απλά, φίλε xno, είχαμε άλλες συνθήκες μέχρι το Δεκ 2008 και ίσως καποιοι ελπίζανε ότι η ταξική πάλη θα συνεχιζόταν με παρελάσεις Ομόνοια -Σύνταγμα και από τον καναπέ. Όμως το σύστημα μας δείνει μαθήματα 2 χρόνια τώρα. Όταν τα πράγματα ζορίζουν δε διστάζει. Δείχνει ωμά ότι οι άνθρωποι είναι « κρέας για τα κανόνια, τα χρηματηστήρια, τα ΜΜΕ».

  Όλοι θα θέλαμε να αλλάξει ο κόσμος με ..ιππότικό τρόπο, χωρίς «ακρότητες»…
  Πλην όμως…

  Όπερ, άρον τον κρέββατόν σου και κατέβα στην Υπατία…όπως προτείνει ο redpunk.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s