Προς: Υπουργό των Εσωτερικών κ. Ραγκούση.

Κύριε Υπουργέ

Με μεγάλη λύπη και απογοήτευση διαβάσαμε τις απόψεις σας στις εφημερίδες σχετικά με την πρόθεσή σας να ξεκινήσετε τα έργα κατασκευής ΧΥΤΑ στην Κερατέα «πάση θυσία», παρά τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας.

Αυτό το «πάση θυσία» στη σημερινή Δημοκρατική; Ελλάδα ακούγεται στα αυτιά μας όπως τα αποφασίζουμε και διατάσουμε του δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλου.

Εκατό ημέρες αντίστασης, με 40 συλλήψεις και απαγγελίες κατηγοριών κατά τα πρότυπα εκτάκτων στρατοδικείων, επιθέσεις μέσα στα σπίτια μας με χημικά, με πιστόλια, με τραυματισμούς και ξυλοδαρμούς πολιτών (ακόμα και γυναικόπαιδων), με τον θάνατο ενός αγέννητου βρέφους, με τον εδαφικό και οικονομικό αποκλεισμό της πόλης μας δεν χόρτασαν την αδηφάγο διάθεσή σας να δείξετε ότι υπάρχετε σαν Κυβέρνηση και ότι μπορείτε να κυβερνάτε;

Μήπως το «πάση θυσία» κύριε Υπουργέ σημαίνει ότι θα έχουμε τώρα πια και νεκρούς;

Με το αίμα των ανθρώπων που αγωνίζονται για την Αξιοπρέπεια, για την Τιμή, για την Ζωή τους, για τον Τόπο τους και για την Ιστορία τους θέλετε να κάνετε μετάγγιση για την παράταση της εξουσίας σας;

Στο Πολιτισμό σας η Ανθρώπινη Ζωή έχει κάποια αξία κύριε Υπουργέ;

Αυτό το έργο που θέλετε «Πάση θυσία» να κάνετε δεν πρόκειται να γίνει ποτέ.
Δεν πρόκειται να γίνει ποτέ γιατί δεν θα το επιτρέψουμε εμείς και εμείς είμαστε και πολλοί και αποφασισμένοι.

Δεν ζούμε μέσα σε χρυσά κυβερνητικά κλουβιά, δεν μαθαίνουμε τι συμβαίνει από τους πληρωμένους χαφιέδες που έχετε γεμίσει την Κερατέα.

Εμείς ήμαστε στους δρόμους, στα χωράφια, στα μπλόκα, ζούμε το πρόβλημα που η δική σας αναλγησία δημιούργησε, από κοντά πρόσωπο με πρόσωπο και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω.

Στηριζόμενοι στις δικές σας διαβεβαιώσεις και του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Λιακόπουλου ότι θα διαχειριζόμαστε τα δικά μας και μόνο σκουπίδια (Δήμοι Λαυρεωτικής και Σαρωνικού) σας έχουμε ήδη αποστείλει πρόταση διαχείρισης των απορριμμάτων μας προσδιορίζοντας και τον χώρο αναμένοντας την δική σας απάντηση.

Αντί αυτού από την ασφάλεια του γραφείου σας απειλείτε ότι το έργο θα γίνει.

Υιοθετείτε δηλαδή την γραμμή του κ. Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης ότι το έργο θα γίνει έστω για αν χρειασθεί να χρησιμοποιηθούν και τανκς;

Και ενώ υπάρχει συμφωνία με τον Γ.Γ. ψευδέστατα ισχυρίζεστε ότι κινδυνεύει η διαχείριση απορριμμάτων της Αττικής.

Είστε υπεύθυνος Υπουργός; Έχετε λόγο τιμής; Ή μήπως αυτή ξεπλύθηκε στην διαδρομή από την Πάρο στην Αθήνα;

Η Ελλάδα περνά δύσκολες ώρες και πρέπει όλοι να είμαστε ενωμένοι.

Ακραίες θέσεις σαν τις δικές σας κ. Υπουργέ δεν βοηθούν.

Ώς Δήμος έχουμε πλήρη συναίσθηση της κατάστασης και των ευθυνών μας.

Καλούμε και εσάς την ύστατη αυτή ώρα να σκύψετε πάνω στο πρόβλημα παραμερίζοντας πολιτικούς εγωισμούς και ρεβανσιστικές διαθέσεις.

Δεν περισσεύει, κύριε Υπουργέ, ούτε το αίμα των παιδιών μας αλλά ούτε και το αίμα των αστυνομικών.

Δεν περισσεύει επίσης ο χρόνος και το χρήμα που σπαταλάτε για να προστατεύετε τα ανύπαρκτα μηχανήματα και τα συμφέροντα των εργολάβων.

Στην Κερατέα κ. Ραγκούση εδώ και 100 ημέρες έχει ανάψει μια φωτιά, από εσάς εξαρτάται να την δείτε ως ένα φώς που θα φωτίσει τις σκέψεις σας ή σας μια φωτιά που θα εξελιχθεί σε ανεξέλεγκτη πυρκαγιά.

Εάν δεν πρυτανεύσει η λογική, η ορθή και αποτελεσματική σκέψη, εάν τα γεγονότα εξελιχθούν σε καταστροφική καταιγίδα σας προειδοποιούμε για άλλη μια φορά ότι: «Η ΕΥΘΥΝΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΗ ΣΑΣ».
Εμείς ότι και να αποφασίσετε θα είμαστε εδώ, παρόντες και για τα καλά και για τα κακά. Εξ άλλου δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω γιατί εδώ είναι τα σπίτια μας, εδώ γεννηθήκαμε, εδώ ζούμε και εδώ έχουμε αποφασίζει να συνεχίσουμε την ζωή μας.

Εσείς είστε οι εισβολείς, εσείς είστε οι δυνάστες, εσείς βρίσκεστε παράνομα στην γη μας.
Εμείς έχουμε όχι μόνο την υποχρέωση αλλά και το καθήκον να υπερασπίσουμε το Περιβάλλον μας, την Ιστορική και Πολιτιστική Κληρονομιά μας αλλά και την ίδια την Ζωή μας.

Ο Αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής

Βασίλειος Θηβαίος

<a href=»Περισσότερα: Περισσότερα: <a href=»http://antixyta.blogspot.com

Σχόλια
 1. Ο/Η Β.Χ. λέει:

  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ – ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

  Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΑΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ ΧΥΘΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΑΙΜΑ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΕΥΡΑ

  «Σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχουμε δεκάδες λεωφορεία των ΜΑΤ μαζί με εκσκαπτικά μηχανήματα κατευθύνονται προς την Κερατέα. Η κυβέρνηση παίζει με την φωτιά. Η ίδια οδηγεί σε μια τυφλή και άχρηστη σύγκρουση μεταξύ πολιτών και αστυνομίας. Αν θέλει να δείξει ένα «σκληρό» πρόσωπο, ας το κάνει προς τους τοκογλύφους που λεηλατούν την κοινωνία μας, κι όχι προς τις οικογένειες που υπερασπίζονται την πόλη τους, τα μοναδικά τοπία της, την αττική γη, το περιβάλλον. Η κυβέρνηση έχει την πλήρη ευθύνη αν χυθεί έστω και μια σταγόνα αίμα, από οποιαδήποτε πλευρά. Μια λύση μόνο υπάρχει. Η ματαίωση κάθε εκσκαπτικού έργου, ο διάλογος, η αναθεώρηση του Περιφερειακού Προγράμματος για την διαχείριση απορριμμάτων με πυρήνα την ανακύκλωση.»

  Αθήνα, 29/3/2011

 2. Ο/Η DG λέει:

  Συναγερμός στην Κερατέα:

  http://radiololipop.blogspot.com/2011/03/blog-post_29.html

 3. Ο/Η Β.Χ. λέει:

  Ραδιοφωνικές καταγγελίες κατοίκων της Κερατέας και του τ. Αντιδημάρχου κ. Ιατρού .

  Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη….
  Οι κάτοικοι της ευρύτερης Λαυρεωτικής βρίσκονται σε κατάσταση πολέμου…. η χούντα ήταν μηδέν μπροστά στο ΠΑΣΟΚ..

  11 περίπου διμοιρίες των ΜΑΤ εκτός από τους αστυνομικούς της άμεσης δράσης βρίσκονται στην περιοχή…ούτε στο Σύνταγμα δεν ήταν τόσες…

  Καταγγέλλουν τους πολιτικούς όλων των αποχρώσεων …ότι μετά την πρώτη εισβολή τους επισκέφθηκαν …αλλά σήμερα δεν έχει περάσει κανένας…
  Αναρωτιούνται η δικαιοσύνη τι κάνει..

  Ο κ. Ιατρού κατήγγειλε :

  Το Ελληνικό κράτος που φυλάει τους παράνομους εργολάβους και ανέφερε ονομαστικά τις παράνομε Εταιρείες…
  Πως η Κερατέα έχει γίνει πειραματόζωο της πολιτικής ηγεσίας και θέλουν να την λιώσουν..
  Ζήτησε μία φορά ακόμα.
  Να φύγουν τα ΜΑΤ από την Κερατέα τώρα…και να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου…
  Είναι ζήτημα Δημοκρατίας- Φασισμού …

 4. Ο/Η Ανωνυμος λέει:

  ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ !!!!!!!!!!!!!!

  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
  Ταχ.Δ/νση:  Κουντουριώτη  1Λαύριο  – 19500
  Αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής:Βασίλειος ΘηβαίοςΤηλ. Επικοινωνίας: 6977206752
  Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου:Σταματίνα ΚωστάκουΤηλ. Επικοινωνίας: 6972442019

    Λαύριο 29/3/2011

  ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  ΘΕΜΑ: ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ

  Επί τρεις και πλέον ώρες από τις 15.00 σήμερα ισχυρές αστυνομικές και κατασταλτικές δυνάμεις συγκρούονται με κατοίκους στη γέφυρα του Κουβαρά, στο ύψος της Κερατέας. Είμαστε αντιμέτωποι με νέα εισβολή των ΜΑΤ στην πόλη μας! 

  Σε εγρήγορση αλλά δυο καίρια σημεία της πόλης της Κερατέας. 

  Ο κόμβος του Μπαλτά και το μπλόκο στο ΒΙΟ.ΠΑ. είναι γεμάτα από πολίτες του Δήμου Λαυρεωτικής σε μια ύστατη προσπάθεια να μην μπουν αστυνομικές δυνάμεις και μηχανήματα στην πόλη και το Οβριόκαστρο. 

  Στιγμή δεν έχουν σταματήσει να χτυπάνε οι καμπάνες ενώ η σειρήνα από το Δημαρχείο σκίζει τον αέρα της Λαυρεωτικής. 

  Οι κάτοικοι γνωρίζουν ότι έχουν δίκιο, το διεκδικούν και θα συνεχίσουν όπως κάνουν εδώ και 110 ημέρες, γιατί στηρίζουν τη νομιμότητα και απαιτούν την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων που έχουν κηρύξει παράνομο το έργο του ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο. 

  Οι θέσεις του Δήμου Λαυρεωτικής είναι γνωστές και αμετακίνητες… 

  Υπάρχουν προτάσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων, με σύγχρονες μεθόδους. Η κυβέρνηση αρνείται το διάλογο. 

  Όμως από την αναλγησία, την ξεροκεφαλιά, την έλλειψη διαλόγου και την ακαμψία της Κυβέρνησης περνάμε σε μια επίδειξη πυγμής και επιβολής μέτρων χούντας και κατάλυσης κάθε δημοκρατικού δικαιώματος. Θέλουν να κάμψουν την αγωνιστικότητα και την αντίσταση των κατοίκων της Κερατέας και ευρύτερα της Λαυρεωτικής και στο πρόσωπό τους να χτυπήσουν όποιον αντιστέκεται απέναντι στη βάρβαρη και αντιλαϊκή τους πολιτική. 

  Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε με αξιοπρέπεια για τον τόπο μας. 

  Αυτή τη στιγμή που για άλλη μια φορά με βία η κυβέρνηση και η αστυνομία χτυπάνε τον τόπο, τους κατοίκους και τη νεολαία μας, καλούμε κάθε θεσμικό παράγοντα, κάθε πολιτική δύναμη της Ελλάδας, όλους τους ενεργούς πολίτες να πάρουν θέση και να σταθούν στο πλευρό της αγωνιζόμενης Κερατέας. Καλούμε σε συμπαράσταση κάθε συμπολίτη μας. 

  Στην Κερατέα δε μπαίνει μόνο το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, τίθεται ένα μεγάλο θέμα Δημοκρατίας. 

  Ζητάμε έμπρακτη αλληλεγγύη από παντού!

 5. Ο/Η Ανωνυμος λέει:

  Φωτογραφίες από την Κερατεα, σήμερα.

  http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1277981

 6. Ο/Η Πάνος Δ. λέει:

  Ήθελε ο Ραγκούσης να κρυφτεί αλλά ο εργολάβος δε τον αφήνει.
  Τετάρτη, 30 Μάρτιος 2011

  Με μεγάλη μας χαρά είδαμε τον Ραγκούση να ξεμπροστιάζεται από μόνος του, σε συνέντευξη που έδωσε ο ίδιος σε μεγάλη εργολαβο-εκδοτική εφημερίδα.

  Τι απάντησε η Α.Μ. του κ.Ραγκούση στην ερώτηση:
  Τα έργα της Κερατέας θα προχωρήσουν;

  – «Το έργο πρέπει πάση θυσία να πραγματοποιηθεί και θα πραγματοποιηθεί. Σας θυμίζω, άλλωστε, ότι τόσο το έργο της Κερατέας όσο και του Γραμματικού παρέμεναν σε εκκρεμότητα από το 2003 μέχρι και πριν από ένα χρόνο. Και αν τα δύο έργα δεν γίνουν, θα καταρρεύσει η διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική και 5 εκατ. πολίτες θα βρουν τα σκουπίδια έξω από την πόρτα τους».

  Τι ομολογεί δηλαδή ο Ραγκούσης ΑΜΕΣΩΣ και ΣΑΦΩΣ;
  Πως στην Κερατέα πάνε να φορτώσουν τα σκουπίδια ΠΕΝΤΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ!!!

  Καλά αυτός δεν ήταν που έλεγε πως η χωματερή, που πάνε να φτιάξουν στη Κερατέα, θα εξυπηρετούσε μόνο την τοπική κοινωνία, άντε και λίγο παραπέρα;
  Πέντε εκατομμύρια κατοίκους έχει η Κερατέα πονηρέ Ραγκούση;

  Όσο για τα «πάση θυσία» και τα γνωστά «αντριλίκια», δεν πιστεύουμε πως αξίζει να σχολιάζονται τέτοιου είδους ψευτομαγκιές. Έτσι τουλάχιστον διδάσκει η πρόσφατη πείρα.
  Και έστω πως τα κατάφερες να κάνεις το «έργο»…
  Τα σκουπίδια, πώς θα τα πηγαίνεις μετά, κ.υπερ-υπουργέ;
  Με τα τανκς ή με τα ελικόπτερα;
  Είναι προφανές πως η σοβαρότητα της κυβέρνησης των σοσιαλ-ληστών είναι επιπέδου Πάγκαλου.

  Οι Κορίνθιοι συμπαραστέκονται στον αγώνα της Κερατέας γιατί γνωρίζουν από πρώτο χέρι, πως ανάλογες «επενδύσεις» πάνε να κάνουν οι εργολάβοι και στα μέρη μας, όπως για παράδειγμα με τις αποθήκες χημικών στο Σουσάκι.

  ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s