Ολοκληρώθηκε η 1η Πανελλαδική Συνάντηση του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής -»ΟΛΗ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΕ ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ»

Posted: 04/04/2011 by Β.Χ. in ΜΕΤΩΠΟ
Ετικέτες:

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 3 Απρίλη η 2ημερη 1η Πανελλαδική Συνάντηση του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής. Παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ από τους Π. Λαφαζάνη, Τ. Μαστρογιαννόπουλο και Γ. Μπανιά ο οποίος και απεύθυνε χαιρετισμό, εκ μέρους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ απεύθυνε χαιρετισμό ο Κ. Παπαδάκης καθώς και εκ μέρους της ΑΡΑΝ ο Χ. Τουλιάτος. Διαβάστηκε γραπτός χαιρετισμός του Ε. Μπιτσάκη.
Στην διαδικασία έλαβαν μέρος πάνω από 400 άτομα και έγιναν 60 παρεμβάσεις στην συζήτηση. Τον τόνο έδωσαν παρεμβάσεις αγωνιστών/τριων που συμμετέχουν σε διάφορα κινήματα και εργασιακούς χώρους, ιδιαίτερα η παρέμβαση της Β. Παναγιώτου από το κίνημα της Κερατέας. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με την έγκριση της πολιτικής εισήγησης και την ανάδειξη του νέου Συντονιστικού Οργάνου το οποίο αποτελείται από τους εξής:

Αλαβάνος Α, Βαμβακάς Κ, Θεοδόση Α (ΑΡ.ΣΥΝ.Α), Καπάταης Χ, Καραμάνος Χ (ΚΟΕ), Μαντζουράτος Δ (ΚΕΔΑ), Μάρταλης Σ (ΔΕΑ), Παπουλής Κ, Σαπουνάς Γ (ΑΠΟ), Σταυρόπουλος Τ, Σωτηρίου Ε (ΚΟΕ).
Στην ομιλία του κλεισίματος ο Α. Αλαβάνος, μεταξύ άλλων τόνισε:
«Αν ρωτούσε κανείς ποια είναι η κεντρική ιδέα της 1ης Πανελλαδικής Συνάντησης του Μετώπου, η απάντηση είναι η ενότητα.
Πρώτο: ενότητα της αριστεράς με την κοινωνία γιατί σήμερα υπάρχει ένα τείχος.
Δεύτερο: κοινή δράση όλης της αριστεράς, στη γειτονιά, στην δουλειά, στα διόδια, στα συλλαλητήρια – χώροι του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ με ΣΥΝ, ΑΚΟΑ και άλλες συνιστώσες, αγωνιστικά διαφοροποιημένοι από το ΠΑΣΟΚ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αντεξουσιαστές αποστασιοποιημένοι από την τυφλή βία.
Για να το εκφράσω και με εκλογικούς όρους. Το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής προτείνει σε όλες τις δυνάμεις της αριστεράς: »όλη η αριστερά σε ενιαίο μετωπικό ψηφοδέλτιο».

Περισσότερα:http://enosy.blogspot.com/2011/04/242011.html….

http://enosy.blogspot.com/2011/04/blog-post_04.html

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s