Blogs…..η άγρια δύση στο χώρο της ενημέρωσης……οι κουκουλοφόροι του διαδικτύου…

Posted: 29/04/2011 by Β.Χ. in Uncategorized
Ετικέτες:
Σχόλια
 1. Ο/Η Β.Χ. λέει:

  Μια πολιτική απάντηση στον ‘‘οργισμένο’’ κ. Μπεγλίτη
  http://www.politikokafeneio.com/neo/modules.php?name=News&file=article&sid=9533

 2. Ο/Η Λεωνίδας Φωτιάδης λέει:

  Υπάρχει όμως και διαφορετική πολιτική απάντηση
  που αναφέρεται στο παρακράτος του διαδικτύου

  Σάββατο, 30 Απριλίου 2011
  Τι με λες ρε ?
  1:42 Π.Μ. TRUE CHANNEL NO COMMENTS

  Οσοι ανήκετε στο παρακράτος που παράγει ανώνυμη αθλιότητα, όσοι βγάζετε χρήματα από την ανώνυμη αθλιότητα, όσοι δημοσιεύετε την ανώνυμη αθλιότητα ανάλογα με το αν αυτή σας εξυπηρετεί, όσοι ουδέποτε πήρατε θέση σε περιπτώσεις αποδεδειγμένης συκοφάντησης αλλά χαμογελούσατε, όσοι είστε θύματα ανώνυμης αθλιότητας αλλά το ξεπερνάτε κάνοντας το ίδιο, όσοι πολιτεύεστε με γκεμπελικό ψίθυρο και γίνεστε ανώνυμοι ή επώνυμοι ανάλογα με τις ανάγκες σας, όσοι βρήκατε ευκαιρία να τα χώσετε σε έναν υπουργό έτσι γιατί είναι της μόδας, όσοι χαιδεύατε τον Μπεγλίτη αλλά δεν ανταποκρίθηκε στις επιθυμίες σας, όσοι μετατρέπετε την δημόσια πολιτική αντιπαράθεση σε προσωπική αντιπαράθεση, όσοι επιθυμείτε να βλέπετε ΜΜΕ να λειτουργούν ανάλογα με τα συμφέροντά σας, όσοι δημοσιογράφοι επιβιώνατε από το παρακράτος του πολιτικού χρήματος, όσοι φοβάστε ότι η δίωξη του πρώτου ανώνυμου θα σας αναγκάσει να περιορίσατε την δική σας ανώνυμη αθλιότητα και τα ανώνυμα σχόλια στα δικά σας μαγαζιά,

  έχετε σοβαρότατους λόγους να στηρίξετε τον korinthix και να αντιδράσετε στη μήνυση του υπουργού.

  Οι υπόλοιποι που γνωρίζετε τι συμβαίνει και είστε ελεύθερες καθαρές φωνές (είτε επώνυμες είτε ανώνυμες) δεν μπορείτε να διακρίνετε τη διαφορά του ελεύθερου blogger από το παρακράτος ?

  Στο παρελθόν χρειάστηκε να αποδείξω επι προσωπικού ότι ο korinthix έγραψε αθλιότητες. Ο ίδιος αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι αδίκησε συνεπώς υπάρχει μία τουλάχιστον περίπτωση που ασχολήθηκα και απέδειξα ότι ειναι αναξιόπιστος. Δεν αποτελεί ελεύθερο blogger αλλά παρακράτος με συγκεκριμένους στόχους. Αυτή η πολιτική διαπίστωση μπορεί να αποτελεί κομπλιμέντο διότι ο άνθρωπος έχει καθαρό στίγμα σε αντίθεση με άλλους που, ανάλογα με τις συνθήκες, γίνονται φίλοι η εχθροί του Μπεγλίτη, σοσιαλιστές ή αντιμνημονιακοί και χτυπάνε αδιακρίτως ανάλογα με το ποιος πληρώνει ή ποιος τους ενοχλεί πολιτικά.

  Αποτελεί ανοησία η παρατήρηση ότι ο korinthix είναι κακός επειδή κάνει εξαιρετική στείρα αντιπολίτευση μόνον προς το ΠΑΣΟΚ. Εγώ λέω ότι ο korinthix που χτυπάει το ΠΑΣΟΚ έχει συστηματικά βοηθήσει τον Πνευματικό. Οσο ο Σταύρος Δήμας ήταν στην Ευρώπη, χτυπούσε το Δήμα. Οι επιλογές του είναι συγκεκριμένες και εκτιμώ ότι συνδέονται τόσο με προσωπικές επιδιώξεις όσο με το παρακράτος της ενημέρωσης.

  Αν λάβει κανείς υπόψη το χρόνο που βρίσκεται στο διαδίκτυο, ο korinthix είναι απαξιωμένο blog με πολύ χαμηλή αποδοχή επειδή η πολιτική πιάτσα θεωρεί ότι τον έχει ταυτοποιήσει και δε βρίσκει ενδιαφέρον να διαβάζει την ανώνυμη εκδοχή γνωστών θέσεων που διακινούνται από άλλα επώνυμα χείλη. Κρίμα διότι είναι καλός να παράγει ελεύθερες ιδέες θυμίζοντας στο κόσμο ότι έκανε το λάθος να διώξει τον Καραμανλή που πουλούσε φτηνά τη βενζίνη όταν το αργό πετρέλαιο είχε τη μισή τιμή… (στο χωριό του αστερίξ γνωρίζουν από χιούμορ !. Απορώ γιατί δεν τον προσλαμβάνει ο Παπακωνσταντίνου !)

  To Κορινθιακό διαδίκτυο ΟΥΔΕΠΟΤΕ έδειξε ευαισθησία σε αποδεδειγμένες περιπτώσεις ανώνυμης συκοφάντησης και κακοήθειας συνεπώς δεν περίμενε κανείς να δείξει κατανόηση στον Υπουργό που δήλωσε ότι θίγεται η προσωπική του τιμή.

  Η υπεράσπιση του παρακράτους δεν υπερασπίζεται τους ελεύθερους ανώνυμους bloggers αλλά τους καταδικάζει. Οσο άδικη είναι η οριζόντια καταδίκη της ανωνυμίας, άλλο τόσο απαράδεκτη είναι η οριζόντια ανοχή στο παρακράτος στο όνομα της ελευθερίας του λόγου. Οι σοβαροί και γνήσια ελεύθεροι ανώνυμοι bloggers δεν έχουν ανάγκη να συμπαρασταθούν στο παρακράτος για να νομιμοποιήσουν την παρουσία τους. Δεν είναι δυνατό να συμπεριφέρονται ως συνδικάτο που ποτέ δεν καταδικάζει μέλος του για λόγους αλληλεγγύης.
  Συνεπώς, το ζήτημα korinthix δεν έχει ουδεμία σχέση με ελευθερία του λόγου, φίμωση του διαδικτύου, την κυβέρνηση κλπ. Βλέπω θετικά τη δημοσιογραφία των ανώνυμων πολιτών αλλά δεν συμφωνώ με την υπεράσπιση του παρακράτους. Εχω εμπιστοσύνη στη δημοκρατία που εμείς οι ίδιοι φτιάχνουμε. Υπήρχαν εποχές που διαβάζαμε ριζοσπάστη διπλωμένο ανάποδα και η αληθεια γραφόταν με αίμα στους τοίχους. Η κουβέντα για τη φίμωση των blogs, την ασυλία και δε ξέρω τι άλλο θα προκύψει απλώς στηρίζει το παρακράτος που εκπροσωπεί ή συμβολίζει ο korinthix.

  Αν και ο Μπεγλίτης καθυστέρησε, ελπίζω να κάνει αυτό που πρέπει. Αδιαφορώ για το όνομα αλλά επιθυμώ να δημοσιοποιηθούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του παρακράτους. Αν το παρακράτος νιώθει αδικημένο, ας εμφανιστεί να πάει στη δικαιοσύνη και να απαντήσει (αν και πιθανολογώ άλλη θεματική ενέργεια). Οταν μάθουμε, η όποια νομοθετική ρύθμιση για την ανωνυμία των blogs θα είναι περιττή. Αξίζει να νομοθετήσεις ενώ μπορείς να αφαιρέσεις πέντε κουκούλες και να δείξεις στην κοινωνία τι υπάρχει από πίσω ? Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι ο Μπεγλίτης έχει ως στόχο το ελεύθερο ανώνυμο blogging. Μάλλον κάνει κάτι διαφορετικό και ελπίζω να το πάει μεχρι τέλους.

  Κάποιοι ίσως γυρίσατε τη κουβέντα στη χειραγώγηση της ενημέρωσης από τα ΜΜΕ. Οχι δα … Εικοσι εφημερίδες έχει η Κόρινθος και όλοι χωράνε. Ουδείς εχει στερηθεί τετράστηλο και τηλεοπτικό χρόνο. Το MEGA υπήρχε όταν έχασε το ΠΑΣΟΚ, υπήρχε και όταν κέρδισε. Ουδείς μπόρεσε ποτέ να κόψει κάποιον από παντού (παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που γίνονται μερικές φορές !). Καμία κυβέρνηση δεν χειραγώγησε ποτέ όλα τα ΜΜΕ. Αυτό μόνο νομαρχίες το καταφέρνουν και άθελά τους παράγουν … korinthix και άλλα χρήσιμα ανώνυμα παράγωγα περιορισμένου χρόνου ημιζωής (understand ?).

  Συμπαραστέκομαι πλήρως στον Μπεγλίτη και τους ανώνυμους bloggers εκτός παρακράτους.

  Λάμπρος Κωστάρας
  (παραδόξως, με τη σύμφωνη γνώμη των συνεργατών του true-channel)

  http://www.true-channel.blogspot.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s