Για την προκλητική επανεμφάνιση του κ. Παπασαραντόπουλου στη Θεσ/νίκη

Posted: 08/05/2011 by DG in Ανταποκρίσεις, Ανακοινώσεις, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Ετικέτες: , , ,

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΧΑΡΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Χτες, την Παρασκευή 6/5 στη προγραμματισμένη εκδήλωση των εκδόσεων ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ, στην 8η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στη προκλητική επανεμφάνιση του φερόμενου ως διευθυντή των εκδόσεων ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ στην εκδοτική δραστηριότητα. Η βίαιη αντιμετώπιση από τους «σεκιούριτι» και την αστυνομία των διαδηλωτών αποτελεί από μόνη της μία δεύτερη πρόκληση στους εργαζόμενους του κλάδου αλλά και συνολικά στο αγωνιζόμενο εργατικό κίνημα.

Η επανεμφάνιση του Π. Παπασαραντόπουλου, του ανθρώπου που άφησε για χρόνια απλήρωτους δεκάδες εργαζόμενους του Παρατηρητή, «πτωχεύσαντα» πριν από μερικά χρόνια, ανανήψαν προσφάτως όμως ως «υπάλληλος» του εκδ. οίκου Επίκεντρο δεν θα μπορούσε να μείνει αναπάντητη. Μια επανεμφάνιση, μάλιστα, που συνδυάστηκε με εκδήλωση (!) στην  διεθνή έκθεση βιβλίου έχοντας στο πλευρό του τον υπουργό άμυνας Βενιζέλο (!) και τον δήμαρχο Μπουτάρη (!).Την ίδια μάλιστα στιγμή που με βάση τις πολιτικές του Μνημονίου ο κλάδος μας μαστίζεται από το «παράδειγμα» επιχειρηματικής ανάπτυξης τύπου «Παπασαραντόπουλος» με εκατοντάδες απολύσεις, λουκέτα και εργοδοτική αυθαιρεσία.

Φαίνεται, λοιπόν, πως η εργοδοσία του κλάδου μας έχει στο πλευρό της το κράτος και την πολιτική ηγεσία. Εμείς καλούμε στο πλευρό μας όλους τους εργαζόμενους που πλήττονται, όσο κι εμείς, από αυτή τη πολιτική.Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην προγραμματισμένη κινητοποίηση διαμαρτυρίας του σωματείου, σήμερα Σάββατο 7/5 στην είσοδο της Δ.Ε.Θ. 6 το απόγευμα, Εγνατία και Αγγελάκη.

Θεσσαλονίκη 7/5/2011

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ

<<Μία παρουσίαση βιβλίου, μία πτώχευση, 200 εργαζόμενοι στον δρόμο και οι κουμπάροι….>>

Την Παρασκευή 6/5/2011 στο χώρο της Δ.Ε.Θ, στα πλαίσια της έκθεσης βιβλίου ,παρουσιάζεται το βιβλίο του κ. Πέτρου Παπασαραραντόπουλου με τίτλο: Πολιτικό Τραβέρσο και Ύστερη Μεταπολίτευση.Γιά όσους έχουν αδύνατη μνήμη και αυτοί φαίνεται ότι περίσεψαν στις μέρες μας, θα ήθελα να θυμίσω τα έργα και τις ημέρες του κ.Παπασαραντόπουλου, άλλοτε μεγαλοεκδότη του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ, στη συνέχεια <<πτωχεύσαντα>> ,<<αγνώστου διαμονής >> για κάποια χρόνια και πρόσφατα ανανήψαντα στον εκδοτικό χώρο της Θεσσαλονίκης:

  • Ο κ.Παπασαραντόπουλος, επι 5 ολόκληρα χρόνια ,μετά την  δολία και εικονική πτώχευση του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ, χρωστούσε στους εργαζόμενους πάνω από 700.000 ευρω.Οι εργαζόμενοι πήραν  μέρος από τα χρήματά τους, μέσα από τη πτωχευτική διαδικασία των δικαστηρίων και μετά από συνεχή προσκόματα του ίδιου, ο οποίος δεν δίστασε να κάνει ανακοπή ενάντια στους εργαζόμενους διεκδικώντας ο ίδιος μέρος από τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους ως αμοιβή για τις << υπηρεσίες >> ως Πρόεδρος ,τού από τον ίδιο πτωσεύσαντα, εκδοτικού οίκου.
  • Μετά την πρώχευση για ένα χρονικό διάστημα εξαφανίστηκε από τη χώρα για να αποφύγει τις ποινικές ευθύνες που είχε,  προς γείτονες βαλκανικές χώρες , όπου και εκεί αφησε , μέσα από επαγγελματικές δραστηριότητες , απλήρωτους εργαζόμενους.
  • Επέστρεψε μετα βαίων και κλάδων ως εκδότης ή υπάλληλος εκδοτικού οίκου και τώρα ως συγραφέας, προφανώς γιατί πήρε συχγωροχάρτι από την πολιτική ηγεσία του τόπου ( γωστές σε όλους και όλες είναι οι κουμπαριές του και οι στενές σχέσεις με  κάποιους πολιτικούς της πόλης μας).
  • Τα συμφέροντα και η διασύνδεση επιχειρηματικών συμφερόντων με πολιτικές που ασκήθηκαν και ασκούνται είναι γνωστές και δεν μπορούν να κρυφτουν από τους εργαζόμενους και τον λαό .Ειδικά στη πόλη μας είναι γνωστός ο τρόπος που έπαιρνε ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ  τη μερίδα του λέοντος από τα συγράμματα του Α.Π.Θ.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ: Οι πνευματικοί άνθρωποι της πόλης και του τόπου έδωσαν και αυτοί συγχωροχάρτι στον άνθρωπο που άφησε απλήρωτους 200 εργαζόμενους  επι 5 συνεχή έτη?

Θεσσαλονίκη 5/5/2011

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s