Οι τοπικές κοινωνίες αντιδρούν στα «επενδυτικά» σχέδια του Υφυπουργού κ. Μανιάτη…

Posted: 10/05/2011 by Β.Χ. in Ανταποκρίσεις, Κινητοποιήσεις, Περιβάλλον
Ετικέτες: , ,

Στη Νίσυρο αναθέτει στη ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΑΕ να εγκαταστήσει και να λειτουργήσει μονάδα Γεωθερμίας υψηλής ενθαλπίας έως το τέλος του 2014….χωρίς   Ο Δήμος Νισύρου και οι κάτοικοι της Νισύρου να έχουν  επίσημη ενημέρωση.

.

Περισότερα : http://polyvotis.wordpress.com/

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.

Ιδιώτης εποφθαλμιά να κάνει μπίζνες με τις πηγές ;

Στην Αργολίδα  στις 15 Απριλίου σε σύσκεψη της Περιφέρειας ανακοινώνει τη δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας του Νερού του Αναβάλου προκειμένου αυτό να γίνει πόσιμο για χρήση των κατοίκων…χωρίς να  έχει συγκροτηθεί φορέας υδάτινων πόρων στο νομό που σε συνεργασία με άλλους γειτονικούς νομούς και την Περιφέρεια σε επίπεδο πλέον λεκανών απορροής και με τη συμβολή ερευνητικών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων να σχεδιάσει την υδατική πολιτική …..

Περισσότερα:

«Όχι στο εργοστάσιο επεξεργασίας πόσιμου νερού στην Αργολίδα»

<p class=»MsoNormal»>http://kdrasi.wordpress.com/2011/04/11/ergostasio_nero/

Σχόλια
  1. Ο/Η Κ. Χαρτοφύλης λέει:

    Eκχώρηση δικαιώματος εκμεταλλεύσεως των γεωθερμικών πεδίων της Νισύρου στη ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. Η Απόφαση που σχιλιάζεται είναι μνημείο αυταρχισμού, παρανομίας και αντιδημοκρατικότητας. 1. Aγνοούνται οι υποχρεώσεις της Ελλάδος για την προστασία της βιοποικιλότητας σε περιοχές NATURA, όπως είναι χαρακτηρισμένη η Νίσυρος με Κωδικό GR 4210007 και κατηγορία SCI Ζώνη Ειδικής Προστασίας. 2. Η Ελλάδα ενσωμάτωσε στο εσωτερικό δίκαιο την Οδηγία της Ε.Ε. 2003/35 (ΚΥΑ 37111/26-9-2003) σύμφωνα με την οποία για κάθε έργο που έχει περιβαλλοντική σημασία, οι αποφάσεις θα λαμβάνονται μετά από διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες. 3. Οι κατακτητές Τούρκοι και Ιταλοί, σεβάστηκαν τα κυριαρχικά δικαιώματα του Δήμου και οι ιαματικές πηγές λειτουργούσαν από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα, ως επιχείρηση του Δήμου. Τώρα, με την παρ.9 του άρθρου 2 της Αποφάσεως, για να λειτουργήσουν τα ιαματικά λουτρά, θα πρέπει να δοθεί, αν βέβαια δοθεί άδεια από την κα Μπιρμπίλη και κυρίως, ΘΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΗ ΣΤΗ ΔΕΗ. Είπατε τίποτε; Ποιοί τα διατάσσουν αυτά; Μα αυτοί που ήταν προσοχή σαν νεοσύλλεκτοι μπροστά στον γνωστό εργατοπατέρα, στο γραφείο τους. Θυμάστε την εικόνα στην TV. Υπάρχουν και άλλες παρανομίες. Ο λαός της Νισύρου με δημοψήφισμα υπό την αιγίδα του Δήμου είπε βροντερό ΟΧΙ στη χρήση γεωθερμίας υψηλής ενθαλπίας με 87%. όλοι οι απανταχού της γης Σύλλογοι των Νισυρίων υπέγραψαν Υπόμνημα με τεκμηριωμένες τις αρνητικές θέσεις τους και οι δημοκράτες που μας κυβερνούν, αντί να μας ανατρέψουν με επιχειρήματα τις θέσεις μας, με τον αυταρχισμό της εξουσίας΄δημοσίευσαν την Απόφαση. Τους υποβάλαμε μελέτη ειδικών επιστημόνων για θέρμανση των οικιών, για λειτουργία της αφαλάτωσης, παροχή ζεστού νερού καί άλλα, με χρήση γεωθερμίας χαμηλής ενθαλπίας, (α, ναι τώρα την βάπτισαν θερμοκρασία) και εξασφάλιση της απαιτουμένης ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση μιας ανεμογεννήτριας ή μικρής επιφανείας φωτοβολταϊκών. Ούτε απάντηση. Ζητήσαμε από την εξωκοινοβουλευτική Υπουργό να μας εξηγήσουν πώς συμβιβάζονται οι τερατώδεις σιδερένιοι πύργοι για τις γεωτρήσεις με τους ανάλογους θορύβους, εκβολή οχληρών ουσιών αερίων, υγρών και στερεών με την προστασία της NATURA, και αντί απαντήσεως, υπέγραψε την Απόφαση. Να την χαίρονται.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s