Μάϊος 2011 στις πλατείες της Ελλάδας: Το μέλλον διαρκεί πολύ .. και έρχεται από μακρυά ….

Posted: 01/06/2011 by ΔΟ in Αριστερά

«Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα
που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο Όχι
να πούνε …» ( Κωνσταντίνος Καβάφης )

«Κατά την ψηφοφορία για την εκλογή α’, β’ και γ’ αντιπροσώπων της Βουλής των Ελλήνων ψήφισα λευκό, γιατί είμαι αντίθετος στη συνεργασία του Συνασπισμού με τη Νέα Δημοκρατία.
Βεβαίως, είμαι κατά της συνεργασίας του Συνασπισμού και με το ΠΑΣΟΚ. Η δική μου θέση είναι ότι έπρεπε να διατηρηθεί η Βουλή για λίγες μέρες, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής, ώστε να διακοπεί η παραγραφή για τις ποινικές ευθύνες των υπουργών του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια να διαλυθεί η Βουλή και να προκηρυθούν εκλογές.
Αυτό, βέβαια, θα αποδυνάμωνε τα επιχειρήματα υπέρ της απλής αναλογικής, αλλά είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι το κόστος της συνεργασίας Συνασπισμού και Νέας Δημοκρατίας είναι πολύ μεγαλύτερο για την εργατική τάξη και για όλους τους εργαζόμενους. Πιστεύω επίσης, ότι η συνεργασία αυτή θα είναι ολέθρια γα το ΚΚΕ.

Επίσης δηλώνω ότι θα ψηφίσω «παρών» κατά την ψηφοφορία για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, διότι προεκλογικά ο Συνασπισμός είχε αποκλείσει οποιαδήποτε συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία. Θα ψηφίσω «παρών» διότι το ΚΚΕ τείνει να υποταχτεί σε μικροαστικές και αστικές «εκσυγχρονιστικές» θέσεις.
Αυτό γίνεται φανερό, αν πάρουμε υπόψη μας το κοινό πόρισμα ΚΚΕ – ΕΑΡ, που άλλαξε τη θέση του ΚΚΕ για την αποδέσμευση της χώρας από την ΕΟΚ, αποδυνάμωσε τις θέσεις του για τις αμερικάνικες βάσεις και το ΝΑΤΟ και στη στρατηγική και τακτική, τη θέση για την επαναστατική αλλαγή της ελληνικής κοινωνίας.
Με την απόφαση για τη μη συγκρότηση ανεξάρτητης κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ, στα πλαίσια φυσικά της κοινοβουλευτικής ομάδας του Συνασπισμού και με την αναγόρευση του Λεωνίδα Κύρκου σε αποκλειστικό, ουσιαστικά, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Συνασπισμού στη Βουλή των Ελλήνων, υποβαθμίζεται ο ηγετικός ρόλος του ΚΚΕ και κατ’ επέκταση της εργατικής τάξης.
Αποκορύφωμα αυτής της στάσης υποταγής είναι η στήριξη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας από το Συνασπισμό.
Αυτό σημαίνει ότι δίνοντας στη Νέα Δημοκρατία πιστοποιητικό «δημοκρατικότητας», της ανοίγουμε το δρόμο, ώστε στις προσεχείς εκλογές να κυριαρχήσει με τις εξής συνέπειες:
1. Επιβολή του νεοσυντηρητισμού, λιτότητα για την εργατική τάξη και όλους τους εργαζόμενους, περιορισμό των κοινωνικών δαπανών και νέα προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο, στα μονοπώλια
2. Εφαρμογή μιας εξωτερικής πολιτικής ανοιχτά υποταγμένης στα κελεύσματα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και του ΝΑΤΟ, διαιώνιση της παραμονής των αμερικάνικων βάσεων στην χώρα μας
3. Εφαρμογή αυταρχικής πολιτικής ενάντια στην εργατική τάξη και όλους τους εργαζόμενους, για να περάσει ο νεοσυντηρητισμός, η λιτότητα και η εξάρτηση
Οφείλω να υπογραμμίσω και πάλι, ότι ήμουν αντίθετος και στη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, για το λόγο ότι η ηγεσία του εξυπηρέτησε και εξυπηρετεί με διαφορετικούς τρόπους τα ίδια συμφέροντα, της άρχουσας τάξης και του ιμπεριαλισμού”.

Κώστας Κάππος – Ιούλιος 1989

Η ανταρσία της ΚΝΕ 1989 – Χρονικό

“Θα ξαναγίνω λογιστής …”

http://www.kostaskappos.gr/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s